7 Eylül 2021 Salı

Mayasız Pişi (10 Dakikada) Tarifi

 

 Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

     Yapılışı

  • Uygun bir yoğurma kabına yumurta, yoğurt, su ve sıvı yağı alarak güzelce çırpalım.
  • Ardından tuz ve kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım.
  • Hamurumuzu güzelce yoğurduktan sonra açmak için tezgaha pişirme kağıdı sererek üzerine biraz un serpiştirelim.
  • Hamurumuzu pişirme kağıdına alalım ve üzerine çok az un serperek elimizle hafifçe bastıralım.
  • Üzerine tekrar pişirme kağıdı yerleştirelim ve hamurumuzu merdane yardımı ile açmaya başlayalım.
  • Yaklaşık 1 cm kalınlığında açtığımız hamurumuzun üzerinden pişirme kağıdını alalım ve çay bardağının ağız kısmı ile bastırarak daireler keselim. Dilerseniz bıçak ile kareler halinde de kesebilirsiniz.
  • Küçük bir oklavanın ucunu una batıralım ve pişilerimizin ortalarına bastırarak delik oluşturalım. Kalan hamura da aynı işlemi uygulayalım.
  • İçerisine sıvı yağ aldığımız tavamızı ocağa alarak altını açalım.
  • Sıvı yağımız kızdıktan sonra hamurlarımızı içerisine yerleştirelim ve iki tarafı da nar gibi kızarana kadar pişirelim. Burada ocağın çok harlı ateşte olmamasına dikkat edelim.
  • Güzelce kızaran pişilerimizi kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım. Tüm pişiler bitene kadar kızartmaya devam edelim.
  • Mayasız pişilerimiz servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Böyle Limonlu Cupcakeler Daha Önce Görülmedi Tarifi

 

Malzemeler

Keki için

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 büyük çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı kadar un
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı kadar sarı gıda boyası

Kreması için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 2-3 yemek kaşığı limon suyu

    Yapılışı

  • İlk olarak oda ısısındaki sütün içerisine 2 yemek kaşığı limon suyunu ekleyip yarım saat bekletelim. ( butter milk yapıyoruz bı kekimizin daha yumuşak ve kadifemsi dokusunun olmasını sağlıyor.
  • Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpalım yağ, şeker sütü ekleyip karıştıralım.
  • Un ve kabartma tozunu ekleyelim. Unu kontrollü ekleyelim kalan malzemeleri ekleyip çırpalım.
  • Muffin kalıplarına dökelim toplamda 15 adet çıkıyor. Önceden ısıtılmış 160- 170 derecede çok kızartmadan pişirelim.
  • Kek pişerken kremasını hazırlayalım. Limon kabuğu ve limon suyu hariç diğer malzemeleri karıştıralım ve ocağa alalım.
  • Krema katılaşınca altını kapatalım ve limon suyu ve kabuğunu ekleyelim. (tam yağlı süt kullandığım için krema bey tereyağ kullanmadım.
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ veya yarım çay bardağı krema ekleyebilirsiniz) krema pişince arasa karıştıracaksın kabuk tutmasın üzeri soğuyunca üzerini kapatıp dolaba kaldıralım.
  • Kek pişince üzerini bezle kapatıp en az 5 saat dinlendirelim. Hemen yaparsanız hamurlaşma yapabilir.
  • Kekin içerini biber oyacağıyla çıkardım. Çıkardığımız parçaları robottan geçirelim.
  • Kekin içerisine krema koyalım ve üzerine sürelim kek parçalarına bulayalım. 1-2 saat dolapta dinlendirelim. Afiyet olsun…

6 Eylül 2021 Pazartesi

Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı kaynar su

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 7 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 damla limon

Üzeri için

  • Tereyağı ,pulbiber nane

    Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tencereye sıvı yağını alın ve üzerine şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Pembeleşen şehriyelerin üzerine un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Kavrulmuş şehriyelerin üzerine kaynar suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Çorba kaynarken terbiyesini hazırlayın.
  • Bunun için yoğurdu bir kaseye alıp üzerine yumurta sarısını ekleyin ve iyice çırpın. Öyle ki yoğurtta pürüz olmasın. Çırptığınız yoğurtlu terbiyeye bir iki damla limon suyu sıkın kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe alıp terbiyeye ekleyin ve karıştırın. Böylelikle ılınan terbiye kesilmeyecektir.
  • Ilınan terbiyenin tamamını çorbaya ilave edip bir iki dakika daha kaynatın.
  • Tereyağı kızdırıp nane ve pulbiber ekleyip hafif çevirdikten sonra çorbanın üzerine bolca dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Vazgeçilmez Lezzet Nohutlu Pilav Ve Tavuk Tarifi

 

Vazgeçilmez Lezzet Nohutlu Pilav Ve Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • Haşlanmış nohut (Miktarı tamamen size bağlı az da koyabilirsiniz bol miktarda da )
  • Ben 2 su bardağı haşlanmış nohut kullandım
  • 2 su bardağı pirinç (Bardağım 200 ml )
  • Pilav için ayçiçek ve teremyağ birlikte kullandım ( yarım çay bardağı ayçiçek yağı ve 2 yemek kaşığı teremyağ kullandım )

    Vazgeçilmez Lezzet Nohutlu Pilav Ve Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Tavuğu yıkayıp tencerede haşlayıp bir kenara koyalım.
  • Ben pirinci yarım saat önce sıcak suda ısladım.
  • Ayçiçek ve tereyağını tencereye alıp eritelim.
  • Isladığımız pirinci yıkayıp nohutla birlikte tencereye dökelim.
  • Ölçüm 2 su bardağı pirince 3 su bardağı su ekleyip pişmeye bıraktım.
  • Haşladığım tavukları didikleyip pilavın üzerine yaydım.Afiyetler olsun :).

Salçalı Pideli Köfte Tarifi

 

Salçalı Pideli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için:

  • 500 gram kıyma (Dana kuzu karışımı kullandım ben)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Altına sermek için küp küp doğranmış ekmek

Salçalı sos için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • 200 ml kadar su

Üstüne dökmek için

  • Yoğurt

En üstü için

  • Tereyağ

Süslemek için

  • Domates, biber

    Salçalı Pideli Köfte Tarifi Yapılışı

  • Öncelikler etimizi tuz karabiber işe karıştırıp yoğuralım.
  • Sonra ceviz büyüklüğünde köfteler yapalım.
  • Kızgın yağda pişirelim.
  • Bir yandan ekmeklerimizi kızartalım.
  • Domates sosu için:Salça, tuz ce suyu aynı tencereye koyup 3 4 dk kaynatalım.
  • Domates ve biberlerimizi közleyelim.
  • Tereyağını eritelim.
  • Servise gelince:Tabağın en altına ekmekleri alın.
  • Üzerine domates sosunu dökün.
  • Onun üzerine yoğurdu dökün.
  • Yoğurdun üzerine köfteleri koyalım.
  • Sonra tekrar salçalı sostan dökelim.
  • Domates biberi ile süsleyelim.
  • En üstüne tereyağ gezdirelim. Yemeğimiz hazır afiyet olsun:).

Ev Yapımı Limonata Tarifi

 

Ev Yapımı Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal (ben küçük diye 2 tane kullandım)
  • 1 bardak şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 3 litre su

    Ev Yapımı Limonata Tarifi Yapılışı

  • Önceden limon ve portakalı buzluğa atalım bir gece önceden. (kabuk acısını vermesin diye).
  • Buzluktan çıkardıktan sonra 10 dakika bekleyelim yeter. 4 e bölüp doğrayıcıya atalım üzerine şekeri ilave edip küçülene kadar doğrayalım.
  • Küçülen meyveleri geniş bir kaba alıp üzerine limon tuzunu serpip suyun yarısını ilave edelim ve iyice karıştıralım.
  • Daha sonra ince süzgeçten veya temiz bir tülbentten geçirelim.
  • Posasına geri kalan suyu yavaş yavaş aktaralım ve elimizle iyice sıkalım, çünkü en güzel rengi bu aşamada çıkıyor.
  • Geniş bir kapta tüm meyve suyunu karıştırıp şişelere alabiliriz. Afiyet olsun.

Elmadağ Tiridi Tarifi

 

Elmadağ Tiridi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kuşbaşı doğranmış et
  • 3 tane yeşil biber
  • 2 tane domates
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • 1 tane uzun tandır ekmeği
  • 1,5 su bardağı kaynamış su

    Elmadağ Tiridi Tarifi Yapılışı

  • Tavaya doğranmış biberler atılır, kavrulur.
  • Domateslerin kabukları soyulur küp küp doğranır biberlerle kavrulur.
  • Önceden pişirilmiş etler atılır, biraz pişirilir.
  • Baharatları atılır, son olarak kaynamış su ilave edilerek 15dk pişirilir.
  • Tandır ekmekleri doğranır, ayrı bir tavada tereyağıyla kavrulur, çıtır hale getirilir.
  • Sunum tabağına önce tandır ekmekleri üzerine soslu et dökülerek servis edilir.🌸afiyet olsun🌸.

Kıymalı Tava Tarifi

 

Kıymalı Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 6-7 dal maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon

Üzeri için

  • Domates

    Kıymalı Tava Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri küçük küçük doğrayıp kıymanın içerisine bırakılır.
  • Salçası, yağı ve baharatları eklenir. İyice yoğurulur.
  • Borcam tepsinin içerisi yağlanır ve kalın olmayacak şekilde iyice yerleştirilir.
  • 200 derece fırında önce üstü alüminyum folyo ile kapatılarak yaklaşık 1 saat kadar pişirilir.
  • Sonra folyoyu kaldırıp 30 dk kadar daha pişirilir.Afiyet olsun.
  • Dipnot; ben yeşil biber yemediğim için içerisine bırakmadım ama tercih edenler hem içerisine hemde üzerine süsleme amaçlı yeşil biber kullanabilir.


Çıtır Çıtır Patlıcanlı Yaz Böreği Tarifi

 

Çıtır Çıtır Patlıcanlı Yaz Böreği Tarifi Malzemeler

  • 3-4 adet yufka

İç harcı için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Sosu için;

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

    Yapılışı

  • Böreğimizin iç harcı için derin bir tava içerisine sıvı yağımızı alalım, üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ilave ederek kavurmaya başlayalım.
  • Yemeklik doğradığımız yeşil biber ve kapya biberi de ekleyelim ve 2-3 dakika soğanlarla birlikte kavuralım.
  • Biberlerimiz kavrulduktan sonra kabuğunu soyarak küp küp doğradığımız domates ve biber salçasını da ilave ederek kavurmaya devam edelim.
  • Çizgili soyup küp küp doğrayarak tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanlarımızın suyunu sıkalım ve tavamıza ekleyelim.
  • Karabiber, tuz ve kırmızı toz biberi de ekledikten sonra karıştıralım. İç harcımızı patlıcanlarımız pişene kadar kavurmaya devam edelim.
  • Patlıcanları da güzelce pişen iç harcımızı ocaktan alalım ve ayrı bir kaba aktaralım. Ayrı bir kaba aldığımızda daha hızlı soğuyacaktır.
  • Böreğimizin sosu için uygun bir kase içerisine sıvı yağ, su, sirke ve unu ekleyerek güzelce çırpalım.
  • Yufkamızın bir tanesini tezgah üzerine alalım, kenarlarından içe doğru katlayarak kare haline getirelim.
  • Yufkanın her yerine gelecek şekilde sosumuzdan sürelim, kenarına iç harcımızdan yerleştirerek yufkamızı çok sıkı olmayacak şekilde rulo yaparak saralım. Diğer yufkalarımıza da sırası ile aynı işlemleri uygulayalım.
  • Sarma işlemimiz bittikten sonra tepsimize pişirme kağıdını yerleştirelim. Ardından böreklerimizi eşit olacak şekilde keserek tepsimize yerleştirelim. Eğer böreklerinizin fazla olacağını düşünüyorsanız çift kilitli poşete yerleştirerek dondurucuya kaldırabilirsiniz.
  • Böreklerimizin üzerine sürmek için kase içerisine aldığımız yumurta sarısının üzerine sıvı yağ ekleyerek karıştıralım ve fırça yardımı ile böreklerimizin üzerine sürelim.
  • Son olarak susam serpelim ve önceden 175°C ısıttığımız fansız fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Nar gibi kızaran patlıcanlı çıtır böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun’

