9 Haziran 2021 Çarşamba

Köfteli İslim Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan

Köftesi İçin;

  • 500 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet soğan
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Sosu İçin;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su

Üzeri İçin;

  • Yeşil biber
  • Çeri domates

     Yapılışı

  • Köfte harcımız için yoğurma kabımıza kıymamızı alalım, üzerine galeta unumuzu, ince ince doğradığımız soğanı, ince ince kıyılmış maydanozu, yumurtayı, sarımsağı, tuz, pul biber, karabiber ve kimyonu ekleyerek güzelce yoğuralım.
  • Elde ettiğimiz köfte harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım ve avuç içimizle bastırarak inceltelim ve bir tabak içerisine alalım. Harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şekillendirme işlemimiz bittikten sonra üzerini streçleyelim ve dinlenmeye bırakalım.
  • Köftelerimiz dinlenirken patlıcanlarımızı alacalı soyalım ve daha sonra uzun ince şeritler halinde dilimleyelim.
  • Tuzlu su dolu bir kap içerisine patlıcan dilimlerimizi alalım, 15-20 dakika kadar acısının çıkması için bekletelim. Üzerine bir tabak kapatalım, bu şekilde patlıcanların yüzeye çıkmasını da engellemiş oluruz.
  • Sürenin sonunda patlıcanlarımızın suyunu süzelim ve güzelce kurulayalım.
  • Tavaya alıp kızdırdığımız yağın içerisine patlıcan dilimlerimizi alarak hafif kızartalım. Kızartma aşamasında patlıcanlarımızı çevirelim.
  • Kızaran patlıcanlarımızı kağıt havlu serdiğimiz tabak içerisine alalım ve bekletelim.
  • Patlıcan kızartma işlemimiz bittikten sonra dinlenen köftelerimizi de kontrollü bir şekilde kızartalım.
  • Kızartma işlemlerimiz bittikten sonra geniş bir tabağa patlıcan dilimlerimizden bir yatay bir de dikey yerleştirerek + şeklini verelim.
  • Ardından orta kısmına kızarttığımız köftelerden üst üste iki adet yerleştirelim, kenarda kalan patlıcanları da köftelerin üzerine doğru kapatalım.
  • Son olarak yeşil biber ve çeri domatesi kürdan ile yerleştirelim. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şekillendirdiğimiz islim kebaplarımızı fırın kabımıza yerleştirelim.
  • Üzerinin sosu için ayrı bir kap içerisine biber salçası, domates salçası, tuz ve sıcak suyu alarak karıştıralım.
  • Hazır olan sosumuzu fırın kabındaki islim kebaplarımızın üzerine gezdirelim ve önceden ısıtılmış 200°C fırında yemeğimizi yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda pişen islim kebabımız servise hazır. Afiyet olsun!

Balkabağı Çikolata Topları Tarifi

 

Balkabağı Çikolata Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram balkabağı
  • 4 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;

  • 2.5 yemek kaşığı çikolata sos
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı sürülebilir çikolata (Nutella)

    Balkabağı Çikolata Topları Tarifi Yapılışı

  • Dilimlenmiş balkabaklarını tenceremize dizelim, üzerine şeker gezdirelim, kısık ateşte ara ara su eklemek pişirelim.
  • Yumuşayınca altını kapatalım, bir çatal yardımıyla ezelim.
  • İçine hindistan cevizini dökelim.
  • Cevizden biraz büyüklükte aldığımız balkabağını avucumuzda yuvarlayalım.
  • Küçük sos tenceremizde süt ve toz çikolata sosu dökelim, karıştıralım, çikolatayı dökelim, tekrar karıştıralım,
  • Çikolata sosumuz hazır(soğuyunca), hazırladığımız çikolata sosa batıralım, buzluk bölümüne yerleştirelim 30-40 dk yeterli olacaktır, sonrasında servis edebilirsiniz.✔️

8 Haziran 2021 Salı

Ev Yapımı Renkli Granül Şekerler (Pasta Süsü) Tarifi

 

Malzemeler

  • 7 tatlı kaşığı kadar haşlanmış nohutun suyu(soğumuş olacak)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Sıvı gıda boyası (İsteğe bağlı isterseniz pancar suyu, zerdeçal ile de renklendirebilirsiniz)yada beyaz olarak da kullanabilirsiniz o şekil de çok güzel oluyor

    Yapılışı

  • Pudra şekeri bir kaseye alınır.
  • Üzerine azar azar nohut suyu ilave ederek çok akışkan olmayan krema kıvamına gelene kadar karıştırılır. 7 tatlı kaşığı kadar nohut suyu ekledim.
  • Ayrı kaplara alınarak renklendirilir.
  • Sıkma torbasına alınır yağlı kağıda ince şeritler halinde sıkılır.
  • İsterseniz damla şeklinde veya kalp şeklide verebilirsiniz.
  • 1 saat kuruması için beklenir.
  • Sertleşen hamuru elinizle parçalayabilirsiniz. Hazırlardan hiçbir farkı yok 😉

Rüya Gibi Cevizli Elma Tatlısı Tarifi

 

Rüya Gibi Cevizli Elma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 kahve fincanı nişasta
  • 1 vanilya
  • 1 paket sıvı krema

Arası için

  • 3 adet elma
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı tepeleme tarçın
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ veya margarin
  • 1 paket burçak bisküvi

    Rüya Gibi Cevizli Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Muhallebi için;Tencereye tüm malzemeleri (krema hariç) karıştırıp ocağa alıyoruz ve kaynayana kadar çırparak pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra muhallebiyi bir kaba alıp sürekli karıştırarak soğutuyoruz.
  • Üzerine 1 paket kremayı ekleyip mikserle çırpıyoruz.
  • Ara katı için;Elmayı küp küp doğrayıp tavaya alıyoruz.
  • Tereyağı pudra şekeri, ceviz ve tarçın ile birlikte 5 10 dakika soteliyoruz.
  • 1 paket burçak bisküviyi ufak kırıntı haline getiriyoruz.
  • Kup yada borcamın altına ilk önce bisküvi kırıntılarını, daha sonra üzerine bir miktar elmalı karışımı, ardından hazırladığımız muhallebiyi ve tekrardan elmalı karışımı ekliyoruz.
  • Dilediğimiz gibi süslüyoruz. [afiyet olsun].

Ev Yapımı Efsane Kokoreç Tarifi

 

Malzemeler

  • Sandviç ekmeği
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500g kemiksiz tavuk kalça
  • 2-3 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik

    Yapılışı

  • İlk olarak tavuğumuzu küçük küçük doğrayalım. Ardından tavamıza sıvı yağımızı alalım ve tavuklarımızı üzerine ekleyelim.
  • Tavuklarımızı karıştırarak suyunu salıp çekinceye kadar soteleme işlemine devam edelim.
  • Ardından küçük küçük doğradığımız biberlerimizi ekleyelim ve karıştıralım.
  • Biberler yumuşayıp tavukların rengi dönünde doğradığımız domates ve baharatları ekleyelim.
  • Tavuklarımızı güzelce karıştırdıktan sonra kavurmaya devam edelim.
  • Sandviç ekmeklerimizin iç kısmını tavadaki tavuğun üzerine bastırarak tavuğun sosu ile ıslanmasını sağlayalım.
  • Sonrasında ekmeklerimizin içerisini tavuk kokoreç ile dolduralım ve servis edelim. Afiyet olsun!

Lokanta Usulü Yedikçe Yediren Ezme Salata Tarifi

 

Lokanta Usulü Yedikçe Yediren Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 2 adet küçük boy kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet kapya biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak

Sos Malzemesi;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yeteri kadar tuz

    Lokanta Usulü Yedikçe Yediren Ezme Salata Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle, sos malzemelerini derince bir kaba alalım ve iyice karıştıralım.
  • Diğer bir tarafta maydanoz ve salatalık hariç, tüm malzemeleri robottan geçirelim ve sos malzemesinin üzerine boşaltalım.
  • Maydanoz ile salatalığı tahtada doğrayıp, katalım.
  • Tüm malzemeleri katıp, karıştıralım.
  • Servis tabağına alalım, süslemesini yapalım.
  • Muhteşem oldu, afiyetler olsun, sevgiler 👌👌👌🌹🌹😊.

Mangal Lezzetinde Tavuk Kanat Tarifi

 

Mangal Lezzetinde Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk kanat
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 baş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates

    Mangal Lezzetinde Tavuk Kanat Tarifi Yapılışı

  • Karıştırma kabına yoğurt, salça, baharat, sıvıyağ, tuz alınır ve güzelce karıştırılır.
  • Temizlenmiş kanatlar ilave edilir ve sosa iyice bulanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Bir baş sarımsak soyulur aralara serpiştirilir. Bir adet soğan soyulur ortadan dörte bölünür ve orta kısma yerleştirilir.
  • 200 derecelik fırında 20 dakika piştikten sonra domates dilimleri eklenir.
  • Üzeri kızarana kadar pişirilir. Kızaran kanatları altını üzerine çevirip iki tarafında güzelce kızarması sağlanır. Deneyenlere afiyet olsun 😍

Çatal Çatal Yedirten Terbiyeli Patates Kızartması Tarifi

 

Çatal Çatal Yedirten Terbiyeli Patates Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo patates
  • 1 demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak(isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı karışık salça
  • 2 orta boy limon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Çatal Çatal Yedirten Terbiyeli Patates Kızartması Tarifi Yapılışı

  • Patates soyularak dilimlenir ve kızgın yağda kızartılır.
  • İnce ince kıydığımız maydanoz ve sarımsak ılıyan patateslerin üzerine eklenir.
  • Bir kasenin içerisine salça, limon suyu eklenerek çatal yardımıyla ezilir.
  • Patateslerin üzerine gezdirilerek baharatları eklenir ve iyice karıştırılır.
  • Bağımlılık yapar mutlaka deneyin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Tam Kıvamında Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi

 

