7 Mayıs 2021 Cuma

Bulgur Pilavı Tarifi

 

Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük yada 2 orta boy kuru soğan(küçük doğranmış)
  • 3 adet yeşil biber(ince doğranmış)
  • 1 adet küçük kapya biber(ince doğranmış)
  • 2 adet domates(kabuğu soyulup ince doğranmış)
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Yeterince tuz

    Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Pilav tavamızı ocağa alalım sıvı yağı koyup soğanları ,sarımsağı hafif kavuralım.
  • Sırasıyla biberleri ve domatesleri ekleyip kavuralım salçayı ekleyip kavuralım.
  • Yıkanmış suyunu süzdüğümüz bulgur ve tereyağ eklenip bir iki dakika kavrulur tuz eklenip karıştırılıp 3 su bardağı sıcak su eklenir su tavamızda kaynayınca ocağın altı iyice kısılır .
  • Tavamızın kapağını kapatalım ve bulgur suyu çekine kadar kadar kısık ateşte pilavımızı pişirelim.
  • Pişen pilavı 20-25 dakika dinlendirdikten sonra istediğiniz ana yemek yanında servis edebilirsiniz.
  • Ayrıca bulgur pilavına ayran yada yoğurt çok yakışıyor tavsiye ederim.
    Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Tablacı Salatası (Kebap Salatası) Tarifi

 

Tablacı Salatası (Kebap Salatası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy beyaz soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 domates
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Tablacı Salatası (Kebap Salatası) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle soğanları soyup ince ince doğrayalım.
  • Karıştırma kabın alalım.
  • Üzerine domatesi küp küp doğrayalım.
  • Maydanozu kıyıp kabımıza alalım tam servis yapacağımız sırada üzerine sumak ekşi tuz ve yağı ekleyip karıştıralım. Kebablarımızın yanına ikram edelim ama biz yemeklerin yanında da çok severek yiyoruz 🥰.

Mahluta Çorbası Tarifi

 

Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tane büyükce kelle soğan
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 7 su bardağı su eğer etsuyumuz varsa bunun 1 su bardağını etsuyu kullanın
  • 1 çay kaşığı dolusu kimyon

Çorbanın üzerine sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber  

    Mahluta Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Mercimeği ve pirinci yıkayıp su ve etsuyuyla birlikte tencereye alalım.
  • 4 parçaya kestiğimiz soğanı da ekleyip altını kısalım kapağını biraz açık olacak şekilde kapatıp yarım saat pişirelim blendirdan çekip kimyon ve tuzunu ekleyelim.
  • Üzerinin sosu için:tereyağı eritip nane ve biberleri biriki çevirip kavuralım servis ederken çorbamızın yüzüne gezdirelim harika çorbamız hazır afiyetle.

Özel Soslu Fırında Tavuk İncik Tarifi

 

Özel Soslu Fırında Tavuk İncik Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk incik veya baget
  • 2 adet patates
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 4-5 adet çeri domates
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Sosu için ;

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su (marine olduktan sonra kalan sos eklenecek)

    Özel Soslu Fırında Tavuk İncik Tarifi Yapılışı

  • Tavuk inciklerimizi marine etmek için rendelenmiş soğan, sarımsak, zeytinyağı, salça ve bütün baharatları geniş bir kabın içinde güzelce karıştıralım.
  • Yıkanmış suyu süzülen inciklerimizin daha iyi pişip sosunu çekmesi için üzerlerine bıçak ile kesikler atalım.
  • Tavuklarımızı sosumuzun içine alıp harmanlayarak iyice sosa bulayıp çekmesini sağlayalım.
  • Sosladığımız tavuk inciklerimizin üzerini streç filmle kapatarak marinasyon için 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Marine ettiğimiz tavuğumuzu fırın tepsimize dizelim.
  • İri küpler halinde doğradığımız patatesleri, biberleri ve çeri domatesleri gelişi güzel aralarına yerleştirelim.
  • Tavuğumuz için kullandığımız sosumuzun geriye kalan kısmına 1. 5 su bardağı sıcak su ekleyerek karıştıralım.
  • Su miktarını inciklere göre ayarladım.
  • Tepsimizdeki tavukların üzerine sosumuzu gezdirelim.
  • Pişirme kağıdını ıslatıp sıkarak yemeğimizin üzerini kapatalım.
  • Önceden ısıttığımız 200 derece fırında son 15 dakika üzeri açık pişirelim.
  • Fırına göre pişirme süresi değişebilir kontrollü olarak pişirmeye dikkat edelim.
  • Afiyetle.

