3 Eylül 2021 Cuma

Patatesli Rulo Börek Lezzetini Çok Seveceksiniz Tarifi

 

Patatesli Rulo Börek Lezzetini Çok Seveceksiniz Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 4 adet patates (Çiğden)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 3.4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber, toz kırmızı biber, kurunane

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sirke

    Patatesli Rulo Börek Lezzetini Çok Seveceksiniz Tarifi Yapılışı

  • Önce iç harcımızı hazırlayalım.Soğanı ince kıyım doğrayalım biberi ince kıyım doğrayalım.
  • Patatesleri rendeleyelim.
  • Bir tavaya sıvı yağ ilave edelim.
  • İçine önce soğanları sonra biberleri ilave ederek kavuralım.
  • Rendelemiş olduğumuz patatesleri de ilave ederek sote kıvamlı hepsini kavuralım.
  • Tuzunu baharatlarını ekleyip bir miktar daha karıştıralım. Harcımızı soğumaya bırakalım.
  • Sosunu hazırlayalım. Uygun bir kaseye önce unu sonra suyu, yağı ve sirkeyi ilave ederek pütürsüz bir kıvamda çırparak hazırlayalım.
  • Yufkayı açalım arasına sostan her yerine gelecek eşitlikte sürelim.
  • Sonra diğer yufkayı da onun üzerine kapatalım ona da aynı şekilde sosu sürelim.
  • Son yufkayı da üzerine kapatıp sosu sürüp patatesli harcı her yerine eşit olarak dağıtalım.
  • Bütün olarak yufkayı rulo yaparak uç kısmından başlayarak saralım.
  • Sarmış olduğumuz yufkaları birer parmak kalınlığında kesip tepsiye dizelim.
  • Bir yumurta sarısı sürelim.
  • Üzerlerine ve fırına verelim.
  • 170 derece fırında ortalama 30. 40 dakika arası pişirelim afiyetle.

Kolay Ve Lezzetli Çoban Salatası (Diyet Salata) Tarifi

 

Kolay Ve Lezzetli Çoban Salatası (Diyet Salata) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy domates
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan (kurmızı soğan kullandım)
  • Yarım limonun suyu
  • Bir tutam maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Tuz

    Kolay Ve Lezzetli Çoban Salatası (Diyet Salata) Tarifi Yapılışı

  • Sebzeleri yıkayalım ve sularını süzelim.
  • Uygun bir kabın içerisine domatesleri küçük küçük doğrayalım.
  • Salatalıkları ister kabuğu ile dilerseniz de kabuğunu soyarak küçük doğrayalım.
  • Biberleri ve maydanozu ince doğrayalım.
  • Soğanı küçük küçük doğrayalım çok az tuz serpip biraz soğanları ovalım ve diğer doğradığımız malzemelere ekleyelim.
  • Zeytinyağı, yarım limonun suyu ve tuzu ilave ederek bütün malzemeleri yavaşça ezmeden karıştıralım servis tabağına alalım. Kolay ve pratik her öğüne yakışan çoban salatamız hazır. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Fırında Biber Dolması Tarifi

 

Fırında Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo dolmalık biber

İçi İçin ;

  • 100 gr dana kıyma
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı @yudum yağ
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber, kırmızı toz biber, kimyon, nane

Sosu İçin ;

  • Dolmaların hizasında su
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Biraz tuz

    Fırında Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  • Pirinçleri yıkayalım.Domatesleri güzelce yıkayıp kabuklarından kapak keselim.
  • Kapakları kestikten sonra kalan domatesleri küp küp doğrayalım.
  • Bir kaseye kıyma, pirinç, domates, doğranmış soğan, tuz, baharatlar, salça ve zeytinyağın yarısını alalım. İyice karıştıralım.
  • Dolmalık biberleri yıkayıp temizleyelim. İçlerine tuz serpiştirelim. Altlarını da bir kürdan ile 3-4 yerinden delikler yapalım.
  • Hazırladığımız iç malzemesiyle biberleri 1 parmak boşluk bırakarak dolduralım.
  • Kestiğimiz domates kabuklarıyla kapak yapıp kapatalım. Tencereye dizelim. Aynı işlemi bitene kadar uygulayalım.
  • Tahmini bir şekilde yeterli miktardaki suyu bir kaseye alalım. Kalan zeytinyağını, salça ve tuzu ekleyip karıştıralım ve tencereye yavaşça dökelim.
  • Önce yüksek ateşte suyun kaynamasını sağlayalım. Ardından altını kısıp pirinçler kabarıp biberler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Pişen biberleri uygun bir kaba dizip tenceredeki suyunu üzerine gezdirelim ve fırında sadece üzerlerini kızartıp alalım.   AFİYET OLSUN.

Közlenmiş Biber Çorbası Nefis Ve Çok Lezzetli Tarifi

 

Közlenmiş Biber Çorbası Nefis Ve Çok Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet közlenmiş temizlenmiş kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 2 dış sarımsak
  • 5 su bardağı su (Yarısı tavuk suyu olabilir veya 2 adet tavuk bulyon)
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Közlenmiş Biber Çorbası Nefis Ve Çok Lezzetli Tarifi Yapılışı

  • Tencereye kıyılmış sarımsak ve yemeklik doğranmış kuru soğanı alın, üzerine sıvı yağı ilave ederek hafifçe kavurun.
  • Patatesi küp küp doğrayın, köz biberleri iri iri doğranmış olarak. Bir yemek kaşığı tereyağı ile birlikte tencereye alıp. Biraz daha kavurun.
  • Birkaç dakika sonra varsa tavuk suyu veya beş su bardağı normal suyunu ilave edin (Tavuk suyu yoksa isteyen iki adet tavuk bulyon ekleyebilir ).
  • Bir yemek kaşığı üzüm sirkesi ilave edin, ve patates yumuşayıncaya kadar 15 dakika pişmeye bırakın.
  • Piştikten sonra gerekiyorsa yeteri kadar tuzunu ve seviyorsanız bir çay kaşığı karabiber ekleyin bir taşım daha kaynayınca ocaktan alın.
  • Çorbayı el blenderinden geçirin, servis ederken dilerseniz üzerine rendelenmiş peynir ve kruton ekmekle ikram edin, afiyetler olsun.

Tavuklu Quesadilla Tarifi

 

Tavuklu Quesadilla Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet lavaş
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 3 parça tavuk göğsü
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Pulbiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri
  • 2 yaprak cheddar peyniri

    Tavuklu Quesadilla Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tavuk göğsü küçük kuşbaşı olarak doğranır.
  • 1 kaşık zeytinyağı dökülen tavada suyunu çekene kadar pişirilir ve damak zevkinize göre tuz, kimyon, kekik eklenir.
  • Biberler de doğranır ve tavuklarla beraber sotelenmeye devam edilir. 1 tatlı kaşığı salça tavaya ilave edilir. 3-4 dakika da bu şekilde pişirmeye devam ettim ve iç harç hazır.
  • Lavaşın üzerine tavuk soteden koyup üzerine cheddarları ve kaşar peynir rendesini ekleyerek diğer lavası üzerine kaparak 1 yemek kaşığı sıvı yağ döktüğüm tavada orta ateşte peynirler eriyene kadar arkalı önlü kızarttım.
  • Dilimleyerek servis tabağına yerleştirin afiyet olsun ❤️🤗.

Muzlu Elmalı Milföy Çiçeği Tarifi

Muzlu Elmalı Milföy Çiçeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet kare milföy
  • 2 muz
  • 1 elma
  • 2 yemek kaşığı ceviz
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

    Muzlu Elmalı Milföy Çiçeği Tarifi Yapılışı

  • Milföyler köşelerinden l olacak şekilde kesilir.
  • Muzlar bir çatal yardımı ile ezilir ve üzerine kabukları soyulmuş elma rendelenir. Tarçın, ceviz ve çikolata da eklenerek meyveli harç hazırlanır.
  • Ortasına hazırlanan meyveli harç konur. Köşeleri bir araya gelecek şekilde ortada toplanır.
  • 180 derece fırında pişirilir. Üzeri pudra şekeri ile süslenir.

