7 Ağustos 2021 Cumartesi

Zeytinyağlı Börülce Tarifi

 

Zeytinyağlı Börülce Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze börülce
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küp şeker
  • Tuz
  • Zeytinyağı

    Zeytinyağlı Börülce Tarifi Yapılışı

  • Soğanları ve kapya biberi soteliyoruz.
  • Üzerine ince ince doğranmış domatesi ekleyip bir iki tur çevirdikten sonra ince kıydığımız sarımsağı ekleyip börülceyi ilave ediyoruz.
  • Küp şeker ve tuzunu ekleyip yarım bardak kadar su ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
  • Afiyet olsun.

Parmak Yedirten Yoğurtlu Salata Tarifi

 

Parmak Yedirten Yoğurtlu Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet patlıcan
  • 5 6 adet sivribiber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kabak
  • Konserve mısır
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz.

    Parmak Yedirten Yoğurtlu Salata Tarifi Yapılışı

  • Patlıcan, kabak ve biberleri ayrı ayrı temizledim doğradım ve kızarttım.
  • Üzerine konserve mısır, yoğurt, doğranmış sarımsak ve tuz ilave ederek karıştırdım.
  • Servis tabağına aldım üzerine pul biber serperek servis yaptım.Bu salata yaklaşık 2-4 kişilik oluyor kişi sayısına göre arttırabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Mercimek Çorbası (Çok Basit) Tarifi

 

Mercimek Çorbası (Çok Basit) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 2 orta boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 3 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı tuz

    Mercimek Çorbası (Çok Basit) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle, önceden temizlediğimiz ve küp küp doğradığımız patates, soğan ve havucu tencerede 5 dk kavuruyoruz.
  • Yıkanmış olan, mercimeği tencereye ilave edip, 3 dk daha kavuruyoruz.
  • Üzerine kaynamış yaklaşık 2 lt su ve önceden yapıp buzluğa koyduğum ilik suyundan ilave ediyoruz. (su çok koymayınız, eğer katı olursa sonra su ilave etmesi daha kolay olur).
  • 30 dk kısık ateşte bırakıyoruz.
  • Tuz, kimyon ve toz biberi ilave edip, blenderdan geçirelim.
  • 2-3 dk daha karıştırıp, üzerine limon sıkılıp, az karabiber ile servise hazırdır.
  • Afiyet olsun :).

Doyamayacağınız Sultan Kebabı (Parmaklarınızı Yedirten Lezzet) Tarifi

 

Doyamayacağınız Sultan Kebabı (Parmaklarınızı Yedirten Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 yaprak milföy hamuru

İç harcı için:

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağı (kızartmak için)
  • 4-5 havuç, normal küçüğe yakın boydan (soyup ve küçük küçük doğranacak)
  • 2 büyük boy kapya biber (küçük küçük doğranacak)
  • 1 kuru soğan (küçük küçük doğranacak)
  • 2 büyük boy diş sarımsak (ezilecek veya rendelenecek)
  • 4 tavuk göğsü (küçük küçük doğranacak)
  • 1 kase konserve mısır (yaklaşık 200 g)
  • 2-3 yemek kaşığı soya sosu (arzuya göre)
  • Tuzunuzu soya sonundan sonra azar azar ekleyin
  • Damak tadınıza göre toz karabiber ve toz kırmızıbiber

Üzerine gezdirelecek beşamel sosu için:

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı un (ne silme nede tepeleme olsun)
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • Damak tadınıza göre tuz ve karabiber

Ayrıca üstüne serpmek için:

  • 200 gram rendelenmiş kaşar peynir

Kullandığım su bardağı ölçüsü: 250 ml

Kullandığım kasenin ağız ölçüsü: 10 cm

Kullandığım borcam: büyük boy dikdörtgen

Doyamayacağınız Sultan Kebabı (Parmaklarınızı Yedirten Lezzet) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcımız için ocağa derin bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağı dökün ve ocağınızı açın.
  2. Havuçlarınızı kızartın ve rengi döndüğünde kapya biberinizi de katıp karıştırın. 2-3 dakika sonra soğanınızıda katip karıştırın 2-3 dakika sonra sarımsağınızı katip karıştırın.
  3. Gene 1-2 dakika sonrasında tavuk göğüsünü de katıp karıştırın.
  4. Tavuk göğsünün rengi değiştiğinde ve suyunu çekene kadar pişin ocakta.
  5. En son mısırınızı katın ve baharatları da katıp iyice karıştırın. Hazır olan iç harcımızı bir kenara alın şimdi.
  6. Çözülmüş ve yumuşamış olan milföy yapraklarımızı şimdi tek tek mutfak tezgahına alalım.
  7. Bir merdaneyle veya oklavaylan inceltelim her yaprakları.
  8. Ben hazır inceltilmiş büyük boy rulo şeklinde milföy aldım.
  9. Bu yüzden onu 3’e bölmem yeterliydi.
  10. Borcamınızın iç kısmına (dibine ve kenarlarına) ince olmak üzere sıvı yağı fırçalayın ki hamur yapışmasın.
  11. Her yaprağı şimdi resimlerde gördüğünüz gibi küçük bir kasenin içine yerleştirin ve bir derinlik oluşturun.
  12. Harcımızdan yeterince koyun ve önce kenarlarını kapatıp sonrada uzunluğundan kapatın ve fazla gelen hamuruda kesin ve mühürleyin kubbemizi.
  13. Alt taban sadece bir kat hamur olsun ki iyi pişsin. Yani iki kat katlamayın hamuru, fazla gelen hamuru kesin ve hamuru parmaklarınızla mühürleyin birbirine).
  14. Sonrada kaseden ayırın ve borcama dizin (mühürlediğimiz yön alta gelsin).
  15. Her yaprağa böyle işlem yapın ve yağladığınız büyük boy borcama dizin.
  16. Önceden ısıttığınız 225 derece fırının en alt rafasına koyun alt üst pişene kadar.
  17. Bu arada beşemel sosumuzu hazırlayalım.
  18. Ocağa uygun bir tencereye sıvı yağımızı katın ve unumuzuda katın.
  19. Unumuzu kızartalım biraz ve ardından azar azar sütümüzü katalım ve tel çırpıcıyla karıştırın sürekli.
  20. Belkide sizin ununuza göre ya daha fazla süt veya daha az süt kullanılacaktır.Buna dikkat edin.
  21. Piştikden sonra ve istediğimiz kıvama geldiğinde tuzumuzu ve toz karabiberimizi de damak tadınıza göre ilave edin karıştırın ve ocaktan alın.
  22. Üstü ve altı kızaran kubbelerimizi fırından alalım ve her kubbeye sosumuzdan bir çorba kepçesi yardımıyla üzerine gezdirelim.
  23. En son üzerine rendelenmiş kaşar peynirinden serpelim ve tekrar fırının en alt rafına koyun borcamınızı.
  24. Üzeri kızarana kadar pişirin.Şimdi servise hazır. Yanına pirinç pilavı ve salata güzel gidecektir.
    Afiyetler olsun.

Lotus Cheesecake Tarifi

 

Lotus Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket lotus bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Kreması İçin

  • 750 gram quark (Labne de olur)
  • 1 paket krem peynir (250 gram)
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 vanilya
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un

Üzeri İçin

  • 400 gram lotus krema ( Azaltabilirsiniz )

    Lotus Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Bisküvileri rondodan geçiriyoruz, tereyağını eritip üzerine döküyoruz karıştırıyoruz. Kalıbımıza döküp düzeltiyoruz.
  • Kreması için malzemeleri bir kaba alıyoruz, mikserle ya da çırpma teliyle karıştırıyoruz.
  • Kalıbımıza döküyoruz, aluminyum folyo ile kalıbın etrafını sarıyoruz, fırının altına borcamda su koyuyoruz, üzerinin yanmaması için.
  • 170 derece fırında 55 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra 1 saate yakın fırın kapağı açık şekilde içinde bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra lotus kremayı benmari usulü eritiyoruz pastamızın üzerine döküyoruz, dolapta 2-3 saat dinlendiriyoruz ( Bir gece önceden daha güzel olur)
  • Soğuduktan sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨👌🏻.