Kızartmaya Son!! Fırında Mücver Tarifi Parmaklara Dikkat Lütfen

 

Kızartmaya Son!! Fırında Mücver Tarifi Parmaklara Dikkat Lütfen İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 3 adet patates
  • 4 adet yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demek dereotu
  • 5 yemek kaşığı un
  • 3 dal soğan
  • 3 dal yaş nane
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 paket kabartma tozu

    Kızartmaya Son!! Fırında Mücver Tarifi Parmaklara Dikkat Lütfen Yapılışı

  • Kabak ve patatesi soyup rendeleyelip genişçe bir kaba alalım .
  • Üzerine unu, yumurta, maydanoz, dereotu, yeşil soğan, nane, sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber ve kabartma tozunu ekleyelim ve malzemeleri karıştıralım.
  • Orta boy bi fırın kabını yağlayalım ve hazırladığımız harcı yağlanmış fırın kabına dökelim .
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriniz yaklaşık 45-50 dk pişiriniz kürdan testi yaparak fırından alabilirsiniz.
  • Yemeğimiz piştikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

Tam Ayarında Güllaç Tarifi

 

Tam Ayarında Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 yaprak güllaç
  • 1.5litre süt
  • Yaklaşık 1.5 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya

Üzeri Veya Arası İçin

  • Ceviz içi
  • Çilek
  • Antep fıstığı vs.

    Tam Ayarında Güllaç Tarifi Yapılışı

  • Süt, şeker ve vanilya bir tencereye alınır ve kaynatmadan (Buharı tütmeye başlayınca olmuş demektir) şeker eriyene kadar ısıtılır.
  • Borcama güllacın yarısını kırıp yerleştirelim ve yaklaşık bir kepçe sütten dökelim yemek kaşığı ile ıslanmayan yerlere yayalım.
  • Her yaprağına aynı işlemi uygulayalım ve 4. Yaprağın sonunda kırılmış cevizimizi dağıtalım. Tekrar yaprağı kırıp sütten dökelim.
  • Sütü tam çekiyor ama isteğe bağlı güllaç yaprağını azaltıp ya da arttırabilirsiniz kalın olsun isterseniz yaprak sayısını arttırmalısınız ve daha küçük bir kaptada güllacı ıslatabilirsiniz.

Tart Kalıbında Haşhaşlı Revani Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 çay parmağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 er paket kabartma tozu ve vanilya
  • 1 yemek kaşığı haşhaş

Şerbet için;

  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı şeker

Kreması için;

  • 1 paket krem şanti
  • Yarım su bardağı süt

    Yapılışı

  • İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
  • Şerbeti uzun uzun kaynatmaya gerek yok kaynadığı gibi ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Şerbetimizin mutlaka soğuk olması gerekli revanimizde sıcak olacak.
  • Geçelim revaniyi hazırlamaya.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından sıvıları ilave edip bir tur daha çırpalım.
  • Un kabartma tozu ve vanilyayı eleyerekten ilave edelim.
  • İrmikte ilave edip içinde topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
  • Tart kalıbını mutlaka tereyağı ile yağlayın ve harcı içine dökelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecelik pişirelim.
  • Benim fırınınımda 15 dk pişiyor.
  • Yarım su bardağı süt ile krem şantiyi hazırlayalım.
  • Pişen revaniyi şerbet ile tart kalıbından çıkarmadan ıslatalım.
  • Soğuduktan sonra ters çevirip ortasına krem şantiyi koyalım.
  • Yapacaklara afiyet olsun 💐

Fırında Fındık Lahmacun Tarifi

 

Fırında Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 3 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 4 adet sivri biber
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Çeyrek çay bardağı su

Lahmacun hamuru için;

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 5- 6 bardak un

    Fırında Fındık Lahmacun Tarifi Yapılışı

  • Önce hamur yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alalım.
  • Karıştıralım ve unu azar azar ilave ederek spatula ile karıştıralım.
  • Biraz katılaşınca elimizle yoğuralım.
  • Poğaça hamurundan biraz sert bir hamur yapalım.
  • Üzerini kapatalım yarım saat kadar mayalandıralım.
  • İç malzemesini hazırlayalım; Soğanı rondodan geçirip suyunu sıkalım kıymaya ekleyelim.
  • Diğer malzemeleri de rondodan geçirip içine karıştıralım.
  • Salçasını, baharatlarını, tuzunu, yağını, suyu ekleyelim iyice karıştıralım ve lahmacunu yapmaya başlayalım.
  • Hamuru un serpip toparlayalım. Beze yapalım.
  • Unlayıp lavaştan daha ince açalım.
  • Kalın olmasın fındık lahmacun şekli verecek bir kapakla veya benim gibi şekerlik ile keselim.
  • Tepsiye pişirme kağıdı serelim.
  • Fındık lahmacunları tepsiye dizelim.Ve içlerini kaşıkla koyalım.
  • Kaşığın tersi ile veya parmaklarımız ile düzeltelim hepsini böyle hazırlayalım.
  • Bu hamurdan benim ölçülere 45 adet fındık lahmacun çıktı.
  • Fırını 220 derecede ısınmış fırında 8le 10dakika arasında pişiyor.
  • Fırından alınca ilk sıcağı çıkınca üstünü bir bezle kapatalım.
  • Kurumasın yumuşacık olsun diye sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
  • Kalanını buzluğa kaldırıp başka zaman çıkarıp ısınınca yeni yapmış gibi oluyor ben öyle yapıyorum tercih sizin denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun 👌👌☺️.

