14 Ekim 2021 Perşembe

İpek Gibi Kremasıyla Enfes Sütlü Tatlı Gelin Pastası Tarifi

 



İpek Gibi Kremasıyla Enfes Sütlü Tatlı Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için

  • 2.5 su bardağı süt

Kreması için

  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti 

İpek Gibi Kremasıyla Enfes Sütlü Tatlı Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
  2. Kalan malzemeleri eleyerek spatula yardımıyla yedirerek ekleyelim. Bu sayede yumurtalar sönmüyor köpük köpük oluyor.
  3. Borcamımızı tabanını yağlayalım kekinizi dökelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
  5. Fırından çıkınca kürdan la heryerini delelim.
  6. Soğuyunca sütü her yerine gelecek şekilde dökelim kekimizi ıslatalım.
  7. Krema için vanilya ve krem şanti hariç kalan malzemeleri tenceremize alıp kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
  8. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyelim soğuyunca toz şantiyi kremamıza ekleyip mikserle pürüzsüz ipek gibi olana dek çırpalım.
  9. Kekimizin üzerine yayalım.
  10. Üzerine booooolca hindistan cevizi serpip buzdolabına kaldıralım. Soğuyunca istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun 🌸.

Mandalinalı Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Mandalinalı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet mandalinanın suyu
  • 1 adet mandalinanın kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 3 su bardak un

Üzeri için

  • Pudra şekeri

    Mandalinalı Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve yumurtayı çırpıp sonra geri kalan malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım. Hamur ele yapışan yumuşak kıvamda olacak.
  • Kaşık yardımıyla ceviz kadar büyüklükte hamurları alıp elde yuvarladıktan sonra pudra şekerine bulayıp tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dk hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun 🥰

Patates Çanağı Tarifi


 

Patates Çanağı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo patates
  • Bir demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 7 kaşık yoğurt
  • 1 kaşık mayonez
  • 1 adet sarımsak

    Patates Çanağı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerimizi güzelce kabuğunu soyup haşlayalım.
  • Daha sonra haşlanan patateslerimizi ezelim.
  • İçine baharatlarını koyalım soğuduktan sonra maydanozu küçük doğrayıp içine ilave edelim.
  • Daha sonra soğuduktan sonra bir iki yemek kaşığı sıvı yağ koyalım bu patates çanağın şeklini vermekte yardımcı olacak.
  • Patatesleri çanak halinde yapalım ortası baş parmağınızla çanak şekli veriniz.
  • Çanaklarımız olduktan sonra diğer kapta çırptığımız yoğurt mayonez ve sarımsaklı sosu içine koyup buz dolabında yarım saat bekletelim. Afiyet olsun :).

Pırasa Yemeği Tarifi

 

Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram pırasa
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay kaşığı toz şeker veya 1 tane küp şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Su

Servis önerisi

  • Limon

    Pırasa Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzelerin kabuklarını soyup bol su ile yıkayalım. Pırasaların dış yapraklarını soyalım.
  • Soğanı, sarımsağı küp küp doğrayalım. Havuçları 1 cm kalınlığında halka halka,pırasaları da bir parmak genişliğinde doğrayıp hazırlayalım.
  • Uygun bir tencereyi ocağa alıp içine sıvı yağ dökelim. Yağ ısınınca soğanı ve sarımsağı ekleyip kavuralım. Üzerine havuçları da ekleyip 5 dk kavuralım.
  • Salça ve tuzu ekleyip 1-2 dk daha kavuralım.
  • Pırasayı da ilave edip 5 dk rengi dönene kadar kavuralım. Kapağını kapatıp 1-2 dk bekleyelim.
  • Kapağını açıp yıkadığımız pirinçleri ve şekeri ilave edip üzerini 3-4 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edelim.
  • Kısığa yakın orta ateşte kapağını hiç açmadan.
  • 30 dk pişirelim.
  • 30 dk sonra pişip pişmediğini kontrol edip ocaktan alalım.
  • Servis ederken isteğe bağlı üzerine limon sıkabilirsiniz. Afiyet olsun 💕.

