7 Ekim 2021 Perşembe

Trileçeye Rakip: 3 Kaşık Tatlısı Tarifi


 

Trileçeye Rakip: 3 Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Islatmak için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt

    Trileçeye Rakip: 3 Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım, beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikser ile çırpalım.
  • Ardından üzerine süt, sıvı yağ, un ve irmiği ekleyelim. Kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek tekrar çırpalım.
  • Tüm malzemelerimiz homojen bir kıvam aldıktan sonra fırın kabımıza çok az sıvı yağ damlatalım ve fırça yardımı ile her yerini yağlayalım.
  • Hazırladığımız kek harcımızı borcama boşaltalım. Benim burada kullandığım borcam büyük boy kare borcam. Siz dilerseniz küçük boy kullanarak daha kabarmış bir kekte elde edebilirsiniz.
  • Borcamımızı şöyle bir sallayarak hamurun eşit yayılmasını sağlayalım ve önceden ısıttığımız 180°C fansız fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda tatlımızı fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkması için biraz bekleyelim. Sonrasında kürdan ile üzerine delikler açalım.
  • Kekimizi ıslatmak için sütün içerisine şekeri ekleyelim, şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • Daha sonra hazırladığımız sütlü şerbeti kekimizin üzerine gezdirelim ve tatlımızı soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen tatlımızı dolaptan alalım ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Tam Kıvamında Ezogelin Çorbası Tarifi


 

Tam Kıvamında Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı mercimek
  • 1,5 yemek kaşığı bulgur
  • 1,5 yemek kaşığı pirinç
  • 1,5 yemek kaşığı şehriye
  • 1 soğan (İnce doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 litre kaynar su veya et suyu (Et suyu kullanıldığında tuz oranına dikkat)

    Tam Kıvamında Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mercimek, pirinç̧ ve bulgur yıkanıp üzerine su geçecek kadar bir tencerede haşlanır.
  • Ayrı tencerede biraz sıvı yağı tereyağı ile soğanlar kavrulur.
  • Rengi dönmeye başlayınca un eklenir ve kavrulur. Salçalar ve nane ilave edilir şehriye eklenir, iki döndürdükten sonra kaynar su ve haşladığımız mercimek karışımı aktarılır.
  • Tuz karabiber eklenir ve kaynamaya bırakılır, kısık ateşte 20 dakika kaynatılır. Mis gibi çorbanız hazır şifa olsun.
  • Not: Ben varsa mutlaka et suyu kullanıyorum üzerine su ile tamamlıyorum.

Tel Tel Havuçlu Etli Pilav Tarifi

 

Tel Tel Havuçlu Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 200 gram haşlanmış et
  • 2 adet ince doğranmış havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber servis aşamasında yada 1 çay kaşığı içine

    Tel Tel Havuçlu Etli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanı çok ince olacak şekilde doğrayalım yada rendeleyelim.
  • Havuçları soyalım ince uzun doğrayalım.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağ ilave edelim içine soğanı ilave edelim kavuralım.
  • Sonra havuçları ilave edelim kavuralım.
  • Kuşbaşı doğranmış önceden haşlanmış eti ilave edelim .
  • Pirinçi yıkayıp suyunu süzüp ilave edelim .
  • Hemen kavurma yapmadan suyunu ekleyelim .
  • Tuzunu ekleyelim ocağın en küçük ayarında kısık ateşte kapağı kapalı hiç karıştırmadan suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyetle.
  • Not;

    Normal pirinç kullanacaksak ölçülerimiz iki saat önceden ıslatılmış pirinç için 1 su bardağı pirinçe 1 su bardağı sıcak su.

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi

 

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet kuru patlıcan biber
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu

    Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru patlıcan ve biberi kaynayan suyun içine atın ve yumuşayana kadar haşlayın.
  • Yumuşayan kuru patlıcan ve biberleri süzerek suyun içerisinden alın.
  • 1 çay bardağı zeytinyağını, 2 adet büyük boy yemeklik doğranmış soğanı tencereye ekleyin ve sotelemeye başlayın.
  • Soğanlar hafif yumuşayınca 4 diş sarımsak ve birer yemek kaşığı domates ve biber salçası ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • İyice yıkamış olduğunuz 1 su bardağı pirinci ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı sumak, 2 yemek kaşığı nane ve 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyip kavurmaya devam edin.
  • 1, 5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pirinç suyunu çekince soğumaya bırakın. Soğuyan iç harcın içerisine ince ince doğranmış dereotu ve maydanoz ekleyin.
  • Kuru patlıcan ve biberlerin içini 1 cm boşluk bırakacak şekilde doldurun.
  • Doldurduğunuz patlıcan ve biberleri tencereye dizin.
  • Üzerine 1, 5 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı nar ekşisi dökün ve tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başlayana kadar orta ateşte pişirin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 40 dakika daha pişirmeye bırakın.

Kabak Spagetti Tarifi

 

Kabak Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy kabak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Domates sosu:

  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Pul biber

Üzerine:

  • Kaşar peyniri

    Kabak Spagetti Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabaklarımızı soyup ince uzun şerit çıkaran patates soyağacı şerit yapalım.
  • Tenceremize kabaklarımızı ve zeytin yağını alıp hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Kabak kavrulurken sosumuzu hazırlayalım.
  • Tavamıza zeytinyağı ve rendelediğimiz sarımsakları alıp biraz kavuralım.
  • Rendelediğimiz domatesleri, pul biber, karabiber, ve salçayı tavada kavuruyoruz. Kaynamaya başlayınca su ve tuzumuzu ilave edip pişirmeye devam edelim.
  • Sosumuzu kabaklarımızın üzerine ilave edip biraz daha kavuralım.
    Afiyet olsun :).

Sarımsaklı Otlu Simit Kruton Bowl Tarifi

 

Sarımsaklı Otlu Simit Kruton Bowl Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 ince dilim peynir
  • 1 adet haşlanmış yumurta
  • 1 adet salatalık
  • Maydanoz veya istenilen yeşillik
  • 2 çeri domates

Simit kruton için:

  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 dis sarımsak
  • 2-3 dal maydanoz

    Sarımsaklı Otlu Simit Kruton Bowl Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çeri domatesi 4 e bölelim.
  • Salatalığın kabuğunu soyup halka halka doğrayalım.
  • Peynirimizi de küp doğrayalım.
  • Yumurtamızı haşlayalım.
  • Bir kasede kroton malzemelerini karıştırıp ince dilimlediğin simit veya ekmek üzerine firça ile sürelim.
  • 180° önceden ısınmış fırında 6 dk pişirelim.
  • Tabağımızın altına yeşillik, salatalık, domates, peynir, kroton ve yumurtamızı yerleştirip afiyet ile tüketelim. Afiyet olsun 🤗.

Sodalı Tepsi Böreği Tarifi

 

Sodalı Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 kase peynir (kaşar-lor-beyaz peynir karışımı)

Sosu için:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 maden suyu
  • 1 adet yumurta

    Sodalı Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yufkaları dörde bölelim.
  • Sosu için bir kaba malzemeleri koyup çırpalım.
  • Yuvarlak bir tepsiyi hafif yağlayalım ve 3 parça yufka dizelim.
  • Üzerine sos ve peynir karışımından serpelim.
  • Tekrar yufka serelim ve aynı şekilde sostan ve peynirden serpelim.
  • En üst kata yufka ve sos sürüp 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra dilimliyelim.

Tavuk Sarma Tarifi

 

Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 parça tavuk göğsü ( kişi sayısına göre)

İçi için;

  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 4-5 adet mantar
  • 1 er adet sarı, kırmızı, yeşil biber 🫑
  • Kaşar peyniri

Sosu için ;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (zeytinyağ da olur)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz, pul biber, kekik

    Tavuk Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü iki yada üç parçaya ortadan ayırıp streçfilme sarıp vurarak biraz inceltiyoruz.
  • Sebzeleri ince jülyen şekilde doğruyoruz.
  • Sosu için malzemeleri bir kabın içinde karıştırıp tavuk göğüslerinin üzerine döküp sosluyoruz.
  • Yarım saat kadar dinlendirirseniz iyi olur.
  • Daha sonra sebzeleri içine koyup sarıyoruz.
  • Kürdan yardımıyla kapatıyoruz, tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Üzerine fırın kağıdını ıslatıp kapatıyoruz 200 -220 derece fırında yarım saat kadar bu şekilde pişiriyoruz,
  • Daha sonra üzerini açıp bu şekilde kızarana kadar pişiyoruz, afiyet olsun ✨.

Bol Malzemeli Ev Yapımı Pizza Tarifi

 

Bol Malzemeli Ev Yapımı Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un (Un çeşidine göre değişiklik gösterebilir)
  • 1 paket instant maya (1/2 (yarım) paket yaş maya da kullanılabilir.)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı ılık su

Sosu için;

  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı barbekü sos
  • 1 tatlı kaşığı ketçap
  • 3 diş sarımsak (Havanda dövülecek)
  • Zeytinyağı
  • Fesleğen
  • Reyhan
  • Karabiber
  • Kekik

Üzeri için;

  • Kaşar veya mozzarella peyniri
  • Domates
  • Kapya biber
  • Yeşil biber
  • Mantar
  • Sosis
  • Salam
  • Sucuk
  • Yeşil zeytin

    Bol Malzemeli Ev Yapımı Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak pizza hamurumuzu mayalıyoruz.
  • Su hariç tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. (1 su bardağı unu eksik koyunuz. Un markasına göre değişiklik göstereceği için hamurun kıvamına göre ayrılan 1 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyiniz. )
  • Un karışımının ortasını açıyoruz ve oraya suyu ilave edip un karışımdan suya doğru karıştırarak hamurumuzu yoğuruyoruz.
  • Yumuşacık bir hamur elde etmemiz lazım. Bunun için kenara ayırdığımız 1 su bardağı unu kontrollü bir şekilde ilave ediyoruz.
  • Hazırlanan hamurumuzu 30 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Hamur mayalanır iken sosunu hazırlıyoruz.
  • Sos için tüm malzemeleri bir taba alıp iyice karıştırıyoruz.
  • Bu arada malzemeleri de dilediğiniz şekilde dilimleyip hazırlayabilirsiniz.
  • Hamur mayalandıktan sonra isterseniz merdane yardımıyla isterseniz ellerinizle tepsi boyutuna göre şekil verip ön pişirme yapmak için 200° fanlı ayarda ısıttığımız fırında 10 dk pişiriyoruz. (bu sayede hamur piraz pişmiş olacak ve malzemeler hamuru çiğ bırakmayacak )
  • Ön pişirme yaptığımız hamura fırından çıkar çıkmaz hazırladığımız sosu hamurun her yerine gelecek şekilde sürüyoruz.
  • Üzerine ilk olarak rendelediğimiz peynirin yarısını yayıyoruz.
  • Dilediğiniz malzemeleri de üzerine yaydıktan sonra 200° fanlı ayardaki fırına 20 dk pişirmek üzere koyuyoruz.
  • Malzemeler ve hamuru piştikten sonra pizzamızın üzerine kalan peynirimizi de her yerine gelecek şekilde yayıyoruz ve peynir eriyene kadar pişirip fırından alıyoruz.Deneyen herkese afiyet olsun.

Haşhaş Tatlısı Tarifi

 

Haşhaş Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı mavi haşhaş
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1-2 damla limon suyu

Üzeri için;

  • 2 paket toz krem şanti
  • 2 su bardağı süt

    Haşhaş Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbet soğuk kek sıcak olması gerektiği için öncelikle şerbeti hazırlayın. Su, şeker ve limon suyunu bir tencerede karıştırıp ocağa alın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 10dk daha kaynatın ve soğuması için kenara alın.
  • Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpın. İrmik ve haşhaşı ekleyip tekrar çırpın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin.
  • Çırptıktan sonra yağladığınız borcama döküp 180 derece fırında pişirin. Benim fırınımda 40 dakikada pişti ama borcamın büyüklüğüne göre süre değişir.
  • Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkan kekin üzerinde kürdanla delikler açın. Tamamen soğuyan şerbeti dökün ve biraz dinlendirin.
  • Krem şantiyi soğuk sütle hazırlayıp şerbeti dökülmüş kekin üzerine yayın.
  • İstediğin şekilde süsleyebilirsiniz.
  • Benim kullandığım borcam ölçüsü: 27cm x 40cm. Afiyet olsun 😀.