10 Haziran 2021 Perşembe

Beyti Sarma Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı ufalanmış ekmek
  • 4-5 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 5 adet domates
  • 5 adet biber

Sarmak için:

  • 2,5 tane yufka

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su

Üzerine sürmek için

  • 1 yumurta

Üzeri için:

  • Tereyağ  

    Yapılışı

  • Kıyma malzemeleri sırasıyla eklenip yoğurulur.
  • Tencereye bir kaşık tereyağ veya margarin eritilerek biber salçası katılıp kavrulur. Bir su bardağı su eklenip kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
  • Bu arada bir yufka masaya serilir. Sıvıyağ yufkanın her tarafına sürüp ardından da ortadan kesilir. Kesilen yufkanın uç kısmı biraz katlanır. Köfteden bir miktar alınır. Rulo şeklinde yerleştirilir.
  • Yufkalar çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır ve şekil verilir.
  • Kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Üzerine bir yumurta çırpılarak sürülür.
  • Önceden ısıtılmış fırına üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Soğuyan salçalı sos üzerlerine dökülerek tekrar sıcak fırına sürülür. 10 dakikaya kadar pişirilir ve servis tabağına alınır.
  • Kızdırdığımız tereyağını üzerine gezdirip yanına yoğurt fırında kızarttığımız biber ve domates ile sıcak olarak servis yapılır

Nefis Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye (şehriye bekledikçe kıvamı yoğunlaşır, isterseniz miktarını azaltabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 7 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Nane
  • Pul biber

    Yapılışı

  • Tencereye tereyağını alarak eritelim, şehriyeyi ilave edip 2-3 dakika rengi dönene kadar kavurup, üzerine suyu ekleyelim.
  • Tencerenin kapağını kapatalım, şehriyeler yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak 15-20 dakika pişirelim.
  • Bu arada derin kase içinde; yoğurdu, yumurta sarısını ve unu pürüzsüz oluncaya kadar çırpalım.
  • Ardından yoğurdun kesilmemesi için tencereden 1-2 kepçe suyu içine döküp karıştıralım ve yavaş yavaş çorbanın içine sürekli karıştırarak döktükten sonra bir taşım daha kaynatalım.
  • Son olarak tuzu da ilave ederek bir kaç dakika daha kaynatalım ve ocağı kapatalım.
  • Küçük tavada tereyağı ve naneyi kızdırıp, çorbanın üzerine gezdirelim. Dilerseniz pul biberde ekleyebilirsiniz.
  • 15-20 dakika dinlendirip, afiyetle yiyebilirsiniz. 

Taze Soğanlı Pita Tarifi

 

Taze Soğanlı Pita Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 6 su bardağı elenmiş un
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 1 su bardağı kadar sıvı yağ
  • Hamuru açmak için biraz un

İç malzemesi :

  • 7-8 adet taze soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3,4 yemek kaşığı sıvı yağ

En son üzerine :

  • 2 yemek kaşığı kızdırılmış tereyağ
  • Yarım su bardağı su

    Taze Soğanlı Pita Tarifi Yapılışı

  • Taze soğanı ince ince doğrayın ve sıvı yağ, tuz, bir kaşık un ile karıştırıp hazır edin.
  • Altı bardak unun ortasını havuz gibi açın, üzerine tuzunu serpin, bir çay kaşığı mayayı ilave edin,.
  • İki bardak suyunu dökerek yoğurun, gerektikçe bir yarım bardak daha ekleyin, on dakika kadar hamuru özleşinceye kadar yoğurun.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça ayırın bu parça en üste kapak olarak açılacak, kurumaması için strece sarın.
  • Geri kalan hamuru eşit olarak altı bezeye bölerek top top yuvarlayın.
  • Tezgâh üzerinde bir bezeyi çok az unlayarak tabak büyüklüğünde açın, üzerine fırçayla bolca sıvı yağ sürün.
  • Öteki bezeleride aynı şekilde açarak yağlayın, tepsiye yağlanmış bir hamuru alın, elinizle açtırarak tepsi boyutunda açın.
  • İkinci parçayı tekrar tepsinin içindeki açılmış hamurun üzerine alarak yine tekrar açın bütün hamurları aynı şekilde tepsinin içinde üst üste açarak altı hamuru açmış olun.
  • Hamurun üzerine soğanlı harcını döküp yayın.
  • En son üzerine ayırdığınız bezeyi hafifçe unlayarak oklavayla açın soğan harcının üzerine kapatın ve kıyılarını kıvrım kıvrım bükün.
  • Böreğin üzerine yarım çay bardağı su ve iki yemek kaşığı sıvı yağ karıştırıp fırçayla her yerine sürün, önceden ısıtılmış fırında 200 derece de kızarıncaya kadar pişirin.
  • Piştikten sonra daha lezzetli olsun derseniz iki kaşık tereyağı eriterek iyice kızdırıp dökebilirsiniz, veya fırından çıkardığınız böreğinizin üzerine elinizle hafifçe su serperek temiz mutfak bezi örterek ılınmaya bırakın, afiyetler olsun.

