7 Ekim 2021 Perşembe

Patatesli Börek Tarifi

 

Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet yufka ( büyüklüğüne göre azaltabilirsiniz)
  • 5-6 adet büyük boy patates
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Maydonoz

Sosu için ;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlıyoruz.
  • Soğuduktan sonra soğan, maydanoz ekleyip karıştırıyoruz, baharatlarını ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz.
  • Sosu için malzemeleri karıştırma kabına koyup karıştırıyoruz.
  • Yufkayı tezgahın üzerine açıyoruz sostan her yerine gelicek şekilde sürüyoruz.
  • Kenarlarını ve üst kısmını bir karış kadar içeri katlıyoruz.
  • Harcımızdan bir sıra halinde koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Elimiz kadar aralıklarla bıçak yardımıyla kesiyoruz, tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpiştirip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, çıtır çıtır bir lezzet ✨✨👌🏻afiyet olsun.

Tavuk Köftesi Tarifi

 

Tavuk Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • ️400 gr tavuk göğsü filetosu
  • ️ Yarım bardak galeta unu
  • ️1 adet soğan
  • ️1 diş sarımsak
  • ️Biraz maydanoz
  • ️1 yumurta
  • ️2 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı nane

    Tavuk Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsü filetosunu küçük doğrayın ve mutfak robotundan geçirin.
  • Karışımı bir kaseye koyun.
  • Soğanı, diş sarımsağı, maydanozu, yumurtayı ve galeta unu bir blendere koyun.
  • Karışımı tavuk karışımının üzerine dökün, baharatlarla baharatların ve ellerinizle iyice yoğurun.
  • Yuvarlak şekil verin ve az yağlı tavada kızartın.
  • Yanına pilav yada patates kızartmadı ile servis edebilirsiniz.

Tarçınlı Elma Kompostosu Tarifi


 

Tarçınlı Elma Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet elma
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 5-6 adet karanfil
  • 1 litre su

    Tarçınlı Elma Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle elmalarımızın kabuklarını ince bir şekilde soyalım.
  • Ardından çekirdeklerini çıkartalım ve küp küp doğrayalım.
  • Uygun bir tencereyi ocağa alarak doğradığımız elmaları da içerisine ekleyelim.
  • Üzerine soğuk suyu ekleyelim ve 5 dakika kadar kaynatalım.
  • Daha sonra limon suyu, çubuk tarçın, karanfil ve toz şekeri ilave edelim.
  • 5-10 dakika daha kaynattığımız elma kompostomuzu ayrı bir kaba aktaralım ve oda ısısına gelmesi için bekletelim.
  • Oda ısısına gelen kompostomuzu buzdolabına koyalım ve 1-2 saat dinlenmeye bırakalım.
  • Yeterince soğuyan elma kompostomuz servise hazır. Afiyet olsun!

Minik Poğaça Pizza Tarifi

 

Minik Poğaça Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 6,5-7 su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Kavrulmuş susam
  • Beyaz peynir
  • Çeri domates
  • Yeşil biber
  • Siyah zeytin
  • Yeşil zeytin
  • Sucuk

    Minik Poğaça Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamurumuzu yoğuralım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına ılık süt, ılık su, sıvı yağ, yumurta akı, toz şeker ve tuzu ekleyerek çırpıcı ile karıştıralım.
  • Ardından unumuzu ve mayayı ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  • Yumuşak bir kıvam alan hamurumuzun üzerini streç ile kapatalım. Üzerine temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda hamurumuzun üzerini açalım ve spatula ile biraz karıştırarak havasının çıkmasını sağlayalım.
  • Arından tezgaha alalım ve çok az unla hamurumuzu toparlayalım.
  • Daha sonra hamurumuzu hemen hemen eşit olacak şekilde 24 parçaya ayıralım.
  • Her parçayı elimizde toparlayarak beze haline getirelim ve aralıklı olacak şekilde tepsiye dizelim.
  • Bezelerimizin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürelim. Ben tepsimin bir tanesindeki bezeleri kavrulmuş susama buladım.
  • Su bardağının tabanı ile bezelerin üzerine bastıralım ve çukur olmasını sağlayalım.
  • Şekillendirme işlemi bittikten sonra çukurlara dilediğimiz malzemelerden koyalım ve 175°C fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  •  Pişen ve ilk sıcağı çıkan mini pizzalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Ispanaklı Kömbe (Deneyen Vazgeçemez) Tarifi