Her Evin İhtiyacı Pudra Şekeri (Artık Satın Almak Yok) Tarifi

 

Her Evin İhtiyacı Pudra Şekeri (Artık Satın Almak Yok) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

    Her Evin İhtiyacı Pudra Şekeri (Artık Satın Almak Yok) Tarifi Yapılışı

  • Yapmanız gereken, el blenderınıza bir bardak şekeri koyun, foto da gördüğünüz gibi bir kavanoza yada kendi aparatıyla bu işlemi yapabilirsiniz, blenderı bir dakika çalıştırıp, biraz bekleyip tekrar çalıştırın.
  • Nişastayı ekleyip tekrar blend edin, istediğiniz inceliğe gelince işlemi bitirin.
  • Bu kadar kolay.
  • Daha ince istiyorsunuz, elekten geçip, iri olanları tekrar blenderdan geçin, kavanoza koyun, her zaman elinizin altında kullanmaya hazır 👍
  • Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹

Mayasız Kolay Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağından bir parmak eksik yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağı/margarin
  • 2 yumurta ( bir sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un ( yinede kontrollü ekleyin)

İçi için;

  • Peynir
  • Maydanoz

    Yapılışı

  • Un dışında tüm malzemeleri uygun bir kaba alalım elimizle karıştıralım daha sonra unuda kontrollü ekleyip yoğuralım.
  • Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan bir parça koparalım elimizle yuvarlayalım elimizin üzerinde hamuru hafif açıp içine peynir maydanoz karışımını ekleyip kapatalım ve ters çevirip tepsiye dizelim.
  • Tüm hamurları aynı şekilde yapıp tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım 20- 25 dakika da pisecektir tabi yinede dikkatli pişirin 😊 ve hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Domatesli Ev Eriştesi Tarifi

 

Domatesli Ev Eriştesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket ev eriştesi
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz
  • karabiber

    Domatesli Ev Eriştesi Tarifi Yapılışı

  • Geniş bir tencereye bolca su alıp kaynatalım. Kaynamaya başlayınca az tuz ve sıvı yağ ekleyelim.
  • Daha sonra erişteleri ilave edip makarna haşlar gibi haşlanmaya bırakalım.
  • Diğer tarafta domateslerin kabuklarını soyup doğrayalım.
  • Tavaya tereyağını alıp eritelim. Doğranmış domatesleri ekleyip pişmeye bırakalım. Ara ara kaşıkla bastırıp ezelim. Güzelce püre haline gelmelerini sağlayalım.
  • Domatesler suyunu çekince salçayı, tuz ve karabiberi ekleyelim. Yarım su bardağı kadar sıcak suyu ekleyip bir taşım kaynatalım.
  • Sos kıvamını alınca altını kapatalım, süzdüğümüz erişteleri ilave edip nazikçe karıştıralım. Domatesli eriştemiz hazır, Şimdiden afiyet olsun.
  • Not: Erişte miktarını kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.