9 Eylül 2021 Perşembe

Az Ölçülü Bol Malzemeli Aşure Tarifi

 

Az Ölçülü Bol Malzemeli Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 avuç aşurelik buğday
  • 2 avuç kuru kayısı
  • 2 avuç incir
  • 2 avuç tuzsuz fıstık
  • 2 avuç kuş üzümü
  • 2 avuç kuru üzüm
  • 2 avuç haşlanmış fasulye
  • 2 avuç haşlanmış nohut
  • 2 avuç fındık
  • 2 avuç ceviz
  • 1 bütün portakal
  • 2 su bardağı şeker

Üzerini süslemek için

  • Muz
  • Fındık
  • Ceviz
  • Kuru kayısı

    Az Ölçülü Bol Malzemeli Aşure Tarifi Yapılışı

  • İlk önce aşurelik buğdayımızı 2 defa 15 dakika kaynatıp süzeceğiz. Daha sonra 50 dakika kaynatacağız. Kaynadıkça suyunu çekecektir. Su çektikçe ekleme yapılmalı. Göz kararı su ekleyebilirsiniz ama yavaş yavaş ekleyin sulu olmasın.
  • Aşurelik buğday kaynarken geri kalan bütün malzemeleri küçük küçük doğrayıp, sıcak suda bekletin. 1 bütün portakalı küp küp doğrayın.
  • Buğday kaynadıktan sonra portakalı ve sıcak suda beklettiğimiz malzemeleri süzüp buğdaya ekleyelim. Üzerine 2 su bardağı şekeri ekleyelim.
  • Eğer suyu az gelirse üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yarım saat kısık ateşte kaynatın. Üzerini süsleyin. Muz çok yakışıyor. Servis sırasında aşuremizin içerisine de muz ekleyebilirsiniz çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun.

Ballı Napoleon Pastası Tarifi

 

Ballı Napoleon Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 4 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt veya krema

Kreması için

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 100 gram tereyağı
  • 3-4 su bardağı süt

    Ballı Napoleon Pastası Tarifi Yapılışı

  • Hamur için bir tencereye tereyağı ve bal alınıp kısık ateşte eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Eriyen karışıma karbonatı ekleyip köpürünceye dek karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  • Başka bir kaba yumurtayı ve şekeri alıp tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
  • Ardından üzerine erittiğimiz tereyağı bal ve karbonat karışımını döküp çırpmaya devam ediyoruz.
  • Üzerine 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine 4 dolu su bardağı unu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Yapışkan bir hamur olması gerekiyor. Tezgahı unlayıp hamuru uzatıyoruz.
  • 12 eşit parçaya ayırıyoruz ve beze yapıyoruz. Bezelerin kolay açılması için üzerlerini streç film ile kaplayıp 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
  • Bezeler dinlenene kadar kremayı hazırlıyoruz. Şeker ve nişastayı bir tencere alıp karıştırıyoruz. Üzerine yumurtaları ekleyip tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
  • 4 su bardağı sütü de ekleyip ocağa alıyoruz karıştırarak pişiriyoruz.
  • Ocaktan aldığımız kremaya tereyağı ve vanilyayı ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Soğuması için başka bir kaba alıp kabuk bağlamaması için üzerini sterç film ile kaplıyoruz.
  • Dinlenen bezelerimizi gerektiğinde un serperek olabildiğince ince açıyoruz.
  • Açtığımız hamuru yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştiriyoruz ve yersiz kabarmaları önlemek için çatal ile deliyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 2-3 dakika rengi değişene kadar pişiriyoruz. Diğer bezelerede aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Pişen katların üzerine kelepçeli kalıp yerleştirip kenarlarını kesiyoruz.
  • Katların kenarlarında kalan kısımları 180 derecede 2-3 dakika daha pişiriyoruz.
  • Katları aralarına krema sürerek üst üste diziyoruz. Ardından pastamızın her tarafını krema ile kaplıyoruz.
  • Son olarak katların kenarından kalan kısımları blendırdan geçirip pastanın üstünü ve kenarlarını kaplıyoruz.
  • Pastanın kremasını çekmesi için 1-2 saat dinlendiriyoruz. Daha sonra dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Amasya Tavası Efsane Tarifi

 

Amasya Tavası Efsane Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 domates
  • 6 veya 7 yeşil biber (Acı severseniz 2 veya 3 cin biber )
  • 1 kapya biber (İsteğe bağlı)
  • 8 diş sarımsak
  • 1 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 250 gram kıyma

Sosu için

  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Kekik
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Karabiber

    Amasya Tavası Efsane Tarifi Yapılışı

  • Tepsiye yada borcama kıyma domatesler kabukları soyulup küp küp doğranır.
  • Biberler doğranır soğan ve patatesin kabuğu soyulup küp şeklinde doğranır sarımsaklar soyulup bütün diş diş atılır tepside iyice karıştırılır düzlenir.
  • Sonra sos bir kapta çırpılıp üzerine boca edilir 200 derece fırında kaynayana kadar sonra 180 dereceye düşürülür 35 dakika pişirilir süre fırına göre değişebilir şahane bir yemek kesinlikle denemenizi tavsiye ederim 😋😊😉 deneyecek olanlara kolaylık bereket yiyenlere afiyet olsun ✌️❤️.

