Az Ölçülü Bol Malzemeli Aşure Tarifi İçin Malzemeler
- 2 avuç aşurelik buğday
- 2 avuç kuru kayısı
- 2 avuç incir
- 2 avuç tuzsuz fıstık
- 2 avuç kuş üzümü
- 2 avuç kuru üzüm
- 2 avuç haşlanmış fasulye
- 2 avuç haşlanmış nohut
- 2 avuç fındık
- 2 avuç ceviz
- 1 bütün portakal
- 2 su bardağı şeker
Üzerini süslemek için
- Muz
- Fındık
- Ceviz
- Kuru kayısı
Az Ölçülü Bol Malzemeli Aşure Tarifi Yapılışı
- İlk önce aşurelik buğdayımızı 2 defa 15 dakika kaynatıp süzeceğiz. Daha sonra 50 dakika kaynatacağız. Kaynadıkça suyunu çekecektir. Su çektikçe ekleme yapılmalı. Göz kararı su ekleyebilirsiniz ama yavaş yavaş ekleyin sulu olmasın.
- Aşurelik buğday kaynarken geri kalan bütün malzemeleri küçük küçük doğrayıp, sıcak suda bekletin. 1 bütün portakalı küp küp doğrayın.
- Buğday kaynadıktan sonra portakalı ve sıcak suda beklettiğimiz malzemeleri süzüp buğdaya ekleyelim. Üzerine 2 su bardağı şekeri ekleyelim.
- Eğer suyu az gelirse üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yarım saat kısık ateşte kaynatın. Üzerini süsleyin. Muz çok yakışıyor. Servis sırasında aşuremizin içerisine de muz ekleyebilirsiniz çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun.