Pişmeyen Kreması İle Meyveli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya (kek) için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
Kreması için:
- 1 kutu krema (200 ml)
- 2 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 kutu labne peynir (200 ml)
- 2 yemek kaşığı süt kaymağı (isteğe bağlı)
- Meyve olarak çilek ve muz kullandım. süslemesi için oreo bisküvi kullandım.
Pişmeyen Kreması İle Meyveli Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kekimiz için yumurtaların sarısını ve beyazını ayıralım.
- Sarısına şekeri ekleyip rengi açılana kadar çırpalım.
- Bir yandan çırpıp diğer yandan ılık suyu ekleyelim.
- Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma spatula ile ekleyelim.
- Beyazına bir fiske tuz ekleyerek köpük kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
- Yumurta beyazı ve sarısını spatula yardımıyla köpüğünü söndürmeden karıştıralım.
- Tabanı ve kenarlarına yağlı kağıt serili 22 cm çapında pasta kalıbına dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yanına ısıya dayanıklı küçük bir kapta su koyarak 30 dakika kadar pişirelim.
- Kürdan testi ile de kontrol edebilirsiniz.
- Pişen keki soğuması için kenara alalım.
- Kreması için 1 kutu süt kreması, 2 poşet krem şanti ve 1 su bardağı sütü katılaşıncaya kadar çırpalım.
- İçine bir kutu labne ekleyerek çırpmaya devam edelim. Elinizde varsa kaymağı da ekleyebilirsiniz.
- Üzerini örtüp buzdolabına kaldıralım.
- Soğuyan keki kalıbından çıkartıp 2’ye bölelim. Sütle ıslatarak arasına kremadan sürelim. Küçük küçük kestiğimiz muz ve çilekleri ekleyelim.
- İstediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz.
- Daha sonra ikinci kat keki de koyup sütle ıslatalım.
- Kalan kremayı da pastamızın etrafını kapatalım.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- En az 6-8 saat arası buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun🌸.