Kabak Kızartması Tarifi

 

Kabak Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yeşil kabak

Harç için;

  • 1 su bardağı soda
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için;

  • Ayçiçek Yağı

Sunum için;

  • 1 kase yoğurt
  • Tuz
  • Kuru nane

    Kabak Kızartması Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak karıştırma kabına soda, yumurta, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve unu ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Tüm malzemeler homojen bir kıvam aldıktan sonra kabartma tozunu da ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
  • Kabaklarımızı ince uzun olacak şekilde doğrayalım.
  • Ardından ocağa tavamızı alalım ve içerisine yağı ekleyerek kızdıralım.
  • Kabak dilimlerimizi önce hazırladığımız harca bulayalım, daha sonra kızgın yağda güzelce kızartalım.
  • Kızaran kabaklarımızı kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Yoğurtlu sosu için bir kaseye yoğurdu alalım. Üzerine tuz ve nane ekleyerek karıştıralım.
  • Kabak kızartmalarımızı naneli yoğurt eşliğinde servis edelim. Afiyet olsun!

Kahvaltının Yıldızı Fırında Sarımsaklı Ekmek Dilimleri Muhteşem Tarifi

 

Kahvaltının Yıldızı Fırında Sarımsaklı Ekmek Dilimleri Muhteşem Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram yumuşacık tereyağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yeterince ekmek dilimleri
  • Rende kaşar peyniri

    Kahvaltının Yıldızı Fırında Sarımsaklı Ekmek Dilimleri Muhteşem Tarifi Yapılışı

  • Tereyağı ile kıyılmış maydanozu kasenin içine alın, tuz oranını ekmek ve tereyağının tuzuna göre ekleyin.
  • Sarımsakları ezin, tereyağlı karışımla beraber hepsini bir güzel karıştırın.
  • Fırını 200 derecede ısıtın, tepsiye kağıt serin, ekmek dilimlerinin üzerine tereyağını sürün, ve ekmekleri tepsiye yerleştirin.
  • Üzenlerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek fırınlayın. 12-13 dakika da kızarıyor, dikkatli olun.
  • Peyniri eriyinceye kadar kızaran ekmek dilimleriniz yenmeye hazırdır, afiyetler olsun.

Mamzana Tarifi

 

Mamzana Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 3 kırmızı biber
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 domates
  • Tuz

Üzerine;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Toz biber
  • Biraz maydanoz

    Mamzana Tarifi Yapılışı

  • Patlıcan ve kapya biberleri 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika közleyelim. Kabuklarını soyup keselim.
  • Yeşil biber ve domatesleri de keselim.
  • Hepsini bir kaba alalım tuz ekleyerek karıştıralım.
  • Tereyağını ocakta eritelim. Toz kırmızı biber ekleyelim.
  • Servis tabağına mamzanayı alalım.
  • Sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
  • Tereyağını dökelim. Maydanoz serpelim.
  • Afiyet olsun 😋

Nefis Domatesli Kuskus Pilavı Tarifi

 

Nefis Domatesli Kuskus Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı kuskus
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 buçuk yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz

    Nefis Domatesli Kuskus Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Zeytinyağıyla bir su bardağı kuskusu tencereye alarak rengi dönene kadar hafif kavuruyoruz.
  • Domates sosunu ve 2 su bardağı kuskusu ilave ediyoruz.
  • Tuz, pulbiber ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Tamamen suyunu çekmeden tereyağını ilave edip bir tur karıştırarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. 🍅
  • Pratik ve lezzetli bir pilav. Ben kış için yaptığım domates sosundan kullandım siz 2 orta boy domatesi blendırdan geçirerek de kullanabilirsiniz.
    Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Beş Dakikada Humus Tarifi (Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı)

 

Beş Dakikada Humus Tarifi (Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı) İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 dolu yemek kaşığı tahin
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 3 yemek kaşığı su
  • Tuz, kimyon, isteğe bağlı zerdeçal, sumak, pul biber

    Beş Dakikada Humus Tarifi (Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı) Yapılışı

  • Robotun içerisine nohutu koyup 30 saniye çevirelim, bir kap içerisinde sarımsağı tuzla edip limonun suyuyla karıştıralım.
  • Ezilmiş nohutun içerisine bu karışımı tahin, zeytinyağı, kimyon, zerdeçal ve suyu koyup tekrar 30 saniye robottan geçelim, tuzunu ve ekşisini kontrol edelim, kıvamına bakalım, olmamışsa dura dura tekrar çalıştıralım.
  • Servis tabağına alalım kaşığın arkası ile düzeltelim üzerine kimyon sumak ve pulbiber serpelim isteğe bağlı olarak zeytinyağı gezdirelim.
  • Bu kadar kolay ve lezzetli, humusumuz hazır.
  • Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.

Harika Sebze Çorbası ( Denemeyen Kalmasın) Tarifi

 

Harika Sebze Çorbası ( Denemeyen Kalmasın) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2,5 litre sıcak su
  • 1 avuç dereotu (isteğe bağlı)

    Harika Sebze Çorbası ( Denemeyen Kalmasın) Tarifi Yapılışı

  • Yıkayıp kabuklarını soyduğumuz kabak, havuç ve patatesleri küp küp doğrayalım ve defne yapraklarıyla beraber tencereye alalım. Bu tarifte önceden kabak dolması yapmak için oyduğunuz kabak içleriniz varsa onları da kullanabilirsiniz.
  • Sebzelerin üzerine sıcak su ilave edelim ve yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
  • Ayrı bir tavada, tereyağı ve sıvı yağı eritelim.
  • Üzerine un ekleyerek, birkaç dakika kavuralım.
  • Karabiber ve kırmızı toz biberi de ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım, ateşten alalım.
  • Tencereden defne yapraklarını alalım ve yumuşayan sebzeleri blenderdan geçirelim.
  • Un ve baharatla kavurduğumuz yağı tencereye ekleyelim. Bu şekilde bir taşım daha kaynatalım.
  • Son aşamada, çorbaya süt ilavesini yapalım ve birkaç dakika daha pişirelim.
  • Tuzunu ekleyip, karıştıralım ve ocağı kapatalım.
  • İsteğe bağlı olarak, çorbamız piştikten sonra içerisine ince kıyılmış dereotu ilavesi de yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Fırında Dometes Soslu Tavuk Çok Lezzetli Tarifi

 

Fırında Dometes Soslu Tavuk Çok Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kemiksiz piliç lale
  • 3 adet domates
  • 4.5 adet yeşil biber
  • 3.4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan veya arpacık soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için

  • 1 çay bardağı süt
  • 3.4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı köri, karabiber, kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak

    Fırında Dometes Soslu Tavuk Çok Lezzetli Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavukları marine edelim.
  • Sarımsağı rendeleyim.
  • Sıvı yağ, süt, salça ve baharatları ilave edelim çırpalım.
  • Tavukları içine ilave edelim bir saat dolapta dinlendirelim.
  • Domatesli sosumuzu hazırlayalım. Domatesleri rendeleyelim.
  • Soğanları doğrayalım biberleri uzun ince doğrayalım uygun bir tavaya üç dört yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim.
  • Önce soğanları çok az kavuralım biberleri ilave edelim tuzunu ve arzu ettiğiniz baharatları domatese ilave edelim çok az pişirelim.
  • Orta boy bir fırın kabına sosu alta yayalım.
  • Üzerine tavukları dizelim yağlı kağıdı ıslatıp tavukların üzerine kapatalım.
  • 180 derece fırında 40. 50 dakika arası pişmeye bırakalım.
  • Not isterseniz tavuk incik tavuk baget kullanarak aynı şekilde hazırlayabilirsiniz. Hiç su eklemedim domates ve tavukların saldığı suyla çok iyi piştiler.

Siyez Unlu Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Siyez Unlu Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin( yarım paket)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta ( beyaz hamura sarısı üzerine)
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek yoğurt (ben süzme yoğurt kullandım)
  • 2 bardak un(un markasına göre az yada fazla olabilir)
  • 1 bardak siyez unu
  • 1 demek dereotu
  • Küçük bir kase beyaz peynir

    Siyez Unlu Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Margarin sıvı yağ, yumurta akı, tuz, sirkeyi bir kaba alıp karıştıralım.
  • Önce siyez ununu sonra kontrollü şekilde buğday ununu ekliyoruz.
  • Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Son olarak dereotunu hamurumuza yedirelim.
  • Yumurta büyüklüğünde bezeler alıp içerisine peynirimizi ekleyip bohça şeklinde kapatalım.
  • Elimizle yuvarlak şekil verip fırın tepsimize sıralayalım.
  • Üzerine yumurta sarımızı sürelim ve 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dk pişirelim.
  • Kıyır kıyır çok güzel ve yumuşacık oluyor. Şimdiden afiyet olsun….

Kalburabastı Tarifi

 

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin 125 gram (oda ısısında yumuşamış)
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu yada 2 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

İç malzemesi için;

  • Kırılmış ceviz

    Kalburabastı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.
  • Daha sonra kalburabastı için tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • En son kontrollü olarak un ekleyin kulak memesi kıvamında şekil alacak sertlikte bir hamur yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil vereceğiniz şeyin üstünde açın ortasına kırılmış ceviz koyup kapatın.
  • Ben kalburum olmadığı için kızartma tenceresinin içinde olan telin üzerinde yaptım daha güzel şekil aldı. Siz istediğiniz şekli verebilirsiniz. Rendenin üzerinde de olur.
  • Önceden ısıtılmış 180c’de kızarsan kadar pişirin.
  • Piştikten sonra ilk sıcağı çıkınca sıcak tatlıyı soğuk şerbet verin. Afiyet olsun 💁🏻‍♀️.