Tavada Patates Böreği Tarifi

 

Tavada Patates Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 kase rendelenmiş kasar peyniri
  • Yarım kapya biber
  • 3 dal maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz

Kızartmak İçin

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

    Tavada Patates Böreği Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri soyup yıkayalım. Derin bir kaba rendeleyelim.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, ince doğranmış maydanoz ve kapya biberi ekleyelim.
  • Diğer tüm malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Tavaya yağları alıp eritelim.
  • Üzerine patates harcının tamamını tavaya dökelim. Kaşıkla bastırarak üstünü eşit şekilde düzleştirin.
  • Arkalı önlü orta ateşte kızartalım. Çevirmek için düz kapak kullandım. Deneyeceklere afiyet olsun 🤗❤️

Sodalı Patatesli Yufka Böreği Tarifi

 

Sodalı Patatesli Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 yumurta
  • 1 şişe soda
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

İç Malzemesi İçin

  • 4 orta boy patates
  • 2 küçük soğan
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Yüzüne Sürmek İçin

  • 1 yumurta sarısı

    Sodalı Patatesli Yufka Böreği Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak iç malzeme ile başlıyorum patatesleri haşlayalım ve püre haline getirelim. Soğanları küp küp doğrayalım 1 çay bardağı zeytinyağı ile ilk kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Patatesleri ekleyelim ardından baharatları ekleyelim kısık ateşte kavuralım iç harcımız hazır. Soda yumurta ve sıvı yağı karıştıralım 1. yufkayı serelim üzerine karıştırdığımız sostan bolca sürelim.
  • 2. yufkayı da bir yufkanın üzerine serelim yine sostan bolca sürelim 3 ve 4 yufkaları da aynen işleme uygulayalım dörde bölelim bir çeyrek üçgeni 5’e bölelim.
  • Yufkaların üzerine hazırladığımız iç harcımızı bir kaşık üzerine koyup yanlarını kapatarak rulo şeklinde saralım. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Susam ile süsleyelim. Isıtılmış 200 dereceli fırında yüzü iyice kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Meksika Burritos Tarifi

 

Meksika Burritos Tarifi İçin Malzemeler

  • Malzemeler
  • Tortilla ekmeği ( 10-15 adet küçük renkli olanlar sebzeli )

İç Harcı İçin

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2-3 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Birer adet sarı, kırmızı, yeşil renkli biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 kase haşlanmış tane mısır
  • 1 kase meksika fasülye
  • Marul
  • 1 kase yoğurt

    Meksika Burritos Tarifi Yapılışı

  • Tavamıza sıvı yağı koyuyoruz, soğanları doğrayıp kavurmaya başlıyoruz, kıymayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  • Renkli biberleri ilave ediyoruz karıştırıyoruz, salçasını, baharatlarını koyuyoruz, domatesleri ve maydanozu doğruyoruz ilave ediyoruz tekrar karıştırıyoruz.
  • Mısır ve fasulyeyi ilave edip karıştırıp kapatıyoruz. Bir kase yoğurdun içine tuz, karabiber koyup karıştırıyoruz.
  • Marulları ince doğruyoruz tortilla ekmeklerini alıp içine önce bir tatlı kaşığı yoğurt koyuyoruz.
  • Üzerine doğranmış marul koyuyoruz, üzerine kıymalı harcı koyup külah şeklinde kapatıyoruz,.
  • Dürüm gibi de sarabilirsiniz, yoğurttan çok az ekmeklerin kenarına sürerseniz yapışıp kalır ekmekler açılma yapmaz, afiyet olsun ✨👌🏻

Ceviz Muhallebili Çilekli Yaz Pastası Tarifi

 

Ceviz Muhallebili Çilekli Yaz Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Aralarına Dizmek İçin