Peynirli Karnıyarık Börek Tarifi

 

Peynirli Karnıyarık Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka (Benim kullandığım yufkalar küçüktü eğer büyükse 3tane yeterli)
  • Peynir
  • 2adet küçük domates
  • 3adet sivribiber

Sosu için

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

    Peynirli Karnıyarık Börek Tarifi Yapılışı

  • Bir kabın içine su ve sıvı yağı alıp karıştırdım. Domates ve biberleri ince doğradım.
  • Yufkaları dörde böldüm. Büyük yufka kullanırsanız 6 parçaya bölün. Her yufkayı sosla ıslattım.
  • Üzerine peyniri ilave edip iki uçtan katladım. 2parmak kalınlığında katladım. Uç kısmı üste gelmemesi için katlayıp alta getirdim.
  • Yağlı kağıt serili tepsime dizdim. Kenarlardan 2cm bırakarak çok derin olmayacak şekilde çizikler attım. Biraz açarak içine domates ve biberleri dizdim. Üstüne yumurta sürdüm.
  • Önceden ısıtılmış 200derece fırında kızarana kadar pişirdim. Deneyeceklere afiyet olsun🌸

5 Dakikada Kahvaltıya Simit Kebabı Yapın Tarifi

 

5 Dakikada Kahvaltıya Simit Kebabı Yapın Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet simit
  • 2 yumurta
  • 1 veya 2 adet sosis veya sucuk yoksa koymayada bilirsiniz
  • 1 küçük kapya biber
  • 1 küçük yeşil biber

Üzeri için

  • Kaşar ve maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

    5 Dakikada Kahvaltıya Simit Kebabı Yapın Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak simitlerimizi küçük doğruyoruz sosis ve biberleri de aynı şekilde minik minik doğruyoruz tavaya az bir miktar yağı alıp doğradığımız simitleri yerleştiriyoruz.
  • Simitler yağı çekmeden sosis ve biberleri ekleyip bir iki dakika pişiriyoruz.
  • Sonrasında çırptığımız yumurtaları üzerine döküp kaşar peyniri maydanoz tuz ve baharatları ekleyip tavayı bir kapak yardımı ile kapatalım.
  • 2 dakikada bu şekilde pişirelim. Sonrasın da servise hazır kesinlikle denemelisiniz çok lezzetli bir sonraki tarif de görüşmek dileğiyle hoşçakalın🥰.

Fit Kurabiye Tarifi

 

Fit Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 bardak yulaf unu
  • 1 yemek kaşığı dut şekeri

Üzerine

  • Damla çikolata

    Fit Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yumurta, tahin, yulaf unu ve dut şekerini koyup karıştıralım.
  • Kıvamı ele yapışan bir hamur olacağından elinizi ıslatıp şekil vermeniz daha kolay olacaktır.
  • Üzerine damla çikolata koyup fırına atıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırınınıza göre kontrol etmeyi unutmayın. Afiyet olsun.

Şehriyeli Kuzu Eti Tarifi

 

Şehriyeli Kuzu Eti Tarifi İçin Malzemeler

  • ️500 gram kuzu eti
  • ️3 büyük boy soğan
  • ️3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

️şehriye pilavı

  • ️2 bardak şehriye (220 ml)
  • ️50 gram tereyağ veya margarin
  • ️2 çay kaşığı tuz
  • ️4 su bardağı kaynar su

    Şehriyeli Kuzu Eti Tarifi Yapılışı

  • İlk önce şehriyemizle başlayacağız. Şehriyemizi 3-4 kez su altında iyice yıkayın.
  • Tereyağını bir tencerede eritin. Şehriyeyi ekleyin ve yaklaşık 10 dakika karıştırarak kızartın.
  • Şimdi iki bardak şehriye için dört bardak su ekleyin. Kaynatın ve 12 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Et için önce soğanları sıvı yağ veya tereyağında kavurun.
  • Eti ekleyin ve her şeyi birlikte güzelce kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Beyaz Çikolatalı Akışkan Browni Tarifi

 

Malzemeler

  • 120 gram bitter çikolata (2 kare paket)
  • 60 gram sütlü çikolata (1 kare paket)
  • 120 gram beyaz çikolata(1 kare paket)
  • 200 gram tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 tutam tuz

