Kolay Ve Lezzetli Çoban Salatası (Diyet Salata) Tarifi İçin Malzemeler
4 adet orta boy domates
2 adet orta boy salatalık
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan (kurmızı soğan kullandım)
Yarım limonun suyu
Bir tutam maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
Kolay Ve Lezzetli Çoban Salatası (Diyet Salata) Tarifi Yapılışı
Sebzeleri yıkayalım ve sularını süzelim.
Uygun bir kabın içerisine domatesleri küçük küçük doğrayalım.
Salatalıkları ister kabuğu ile dilerseniz de kabuğunu soyarak küçük doğrayalım.
Biberleri ve maydanozu ince doğrayalım.
Soğanı küçük küçük doğrayalım çok az tuz serpip biraz soğanları ovalım ve diğer doğradığımız malzemelere ekleyelim.
Zeytinyağı, yarım limonun suyu ve tuzu ilave ederek bütün malzemeleri yavaşça ezmeden karıştıralım servis tabağına alalım. Kolay ve pratik her öğüne yakışan çoban salatamız hazır. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.
İlk olarak tavuk göğsü küçük kuşbaşı olarak doğranır.
1 kaşık zeytinyağı dökülen tavada suyunu çekene kadar pişirilir ve damak zevkinize göre tuz, kimyon, kekik eklenir.
Biberler de doğranır ve tavuklarla beraber sotelenmeye devam edilir. 1 tatlı kaşığı salça tavaya ilave edilir. 3-4 dakika da bu şekilde pişirmeye devam ettim ve iç harç hazır.
Lavaşın üzerine tavuk soteden koyup üzerine cheddarları ve kaşar peynir rendesini ekleyerek diğer lavası üzerine kaparak 1 yemek kaşığı sıvı yağ döktüğüm tavada orta ateşte peynirler eriyene kadar arkalı önlü kızarttım.
Dilimleyerek servis tabağına yerleştirin afiyet olsun ❤️🤗.
4 adet yufka (Benim kullandığım yufkalar küçüktü eğer büyükse 3tane yeterli)
Peynir
2adet küçük domates
3adet sivribiber
Sosu için
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
Üzeri için
1 adet yumurta
Peynirli Karnıyarık Börek Tarifi Yapılışı
Bir kabın içine su ve sıvı yağı alıp karıştırdım. Domates ve biberleri ince doğradım.
Yufkaları dörde böldüm. Büyük yufka kullanırsanız 6 parçaya bölün. Her yufkayı sosla ıslattım.
Üzerine peyniri ilave edip iki uçtan katladım. 2parmak kalınlığında katladım. Uç kısmı üste gelmemesi için katlayıp alta getirdim.
Yağlı kağıt serili tepsime dizdim. Kenarlardan 2cm bırakarak çok derin olmayacak şekilde çizikler attım. Biraz açarak içine domates ve biberleri dizdim. Üstüne yumurta sürdüm.
Önceden ısıtılmış 200derece fırında kızarana kadar pişirdim. Deneyeceklere afiyet olsun🌸
5 Dakikada Kahvaltıya Simit Kebabı Yapın Tarifi İçin Malzemeler
1 adet simit
2 yumurta
1 veya 2 adet sosis veya sucuk yoksa koymayada bilirsiniz
1 küçük kapya biber
1 küçük yeşil biber
Üzeri için
Kaşar ve maydanoz
Tuz
Karabiber
Kekik
5 Dakikada Kahvaltıya Simit Kebabı Yapın Tarifi Yapılışı
İlk olarak simitlerimizi küçük doğruyoruz sosis ve biberleri de aynı şekilde minik minik doğruyoruz tavaya az bir miktar yağı alıp doğradığımız simitleri yerleştiriyoruz.
Simitler yağı çekmeden sosis ve biberleri ekleyip bir iki dakika pişiriyoruz.
Sonrasında çırptığımız yumurtaları üzerine döküp kaşar peyniri maydanoz tuz ve baharatları ekleyip tavayı bir kapak yardımı ile kapatalım.
