16 Ekim 2021 Cumartesi

Biberli Sarımsaklı Erişte Tarifi

 

Biberli Sarımsaklı Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çorba kasesi erişte (yumurtalı)
  • Haşlamak için yeteri kadar sıcak su

Sosu için:

  • 5 adet büyük boy yeşil biber
  • 1 dopdolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet iri boy sarımsak (küçükse 2 ya da 3 diş)
  • Damak tadına göre tuz
  • Karışık sebze baharatı

    Biberli Sarımsaklı Erişte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle suyumuzu kaynatalım, kaynayan suya erişmelerimizi atalım. Erişteler haşlanırken biberlerimizi yuvarlak yuvarlak doğrayalım.
  • Bir tavaya tereyağımızı alalım hepsi tamamen erimeden biberlerimizi ilave edelim onlar kızarırken sarımsağımızı ister rendeleyerek istersek döverek ilave edelim.
  • Biraz da sarımsakla beraber biberleri kavurduktan sonra tuzumuzu ve sebze harcımızı ilave edelim biberler kızarana kadar karıştırarak devam edelim.
  • Haşlanan eriştelerimizi süzelim, tencerenin dibine yağlı biber sosumuzu dökelim üstüne eriştelerimizi ekleyip karıştıralım. Makarnamız yemeye hazır afiyet olsun.

Köz Patlıcan Ve Biberli Meze Tarifi

 

Köz Patlıcan Ve Biberli Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 8 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 adet ceviz
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

    Köz Patlıcan Ve Biberli Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan ve kapya biberlerimizi ocakta közlüyoruz.
  • Temizlediğimiz köz patlıcan ve köz kapya biberlerimizi kabımızın içine koyuyoruz.
  • Üzerine diğer malzemelerimizi koyup blenderdan geçiriyoruz. Afiyet olsun 🍽.

Yaş Pasta Tarifi

 

Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • Hazır pandispanya
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 50 gram tereyağı
  • 1 adet vanilya
  • 1 paket krem şanti 

    Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt, nişansta, un, şeker bi tencereye alıp koyulaşana kadar kaynatıyoruz.
  • Ocaktan indiriyoruz biraz soğuduktan sonra tereyağı, vanilyayı ve krem şantiyi ekleyip blenderdan geçiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Hazır pandispanyamızı sütle ıslatıp arasına kremamızı koyuyoruz üzerine tekrardan sütle ıslattığımız pandispanyayı koyuyoruz.
  • Ayrı bir kapta krem şanti yapıp üzerini kaplıyoruz süslemeyi size bırakıyorum. 🤗

Kuru Dolma Tarifi

 

Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 tane kuru patlıcan (dolmalık)
  • 10 tane kuru biber (dolmalık)
  • İsteyen yaprak da ekleyebilir
  • Tercihe göre acur, kabak ve salatalık kurusu da olur.
  • Biber olarak normal dolmalık biber de olur ben kabya biber kurusu kullandım. aşırı lezzetliydi
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 iri kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz yada dere otu
  • Toz nane yada tercihe göre taze nane doğrayabilirsiniz
  • 1 yumurta
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı isot ekşisi ve 1 yemek kaşığı toz isot (ekşi tat veriyor. tercihe göre)
  • Pul biber, toz kekik, karabiber, kimyon, tuz(miktarları tercihinize bağlı)
  • 1 buçuk çay bardağı yemek yağı
  • 2 domates
  • Toz biber
  • Sıcak su
  • İlikli kemik

    Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinç, ince bulgur, rendelenmiş yada ince doğranmış soğan yumurta, maydanoz, baharat türleri, isotlar salçalar, bir çay bardağı yağ bir kapta harmanlanır, kaynar su döküp suyu çekmesi beklenilir sonrasında biraz yoğurulur.
  • Harç demlenene kadar kuru biber ve patlıcanı haşlayalım, aşırı yumuşak olmasın. Biraz yumuşamış olması yeterli.
  • Kurular haşlanınca süzgece döküp, soğuk suya tutalım. Ardından kuruların içini harçla doldurmaya başlayalım. Yarım yarım dolduralım ki iç harcı sisince dolmalardan taşma olmasın.
  • Doldurup pişirme tavasına, tenceresine dizelim. En alta bir iki parça kemik koyalım, kemiğin suyu yavaş yavaş dolmaya geçer. Yemeğin hem lezzet hem vitamin değeri artar.
  • Dolmaların ağızlarını yukarıya gelecek şekilde yerleştirelim. Doldurma işi bitince yağ tavasına iki rendelenmis domates ve yemek yağını kavuralım. Toz biber de ilave edelim. Domates sosu hazır olunca dolmaların üzerine dökelim.
  • Son olarak dolmaya sıcak su ilave edip ocağa bırakalım. Kısık ateşte, yavaş pişerse daha lezzetli olur. Dolmaya pişmesi için fazla su ilave etmeyin. Suyunu sürekli çekecek. Sürekli kontrol etmemiz gerekecek. Her suyunu çekmesinde 1 su bardağı kaynar su ilave etmemiz gerekiyor.
  • Yaklaşık 45 dk da kısık ateşte pişiyor. Bu bir saate de yayılabilir. Ocağın ayarına, tencerenize bağlıdır zamanlama. Kontrollü pişirmekte fayda vardır. Afiyet olsun.

Sarımsaklı Mayonez (5 Dakikada Hazır) Tarifi

 

Sarımsaklı Mayonez (5 Dakikada Hazır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım limon suyu
  • 2 diş sarımsak.

    Sarımsaklı Mayonez (5 Dakikada Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sarımsakları ince doğrayıp derin bir kaba aldım.
  • Üzerine diğer bütün malzemeleri ilave edip 1 dakika kadar blenderden geçtim.
  • Kapalı bir kaba aldım buzdolabında muhafaza ettim. Mümkün olduğunca kısa sürede tüketin.
  • Bu kadarcık. Deneyeceklere afiyet olsun🌼.

Pudingli Tart Kek Tarifi

 

Pudingli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 1 tane vanilya
  • 1 tane kabartma tozu

Üzeri için;

  • Muzlu puding
  • 3 su bardağı süt

    Pudingli Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeler çırpılır.
  • Yağlanmış tart kalıbına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırına verilir.
  • Pişip soğuyunca ters çevrilir.
  • 3 bardak süt ile bir paket muzlu puding pişirilir üstüne dökülür.
  • İstediğin gibi süslenir.

Pırasalı Börek (Pırasa Sevmeyene Yedirir) Tarifi

 

Pırasalı Börek (Pırasa Sevmeyene Yedirir) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yufka

İç harcı için;

  • Yarım kilo pırasa
  • 2 tane havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük kase peynir ( hellim ve dil peyniri kullandım)
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

İçine sürmek için;

  • Yarım su bardağı sıvı yağı

Üzerine sürmek için;

  • Yumurta

    Pırasalı Börek (Pırasa Sevmeyene Yedirir) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasayı temizleyelim ve ince doğrayalım. Havuçları rendeleyelim. Peynirleri rendeleyelim.
  • Tencereye zeytinyağını koyalım üzerine pırasayı ve havuçları ilave edelim ve kavuralım.
  • Tuzunu ve baharatlarını ekleyip yumuşayana kadar pişirelim. Piştikten sonra harcımızı ılıtalım içerisine peyniri ilave edelim.
  • Yufkamızı 4 ya da 8 eşit parçaya bölelim. Benim yufkam market yufkası değildi büyük olduğu için 8 parçaya ayırdım.
  • Yufkamıza az sıvı yağ sürelim, iç harcını koyup ince bir rulo yapalım. Gül şekli verelim.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurtasını sürüp önceden ısınmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun.

Fırında Köfte Patates (Tavuk Kıyması İle) Tarifi

 

Fırında Köfte Patates (Tavuk Kıyması İle) Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • Yarım kilo tavuk kıyması
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş orta boy sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı köri (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Diğer malzemeler;

  • 8 adet orta boy patates
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tepeleme salça
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

    Fırında Köfte Patates (Tavuk Kıyması İle) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerimizi soyup fırın kabına alalım elma dilim dilimleyelim.
  • Patates için tarif kısmında belirttiğim baharatları ekleyip harmanlayalım fırın kabına yayalım.
  • Ardından kıymamızı bir kabın içine alarak üzerine soğan ve sarımsak rendeleyelim rendenin ince kısmı ile ve diğer baharatları da ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz kıymadan incir büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde oval şekil verin yassılaştırmayın.
  • Fırın kabına yaydığımız patateslerin üzerlerine 1 parmak arayla dizelim ardından sosu için salça ve suyu kasemize alalım iyice birbirine geçmesini sağlayalım ve geri kalan malzemeleri ekleyelim.
  • Hazırlanan sosu köftelerin üzerinede olmak üzere yemeğimizin üzerine gezdirlerim 160 derecelik fırında ortalama 1 saat pişirelim bu süre zarfında dikkatli olalım fırın değişiklik gösterebiliyor.
  • Pilav eşliğinde misafir menüsü olabilir ayrıca bayılarak tüketiceğinizden eminim. Afiyet olsun🤍.

Yeşil Zeytin Kurumu Tarifi


 

Yeşil Zeytin Kurumu Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kilo yeşil zeytin
  • 1,5 su bardağı kaya tuzu
  • 1,5 yemek kaşığı limon tuzu
  • 2 yemek kaşığı kişniş
  • Su
  • Limon dilimleri

    Yeşil Zeytin Kurumu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle zeytinleri bir çekiş yardımı ile kırıyoruz çok parçalamadan zeytinleri butona koyuyoruz her gün suyunu değiştiriyoruz. Tadlanana kadar 10 gün yada 15 gün sürüyor ağzınıza alır bi bakarsınız tatlandıysa kurmaya başlayalım.
  • Bidonu su ile dolduruyoruz üzerine kaya tuzunu, limon tuzunu ve kişnişleri koyuyoruz.
  • En son limon dilimlerini koyup ağzını kapatıyoruz 2 gün sonra yiyebilirsiniz afiyet olsun.

Çikolatalı Tart Tarifi


 

Çikolatalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

Tart hamuru için;

  • 125 gram tereyağı (Margarinde olur)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2, 5-3 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için ;

  • 250 gram krema
  • 200 gram bitter çikolata
  • 100 gram sütlü çikolata

    Çikolatalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz, buzdolabında 15-20 dk dinlendiriyoruz, dinlenen hamuru tart kalıbımıza yerleştiriyoruz, çatalla delikler açıyoruz.
  • 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz, kreması için yumurta hariç malzemeleri tencereye alıyoruz.
  • Biraz yoğunlaşınca yumurta sarılarını tek tek koyup karıştırmaya devam ediyoruz, ocaktan alıyoruz, tartımız çıktıktan ve soğuduktan sonra kremayı koyup oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
  • Üzeri için kremayı ocakta ısıtıp çikolataları ekliyoruz eritip tartımızın üzerine döküyoruz, 1-2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨

Pizza Pide Tarifi


 

Pizza Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 4-5 su bardağı un ( kontrollü olarak koyun, her un farklı olabilir )

Sosu için;

  • 1 kase domates sosu
  • Tuz
  • Kekik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İçi için;

  • Siyah zeytin
  • Yeşil zeytin
  • 1-2 adet sivri biber
  • Kaşar peyniri (Rendelenmiş)
  • İsteğe göre iç harcını arttırabilirsiniz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Pizza Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Mayalanmaya bırakıyoruz, mayalanan hamuru bezelere ayırıp merdane yardımıyla açıyoruz, iki kenarına kaşar peyniri koyup kenarlarını kapatıyoruz.
  • Pide formu verip tepsiye yerleştiriyoruz, sosu için malzemeleri karıştırıp hamurun ortasına iki yemek kaşığı kadar koyuyoruz, üzerine zeytinleri dilimleyip ekliyoruz.
  • En üste kaşar peyniri koyuyoruz, üzerini örtüp 15 dk kadar dinlendiriyoruz, kenarlarına yumurta sarısı sürüyoruz, susam serpiştirip 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun ✨👌🏻.