 

Ispanaklı Kömbe (Deneyen Vazgeçemez) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Ilık su

İç harcı için

  • 2 tane soğan
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz

Ara katlara sürmek için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

    Ispanaklı Kömbe (Deneyen Vazgeçemez) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce hamurumuzu hazırlayalım dinlensin. Unu tuzu ve sıvı yağı bir kaba alalım.
  • Suyu yavaş yavaş ekleyelim. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
  • Üzerini kapatalım.
  • İç harcı için soğanları yemeklik doğrayalım.
  • Ispanakları ayıklayalım ve doğrayalım. Tavamıza zeytinyağını ekleyip soğanları kavuralım.
  • Sonra salçayı ilave edelim kavrulunca altını kapatalım.
  • Ispanağı baharatları ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Dinlenen hamurumuzu 6 bezeye ayıralım.
  • Hamuru açabildiğiniz kadar ince açın. Tepsinizi açabildiğiniz boyuta göre seçebilirsiniz.
  • Tepsiyi yağlayalım. Açtığımız hamuru yerleştirelim üzerine sıvı yağ sürelim.
  • İç harcımızı koyalım. 5 katı aynı şekilde tamamlayalım.
  • Her kata yağ sürüp iç harcı koyalım.
  • En üst katı serince istediğiniz gibi dilimleyin.
  • Yoğurt ve sıvı yağı karışımını üzerine sürelim.
  • Önceden ısınmış 185 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun 🤗

6 Ekim 2021 Çarşamba

Fırında Patates Tarifi

 

Fırında Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo bebek patates

Sosu için

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1-2 dal taze biberiye
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için

  • 100 gram kaşar rendesi

    Fırında Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını güzelce yıkayıp tuzlu suda haşlayın suyunu süzün.
  • Fırın kağıdı serili tepsiye döküp üzerlerine bardağın tersiyle bastırıp ezin.
  • Sonra üzerine sos için malzemeleri karıştırıp sürün kaşar peyniri döküp önceden ısınmış 200 derece alt üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak sıcak servis edin ister kahvaltıya ister et balık ye eklerinin yanına çok yakışıyor.

Ispanak Yoğurtlaması Tarifi

 

Ispanak Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 2 adet soğan
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 3 -4 kaşık zeytinyağ
  • Tuz

Üzerine;

  • Tereyağ, ceviz, toz kırmızı biber

    Ispanak Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ispanak iyice tek tek yıkanır sirkeli suya ıslatılır 10 dakika.
  • Sonra yayvan bir tencereye ıspanaklar eklenir ocağa koyulur.
  • Ispanak ölünce delikli bir kaba dökülür soğuk suya tutulur, böyle yapınca rengi canlı kalır.
  • Ispanağı bir avuç alıp suyu sıkılır ıspanaklar bitinceye kadar aynı işlem yapılılır.
  • Tencereye zeytinyağ koyulur, soğanlar piyazlık doğranır tencereye eklenir, soğanlar kavrulur.
  • Soğanların rengi değişince ıspanak eklenir bi beş dakika çevrilir.
  • Tencere ocaktan alınır.
  • Sarımsak rendelenir ,yoğurt suyla yada ev yoğurduyla biraz açılır, az tuz eklenir yoğurt hazır.
  • Servis edeceğimiz tabağa ıspanak koyulur üzerine yoğurt koyulur.
  • Üzerinede tereyağla ceviz kavrulur en son kırmızı toz biber ilave edip yoğurdun üzerine dökülür.

Tel Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi

 

Tel Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 büyük boy domates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağından bir parmak az tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı fesleğen
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak

    Tel Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Domatesler ve sarımsaklar soyulur, blendardan geçirilir.
  • Un, tereyağında kavrulur.
  • Üzerinde domates ve sarımsaklar ilave edilir ve karıştırılır.
  • Domatesler kaynayınca üzerine fesleğen ilave edilir.
  • Domates hafif suyunu çekip fesleğen kokusunu verene kadar domates iyice pişirilmeye devam edilir.
  • Üzerine sıcak su ilave edilir ve kaynayınca tel şehriyeler atılır.
  • Şehriyeler pişince çorba ocaktan alınır.Afiyet olsun!.

Lezzetine Doyum Olmayan Pratik Tavuk Çöp Şiş Tarifi

 

Lezzetine Doyum Olmayan Pratik Tavuk Çöp Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk göğsü ( küp doğranmış)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Çöp şiş

    Lezzetine Doyum Olmayan Pratik Tavuk Çöp Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüsü küp küp doğrayın.
  • Kekik, pul biber ve tuzu iyice harmanlayıp karıştırıyoruz.
  • Çöp şişlere tek tek diziyoruz.
  • Genişçe bir kabın içine galeta ununu döküp şişleri iyice galeta ununa buluyoruz.
  • Bir kızartma tenceresine 1 su bardağı kadar sıvı yağ koyup ısınınca tavukları koyup kızarana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  • Deneyecek olanlara afiyet olsun

Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için:

  • 400 gram labne peyniri
  • 400 gram krema
  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 50 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 pk vanilya

Sosu için:

  • 2 su bardağı su
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 limon suyu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 paket vanilya

    Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Taban için: yulaflı bisküvileri rondodan geçiriyoruz kum gibi olması gerekiyor.
  • 50 gram tereyağını eritip hafif soğutup rondodan geçirdiğimiz bisküvilerin üzerine ekliyoruz iyicene tekrardan karıştırıyoruz.
  • Herhangi bir kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirip etrafını yağlayıp kalıbımızı hazırlıyoruz.
  • Bisküvileri kalıba döküp bir su bardağının dibi yardımıyla presleyip düz yapıyoruz üstünü örtüp yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • İç kreması: labne ve kremayı çırpıyoruz üzerine bir su bardağı şeker yumurta nişasta ve unu ekleyip tekrardan çırpıyoruz karışımımızın içine bir limon kabuğu rendesi iki paket vanilya ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Kremayı kek kalıbının içine döküp kalıbın dışına aleminyum folyo ile kaplıyoruz kenarları kızarmaması için.
  • Fırının içine bir kapta su koyalım yulaflı tabanımız çatlamasın diye.
  • Önceden alt üst fan modunda ısıttığımız 180° fırına karışımımızı koyalım.
  • Sos için: iki bardak su, bir adet limon suyu ,iki limon kabuğu rendesi, bir paket vanilya, mısır nişastası ,altı yemek kaşığı şeker ve zerdeçalı karıştırıp kaynamasını bekleyin soğuması için arada bir karıştıralım.
  • Fırındaki karışımımız kenarları hafif kızardığında hazır olacaktır .
  • Göbek kısmının kulak memesi kıvamında olması gerekiyor çok hafif salıncaktır.
  • Karışımı fırından aldığımız gibi kenarlarını bir bıçak yardımıyla dikkatlice kalıptan ayırın, ancak kenar aparatını kesinlikle çıkarmayalım.
  • Karışımlarımız tamamen soğuduktan sonra sosu çheesecake üzerine döküp düzgünce yayalım ve üzerini kapatıp buzdolabına kaldıralım bir gece buzdolabında dinlendirelim.
  • Afiyet olsun😋.

Kaşarlı Patatesli Börek Tarifi


 

Kaşarlı Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ

Arası için;

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri dilerseniz dilim kaşar da kullanabilirsiniz

    Kaşarlı Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup yıkayın rendeleyin ,fazla suyunu sıkıp bir kaba alın.
  • Üzerine yumurta ve baharatları ilave edin karıştırın.
  • Teflon tavaya sıvı yağın yarısını koyun ocağa koyun.
  • Patatesli harcın yarısını koyun üzerine kaşar peyniri koyup geriye kalan patatesli hacı üzerine yayın.
  • Tavanın kapağını kapatın kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin.
  • Bir tabak yardımıyla ters çevirip geri kalan sıvı yağını da dökün tekrar tavanın kapağını kapatın diğer tarafı da kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak servis yapın afiyet olsun.