2 dakikada bu şekilde pişirelim. Sonrasın da servise hazır kesinlikle denemelisiniz çok lezzetli bir sonraki tarif de görüşmek dileğiyle hoşçakalın🥰.
Herkese merhaba. Öncelikle tereyağını bir tavada eritiyoruz daha sonra kenara alıp sıcakken içerisine bitter çikolata ve sütlü çikolatayıda ekleyip eritiyoruz ve ılık olması için kenara alıyoruz.
Derin bir kabın içerisine yumurta ve toz şekeri ilave edip en az 2-3 dakika kadar mikserle yada çırpıcıyla karıştırıyoruz bir tutam tuz ve unuda ilave edip az birşey daha karıştırıyoruz.
En son eritmiş olduğumuz çikolatayıda içerisine ekleyip biraz daha karıştırıyoruz küçük kare borcam kalıbı önce margarinle yağlıyoruz ve içerisine yağlı kağıdı koyup yapışmasını sağlıyoruz.
Browni karışımının yarısını ekliyoruz ve beyaz çikolataları küçük küçük kırıp bastırmadan üzerine diziyoruz ve kalan karışımımızın yarısını da ekleyip önceden 165 derece ısıtmış olduğumuz fırında en az 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
Benim brownim akışkan kıvamda oluyor sufle gibi ve çokkk lezzetli oluyor dilerseniz bir 5 dakika kadar fazla da pişirebilirsiniz kendi tercihinize göre.
Brownimiz piştikten sonra biraz soğumasını bekleyip öyle kesin ki üstü çok fazla çatlamasın ben dayanamayıp hemen kestim:)
Üstü biraz fazla çatladı üzerine dondurma ekleyip sıcakkende tüketebilirsiniz soğukkende yiyebilirsiniz her iki türlü de sonuç mükemmelll :) afiyet olsun.
Daha gevrek istiyorsanız ince daha yumuşak istiyorsanız daha kalın olacak şekilde dilimliyorsunuz.
Daha sonra ortasından yorgan ipine iğne ile geçiriyorsunuz ve güneş olan yerde asıp kurutuyorsunuz
Kurutma süresi sıcaklığa göre değişebilir eviniz eğer güneş alıyorsa güneş alan yere temiz bir örtü serip dilimlenen elmaları üzerine serip 1 gün arayla kontrol edip çevirerek kurutabilirsiniz kış zamanında çay, yanına harika oluyor ben taze elmadansa bunu daha çok seviyorum ve güneşte kuruttuğumuz için d vitamini de almış oluyoruz deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Harika Sebze Çorbası ( Denemeyen Kalmasın) Tarifi İçin Malzemeler
2 adet kabak
3 adet havuç
3 adet patates
2-3 adet defne yaprağı
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
2,5 litre sıcak su
1 avuç dereotu (isteğe bağlı)
Harika Sebze Çorbası ( Denemeyen Kalmasın) Tarifi Yapılışı
Yıkayıp kabuklarını soyduğumuz kabak, havuç ve patatesleri küp küp doğrayalım ve defne yapraklarıyla beraber tencereye alalım. Bu tarifte önceden kabak dolması yapmak için oyduğunuz kabak içleriniz varsa onları da kullanabilirsiniz.
Sebzelerin üzerine sıcak su ilave edelim ve yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
Ayrı bir tavada, tereyağı ve sıvı yağı eritelim.
Üzerine un ekleyerek, birkaç dakika kavuralım.
Karabiber ve kırmızı toz biberi de ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım, ateşten alalım.
Tencereden defne yapraklarını alalım ve yumuşayan sebzeleri blenderdan geçirelim.
Un ve baharatla kavurduğumuz yağı tencereye ekleyelim. Bu şekilde bir taşım daha kaynatalım.
Son aşamada, çorbaya süt ilavesini yapalım ve birkaç dakika daha pişirelim.
Tuzunu ekleyip, karıştıralım ve ocağı kapatalım.
İsteğe bağlı olarak, çorbamız piştikten sonra içerisine ince kıyılmış dereotu ilavesi de yapabilirsiniz.