Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük yada 2 orta boy kuru soğan(küçük doğranmış)
- 3 adet yeşil biber(ince doğranmış)
- 1 adet küçük kapya biber(ince doğranmış)
- 2 adet domates(kabuğu soyulup ince doğranmış)
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 3 su bardağı sıcak su
- Yeterince tuz
Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Pilav tavamızı ocağa alalım sıvı yağı koyup soğanları ,sarımsağı hafif kavuralım.
- Sırasıyla biberleri ve domatesleri ekleyip kavuralım salçayı ekleyip kavuralım.
- Yıkanmış suyunu süzdüğümüz bulgur ve tereyağ eklenip bir iki dakika kavrulur tuz eklenip karıştırılıp 3 su bardağı sıcak su eklenir su tavamızda kaynayınca ocağın altı iyice kısılır .
- Tavamızın kapağını kapatalım ve bulgur suyu çekine kadar kadar kısık ateşte pilavımızı pişirelim.
- Pişen pilavı 20-25 dakika dinlendirdikten sonra istediğiniz ana yemek yanında servis edebilirsiniz.
- Ayrıca bulgur pilavına ayran yada yoğurt çok yakışıyor tavsiye ederim.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.