9 Haziran 2021 Çarşamba

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı ya da margarin (Oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 3 su bardağı)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu

    Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış tereyağı ya da margarin, sıvı yağı, sirkeyi, şekeri ve tuzu alıp karıştırıyoruz.
  • Daha sonra kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş un ilavesi yaparak hamuru toparlıyoruz. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzunlamasına şerit yapıyoruz.
  • Şeritlerin kenarından tutup orta kısımdan daire şeklinde birleştiriyoruz.
  • Alt kısımlarını da yine içe doğru daire şeklinde kıvırıp şekillendiriyoruz.
  • Bütün hamur bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
  • Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  • Son olarak çörek otu ve susam serpip önceden ısıttığımız 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Hazır Almaya Son Tam Ölçülü Profiterol (Miksersiz Yumurta Kokusuz) Tarifi

 

Hazır Almaya Son Tam Ölçülü Profiterol (Miksersiz Yumurta Kokusuz) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için :

  • 1 su bardağı su
  • 100 gram margarin yada tereyağı
  • 1,5 su bardağı un
  • 4 adet orta boy yumurta

Muhallebisi için:

  • 4 su bardağı süt
  • 4 dolu yemek kaşığı un
  • 8 dolu yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilin

Çikolata sos:

  • 1, 5su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 6 yemek kaşığı şeker

    Hazır Almaya Son Tam Ölçülü Profiterol (Miksersiz Yumurta Kokusuz) Tarifi Yapılışı

  • Margarin ve suyumuzu tencereye alıp eritelim.
  • Eriyen margarinli sulu karışımımıza tenceremizin altını kısıp unumuzu ekleyip iyice karıştırıp ılınmaya bırakalım.
  • Ilınan hamurlarımıza yumurtalarımıza teker teker kırarak yoğuralım, dilerseniz mikserlede yapabilirsiniz lakin böylede çok güzel oluyor sadece elimize baya bir yapışıyor kıvamı muhallebi kıvamlı olacağı için :).
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize iki tatlı kaşığı yardımıyla yada sıkma torbasıyla aralıklı şekilde dizelim. Şayet benim gibi tatlı kaşığıyla yaparsanız bir bardağa su koyup, suya batırdığımız kaşığımızla hamurdan alıp diğer kaşığın yardımıyla tepsiye koyalım.
  • Tepsiye koyduğumuz hamurumuzu suya batırdığımız tatlı kaşığımızla yüzeyini düzeltelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda kabarana kadar (yaklaşık 15 dakika) sonrasında 150 derecede içleri tamamen kuruyana kadar pişirelim.
  • Muhallebisi için vanilin hariç diğer bütün malzemeleri tenceremizde iyice karıştırılarak orta ateşte koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak kıvam alıncaya değin pişirelim.
  • Yoğunlaşmaya başladığında vanilini de ekleyelim.
  • Pişen muhallebimizi soğumadan sıcağıyla üzeri kabuk tutmasın diye üzerine değdirerek streç yada buzdolabı poşetiyle kapatalım ve oda ısısında soğumaya bırakalım.
  • Çikolata sosunu da bütün malzemeleri tenceremize alıp karıştıralım.
  • Orta ateşte kıvam alıncaya değin karıştırarak pişirelim.
  • Pişen çikolata sosumuzu da muhallebimize yaptığımız gibi soğumadan sıcağıyla üzeri kabuk tutmasın diye üzerine değdirerek streç yada buzdolabı poşetiyle kapatalım ve oda ısısında soğumaya bırakalım.
  • Dilerseniz tablet çikolatada ek olarak sıcağıyla pişirdiğinizde ekleyebilirsiniz.
  • Hamurlarımızın içi tamamen kuruyup boşalınca fırından alalım ve bıçak yardımıyla kesi atıp içine tatlı kaşığı yada duy takılı sıkma torbasıyla muhallebi dolduralım.
  • Servis yapacağımız tabağamıza alıp çikolata sosunu üzerine gezdirip tüketebilirsiniz. Deneyenlere kolay gelsin, yiyenlere şifa olsun inşallah.
  • Not:.

    📌yumurtaları hamur sıcakken eklemeyin ılınmasını bekleyinki kesilip pütür pütür olmasın yumurtalar hamurumuzun içinde.

    📌 pişen hamurlarımız kendilerinin iki üç katına çıkıyor o yüzden ilk etapta hamurumuzu fındıktan büyük cevizden küçük şekilde tepsileyelim.

    📌 pişen hamurlarımızın içinde bazen fire veren oluyor içlerinde sanki ceviz zarı gibi hamur kalan olursa onları muhakkak parmağımızla alıp öyle muhallebi dolduralım, yumurta kokusu böylelikle asla gelmez.

Frambuazlı Cheesecake (Fırınsız) Tarifi

 

Frambuazlı Cheesecake (Fırınsız) Tarifi İçin Malzemeler

Cheesecake tabanı için;

  • 200 gram burçak bisküvi
  • 60 gram eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı toz gibi çekilmiş fındık (isteğe bağlı ben koymadım)

Kreması için;

  • 600 gram labne peynir
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket sıvı krema (200ml)
  • 3 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası veya buğday nişastası

Üzeri için;

  • 250 gr frambuaz
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

    Frambuazlı Cheesecake (Fırınsız) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tabanı yapalım tereyağı eritelim bisküvileri rondodan geçirip kaba koyalım.
  • Erittiğimiz tereyağını içine dökerek iyice yedirelim karıştıralım.
  • İsteğe bağlı fındık kırığı koyabilirsiniz ben koymadım yağlı kağıt yuvarlak kelepçeli kalıba koyup kasıkla bastıralım buzdolabına kaldıralım.
  • Gelelim kremasını yapmaya yumurta ve şekeri cam kapta çırpalım.
  • Ayrı tencereye sıcak şu koyup kaynamaya başlayınca çıptığımız yumurta ,şekeri tencereye oturtalım iyice çırpalım.
  • Bol köpüklü kıvama gelince ocağı kapatıp karışımı başka tencereye koyalım vanilyayı nişastayı ve sıvı kremayı koyup iyice çırpalım.
  • Ocağa alalım. Muhallebi gibi pişirelim.
  • Kalıba dökelim güzelce eşit şekilde yayalım üzerini hemen streçleyin buzdolabına kaldırın.
  • Soğumaya bırakın.
  • Frambuaz için tencereye frambuazı şekeri ve suyu koyup buzdolabında 1 saat bekletelim.
  • Sonrada ocağa koyup karıştıralım.
  • Isınınca nişastayı ve vanilyayı koyup çırpıcıyla karıştıralım kıvamı olunca ilk sıcaklığı çıkınca kalıba dökelim
  • Tekrar streçleyelim 1 gün beklicek buzdolabında ertesi gün dilediğiniz gibi süsleyip yiyebilirsiniz afiyet olsun😊

Nefis Suffle Tarifi

 

Nefis Suffle Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 100 gr şeker (Yarım çay bardağından biraz fazla )
  • 1 vanilya şekeri
  • 80 gr un (Yarım çay bardağından biraz fazla )
  • 120 gr tereyağ
  • 120 gr biter çikolata

    Nefis Suffle Tarifi Yapılışı

  • Yumurtaları, şeker ve vanilya şekerini çırpıyoruz.
  • O arada tereyağ ve çikolatamızı eritelim.
  • Sonra harcımıza katalım. En son unu ekleyip bidaha çırpıyoruz.
  • Yağlanmış kaplara birazcık un ve kakao karışdırıp içine serpiyoruz.
  • Harcımızı 4 suffle kabına döküp, önceden ısıtılmış 200 derecede 9-10 dakika ocakda pişirelim. ( ocağa göre değişiyor tabi ki dakikalar). Afiyet olsun.

Nescafeli Kremalı Kek Tarifi

 

Nescafeli Kremalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un

Keki ıslatmak için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı nescafe

Kreması için

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığından az nescafe
  • 1 yumurta sarısı

Ganaj için

  • 1 paket krema
  • 60 gr bitter çikolata
  • Üzeri için dövülmüş fındık

    Nescafeli Kremalı Kek Tarifi Yapılışı

  • Keki hazırlamak için.Yumurtaları kırın şeker ve vanilya ilave edin mikser yardımıyla iyice çırpın üzerine süt sıvı yağ koyup çırpmaya devam edin.
  • Ardından kakao kabartma tozu unu kontrolü olarak ilave edin karıştırın.
  • Yağlanmış kare borcama dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
  • Fırından alın ilk sıcaklığı çıkınca 1 su bardağı süt ve nescafe karışımından dökün.
  • Diğer taraftan uygun bir tencereye nescafe hariç bütün krema malzemelerini koyun ocağa alın koyulaşıncaya kadar karıştırak pişirin ocaktan alın nescafe yı ilave edin iyice çırpın.
  • Kekin üzerine dökün buzdolabına koyun.
  • Diğer taraftan uygun bir tavaya kremayı koyun ocağa alın el yakmayacak şekilde ısıtın çikolata yı ilave edin karıştırın kekin üzerine dökün buzdolabına 2 saat bekletin.
  • Daha sonra üzerine fındık dökerek servis yapın afiyet olsun.

Ev Yapımı Renkli Granül Şekerler (Pasta Süsü) Tarifi

 

Malzemeler

  • 7 tatlı kaşığı kadar haşlanmış nohutun suyu(soğumuş olacak)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Sıvı gıda boyası (İsteğe bağlı isterseniz pancar suyu, zerdeçal ile de renklendirebilirsiniz)yada beyaz olarak da kullanabilirsiniz o şekil de çok güzel oluyor

    Yapılışı

  • Pudra şekeri bir kaseye alınır.
  • Üzerine azar azar nohut suyu ilave ederek çok akışkan olmayan krema kıvamına gelene kadar karıştırılır. 7 tatlı kaşığı kadar nohut suyu ekledim.
  • Ayrı kaplara alınarak renklendirilir.
  • Sıkma torbasına alınır yağlı kağıda ince şeritler halinde sıkılır.
  • İsterseniz damla şeklinde veya kalp şeklide verebilirsiniz.
  • 1 saat kuruması için beklenir.
  • Sertleşen hamuru elinizle parçalayabilirsiniz. Hazırlardan hiçbir farkı yok 😉

Pizza Hamuru Tarifi

 

Pizza Hamuru Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı elenmiş un
  • 3 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Pizza Hamuru Tarifi Yapılışı

  • Elenmiş unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
  • Bir yemek kaşığı tozşekeri, bir tatlı kaşığı tuzu ve iki yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin.
  • Bir paket instant mayayı ilave edin, ılık suyu yavaş yavaş dökün, yoğurmaya başlayın.
  • Suyunu kontrollü dökerek ( üç bardak yeterli geliyor ) ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yoğurun.
  • 10 dakika kadar iyice yoğurduktan sonra özleşen hamuru top yapın.
  • Hamurun üzerine kalınca temiz mutfak bezi örterek ılık bir yerde birbuçuk saat bekletin.
  • Süre sonunda hamuru tezgah üzerine alın, gazını almak için biraz daha yoğurun.
  • Üç eşit parçaya bölün, nefis pizzalar yapmak için artık hamurunuz hazırdır.

Maya Yok Beklemek Yok Sadece 1 Bardak Sütle Yağ Çekmeyen Puf Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un (Bardak ölçüsü 200ml )

İç Harcı İçin

  • 250 beyaz peynir (Kahvaltılık peynir)
  • 1 tutam maydanoz

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

    Yapılışı

  • Uygun bir yoğurma kabının içerisine süt ve tuzu alalım bir kaşık yardımı ile karıştıralım. Daha sonra unu azar azar ilave edip hamuru yoğuralım.
  • İç harcı için beyaz peyniri bir kasede çatalla ezelim üzerine maydanozu ilave edip karıştıralım. Hamuru hiç bekletmeden 12 eşit parçaya ayıralım. Bezeleri yuvarlayalım.
  • Uygun bir zemini unlayıp bir oklava ya da merdane yardımıyla bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açalım. İçerisine iç harcı ilave ettikten sonra kapatıp kenarlarını bir bıçak ya da aparatla keselim.
  • Hazırladığınız börekleri kızgın yağda arkalı önlü kızartalım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun🤗.

Kuru Cacık Tarifi

 

Kuru Cacık Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet salatalık
  • Çeyrek demet dereotu
  • 1-2 diş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt ya da yoğurdunuzun katı yerinden
  • Kaya tuzu
  • Zeytinyağı

    Kuru Cacık Tarifi Yapılışı

  • Salatalıkları soyuyorum. bıçakla küçük küçük doğruyoruz.
  • Bir kaba doğranmış salatalıkları, rendelenmiş sarımsağı, ince doğranmış dereotunu, tuz ve yoğurdu alıp karıştırıyoruz.
  • Servis ederken üzerine zeytinyağı ve nane gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun! :)