10 Mayıs 2021 Pazartesi

Pişmeyen Kreması İle Meyveli Yaş Pasta Tarifi

 

Pişmeyen Kreması İle Meyveli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya (kek) için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz

Kreması için:

  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 2 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kutu labne peynir (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı süt kaymağı (isteğe bağlı)
  • Meyve olarak çilek ve muz kullandım. süslemesi için oreo bisküvi kullandım.

    Pişmeyen Kreması İle Meyveli Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kekimiz için yumurtaların sarısını ve beyazını ayıralım.
  • Sarısına şekeri ekleyip rengi açılana kadar çırpalım.
  • Bir yandan çırpıp diğer yandan ılık suyu ekleyelim.
  • Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma spatula ile ekleyelim.
  • Beyazına bir fiske tuz ekleyerek köpük kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
  • Yumurta beyazı ve sarısını spatula yardımıyla köpüğünü söndürmeden karıştıralım.
  • Tabanı ve kenarlarına yağlı kağıt serili 22 cm çapında pasta kalıbına dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yanına ısıya dayanıklı küçük bir kapta su koyarak 30 dakika kadar pişirelim.
  • Kürdan testi ile de kontrol edebilirsiniz.
  • Pişen keki soğuması için kenara alalım.
  • Kreması için 1 kutu süt kreması, 2 poşet krem şanti ve 1 su bardağı sütü katılaşıncaya kadar çırpalım.
  • İçine bir kutu labne ekleyerek çırpmaya devam edelim. Elinizde varsa kaymağı da ekleyebilirsiniz.
  • Üzerini örtüp buzdolabına kaldıralım.
  • Soğuyan keki kalıbından çıkartıp 2’ye bölelim. Sütle ıslatarak arasına kremadan sürelim. Küçük küçük kestiğimiz muz ve çilekleri ekleyelim.
  • İstediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz.
  • Daha sonra ikinci kat keki de koyup sütle ıslatalım.
  • Kalan kremayı da pastamızın etrafını kapatalım.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • En az 6-8 saat arası buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun🌸.

Özel Çikolata Sosu İle Ağlayan Pasta Tarifi

 

Malzemeler

Kek için gerekli malzemeler ;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 er paket kabartma tozu ve vanilya

Çikolata sosu için gerekli malzemeler;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 paket sade kremşanti

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı süt

    Yapılışı

  • İlk olarak kekimizi yapalım.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından sıvıları karışıma ilave edip bir iki tur daha karıştıralım.
  • Katı malzemeleri karışıma eleyerekten ilave edip topak kalmayacak şekilde çırpalım.
  • Yağlamıs olduğumuz büyük borcama kekimizi dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
  • Kekimiz pişerken bizde krem şantisini hazırlayalım.
  • İki paket kremşantiyi 2 su bardağı soğuk süt ile çırpıp dolaba kaldıralım.
  • Çikolata sosu için gerekli malzemeleri tereyağı hariç hepsini tencereye alıp ocakta sürekli karıştırarak tan pişirelim.
  • Pişen sosu ara ara karıştırarak tan soğutalım.
  • Pişen kekimizin ilk sıcağı çıktıktan sonra iki su bardağı süt ile ıslatalım.
  • Kek tamamen soğuduktan sonra önce krema şantiyi ardından çikolata sosunu dökebiliriz.
  • Kekin ve çikolata sosunun tamamen soğumuş olmasına özen gösterin.
  • Hatta çikolata sosunu akşamadan yapıp dolapta bekletebilirsiniz.
  • Ağlayan pastamızı 5 -6 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.
  • Yapacak olanlara afiyet bal şeker olsun 🌺.

Ispanak Borani (Farklı) Tarifi

 

Ispanak Borani (Farklı) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 büyük soğan
  • 1 küçük kapya biber
  • 1 tane yeşil biber
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Karabiber, kırmızı toz biber
  • Tuz

Yoğurtlu sosu için;

  • 1 kase süzme yoğurt
  • Sarımsak
  • Tuz

Üzerine dökmek için;

  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber

    Ispanak Borani (Farklı) Tarifi Yapılışı

  • Küçük küçük doğradığımız soğanları yağda hafif kavuralım daha sonra doğranmış biberleri de ekleyip yumuşayana kadar kavuralım.
  • Kavrulan soğan ve biberlerin içine salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Yıkadığımız bulguru, tuzu ve baharatları ekleyip karıştıralım ve üzerine suyunu döküp kısık ateşte bulgurlar sisene kadar pişirelim.
  • Bulgurlar suyunu çekince yıkayıp doğradığımız ıspanakları ekleyelim ve en küçük ocakta, kısık ateşte, kendi suyunda kapağı kapalı olarak pişirelim.
  • İlk sıcağı çıkınca servis tabağına alalım ve üzerine önce hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu daha sonra kırmızı biberli yağını döküp servis yapalım.
  • Afiyet olsun 🥰🥰🥰.

3 Peynirli İtalyan Mantısı Tortellini Tarifi

 

3 Peynirli İtalyan Mantısı Tortellini Tarifi İçin Malzemeler

  • Hamuru
  • 250 gram un
  • 250 gram semolina unu
  • 4 tam yumurta
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı su
  • Çok az tuz
  • İçi
  • Beyaz peynir
  • Cheddar ya da kaşar
  • Tulum peyniri
  • 2 yumurtanın akı
  • Sos
  • Hazır krema ya da tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber

    3 Peynirli İtalyan Mantısı Tortellini Tarifi Yapılışı

  • Herkese merhaba.
  • Bugün size klasik mantı tariflerinden farklı bir italyan mantısı peynirli tortellini tarifi vermek istiyorum.
  • İtalyan makarnalarında genellikle irmik unu yani semolina un kullanılıyor. Bunu nerden bulayım amaan diyenler varsa normal undan yapın bir şey olmaz 😄.
  • Ben kendi yaptığım tarif üzerinden gideyim. Yarım kilo karışım unun ortasına çukur açıp yumurtaları atıyoruz. Unutmayın 4 tam 2 sarısı. Bu sarısını aldığımız 2 yumurtanın akını iç harca kullanacağız sakın atmayın.
  • Yumurtalarla beraber zeytinyağ, su ve tuzu da atalım. Sonra bir çatalla yavaş yavaş bu karışımı una yedirelim. Sonra da yoğurma işlemine geçelim. İyice bir yoğurmak gerekiyor. Ben makinada yoğurdum üstüne bir 15 dk’da elimde yoğurdum.
  • Bu işlem de bitince sapsarı pürüzsüz bir makarna hamuru elde ediyoruz. Bu hamuru yarım saat-1 saat kadar dinlendirin. Siz de dinlenin.
  • Dinlenen hamurları alın. Varsa erişte makinası yoksa merdane yardımı ile açın. İnce bir hamur elde etmeniz gerek. Sonra da bir kalıp yardımı ile yuvarlak kesmeniz. Ben hatunun kurabiye kalıplarını kullandım.
  • İşin burasında iç harcını koymamız gerekiyor. Orjinal tariflerde mozeralla, maskarpon gibi hem bulması zor hem bulsan pahalı peynirler kullanılıyor. Bulan varsa saygım büyük kullanabilirler ama mesele biraz da eldeki imkanlarla yapabilmek. Ben evdeki peynirleri birleştirdim sonuç bayağı güzel oldu.
  • Neyse işte şimdi içini koyup mantının ağzını kapatıp 2 ucunu da alttan birleştirip bir yuvarlak elde edin. Klasik şeklimiz bu sadık kalalım lütfen.
  • Bu işlemler esnasında yani açmaydı kapatmaydı elinizin altında un olsun yapışmasın.
  • Tortelliniyi doldurma işlemi de bitince kaynar suya biraz tuz atın ve 3-4 dk kadar haşlayın. Zaten hemen şişip su üzerine çıkıyor piştiğini anlarsınız.
  • Sıcakken hemen kremalı sosunuzu katıp hemen servis edin. Bekletmeyin sertleşebiliyor hızlıca yiyin. Afiyet olsun. Ben biraz hamur artınca minnoşuma noddle yaptım 1 kase. Yakında onun tarifini de vereceğim makina varsa çok kolay.