    Yapılışı

  • Herkese merhaba. Öncelikle tereyağını bir tavada eritiyoruz daha sonra kenara alıp sıcakken içerisine bitter çikolata ve sütlü çikolatayıda ekleyip eritiyoruz ve ılık olması için kenara alıyoruz.
  • Derin bir kabın içerisine yumurta ve toz şekeri ilave edip en az 2-3 dakika kadar mikserle yada çırpıcıyla karıştırıyoruz bir tutam tuz ve unuda ilave edip az birşey daha karıştırıyoruz.
  • En son eritmiş olduğumuz çikolatayıda içerisine ekleyip biraz daha karıştırıyoruz küçük kare borcam kalıbı önce margarinle yağlıyoruz ve içerisine yağlı kağıdı koyup yapışmasını sağlıyoruz.
  • Browni karışımının yarısını ekliyoruz ve beyaz çikolataları küçük küçük kırıp bastırmadan üzerine diziyoruz ve kalan karışımımızın yarısını da ekleyip önceden 165 derece ısıtmış olduğumuz fırında en az 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Benim brownim akışkan kıvamda oluyor sufle gibi ve çokkk lezzetli oluyor dilerseniz bir 5 dakika kadar fazla da pişirebilirsiniz kendi tercihinize göre.
  • Brownimiz piştikten sonra biraz soğumasını bekleyip öyle kesin ki üstü çok fazla çatlamasın ben dayanamayıp hemen kestim:)
  • Üstü biraz fazla çatladı üzerine dondurma ekleyip sıcakkende tüketebilirsiniz soğukkende yiyebilirsiniz her iki türlü de sonuç mükemmelll :) afiyet olsun.

Elma Kurusu Güz Hazırlığı Tarifi

Elma Kurusu Güz Hazırlığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 kg elma (miktar size kalmış)
  • Yorgan ipi
  • İğne

    Elma Kurusu Güz Hazırlığı Tarifi Yapılışı

  • Elmaların kabuklarını soyuyoruz.
  • Daha sonra dilimlere ayırıyoruz.
  • Daha gevrek istiyorsanız ince daha yumuşak istiyorsanız daha kalın olacak şekilde dilimliyorsunuz.
  • Daha sonra ortasından yorgan ipine iğne ile geçiriyorsunuz ve güneş olan yerde asıp kurutuyorsunuz
  • Kurutma süresi sıcaklığa göre değişebilir eviniz eğer güneş alıyorsa güneş alan yere temiz bir örtü serip dilimlenen elmaları üzerine serip 1 gün arayla kontrol edip çevirerek kurutabilirsiniz kış zamanında çay, yanına harika oluyor ben taze elmadansa bunu daha çok seviyorum ve güneşte kuruttuğumuz için d vitamini de almış oluyoruz deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Harika Sebze Çorbası ( Denemeyen Kalmasın) Tarifi

 

Harika Sebze Çorbası ( Denemeyen Kalmasın) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2,5 litre sıcak su
  • 1 avuç dereotu (isteğe bağlı)

    Harika Sebze Çorbası ( Denemeyen Kalmasın) Tarifi Yapılışı

  • Yıkayıp kabuklarını soyduğumuz kabak, havuç ve patatesleri küp küp doğrayalım ve defne yapraklarıyla beraber tencereye alalım. Bu tarifte önceden kabak dolması yapmak için oyduğunuz kabak içleriniz varsa onları da kullanabilirsiniz.
  • Sebzelerin üzerine sıcak su ilave edelim ve yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
  • Ayrı bir tavada, tereyağı ve sıvı yağı eritelim.
  • Üzerine un ekleyerek, birkaç dakika kavuralım.
  • Karabiber ve kırmızı toz biberi de ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım, ateşten alalım.
  • Tencereden defne yapraklarını alalım ve yumuşayan sebzeleri blenderdan geçirelim.
  • Un ve baharatla kavurduğumuz yağı tencereye ekleyelim. Bu şekilde bir taşım daha kaynatalım.
  • Son aşamada, çorbaya süt ilavesini yapalım ve birkaç dakika daha pişirelim.
  • Tuzunu ekleyip, karıştıralım ve ocağı kapatalım.
  • İsteğe bağlı olarak, çorbamız piştikten sonra içerisine ince kıyılmış dereotu ilavesi de yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.