Biberli Sarımsaklı Erişte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çorba kasesi erişte (yumurtalı)
- Haşlamak için yeteri kadar sıcak su
Sosu için:
- 5 adet büyük boy yeşil biber
- 1 dopdolu yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet iri boy sarımsak (küçükse 2 ya da 3 diş)
- Damak tadına göre tuz
- Karışık sebze baharatı
Biberli Sarımsaklı Erişte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle suyumuzu kaynatalım, kaynayan suya erişmelerimizi atalım. Erişteler haşlanırken biberlerimizi yuvarlak yuvarlak doğrayalım.
- Bir tavaya tereyağımızı alalım hepsi tamamen erimeden biberlerimizi ilave edelim onlar kızarırken sarımsağımızı ister rendeleyerek istersek döverek ilave edelim.
- Biraz da sarımsakla beraber biberleri kavurduktan sonra tuzumuzu ve sebze harcımızı ilave edelim biberler kızarana kadar karıştırarak devam edelim.
- Haşlanan eriştelerimizi süzelim, tencerenin dibine yağlı biber sosumuzu dökelim üstüne eriştelerimizi ekleyip karıştıralım. Makarnamız yemeye hazır afiyet olsun.