Kolay Tiramisu Tarifi

 

Kolay Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • Vanilya
  • 200 gr sıvı krema
  • 200 gr labne
  • Kedi dili bisküvi
  • 2 su bardağı sıcağa yakın su
  • 4 yemek kaşığı granül kahve

Üzeri için

  • Kakao

    Kolay Tiramisu Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsünü hazırlamak için, uygun bir tencereye aldığımız tereyağını eritelim.
  • Ardından unu ekleyerek 2-3 dakika orta ateşte, bir çırpıcı yardımı ile karıştırarak kavuralım.
  • Kavrulan unun üzerine sütü ilave edelim. Son olarak şekeri de ekleyerek karıştıralım.
  • Tavuk göğsümüz koyulaşıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kıvam alan tavuk göğsümüzü ocaktan alarak bir kaba aktaralım ve üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
  • Bu sırada supangleyi hazırlamak için derin bir tencereye sütümüzü alalım.
  • Üzerine şeker, un, kakao ve yumurta sarısını ekleyerek çırpıcı yardımı ile karıştıralım. Ardından ocağın altını açalım ve pişirmeye başlayalım. Kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Koyulaşıp göz göz olan tatlımızı ocaktan alarak içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım.
  • Tereyağını da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Daha sonra oda ısısına gelen tavuk göğsümüzü mikser ile çırpalım, soğumaya bırakalım.
  • Servis kabımıza hazır olan tavuk göğsümüzü aktaralım ve kalıbı 1-2 kez tezgaha vurarak varsa içerisindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
  • Soğuyan supanglemizi de mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  • Hazırladığımız supangleyi de servis kabına, tavuk göğsünün üzerine boşaltalım.
  • Üst kısmını bir spatula yardımı ile düzeltelim.
  • Tatlımızı yaklaşık 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen tatlımızı buzdolabından aldıktan sonra üzerine süzgeç ile kakao serpelim ve dilediğimiz şekilde süsleyelim. Afiyet olsun.

İçi Dolgulu Efsane İrmik Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Hamuru için;

  • 200g tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 4 su bardağı un

İç Harcı İçin;

  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • İrmik
  • Toz Antep fıstığı

    Yapılışı

  • İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için ocağa aldığımız tencereye şeker ve suyu ekleyelim. Şekerin kolay erimesi için kaşıkla karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • 15 dakika kaynayan şerbetimize limon suyunu ekleyelim ve ocağı kapatalım, bir kenarda bekletelim.
  • Hamuru için uygun bir yoğurma kabına tereyağı, yumurta, irmik, vanilya, kabartma tozu, sıvı yağ, toz şeker ve unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor bunun için unu kontrollü eklemekte fayda var.
  • Hamurumuz hazır olduktan sonra tezgaha bir parça streç film serelim. Hamurumuzdan da bir parça alarak strecin üzerine yerleştirelim.
  • Ardından hamurumuzun üzerini tekrar streç parçası ile kapatalım.  Merdane yardımı ile hamurumuzu yavaş yavaş açalım.
  • Hamurumuzu istediğimiz boyutta açtıktan sonra üzerinden streci alalım ve hamur kesici veya bıçak yardımı ile kenarlarını düzeltelim.
  • İç harcı için uygun bir kaseye ceviz içini, şekeri ve tarçını karıştıralım.
  • Hazırladığımız iç harcından 2-3 kaşık kadarını hamurumuzun ortasına yerleştirelim.
  • Alttaki streçten tutalım ve yuvarlayarak hamurumuzu rulo şeklinde kapatalım.
  • Rulonun üzerine ve strece bolca irmik serptikten sonra streç ile rulomuzu tekrar yuvarlayalım ve irmiğin hamurun her yerine gelmesini sağlayalım.
  • Son olarak strecimizi açalım ve hamurumuzu verev şeklinde keserek pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize alalım.
  • Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işlemleri sırası ile tekrarlayalım. Bu ölçülerle yaklaşık 30 adet tatlı elde edebilirsiniz.
  • Hazırladığımız tatlılarımızı önceden ısıttığımız 175°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Fırından aldığımız tatlılarımızı daha sıkı olacak şekilde küçük bir kaba aktaralım.
  • Soğumuş şerbeti tatlılarımızın üzerine gezdirerek bir kaç saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen ve şerbetini de güzelce çeken tatlılarımız servise hazır. Ben üzerini toz antep fıstığı ile süsledim sizler dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tekirdağ Köfte Tarifi