Tam Kıvamında Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • 5 su bardağı normal su
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağ 

    Tam Kıvamında Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Bir gece önce buğdayımızı ıslatalım.
  • Islattığımız buğdayı 5 su bardağı su ile 30-35 dakika düdüklüde pişirelim.
  • Pişen buğdayın içine et suyumuzu ve nohutuda da ekleyip 5-10 dakika daha düdüklünün kapağını kapatmadan pişirelim.
  • Bir kabın içine yoğurt ve unu alıp bir miktar suyla çırpalım.
  • Çorbamızın suyundan alarak yoğurdunuza ekleyelim ve yoğurdu kesilmemesi için ılıtalım.
  • Bu aşamada çırpma teliyle hızlı bir şekilde çırpalım.
  • Yoğurdumuzu çorbamıza ekleyelim ve aynı anda çorbayı karıştıralım. Yoksa çorbamız kesilir. Karıştırma işlemini yoğurdu ekledikten sonra kaynayana kadar devam ettiriyoruz.
  • Çorbamız kaynadıktan sonra tuzunu ekliyoruz.
  • 5 dakika kadar daha çorbamızı kaynatalım ve tavaya tereyağını kızdırıp nanesini ekleyip kavuralım.
  • Yağımızı çorbamıza ekleyip ocaktan alalım ve iyice karıştıralım. Afiyet olsun. 😋👌

Musakka Tarifi

 

Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 300 gram kuzu kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Çok az kimyon
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Sıvı yağ(patlıcanları kızartacak kadar)

Üzeri için :

  • 1 domates
  • 1 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber

    Musakka Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanlarımızı alacalı soyarak 1 parmak uzunluğunda dilimliyoruz. Tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz.
  • Beklemiş olan patlıcanlarımız için kızartacağımız tencereye yağımızı koyuyoruz. Yağımız ısınırken, patlıcanlarımız iyice kuruluyoruz ki kızartırken yağ sıçramasın.
  • Kızarttığımız patlıcanları bir borcama koyuyoruz.
  • Kıymamızı tavamıza alıyoruz. Suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Topaklanmaması için düzenli olarak ezer gibi kavuruyoruz.
  • Kavrulan kıymamıza sıvı yağ, biber salçamız ve baharatlarımızı ekleyip kavuruyoruz.
  • Soğanımızı ve sarımsağımızı ekleyip kavuruyoruz.
  • Yeşil biber ve domatesimizi ekleyip kavuruyoruz.
  • Hazır olan kıyma harcımızı patlıcanlarımızın üzerine yerleştirip üzerine salçamızı sıcak suyumuz ile karıştırıp döküyoruz ve üzerine biberlerimiz ile domatesimizi koyup fırına veriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 230 derece alt-üst olarak yaklaşık olarak 35 dakika pişiriyoruz.
  • not : fırın ayarları farklı olabilir. Piştiğini arada kontrol etmeyi unutmayın.

    Afiyet olsun.

3 Günde 5 Kilo Vermeyi Kimler İster Aşırı Kolay Ve Etkili Detoks Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet orta boy kabak
  • 3 yemek kaşığı yağsız yoğurt
  • Yarım adet kurusoğan
  • Kırmızı biber
  • Biraz zeytinyağı
  • Arzuya göre dereotu, nane, karabiber, kekik

    Yapılışı

  • 3 adet orta boy kabağı yemeklik şekilde doğrayın.
  • Tava içerisine yardım adet kurusoğan doğrayın.
  • Üzerine doğradığınız kabakları alın.
  • Üzerine zeytin yağı ekleyin. Ve orta ateşte yumuşayıncaya dek pişirin sonrasında ocağını altını kapatıp soğumaya bırakın.
  • Ardından üzerine3 yemek kaşığı yoğurt ekleyip karıştırın.
  • Üzerine bolca kırmızı pul biber ekleyin. Ardından tercihe göre dereotu ve kekik gibi baharatları da üzerine ekleyebilirsiniz.

Türlü Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil köy biberi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet patates
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber 

Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağ alalım içerisine bir adet kuru soğanı yemeklik doğrayalım ardından kapya biber ve yeşil biberi, sarımsağı doğrayıp içerisine katalım. Kavurmaya devam edelim.
  2. Bir adet patatesi kabuğunu soyarak fazla büyük olmayacak şekilde içerisine doğrayalım.
  3. Kabak ve patlıcanın kabuğunu da soyarak aynı şekilde fazla büyük olmayacak şekilde doğrayarak içerisine ilave edelim. Karıştıralım. Dört su bardağı sıcak su koyalım.
  4. Baharatlarını ilave edelim. Önce hızlı ateşte sonrası kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alarak 30 dakika pişmeye bırakalım. Süre sonunda türlümüz hazır. Servis tabağına alarak servis yapabiliriz.

Not: Dilerseniz bu yemeğin içerisinde havuç taze fasulye gibi arta kalan sebzeleride değerlendirebilirsiniz. Onlarda ayrı bir tat katacaklardır emin olun. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin. Afiyet olsun 😋.