4 Ağustos 2021 Çarşamba

Kır Pidesi (Nefis Yumuşacık) Tarifi

 

Kır Pidesi (Nefis Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

İç harcı için:

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • Tuz, karabiber, kimyon

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gram kaşar peyniri

Üzerine sürmek için;

  • Tereyağı

    Kır Pidesi (Nefis Yumuşacık) Tarifi Yapılışı

  • Karıştırma kabına maya ,şeker ve ılık süt alıp mayayı çözdürelim.
  • Üzerine su, tuz ve sıvı yağ ilave edip karıştıralım, yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Harcımız için kıymayı bir tavaya alalım ve kavurmaya başlayalım.
  • Yemeklik doğradığımız soğan biber ve domates ekleyip baharat ve tuz koyduktan sonra pişmeye bırakalım.
  • Hamurumuzu 10 bezeye ayıralım ve merdane yardımı ile uzunlamasına açalım(hamurunuzu çok ince ve çok uzun açmayın iç harç eklenince yırtılma olabilir ve pişerken kurur. ).
  • Ortaya iç harcı yerleştirip üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyelim.
  • Kenar kısımları içe kapatıp tepe kısımlarda içe bükelim.
  • Katlı yerler alta gelecek şekilde tepsiye koyalım.
  • Üzerine hazırladığımız yoğurt yumurta yağ karışımını sürelim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Çıktıktan sonra sıcak sıcak tereyağ ile yağlayalım afiyet olsun.

Çikolata Soslu Kaşık Tatlısı (Yemeye Başladı Mı Bırakamazsınız;)) Tarifi

 

Çikolata Soslu Kaşık Tatlısı (Yemeye Başladı Mı Bırakamazsınız;)) Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için malzemeler;

  • 125 gr tuzsuz tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya

Üzerinin çikolata sos için;

  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker (tepeli değil)
  • 1 buçuk yemek kaşığı un (tepeli degil)
  • 1 buçuk yemek kaşığı nişasta (tepeli degil)
  • 3 yemek kaşığı kakao

Sonradan eklemek için;

  • 1 yemek kaşığı nutella veya 50gr çikolata bitter veya sütlü
  • 1 paket krema

    Çikolata Soslu Kaşık Tatlısı (Yemeye Başladı Mı Bırakamazsınız;)) Tarifi Yapılışı

  • İlk önce tavukları göğsünü yapalım.
  • Yağı eritin ,unu ekleyip biraz kavurun .
  • Üzerine şekeri ve sütü ekleyip çıkışıyla kaynayana kadar karıştın.
  • Kaynadıktan sonra vanilya ekleyip suyla ıslatıp suyu süzülmüş borcama döküp düzleyin .
  • Üzerinin sosu için ;sütü ,şekeri, nişasta, un, kakaolu alın.
  • Kaynayana kadar karıştırıp pişirin .
  • Ocaktan alın.1 kaşık çikolata ve kremayı koyun iyice karıştırın.
  • Borcamın üstüne dökün .
  • Dolapta 3 saat dinlendirin.
  • Servis etmeden önce üzerine kakao serpin, afiyetle tatlının keyfini çıkarın eminim vazgeçemeyeceksiniz😋 afiyet olsun 💯😍.

Kahvaltıya Değişik Tarif Arayanlar İçin Rulo Biberler Tarifi

 

Kahvaltıya Değişik Tarif Arayanlar İçin Rulo Biberler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı oda ısısında süt
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un( herkeste aynı gitmeyebilir kontrollü olun)
  • 15 tane köy biber çarliston biber
  • Ben diyarbakır biberlerinden kullandım

İçi için;

  • 100 gr kaşar
  • 100 gram beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz

Hamurun üzeri için;

  • 1 çay bardağı susam
  • 3 kaşık süt 2 yemek kaşığı un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Kahvaltıya Değişik Tarif Arayanlar İçin Rulo Biberler Tarifi Yapılışı

  • Genişçe bir kabın içine süt, maya ,şeker eklenir karıştırılır.
  • Yarım su bardağı un eklenip karıştırılır .
  • Kabın üstüne bir örtü ekleyerek mayalanması için 10 dakika bekletilir.
  • 10 dakikanın sonunda diğer malzemelerde eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Bir çorba kaşığı kadar yağla hamuru toplayıp üstüne streç geçirilip 25 dakika mayalanmaya bırakılır.
  • Diğer yandan peynirleri rende yapıp içine maydanoz doğrayıp hazırlıyoruz.
  • Mayalanan hamurumuzu un serili masamıza alıp oklavayla açıyoruz .
  • Dikdörtgen şeklinde açıyoruz.
  • Açtığımız hamurun üzerine fırça yardımıyla süt sürüyoruz .
  • Daha sonra her tarafına susam döküyoruz, onun üstüne 2 çorba kaşığı kadar un serpiştiriyoruz ve hamurumuzu ters çeviriyoruz.
  • Rulet yardımıyla ince şeritler halinde kesiyoruz ve fırça yardımıyla süt sürüyoruz.
  • Biberlerimiz resimdeki gibi içini çekirdeklerini temizleyip peynirlerimizi içine yerleştiriyoruz.
  • Daha sonra şerit halinde kesmiş olduğumuz hamurları biberlerin etrafına sarıyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Tadı muhteşem oluyor servise hazır afiyet olsun.

