Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Yapılışı
- Uygun bir yoğurma kabına yumurta, yoğurt, su ve sıvı yağı alarak güzelce çırpalım.
- Ardından tuz ve kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Hamurumuzu güzelce yoğurduktan sonra açmak için tezgaha pişirme kağıdı sererek üzerine biraz un serpiştirelim.
- Hamurumuzu pişirme kağıdına alalım ve üzerine çok az un serperek elimizle hafifçe bastıralım.
- Üzerine tekrar pişirme kağıdı yerleştirelim ve hamurumuzu merdane yardımı ile açmaya başlayalım.
- Yaklaşık 1 cm kalınlığında açtığımız hamurumuzun üzerinden pişirme kağıdını alalım ve çay bardağının ağız kısmı ile bastırarak daireler keselim. Dilerseniz bıçak ile kareler halinde de kesebilirsiniz.
- Küçük bir oklavanın ucunu una batıralım ve pişilerimizin ortalarına bastırarak delik oluşturalım. Kalan hamura da aynı işlemi uygulayalım.
- İçerisine sıvı yağ aldığımız tavamızı ocağa alarak altını açalım.
- Sıvı yağımız kızdıktan sonra hamurlarımızı içerisine yerleştirelim ve iki tarafı da nar gibi kızarana kadar pişirelim. Burada ocağın çok harlı ateşte olmamasına dikkat edelim.
- Güzelce kızaran pişilerimizi kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım. Tüm pişiler bitene kadar kızartmaya devam edelim.
- Mayasız pişilerimiz servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!