Tadına Doyulmaz Dana Kuyruklu (Büzlüm=Pöç) Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 parça dana pöç (kuyruk yada büzlüm) yörede yöreye isim değişiyor
- 2 su bardağı nohut
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Eğer varsa 3-4 adet kuru acı biber
- Kaynar su
Tadına Doyulmaz Dana Kuyruklu (Büzlüm=Pöç) Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı
- Dananın kuyruk kısmına büzlüm yada pöç deniliyor. 5-6 parça kemikli büzlüm etini suda 1 saat kadar ıslatıp kanının çıkmasını sağlayalım.
- Düdüklü tenceremizi ocağa alalım, altını gür ateşte yakıp ısınmasını sağlayalım.
- Ardından etleri düdüklüye alıp önlü arkalı mühürleyelim.
- Geceden suda ıslattığımız nohutları suyundan süzüp etlerin üzerine ekleyelim.
- Bu aşamada 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edelim. Tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve eğer varsa kuru biberleri de ekleyip.
- Üzerine çıkana kadar sıcak suyu katalım. (eğer tercih ederseniz bir küçük kuru soğanı soyup bütün olarak atabilirsiniz. Ben soğansız tercih ediyorum. )
- Düdüklünün kapağını kapatıp yaklaşık 45 dakika ile 1 saat arasında yemeğin kokusu çıkana kadar pişirelim.
- Düdüklü tencerelerin pişirme süreleri farklı olduğu için kendi düdüklünüze göre süreyi ayarlayın.
- Oldukça lezzetli olan bu yemek ayrıca etinden dolayı kolejen kaynağıdır.
- Bu yemeğin yanında pilav, turşu, soğan harika yakışır. Yemeğiniz artarsa buzluğa kaldırabilir, dilerseniz çorbalara, pilavlara ekleyebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.