    Hamurunuz artarsa küçük küçük kesip kızartabilirsiniz afiyet olsun.

3 Ağustos 2021 Salı

Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi

 

Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • 1,5 su bardağı buğday nişastası
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-4, 5 su bardağı un
  • Mısır gevreği (ben bimdekini kullandım)

    Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Biz kurabiye hamurunu hazırlarken fırını 160-170 derece alt üst ayarlayalım.
  • Un hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz .
  • Daha sonra kontrollü şekilde unu ekliyoruz.
  • Kıvamı ele yapışmayacak şekilde olacak sonra istediğiniz boyutta kurabiye hamurunu yuvarlayalım.
  • Üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişecekler.
  • Kurabiyeler 15-20dk da pişiyor.
  • Kurabiyeler piştikten sonra soğumaya bırakın.
  • Çikolata sosu için: kasede 6 yemek kaşığı çikolata kreması (nutella veya diğer çikolatalar) ile 3 yemek kaşığı sıvı yağını karıştıralım mısır gevreğini elinizde ezebilir veya rondodan geçirebilirsiniz.
  • Daha sonra soğuyan kurabiyeleri önce altlı üstlü çikolataya sonra da mısır gevreğine bulayıp sunum tabaklarınıza alabilirsiniz.

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao

    Islak Kek Tarifi Yapılışı

  • Kek için yumurta ve şeker çırpılır.
  • Un ve kabartma tozu dışında tüm malzemeler eklenir ve karıştırılır.
  • Un ve kabartma tozu eklenir tekrar karıştırılır.
  • Hamur yağlanmış borcama dökülür. (küçük borcam kullandım).
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
  • Kek pişerken sos hazırlanır.
  • Malzemeler küçük bir tencereye alınır kaynayana kadar karıştırılır kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.
  • Fırından çıkan kekin sıcaklığı çıkınca kürdanla delikler yapılır.
  • Soğuk sos kekin üzerine gezdirilir.
  • Sosunu çekince buz dolabında 2-3 saat kadar bekletilir.
  • Üzeri istenilen şekilde süslenir. Deneyeceklere afiyet olsun 😊.

Tahinli Baklavalık Yufka Sarması Tarifi

 

Tahinli Baklavalık Yufka Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet baklavalık yufka
  • 1 su bardağı tahin
  • Yarın su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için ;

  • Dövülmüş fıstık

    Tahinli Baklavalık Yufka Sarması Tarifi Yapılışı

  • Yufkalardan 2 tanesini tezgaha koyup üzerine bolca tahin sürülür .
  • Şeker serpilir ve ceviz serpilir.
  • Tekrar bir tane yufka üzerine konulur .
  • Biraz tahin şeker serpilir ve sarılır.
  • Dilimlenir üzerine fırçayla sıvı yağ sürülür, fıstık dökülür .
  • Yufka bitene kadar bu işlem yapılır .
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verip 20 dakka pişirilir ve alınır.

Karamelizeli Soğan Kavurması Tarifi

 

Karamelizeli Soğan Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı şeker
  • Yarım fincan su
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı acı toz biber
  • Tuz

    Karamelizeli Soğan Kavurması Tarifi Yapılışı

  • Soğanları soyup 4 e bölüp ocağa koyuyoruz.
  • Zeytinyağıyla kavrulan soğanlar, karamelleşince toz şekeri atıyoruz.
  • Şekerin erimesi için iyice karıştırıyoruz.
  • Kahve fincanına 1 yemek kaşığı nar ekşisi koyup üzerini de su ile dolduruyoruz ve bi kaşık yardımıyla karıştırıp soğanın içine katıyoruz.
  • Son olarakta baharatlarını ekliyoruz. Birazda öyle kavurup altını kapatıyoruz.
  • Afiyet olsun. ☺️.

