9 Ağustos 2021 Pazartesi

Keçi Peynirli Şeftalili Yaz Salatası Tarifi

 

Keçi Peynirli Şeftalili Yaz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemeleri

  • 2 dilim keçi peyniri
  • 1 adet şeftali
  • 1/4 (çeyrek) adet iceberg marul
  • 1/4 (çeyrek) bağ roka
  • 1 tam ceviz
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Çok az tuz

Keçi Peynirli Şeftalili Yaz Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri doğruyoruz.
  2. Sos malzemelerini karıştırıp isteğimize göre chia ve cevizle süslüyoruz. Kesinlikle deneyin.
  3. Roka ve marul yerine ya da yanında semizotu da ilave edebilirsiniz.
  4. Keçi peyniri yerine lor da ekleyebilirsiniz. Onunla da çok güzel oluyor. Afiyet olsun.

Patlıcan Tava Tarifi

 

Patlıcan Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuzu kuşbaşı
  • 4 adet patlıcan
  • 3 adet sivri yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 adet patates (İsteğe bağlı eklenebilir)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Öncelikle patlıcanı küp küp doğrayın tuzlu suda bekletin. Diğer tarafta biberleri ve domatesleri küçük doğrayın. Fırın kabının içine önce patlıcanları yerleştirelim.
  • Üstüne kuşbaşı etlerinizi yerleştirin (Ben kavurma eti kullandım) daha sonra sırayla biberleri, domatesleri salçalarI, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsağı, baharatları ekleyin ve fırın kabının içinde malzemeleri harmanlayın.
  • Üzerine tereyağı küçük parçalar halinde üstüne yerleştirin. Islatıp suyunu sıktığımız yağlı kağıdı tepsinin üstüne serin.
  • Etler yumuşayıncaya kadar 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Sonra kağıdı alın üstü kızarana kadar tekrar fırına verin. Afiyet olsun.
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Patlıcan Tava Tarifi Yapılışı

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

 

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg yaprak (Uç yaprağı)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım bağ maydanoz
  • 2 yada 3 dal dereotu
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 limon suyu

    Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

  • Yıkanmış pirince ince doğranmış soğanı (robottan da geçirebilirsiniz) maydanoz dereotu ince kıyım olacak ve diğer malzemeleri de koyup karıştırıyoruz harcımız çığ den olacak.
  • Yapraklarımız tuzluysa yıkayalım tuzu gitsin. 1 tane yaprak alalım serelim 1 çay kaşığı iç harçtan bas kısmına koyalım yanlardan kıvıralım az bastan başlayarak sıkıca yaprak ucuna doğru saralım.
  • Sardığımız yaprakları uygun bir tencereye dizelim. Üstünü geçmeyecek kadar su koyalım. 20 dakika ocak orta ateşte pişirelim.
  • Sonra 1 çay bardağı zeytinyağı gezdirelim üstüne. 40 dakika altını kısık ateşte kapağını açmadan pişirelim. Ilık yada soğuk servis yapınız.

Soğuk Baklava Damakları Coşturan Aşırı Leziz Baklava Tarifi

 

Soğuk Baklava Damakları Coşturan Aşırı Leziz Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 40/45 arası yufka
  • 300 gr tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağından 2parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı antep fıstığı
  • 1 paket fındık içi (Bimde satılan paketten)

Şerbeti İçin

  • 700 ml süt
  • 3 su bardağı şeker not: 700 ml ölçüde, sütle şeker aynı oranda olmalı

Üzeri için

  • 80 gr sütlü çikolata (Buzlukta dondurulmuş)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı nesguik

Tepsi ölçüsü 30×40 boyutunda su bardağı ölçüsü 220ml, çay bardağı 125 ml. 

Soğuk Baklava Damakları Coşturan Aşırı Leziz Baklava Tarifi Yapılışı

  1. İlk şerbetini yapmakla başlayalım,. Süt ile şekeri ocağa alıp karıştırarak pişirelim kaynamaya başlayınca altını kısalım 15 dakika kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  2. Baklavalık yağ elde etmek için tereyağı mı veya margarini ortaboy tavaya alalım eritelim. Yemek kaşığı ile yüzeye çıkan, köpükleri, sıyırarak alıp atalım. Kalan saf sarı yağ oluyor.
  3. Üzerine sıvı yağını ekleyelim karıştıralım süzgeçten geçirelim. Yağdan 1 su bardağından 2 parmak az olacak şekilde bardağa koyup ayıralım.
  4. Kalan yağı yufkalara sürmek için kullanalım. Tepsinin tabanını bolca yağlayalım. Yufkaları kalın bir örtünün arasına alalım kurumasınlar.
  5. Tepsi içine göre kesilmiş 20 adet yufkayı taban kata (Her iki yufkada 1, 5 yemek kaşığı yağ dökerek yufkanın her yerini fırça ile yağlıyoruz 20 ci kata gelince yağlayıp fındık ve fıstığı her yerine bolca serpelim (Kalan 20 veya 25 adet yufkayı bu sefer tek tek yağlayarak, her kata 1 yemek kaşığı yağ döküp sürerek bitirelim) bıçakla dilimlere keselim.
  6. Bardakta ayırdığımız yağı en üste her yerine dökerek fırçayla sürelim. Önceden ısınmış fırında orta rafında fansız ayarda 180 dc 1 saat pişirelim. Kontrollü olalım herkesin fırın ayarı pişirme süresi farklı olabilir.
  7. Üzeri pembeleşince çıkaralım. 15 dakika ılımaya bırakıp. Soğumuş şerberti üzerine dökelim.
  8. Ilıyınca buzdolabında 6/7 saat bekletip soğutalım üzerine tel süzgeçle nesguik serpelim. Buzlukta ki çikolatayı rendeleyip üzerine serpelim.