Akdeniz Esintileriyle Zeytinyağlı Ton Balıklı Makarna Tarifi

 

Akdeniz Esintileriyle Zeytinyağlı Ton Balıklı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Ton balık
  • Yarım paket makarna
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 5 adet çeri domates
  • 5-6 adet siyah zeytin
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağı

    Akdeniz Esintileriyle Zeytinyağlı Ton Balıklı Makarna Tarifi Yapılışı

  • Makarnamızı kaynar suda haşlayalım. Makarnalar pişerken bir yandan tavaya yarım ay şeklinde doğradığımız soğanları, yemeklik doğranan biberi, sarımsağı ve zeytinyağını koyup hafif pembeleşene kadar pişirelim.
  • Pembeleşen soğanlara ikiye böldüğümüz çeri domatesleri ekleyip pişirelim. Soğanlar iyice yumuşayınca salça ekleyip birkaç dakika kavuralım.
  • Ton balığını, zeytini, maydanozu, baharatları ekleyip ocağın altını kapatalım. Pişen makarna ile sosu karıştıralım. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
  • Makarna çok yağlı olmaması için ton balığının yağını güzelce süzelim.

İpeksi Kıvamıyla Kremasız Magnolia Tarifi

 

Malzemeler

  • Kalmış kek
  • Kivi
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 küçük kahve fincanı un
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket toz kremşanti

Su bardağı ölçüsü 200ml  

İpeksi Kıvamıyla Kremasız Magnolia Tarifi Yapılışı 

  1. Kremşanti ve vanilin hariç bütün malzemeleri tencereye alıp topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Pişmeye yakın vanilini ekleyip devam ediyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra altını kapatıp toz krem şantiyi ekleyip 5dakika çırpıyoruz.
  4. Kupların alt katına önceden kalmış toz keki koyup kenarlara kivi diziyoruz.
  5. Üzerine krema döküp bir kat daha kek koyuyoruz.
  6. Üzerine krema ve meyvelerle süsleyip dolapta soğuttuktan sonra servis yapıyoruz. ❤️afiyet olsun.

Fırında Çıtır Börek Tarifi

 

Fırında Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket üçgen yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Peynir, kaşar peyniri
  • Galeta unu

    Fırında Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yoğurt, sıvı yağ ve sütü karıştıralım.
  • Ardından yufkamızın içine bir yemek kaşığı kadar sosumuzdan dökelim.
  • Her tarafına sürüp ikinci yufkayı üstüne açalım.
  • Onada sosumuzdan sürüp peynir koyup rulo şeklinde saralım.
  • Tüm yufkaları aynı şekilde yaptıktan sonra kalan sosumuza yumurta ve sirkeyi koyup karıştıralım.
  • Böreğimizi önce sosumuza ardından galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim.
  • Afiyet olsun 🥰.

Fırın Sütlaç Tarifi

 

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta +yarım çay bardağı su nişastayı açmak için
  • 2, 5 su bardağı su pirinçi haşlamak için

Üzerini süslemek için;

  • Ceviz
  • Fıstık

    Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  • İlk önce pirinçleri yıkayıp 2 su bardağı suda pişiriyoruz ,daha sonra iki litre sütü ekleyip kaynatıyoruz .
  • Kaynamaya başlayınca 10 dk daha kaynatıp toz şekeri ilave edip tekrar kaynatıyoruz.
  • Nişastayla vanilyayı yarım çay bardağı suda açıp hızlı bir şekilde ilave ediyoruz ki topaklanmasın .
  • Bir taşım kaynatıp altını kapatın hazır olan sütlaçları kaselere paylaştırıp fırında ısıya dayanıklı bir kabın içine yarıya kadar su koyup sütlaç kaselerinide su koyduğunuz tepsinin içine dizin .
  • Fırının alt üst ayarında 200 derecede pişirin üzerleri kızarana kadar daha sonra sütlaçlar soğuduğunda istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz deneyenlere şimdiden kolay gelsin afiyet olsun 👌🙋‍♀️.

Starbucks Kurabiye Tarifi

 

Starbucks Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta sarısı
  • 150 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı su
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çay kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı un
  • Damla çikolata
  • İri dövülmüş ceviz/fındık
  • Kuru üzüm

    Starbucks Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri kabımıza alalım ve hamuru yoğuralım.
  • Hamuru iki eşit parçaya bölüp rulo şekil verelim.
  • Streçle sarıp dondurucuda yarım saat dinlendirelim.
  • Donuk haldeki kurabiyelerimizi orta kalınlıkta dilimleyip yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirelim.
  • 180 derecede kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ❣️.