Malzemeler
- 1 su bardağından 2 parmak eksik arpa şehriye
- 50-100 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet yeşil biber
- 1 âdet büyük boy domates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 litre su
- 2 çay kaşığı pul biber, nane, tuz
Yapılışı
- İlk olarak tencereye sıvı yağ, tereyağı ilave edelim kıymayı da ekleyip kavuralım.
- İnce ince doğranmış biberleri ilave edelim kavuralım.
- Rendelenmiş domates ilave edelim kokusu çıkana kadar karıştıralım.
- Salçaları da ekleyip karıştıralım.
- Arpa şehriye ve baharatları ilave edelim.
- İlk önce 1. 5 litre soğuk su ilave edelim.
- Şehriye şişince su az kalıyor onun içinde 2. -2. 5 kaynar su bardağı su ilave edelim karıştıralım dinlenmeye bırakılır.
- Bol limonlu maydanoz ile süsleyelim servise hazır. 😋