Mantar Meze Tarifi

 

Mantar Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo bebek mantar
  • 1 adet limon
  • 10 adet arpacık soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 5 adet çeri domates
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz kırmızı biber
  • 1 tane küp şeker

    Mantar Meze Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak bebek mantarlarımızın kabuklarını soyalım, ve yıkayalım. Ardından kavuracağımız tenceremize alalım üzerine bir limonun suyunu sıkıp dökelim. Mantarlarımız suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Daha sonra üzerine arpacık soğanı, ve sarımsağı ekleyelim, biraz kavrulduktan sonra biberlerimizi ekleyelim.
  • Ardından çeri dometeslerimizi ve baharatları da ekleyip üzerine bir bardak sıcak su ilave ediyoruz. Kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirelim.
  • Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım. Üzerine ince ince doğradığımız maydanozlarımızı da ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Afiyet olsun☺️

Vişne Dolgulu Şekersiz Atıştırmalık Toplar Tarifi

 

Vişne Dolgulu Şekersiz Atıştırmalık Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • Vişneli Dolgu İçin ;
  • 15-20 adet vişne
  • 2 çay kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 5 tepeleme yemek kaşığı yulaf
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 küçük kase kuru dut
  • 4 yemek kaşığı ceviz içi
  • 1 paket vanilya
  • 6 küçük boy hurma
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Üzerini Kaplamak İçin ;

  • Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata

    Vişne Dolgulu Şekersiz Atıştırmalık Toplar Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle vişne dolgusunu hazırlayalım. Bunun için vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp küçük bir tavada su ile birlikte 2 3 dk pişirelim.
  • En son nişasta ve balı ekleyip 2-3 dk daha pişirip ocağın altını kapatıp kenara alıp soğumaya bırakalım.
  • Yulaf hamuru için gerekli malzemeleri rondo içerisine alıp hamur haline getirelim.
  • Yulaf hamurumuzdan 8 -10 adet beze yapalım.
  • Bezeleri açıp içerisine vişne dolgusu ekleyip hamuru elimizi ıslatarak yuvarlayalım.
  • İçlerini vişne dolgusu ile doldurup yuvarlak şekil vermek zor olduğu için dilerseniz vişneyi sosu üzerine dökerek de yapabilirsiniz.
  • Bitter çikolatayı benmari usulü eritip yulaf toplarının dışlarını çikolata ile kaplayalım.
  • Çikolataya buladıktan sonra buzlukta 5 dk bekletelim.
  • Buzluktan çıkarıp servis tabağına alıp üzerine vişne sos dökerek servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN.

Evelik Salatası Tarifi

 

Evelik Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 bağ evelik otu (Yada semizotu kullanabilirsiniz)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • 1 kase süzme yoğurt veya normal ev yoğurdu

    Evelik Salatası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle zeytinyağı ile kare kare doğradığımız soğanı yayvan tencerede kavuralım. Ardından yıkayıp sap kısımlarından biraz aldığımız evelik otlarını kare kare doğrayıp ekleyelim.
  • Evelik otu her zaman bulunmadığı için semiz otuda kullanabilirsiniz. Aynı lezzeti yakalayacaksınızdır. Otları tencereye aldıktan sonra hiç karıştırmıyoruz.
  • Sırasıyla kare kare kestiğimiz biberleri, haşlanmış nohutu, bulguru, salçayı, baharatları ve suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık yarım saat pişirelim.
  • Pişince ocağın altını kapatıp karıştıralım ve servis tabağına alıp biraz soğumasını bekleyelim. Soğuyunca süzme yoğurt ile servis edelim. Afiyet olsun.