Taze Meyveli Diyet Kek Tarifi

 

Taze Meyveli Diyet Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı taze çekirdeksiz üzüm
  • 4-5 adet taze incir
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

    Taze Meyveli Diyet Kek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak 1, 5 su bardağı üzümü temizleyip rondodan geçiriyoruz.
  • 4-5 adet İncirleri kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz.
  • Üzüm ve inciri derin bir kapta karıştırıp, üzerine 2 yumurta, yarım su bardağı yağ, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı tarçın, 2 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip iyice karıştırıyoruz, .
  • Kek kalıbının dibini çok az yağlayıp karışımı kalıba döküyoruz.
  • 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz. Kürdan testi ile piştiğini kontrol edip. Afiyetle yiyoruz 😉.
  • Not: İçindeki taze meyveler yüzünden yumuşak bir kek oluyor. Hatta hamur kaldığından bile endişe edebilirsiniz. Ama taze meyveler bu yumuşaklığın nedeni.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1,5 su çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1,5 çay bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin

  • 1-1, 5 çay bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Kreması İçin

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta mısır
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 poşet toz şanti  

    Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Yumurtaları şekerle birlikte 3 dakika çırpıyoruz sıvı yağ galeta unu hindistan cevizi un ceviz vanilya kabartma tozu.
  • Hepsini karıştırdıktan sonra yağlanmış fırın kabına (Borcam) alıp yayıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz tatlımız fırına gittikten sonra bir tencereye şekeri suyu limonu koyup 5 dakika kaynatıyoruz.
  • Kreması için bir tencereye sütü şekeri nişastayı unu vanilya çırpma teli ile karıştırarak pişiriyoruz sıcaklığı çıktıktan sonra limon kabuğu rendesi toz şanti ilave edip mikser ile 3 dakika çırpıyoruz.
  • Fırından aldığımız keki 10 dakika soğuttuktan sonra ılık şerbeti veriyoruz çektikten sonra ve peşinden kremamızı döküp spatula ile yayıyoruz düzgünce.
  • Üzerine bolca hindistan cevizi serp oda sıcaklığına geldikten sonra 4 saat buzdolabında tutuyoruz dilimlere bölerek servis ediyoruz. Afiyet olsun! :)

15 Dakikada Bol Çikolatalı Az Malzemeli Pasta Tarifi

 

15 Dakikada Bol Çikolatalı Az Malzemeli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket sıvı krema 200 ml
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 360 gram küvertür bitter çikolata

Tabanı İçin

  • 2 paket negro bisküvi
  • 50 gram tereyağı

    15 Dakikada Bol Çikolatalı Az Malzemeli Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk önce bisküvileri robottan geçiriyoruz, daha sonra tereyağını eritip bisküvilere güzelce yediriyoruz.
  • Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbın tabanına güzelce yayıp, çay bardağı ile düzlüyoruz (Kalıp büyüklüğü 19 cm geçmesin pastanız çok ince olur büyük kalıp kullanırsanız) buzlukta 20 dakika bekletiyoruz.
  • Bir tencereye 1 paket kremayı ve sütü alıp güzelce karıştırın, yumurtaları da ekleyip ocağı açın, krema biraz ısındıktan sonra çikolataları parçalara ayırıp yavaş yavaş ekleyip eritin ocağı kapatın.
  • Ayrı bir kaba kalan diğer kremayı koyup mikserle güzelce köpürtün. Çikolatalı karışıma yavaş yavaş ekleyip karıştırın.
  • Daha sonra hazırladığınız tabana döküp. Buzlukta en az 2 saat bekletip bir günde buz dolabında beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz ☺️ süslemesi için çikolataları bıçakla ufak ufak rendeler gibi kestim ve meyve ile süsledim☺️ afiyet olsun☺️.

Yaz Günlerinin Mis Gibi Renkli Taratoru Tarifi

 

Yaz Günlerinin Mis Gibi Renkli Taratoru Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yeşil kabak
  • 2 adet havuç
  • Bir tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 3 diş sarımsak
  • 2 kaşık mayonez
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 kase yoğurt

    Yaz Günlerinin Mis Gibi Renkli Taratoru Tarifi Yapılışı

  • Kabağı havucu iyice yıkayalım, ben kabuğunu soymadan rendeledim.
  • Önce havucu soteleyin.
  • 3 dakika daha sonra kabağı iyice sıkıp 2 dakika soteleyin.
  • Öte yanda bir kase yoğurt ,2 kaşık mayonez, 3 diş sarımsak ,sotelenen kabağa ince ince dere otunu ilave edelim .
  • Havucada bir çay kaşığı kuru nane ilave edelim.
  • İsteğe bağlı hepsini bir harmanlayabilirsiniz.
  • Ben ayrı ayrı harmanladım yoğurtla birleştirdim afiyet olsun.