 

Tekirdağ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo dana kıyma
  • 1 tane rendelenmiş kuru soğan
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1′ er çay kaşığı, karabiber, pul biber, kekik, tatlı kırmızı toz biber, kimyon

Kızartmak için

  • 1 su bardağı sıvı yağ ( bu köftenin orijinal pişirimi döküm tavada oluyor ben sadece tavayı yağlayarak pişirdim döküm tava kullanmayacaksanız o zaman bu yağ miktarı kızartmak için ideal)

    Tekirdağ Köfte Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına ekmek içini alalım.
  • Üzerine soğan ve sarımsağı rendeleyelim ve irmiği ekleyelim.
  • Yarım çay bardağı su ilave edelim bu malzemeleri biraz yoğuralım.
  • Üzerine kıyma, tereyağı, tuzu, karbonat, yumurta ve baharatları ilave edip tekrar macun kıvamına gelene kadar yoğuralım.
  • Bir gece buzdolabında bekletin ertesi gün dilerseniz ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, yada temiz bir pet şişeyi keserek onu kalıp olarak kullanabilirsiniz. Ben öyle yaptım şekil verdikten sonra 3 saat tekrar buzdolabında dinlendirelim.
  • Dilerseniz kızgın yağda, yada hafif yağlanmış döküm tavada pişirebilirsiniz, yanında garnitür veya fırında patates kızartması eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet olsun.

9 Mayıs 2021 Pazar

Soğan Dolması Tarifi

 

Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 tane kuru soğan

İç Harcı İçin

  • 200 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2-3 dal taze nane
  • 2diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Sosu İçin

  • 1 çay bardağı su
  • Yarım su bardağı tane sumak

    Soğan Dolması Tarifi Yapılışı

  • Soğanlarımızın kabuklarını soyup ortasına bıçakla bir çizik atıp 15 dakika yumuşayana kadar haşlanır.
  • Malzemelerimizle güzel bir dolma içi hazırlıyoruz ve soğanlarımızı dolduruyoruz.
  • Üzeri için tane sumağımızı suda 10 dakika beklettikten sonra süzüp soğan dolmasının üzerine döküyoruz.
  • 2 su bardağı kaynamış su ve bir yemek kaşığı zeytinyağı da ekleyip pişirmeye bırakıyoruz.
  • Suyunu çektikten sonra 10 dakika dinlendirip istediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ❤️

Nefismi Nefis Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Mis Gibi Kandil Simiti Tarifi

 

Nefismi Nefis Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Mis Gibi Kandil Simiti Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz(silme)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5-6 su bardağına yakın un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet kabartma tozu

Üzeri için :

  • 1 adet yumurta akı
  • Susam

    Nefismi Nefis Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Mis Gibi Kandil Simiti Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, sıvı yağ, yoğurt, tuz, mahlep, yumurta sarısı, kabartma tozu ve un ile hamurumuzu yoğuralım.
  • Daha sonra küçük parçalar alarak simit şekli verip yumurta akına ardından susama batırıp önceden ısıttığımız 175° fırındamızda 20 -25 dakika kadar pişirelim afiyet olsun.

Süslü Havuç Tarator (Mor Lahana) Tarifi

 

Süslü Havuç Tarator (Mor Lahana) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • Yarım mor lahana
  • 2 yemek kaşığı kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • Süzme yoğurt
  • Ceviz

    Süslü Havuç Tarator (Mor Lahana) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle havuç ve mor lahanayı rendeleyelim.
  • İkisinide ayrı tavalarda sıvı yağ ile kavuralım.
  • Kavurduğumuz lahana ve havuçları ayrı kaplara alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Süzme yoğurdumuza sarımsağı rendeleyelim.
  • Önce havucu yoğurtla harmanlayalım tabağa kaşık yardımıyla koyup ortasını hafif açalım.
  • Daha sonra mor lahanayı yoğurtla harmanlayalım ve havucun üzerine koyalım.
  • Üzerine ceviz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz. Görsel olarak ve tat olarak harika bir tarif ☺️ Afiyet olsun 🎈