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi

 

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 adet havuç (Orta boy)
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2-2, 5 su bardağı un

    Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kekimiz için öncelikle havuçlar yıkanıp soyup rendelenir.
  • Bir kapta yumurta ve şeker mikser ile 4-5 dk. Köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
  • Süt ve sıvı yağ eklenerek tekrar karıştırılır.
  • Un, kabartma tozu ve vanilya (elenerek) eklenir. Kıvama göre un miktarını unun kalitesine göre ayarlayın.
  • Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir ve spatula ile son kez karıştırılır.
  • Kullanılacak kek kabı margarinle bolca yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
  • 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. İlk 20-25 dk fırının kapağını açmayın daha güzel kabarsın kekin pişmiş olduğundan emin olmak için bir kürdan yardımıyla kontrol edin kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiştir. Afiyet olsun.

Muhteşem Humus Meze Tarifi

 

Muhteşem Humus Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 2 iri dış sarımsak
  • Yarım çay bardağından bir parmak fazla tahin
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine :

  • Zeytinyağı
  • Pulbiber 

    Muhteşem Humus Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Akşamdan nohutu yıkayın ve üzerine iki parmak çıkacak kadar suyla ıslatın, ertesi gün yeni temiz suyla yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Haşlanan nohutu süzün ( her ne kadar kabuğuyla robottan çekilecek olsada ben üşenmeden kabuklarını temizledim, malumunuz yemek otoriteleri öyle der 🙈😅) ama karar sizin.
  • Robotun içine nohutu alın, üzerine iki diş sarımsak, tahin, tuz ve kimyon, zeytinyağının yarısını ve bir limonun suyunu sıkıp hepsini beraberce bir güzel robotta çekin.
  • İyice ezilen homojen ve yoğun bir kıvamda oluncaya kadar çektikten sonra tadına tuzuna bakın istediğiniz gibiyse humusunuzu tabağa alın.
  • Kalan zeytinyağını üzerine dökün, ben damak tadımıza göre maraş acı pulbiber ekledim 👍😍 ve maydanoz yapraklarıyla servis ettim siz dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz, afiyetler olsun.

Renkli Sunumu İle İştah Açan Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

 

Renkli Sunumu İle İştah Açan Yeşil Mercimek Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 4 adet kornişon turşu
  • 1 adet havuç
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • Yarım demet dereotu
  • 4 dal maydanoz
  • 3 dal yeşil soğan
  • Yarım su bardağı konserve mısır

Sosu için, :

  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz

    Renkli Sunumu İle İştah Açan Yeşil Mercimek Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mercimeği haşlıyoruz.
  • Haşladıktan sonra süzüp soğumaya bırakıyoruz.
  • Bütün malzemeleri küçük küçük doğrayıp mercimekle birlikte karıştırıyoruz.
  • Sosunu da ilave ettikten sonra servise hazırdır deneyenlere afiyet olsun ♥️.

Tavuk Suyuyla Tane Tane Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tavuk Suyuyla Tane Tane Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı osmancık pirinç
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı kaynar su
  • Bir tatlı kaşığı limon suyu, tuz

    Tavuk Suyuyla Tane Tane Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yağlar ve arpa şehriye konulur orta ateşte rengi dönene kadar kavrulur.
  • Pirinçler, çeşme suyuyla iyice yıkanır, süzülür tencereye konulur.
  • Tuz ve limon suyu eklenir kavurmaya devam edilir, tavuk suyu, kaynar su konulduktan sonra, kaynamaya bırakılır.
  • Şöyle bir karıştırılır, kaynayınca, ocak kısılır kapağı kapalı bir şekilde suyu çekene kadar pişirilir.
  • Ocak kapatılır bir havlu konulur beş, on dakika dinlendirilir, karabiber serpilir.
  • İster şekil vererek, isterseniz direk, servis tabağına alabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.