  • 500 gram çilek

Keki Islatmak İçin

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Kreması İçin

  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı ufalanmış ceviz

    Ceviz Muhallebili Çilekli Yaz Pastası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurta ve şekeri beyaz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz. Sütü ilave ediyoruz yağı ilave ediyoruz unu azar azar ilave ediyoruz nişastayı ilave ediyoruz kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz hepsini çırpıyoruz.
  • Orta boy bir fırın kabının altını sıvı yağla yağlıyoruz harcı döküyoruz 180 derece fırında içini çekene kadar pişiriyoruz kürdanla test ediyoruz kürdanı batırdığımızda hamuru yapışkan değilse pişmiştir.
  • Bir diğer tarafta kremayı hazırlıyoruz. Sütü bir tencereye alıyoruz unu, nişasta ve şekeri ilave edip çırparak karıştırıyoruz yoğun bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak en son içine cevizleri ilave edip kremayı hazırlıyoruz.
  • Fırından çıkan ilk sıcaklığı çıkmış pastanın üzerine bir yemek kaşığı şeker ve sütü karıştırıp pastanın üzerine eşit döküyoruz. Çilekleri yerleştiyoruz.
  • Pişen kremayı pastanın üzerine döküyoruz biraz soğuyunca hindistan cevizi serpiyoruz. En son üzerine istediğimiz şekilde çilekleri diziyoruz. Soğuyan tatlıyı buzdolabına alıp 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Tatlımız hazır. Afiyetle.

Otlu Biberli Krep Tarifi

 

Otlu Biberli Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı un (Karışım akıcı bir kıvam olacak ona göre unu kullanalım)
  • 1 yemek kaşığı dolusu lor peyniri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 dal yeşil soğan (Yeşil dalı olacak)
  • 3 dal dereotu ve maydanoz
  • 1 fiske tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Otlu Biberli Krep Tarifi Yapılışı

  • Yeşillikleri ince bir şekilde doğrayalım, biberleri minik şekilde doğrayalım karıştırma kabına alalım.
  • Un hariç malzemeyi katalım. Karıştıralım. Unu yavaş yavaş ilave edelim kaşık yardımı ile karıştıralım. (Akıcı bir kıvam olacak)
  • Yanmaz yapışmaz tavayı 1cay kaşığı sıvı yağ ile yağlayalım. Krep harcından tavaya bir kepçe yardımı ile dökelim.
  • Tavayı sağa sola eğdirerek tabanına yayalım. İki taraflı pişirelim ve kahvaltıya çay ile beraber servis yapalım. Afiyet olsun.

Orman Meyveli Cheesecake Tarifi

 

Orman Meyveli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 paket yulaflı bisküvi
  • 1 tepeli yemek kaşığı tereyağı

Muhallebisi İçin

  • 600 gram labne
  • 400 gram krema
  • 1 vanilya
  • Yarım limon suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi

Meyveli Sos İçin

  • 8 adet anjelika erik
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Süslemek İçin

  • Orman meyveleri
  • Kızılcık
  • Böğürtlen
  • Yaban mersini

    Orman Meyveli Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Bisküvileri rondodan geçirelim erimiş tereyağı ile güzelce karıştırıp yağlı kağıt la kapladığımız 24 cm lik kalıba yayalım bardak altı ile bastırarak düzeltelim buzdolabına kaldırıp.
  • Kremasını hazırlayalım. Süt ürünlerini yuvarlak borcam kaseye alıp çırpalım yumurtaları teker teker kırıp çırpalım kuru malzemeleri de ilave edip çırpıcıyla güzelce çırpıyoruz.
  • Tabanı buzdolabında çıkarıp kremasını da koyup 1-2 defa yere hafifçe vurup fırına verelim ilk 15 dakika 180 derecede pişirelim sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp 1 saat kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Soğuyunca bir gece buzdolabında bekletelim. Ertesi gün sosunu hazırlamak için erikleri doğrayıp pişirelim.
  • Blenderla püre haline gelinceye dek ezelim. Şekeri, nişastayı da ekleyip karıştırın koyulaşınca altını kapatıp birazcık ılıyınca kalıba dökelim.
  • Soğuyunca üzerini orman meyveleriyle süsleyelim. Afiyet olsun.