8 Ağustos 2021 Pazar

Starbucks Cool Lime Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet limon
  • 8-10 dal nane
  • 5 yemek kaşığı şeker (bal da olur)
  • 1,5 lt soğuk su

Servis için

  • Buz
  • Nane yaprakları

    Yapılışı

  • İlk olarak nane yaprakları ayıklanır ve yıkanır.
  • Limonların kabukları rendelenir.
  • Beyaz kısımları almamaya dikkat edelim. Suları sıkılır.
  • Nane, limon kabuğu ve şeker el yardımıyla 3-4 dk ovulur.
  • Aromaları geçmesi sağlanır.
  • Su ve limon suyu eklenir, şeker eriyene kadar karıştırılır.
  • Sonra ince bir süzgeçten veya tülbentten geçirilip süzülür. İçeceğimiz hazır. İsteğe bağlı buz eklenir. Soğuk servis yapılır. Afiyet olsun 🌸

Fırında Şark Usulü Dolma Tarifi

 

Fırında Şark Usulü Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 20-22 adet biber
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet taze soğan
  • 3 adet domates
  • 3 iri diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı kaynamış sıcak su
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

Baharatları İçin

  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Fırında Şark Usulü Dolma Tarifi Yapılışı

  • Pirinci yarım saat kadar sıcak tuzlu suda bekletin.
  • Biberleri temizleyip yıkayın, büyük bir kabın içine su doldurun 2 tatlı kaşığı tuz atıp karıştırın ve biberleri bu suda yarım saat bekletin (Hem lezzet açısından hemde biberin üzerindeki kalıntıların temizlenmesi için )
  • Kuru soğan, taze soğan ve maydanozu yemeklik doğrayın, sarımsakları rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın.
  • Pirinci yıkayıp süzün, kabın içine alın, doğranmış sebzeleri salçaları, sarımsağı, zeytinyağını, yeteri kadar tuzunu ve baharatlarını hepsini bir güzel karıştırın.
  • Biberleri bu iç malzemeyle doldurun ve uygun bir tepsiye yerleştirin.
  • Kaynamış sıcak suyun içinde nar ekşisini ve bir çay kaşığı tuzu eritin,, bu suyu biberlerin üzerine dökün,.
  • Önceden ısıtılmış fırında 220 derecede pişirin, biberlerin üzeri biraz kızarınca fırından çıkarın, biberleri çatalla alt üst edin, tekrar fırına koyarak pişirmeye devam edin.
  • Yine biberlerin üzeri kızarınca ya ve suyunu tamamen çekinceye kadar bir saate yakın pişirin,, afiyetler olsun.

Sadece 1 Limonla 1 Litre Limonata Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 limon
  • 5.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 litre su + 200 ml su (1 su bardağı su)
  • Yeşil nane
  • Buz

    Yapılışı

  • 1 limonun kabuğunu rendeleyin.  5.5 yemek kaşığı toz şekerle birlikte bir kasede elinizle karıştırın.
  • Limon kabuğunun kokusu ve tadı şekere geçene kadar toz şekeri elinizle ezin. Daha sonra karışımı bir tencereye alın.
  • Üzerine 200 ml (1 su bardağı su) ilave edin ve karıştırın. Tencereyi ocağa alın ve karıştırarak kısık ateşte şeker eriyene kadar devam edin.
  • Daha sonra kabuğunu rendelenen limonun suyunu sıkın ve ekleyin. Bu adımda 5-6 dakika karıştırarak limon suyunu pişirin.
  • Toplamda pişirme süresi 10 dakika olmalı. Büyük bir kaseye süzgeci yerleştirin. Karışımı süzün.  1 litre suyu da ekleyip karıştırın. Son olarak buz ekleyin ve tekrar karıştırın.

Semiz Otu Salatası Tarifi

 

Semiz Otu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 1 kutu konserve mısır
  • 1 tane salatalık
  • 2 adet kornişon turşu
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz

    Semiz Otu Salatası Tarifi Yapılışı

  • Semizotunun yapraklarını ayırdım.
  • Salata ve kornişon turşuyu küp küp doğradım.
  • Biraz tuz ekledim yoğurdun içerisine hepsini ilave ettim.
  • Konserve mısırı döktüm daha sonra karıştırdım hepsini afiyet olsun.

Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi

 

Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tavuk bulyon
  • Sıvı yağ ve katı yağ
  • Tuz

    Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Bir tencereye katı yağ ile sıvı yağ alınır tavuk bulyon atılır.
  • Eriyince sudan geçirilmiş pirinçler ve nohut eklenir.
  • 4-5 su bardağı sıcak su ve tuz eklenir. (benim pirincim zor piştiği için 5 su bardağı su koydum normalde 2 bardak pirinçe 4 su bardağı su eklenir).
  • Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Servis edebilirsiniz.

Sac Kebabı (Dana Etinden) Tarifi

 

Sac Kebabı (Dana Etinden) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg dana kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet büyük kabuğu soyulmuş domates
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber

    Sac Kebabı (Dana Etinden) Tarifi Yapılışı

  • Etleri düdüklü de tam 25 dakika pişirdim. Suyuyla beraber tavana aldım.
  • Suyunun bir kısmını çekene kadar pişirdim.
  • Ardından tereyağı, ince kıyılmış soğan ve biberleri ekleyip kavuralım.
  • Soğan renk alınca domates ve baharatı ekleyin.
  • Biraz daha kavurun ve altını kapatın.