Havuçlu Kabaklı Yoğurtlu Salata Tarifi

 

Havuçlu Kabaklı Yoğurtlu Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane kabak
  • 2 tane havuç
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz

Yoğurt sosu için;

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • 6 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Havuç ve kabağı soyacağın uzun tarafıyla rendeliyoruz. Eğer evinizde yoksa normal rende de yapabilirsiniz.
  • Rendelediğimiz havuç ve kabakları zeytinyağ koyduğumuz tavaya alıp hafif soteliyoruz.
  • Yumuşaması yeterlidir. Yoğurdu için verilen malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Üzeri içinde zeytinyağ koyduğumuz tavaya önce cevizleri koyup hafif soteledikten sonra toz biber koyup karıştırıyoruz.
  • Servis tabağına sotelenen havuç ve kabakları alıp üzerine yoğurt sosu döküyoruz.
  • En üstüne de cevizli yağdan gezdirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
  • Yarım çay bardağı kadar ceviz

    Havuçlu Kabaklı Yoğurtlu Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

Fırında Soslu Tavuk But Tarifi

 

Fırında Soslu Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu İçin;

  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

    Fırında Soslu Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına yoğurt, domates salçası, sıvı yağ, pul biber, karabiber, tuz ve kekiği alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
  • Hazırladığımız sosa tavuk butlarını alalım ve her yerini güzelce bulayarak dinlenmeye bırakalım.
  • Fırın tepsisine elma dilim doğradığımız patatesleri, kırmızı biberleri, yeşil biberleri, domatesleri, sarımsakları alalım.
  • Üzerine sıvıyağ ve tuzu da ekleyerek elimizle güzelce karıştıralım.
  • Sosladığımız tavukları da tepsiye alalım ve kalan sosu tavukların üzerine fırça yardımı ile sürelim.
  • Yemeğimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 1 saat pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen ve üzeri nar gibi kızaran soslu tavuklarımızı fırından alalım ve servis edelim. Afiyet olsun!

Pratik Acılı Ezme Tarifi

 

Pratik Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 2 adet kapya biberi
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 6 dal maydanoz

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı nar eksisi
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı tuz

    Pratik Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri ayrı ayrı rondodan geçirin. Maydanozu ince ince doğrayın.
  • Sosu için salca tüm baharatları karıştırın.
  • Sıvı yağını limon suyu nu ve nar eksisini ekleyip güzelce karıştırın.
  • Sosu salatanıza iyice yedirin. Hazır olan ezme servis tabağına alınır. Afiyet olsun 🤗❤️.

Tart Kalıbında Pratik Pasta Tarifi

 

Tart Kalıbında Pratik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kalığı kakao
  • 1 paket sütlü ya da bitter çikolata

Keki ıslatmak için:

  • Yarım su bardağı süt

    Tart Kalıbında Pratik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pratik pastamızın öncelikle kekini yaparak başlayalım. Kek için yumurtalar karıştırma kabına alınarak çırpılır ve şekerde eklenip tekrar çırpılır sonrasında diğer malzemelerde eklenerek kek harcımız hazırlanır. Hazırladığımız keki yağlamış olduğumuz tart kalıbına alarak 170 dereceye ayarlamış olduğumuz fırında pişirelim.
  • Pişen keki kalıptan çıkarıp soğuması için bekletirken bizde kremasını hazırlayalım. Krema için çikolata hariç bütün malzemeler bir tencereye alınarak karıştırılır ve ocağa alınır kaynayana kadar sürekli karıştırılır.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dk daha pişirilir ve ocaktan alınır içerisine hemen sıcakken bir paket çikolata eklenir ve çikolata eriyene kadar karıştırılır.
  • Bu arada soğuyan keki yarım su bardağı süt ile daha yumuşak olması için ıslatalım ve kremamızı ortasına dökerek yayalım. Pastamız soğuduktan sonra süsleyebilirsiniz. Ben rendelenmiş sütlü ve beyaz çikolata ile süsledim.
  • Ceviz fındık ya da hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz. Pastamızı 2-3 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun….