15 Ekim 2021 Cuma

Lebeniye Çorbası Tarifi

 

Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş)
  • Tuz, karabiber, pul biber

İç malzemeleri;

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1,5 -2 litreye yakın sıcak su (Kontrollü koyun)
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Lebeniye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz yoğuruyoruz, 15 dk kadar buzdolabında bekletiyoruz.
  • Pirinci tencereye alıyoruz.
  • Üzerine 1 su bardağı su ekleyip haşlıyoruz.
  • Daha sonra üzerine 1, 5 litre kadar sıcak su ekleyip nohutları ilave ediyoruz.
  • Orta ateşte kaynatıyoruz.
  • Köfteleri misket büyüklüğünde yuvarlak şekil verip hafifçe unlayıp tavada kızartıyoruz.
  • Kızarttığımız köfteleri tencereye ilave ediyoruz.
  • Terbiyesi için yoğurdu ,un ve yumurta ile karıştırıyoruz.
  • Tencerede kaynayan sudan iki yemek kaşığı alarak yoğurdun içine ilave ediyoruz karıştırıyoruz kesilmemesi için, yoğurdu yavaşça tencereye döküp karıştırıyoruz.
  • Tuzunu ilave ediyoruz, en son servis ederken üzerine tereyağ ve nane yakıp çorbanın üzerine döküyoruz, afiyet olsun ✨.

Lokanta Usulü Tas Kebabı Tarifi

 

Lokanta Usulü Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan (Küp küp doğranmış)
  • 2 adet domates (Rendelenmiş)
  • 3 adet sivri biber
  • 3 adet patates (Küp küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Patatesleri kızartmak için

  • Sıvıyağ

    Lokanta Usulü Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etlerimizi düdüklü tencereye alıp yarım çay bardağı su ekleyerek yaklaşık 15 dakika pişirelim. Etler suyunu salıp tekrar çekmesi yeterli olacak.
  • Tencereye kup küp doğranmış soğanı ve biberleri doğrayıp sıvı yağda kavuralım. Rendelenmiş sarımsak ve domatesleri de ekleyip iyice kavurun.
  • Salçasını ve baharatlarını ekleyip sıcak su ilave edin. 10 dakika kadar pişirdikten sonra kaynayan salçalı suyun içine pişen etleri ekleyip pişirmeye devam edelim.
  • Patateslerimizi küp küp doğrayıp tavada az yağda kızartalım. Pişen etimize kızaran patatesleri ilave edip 5 dakika daha pişirip ocaktan alalım. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Sebzeli Sulu Köfte Tarifi

 

Sebzeli Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Kıymalı harç için

  • 2 gr kıyma
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 2 yemek kaşığı un
  • Sebzeler
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 3 adet biber
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 6 veya 7 su bardağı su miktara göre ayarlarınız
  • Tuz istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz

    Sebzeli Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıyma malzemeleri kaba alalım 10 dakika kadar yoğuralım özleşsin.
  • Ardından misket büyüklüğünde yuvalayalım un serilmiş tepsiye dizelim.
  • Soğanları ince doğrayın ardından biber patates ve havuçları istediğiniz boyutta doğrayın ben genelde köftelerin boyuna göre yapıyorum salça ile kavuralım sebzeleri.
  • Ardından suyu tuzu baharatları ekleyip bir süre pişirelim en son köfteleri atıp kısık ateşte pişirelim.

Birebir Ölçülü Şehriye Salatası Tarifi İ

 

Birebir Ölçülü Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 kase didiklenmiş tavuk eti
  • 5-6adet kornişon turşu
  • 1 kutu konserve mısır
  • 3-4 adet köz biber
  • Maydonoz
  • 3-4 dal yeşil soğan
  • Yarım limon suyu
  • Tuz

    Birebir Ölçülü Şehriye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 2 kaşık yağ ile şehriyeyi rengi dönene kadar kavuralım. Tuzunu ekleyelim.
  • Son olarak suyunuda ilave edelim. Tıpkı pilav gibi. Suyunuz tavuk suyu olursa daha lezzetli oluyor.
  • Şehriyeler piştikten sonra soğuması için bekletelim.
  • Diğer malzemelerimizide küçük küçük doğrayıp ilave edelim.
  • Limon suyunuda ekleyip güzelce karıştıralım. Afiyet olsun.

Cafe De Pari Soslu Tavuk Tarifi

 

Cafe De Pari Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet küp doğranmış tavuk göğsü

Marinasyon için

  • 1 yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sirke elma yada üzüm
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 diş doğranmış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı ballı hardal yoksa 1 tatlı kaşığı normal hardal
  • 1/3 paket krema
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 30 gram küp doğranmış tulum peyniri yada orjinali rokfor peyniri (İzmir tulum kullandım)
  • Yarım bağ ince kıyılmış dereotu

    Cafe De Pari Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk ve marinasyon malzemelerini bir kabın içerisinde güzelce karıştırıp ağzını kapatarak buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  • Tavayı ateşte kızdırarak tavukları ilave edin ve yüksek ateşte pişirin.
  • Sos için sırasıyla tereyağı sarımsak krema süt hardal baharat ve peyniri uygun bir kaba alarak karıştırarak peynirler eriyene ve pürüzsüz olana dek pişirin.
  • Tavukları ilave edin birkaç tur çevirdikten sonra fokurdamasını bekleyin ve ince kıyılmış maydanozları ilave edin bir iki çevirip ocaktan alın. Afiyet olsun.

Rulo Cocostar Pasta Tarifi

 

Rulo Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta beyazı (Sarısı ve beyazı ayrı kullanılacak)
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 poşet kremşanti
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı hindistan cevizi

Üzeri için;

  • 60 gram çikolata
  • Toz fıstık

    Rulo Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ayrı kaplara yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Beyazını mikserle çırpmaya başlıyoruz.
  • Hafif kabarınca içerisine nişastayı ve yarım çay bardağı şekeri ilave edip iyice kabarana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  • Yumurta sarılarına 2 yemek kaşığı toz şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı yağ ve sütü ilave ediyoruz.
  • Son olarak unu,kakaoyu,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz. Yumurta beyazlarınıda yavaş yavaş ekleyip harcımızı fazla söndürmeden karıştırıyoruz.
  • Hazır olan harcı yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp heryeri eşit olacak şekilde yayıyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında pişiriyoruz (Çok çabuk pişiyor kontrollü pişirelim)
  • Kreması için toz krem şantiyi sütle çırpıyoruz. İcerisine pudra şekeri ve hindistan cevizinide ekleyip kremamızı hazırlıyoruz.
  • Fırından çıkan kek soğuyunca başka bir yağlı kağıt üzerine ters çevirip kağıttan çıkarıyoruz. Kremayı her yerine sürüp dikkatlice rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloyu streç filme sarıp buzdolabına en az iki saat bekletiyoruz.
  • Daha sonra dilimleyip üzenlerine benmari usulu eritilmiş çikolata sürüp fıstık serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

El Açması Kolay Katmer Poğaça Tarifi

 

El Açması Kolay Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 4 su bardağı kontrollü)

Arasına sürmek için;

  • 4 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için:

  • Arzuya göre ıspanaklı peynirli yada patatesli hazırlayabilirsiniz.

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörekotu

    El Açması Kolay Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru toparlarken un yerine sıvı yağ kullanın. Hamuru yaklaşık 20 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru 15 bezeye ayıralım. Ardından 5 er 5 er ayırıp her kata erittiğimiz tereyağından sürelim. En üst kısma yağ sürmeyelim.
  • Hamuru merdane yardımıyla tezgahta açalım. Yumuşak bir hamur olduğu için un kullanmaya gerek yok. Kare şeklinde açıp iç harcı uç kısma yayalım.
  • Ardından rulo şeklinde sarıp eşit şekilde keselim. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp fırça yardımıyla sürelim.
  • En son susam yada çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
  • Ispanaklı harç için yarım kg ıspanaklı güzelce yıkayalım. Ardından tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp rendelediğimiz 1 adet kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Ardından ıspanağı ilave edip tamamen suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Ocaktan alıp içerisine dilediğiniz çeşit bir peynirden döküp karıştıralım.

Sütlü Un Helvası Tarifi

 

Sütlü Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un

Şerbeti için

  • 2 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı süt

Üzerini süslemek için

  • File fındık
  • Hindistan cevizi
  • Tarçın

Bardak ölçüm 200 ml

Sütlü Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce şerbetini hazırlayalım.
  2. Tencereye şeker ve sütü alıp, şeker eriyinceye kadar kaynatalım. Kaynamaya başlayınca bir dakika daha kaynatıp tencereyi ocaktan indirelim.
  3. Kaymak tutmaması için de süt tenceresinin kapağını kapalı tutalım.
  4. Genişçe derin bir kabın içerisine tereyağını ve sıvı yağ alarak kızdıralım.
  5. Kızan yağın içerisine unu elekten geçirerek ilave edelim.
  6. Sürekli kısık ateşte otuz dakika karıştırarak kavuralım. Rengi istediğimiz koyuluğa ulaştığında sütü helvanın üzerine ilave edelim. Aynı anda da sürekli karıştıralım.
  7. Sütünü çeken helvayı ocağın üzerinden indirerek şekil verelim.
  8. İki kaşık arasında şekillendirerek servis tabağına alalım. Üzerini hindistan cevizi ve tarçın ile süsleyerek servis yapabiliriz.
  9. Bu kez şekil vermek için tercihimi minik kek kalıplarından yana kullandım. Üzerini de file fındıkları ile süsleyerek sunuma hazır hale getirdim. Deneyeceklerden fotoğraf ve yorum bekliyorum. Afiyet olsun 😋

Fırında Patates Püreli Misket Köfte Tarifi


 

Fırında Patates Püreli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için ;

  • 400 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ekmek kırıntısı (Galeta)
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Sıvı yağ

Patates püresi için ;

  • 4 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz
  • Bir kase mozerella peyniri (Kaşar)

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı su
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için ;

  • Mozerella peyniri (Kaşar)

    Fırında Patates Püreli Misket Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle herkese hayırlı günler dilerim. Fırında patates püreli misket köftemiz için öncelikle patatesleri soyup üçe bölüp haşlayalım.
  • Bu sırada köftemizi hazırlayalım. Kıymanın üzerine bir adet soğanı rendeleyip geri kalan malzemeleri de ilave edip iyice yoğuralım.
  • Daha sonra köftelerimizi ceviz büyüklüğünde misket şekline getirelim.
  • Kızgın yağda köftelerimizi güzelce kızartalım.
  • Patates püresi için haşlanan patateslerimizi güzelce ezelim içine tereyağını, sütü ve tuzu atıp pürüzsüz hale gelene kadar karıştıralım
  • . Pürüzsüz hale geldikten sonra içine mozerella peynirini katıp tekrar bir karıştıralım. Patates püremiz hazır. Sosumuz içinde salçayı su ile açıp baharatları ilave edip bir taşım kaynatalım.
  • Öncelikle güveçlerimize patates püresini hepsine eşit miktarda olacak şekilde bölelim daha sonra püreyi yayalım.
  • Pürenin üzerine yapmış olduğumuz misket köftelerimizi koyalım.
  • Köftelerin üzerine sosumuzdan ilave edelim.
  • En sonra üzerlerini mozerella peyniri ile kaplayıp.
  • 180 derece fırında mozerella peyniri eriyip kızarana kadar pişirelim. Fırında patates püreli misket köftemiz hazır afiyetler olsun efenim 😉☘️🕊️.