18 Ekim 2021 Pazartesi

Sarımsaklı Ekmek Tarifi

 

Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı kaşar peyniri rendesi

    Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir yoğurma kabına un ve tuzu alarak karıştıralım.
  • Ardından unun ortasını havuz şeklinde açalım ve bu çukura instant maya, toz şeker, ılık süt, zeytinyağı ve ılık suyu ilave edelim.
  • Kenarlardaki unu da yavaş yavaş ekleyelim ve hamuru yoğurmaya başlayalım.
  • Yumuşak ve ele yapılmayan bir kıvam alan hamurumuz hazır. Üzerini streç film ile kapatalım ve  1  saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Sosu için sarımsak ve tuzu havanda dövelim.
  • Ayrı bir kaseye zeytinyağı, dövdüğümüz sarımsak ve kekiği alarak güzelce karıştıralım.
  • Mayalanan hamurumuzu tezgaha alalım ve biraz toparlayalım.
  • Hamurumuzu önce ikiye ardından her iki parçayı da 6’ya bölelim. Ardından hamur parçalarımızı beze haline getirelim.
  • Bezelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim.
  • Ardından kaşığımızı hazırladığımız sosa batıralım ve her bezenin üzerine bastırarak çukurlaştıralım.
  • Daha sonra hamurların ortalarına sarımsaklı sostan dökelim.
  • Elimizle bastırarak hamurlarımızı genişletelim, önceden ısıttığımız 175°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda ekmekleri fırından alalım ve üzerine kaşar peyniri serpiştirerek yaklaşık 5 dakika daha fırına verelim.
  • Peynirleri güzelce eriyen sarımsaklı ekmeklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Nefis Lezzetiyle Pırasalı Patatesli Börek Tarifi

 

Nefis Lezzetiyle Pırasalı Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

İç harcı için;

  • 500 gram pırasa
  • 1 büyük boy rendelenmiş patates
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ eritilmiş
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1 yumurta beyazı sarısı üzerine
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 yemek kaşığı un

    Nefis Lezzetiyle Pırasalı Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sebzeleri hazırlıyoruz. Pırasayı çok iyi temizleyip yıkıyoruz ince olacak şekilde doğruyoruz.
  • Patatesin kabuklarını soyup rendeliyoruz.
  • Havucu rendeliyoruz.
  • Soğanı rendeliyoruz.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağ ilave ediyoruz.
  • Önce soğanları bir miktar kavuruyoruz.
  • Sonra içine pırasa ilave ediyoruz bir miktar soteliyoruz .
  • Havucu,patatesi ilave ediyoruz . Bir miktarda bu şekilde pişiriyoruz hafif yumuşamaları yeterli.
  • Baharatları ilave ediyoruz karıştırıp ocağı kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  • Sosu hazırlıyoruz unu ,yumurtanın beyazını bir çırpma kabına alıyoruz, maden suyunu, eritilmiş tereyağını, sütü ,tüm sos malzemelerini ilave edip çırpıyoruz.
  • Yufkayı açıyoruz kenar kısımlarından ve uç kısımların üç parmak içe doğru katlıyoruz sosu her yerine eşit döküyoruz.
  • Uç kısımlarına uzunlamasına harçtan yerleştirip rulo şeklinde sarıyoruz sarmış olduğumuz yufkayı üç parmak genişliğinde küçük parçalar olarak kesiyoruz tepsiye diziyoruz.
  • Bütün yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Bir yumurta sarısına kalmış olan sostan üç yemek kaşığı kadar ilave edip üzerlerine sürüyoruz.
  • Susam serpiştirip 170 derece fansız ayar fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Nefis böreğimiz hazır. Afiyetle.

17 Ekim 2021 Pazar

Fırında Patates Tarifi

 

Fırında Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo bebek patates

Sosu için

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1-2 dal taze biberiye
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için

  • 100 gram kaşar rendesi

    Fırında Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını güzelce yıkayıp tuzlu suda haşlayın suyunu süzün.
  • Fırın kağıdı serili tepsiye döküp üzerlerine bardağın tersiyle bastırıp ezin.
  • Sonra üzerine sos için malzemeleri karıştırıp sürün kaşar peyniri döküp önceden ısınmış 200 derece alt üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak sıcak servis edin ister kahvaltıya ister et balık ye eklerinin yanına çok yakışıyor.

Nefis Waffle Tarifi

 

Nefis Waffle Tarifi İçin Malzemeler

Waffle hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz
  • 2 su bardağı un

üzeri için;

  • çilek
  • kivi
  • muz
  • çikolata
  • fındık kırığı
  • toz fıstık

    Nefis Waffle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Waffle hamuru yapmak için; öncelikle yumurta ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpalım.
  • Süt, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip tekrar çırpalım. Waffle hamur hazır, pişirme işlemine geçebiliriz.
  • Waffle makinesini ısıtıp 1 kepçe kadar hamuru makineye boşaltalım. Kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. Pişirme işlemi kullandığınız waffle makinesine göre farklılık gösterebilir. Burada makinenizin kullanım kılavuzunu dikkate almanızı öneririm.
  • Waffle hamuru pişerken meyvelerimizi dilimleyelim. Mevsimine göre hangi meyveyi kullanacağınızı kendiniz seçebilirsiniz. Ben en çok tercih edilen çilek muz ve kivi ile hazırlayacağım.
  • Pişen waffle hamuru üzerine önce çikolatamızı sürelim. Üzerine istediğimiz meyveleri dizelim. Ardından fındık kırıkları ve fıstıkla süsleyelim. Waffle servise hazır. Şimdiden afiyet olsun :)

Şipşak Pişmeyen Pasta- Borcam Parfesi Tarifi

 

Şipşak Pişmeyen Pasta- Borcam Parfesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket kremşanti (150 g)
  • 2 su bardağından birer parmak eksik süt
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 1,5 paket rulokat
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı parça fındık

Çikolata sosu için:

  • 1 paket toz çikolata sos
  • 2,5 su bardağı süt

Üzerini süslemek için;

  • Parça fındık

    Şipşak Pişmeyen Pasta- Borcam Parfesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kremşantiyi hazırlıyoruz.
  • 2 paket toz kremşantiyi uygun bir kaba alalım.
  • Üzerine 2 su bardağından birer parmak eksik soğuk süt ekleyelim.
  • Kıvam alıncaya kadar mikserle çırpalım.
  • Hazır olan kremşantinin üzerine bebe bisküvilerini elimizle ikiye bölerek ekleyelim.
  • Onun üzerine ben 1, 5 paket rulokat ekledim.
  • Dilerseniz farklı bisküviler ya da meyveler de ekleyebilirsiniz.
  • Parfede önemli olan kıvamını ayarlamak.
  • Farklı şeylerle çeşitlendirebilirsiniz.
  • Rulokatın üzerine damla çikolata ve parça fındık ekleyerek karıştırdım.
  • Karışımı içini ıslattığımız dikdörtgen borcama alarak her yerine eşit şekilde dağılacak şekilde dağıtalım.
  • Hafifçe bastıralım ki servis ederken kalıp gibi çıksın.
  • Borcamı buzdolabına kaldırabiliriz.
  • Diğer tarafta çikolata sos için 1 paket toz çikolata sosu uygun bir tencereye alalım.
  • Üzerine sütü ekleyerek pürüz kalmayıncaya kadar karıştıralım.
  • Karışım homojen hale gelince ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Pişen çikolata sosu ara ara karıştırarak soğutalım.
  • Çikolata sos tamamen soğuyunca borcamın üzerine ekleyip dağıtalım.
  • Ardından buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.
  • Servis etmeden önce üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Ben parça fındıkla süsledim.
  • Bu nefis lezzeti kesinlikle denemelisiniz👌 tam anlamıyla kurtarıcı bir tarif✅ deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊.

Zeytinyağlı Pırasa Mükemmel Lezzet Tarifi

 

Zeytinyağlı Pırasa Mükemmel Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo ayıklanmış pırasa
  • 3 tane orta boy havuç
  • 1+1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı pirinç (baldo veya kırık pirinç)
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 2,5 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çay kaşığı tuz
  • Sıcak su

    Zeytinyağlı Pırasa Mükemmel Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağında naneyi biraz kavurun.
  • Ardından sırasıyla karabiber, domates salçası, biber salçası ve pul biberi ekleyin ve biraz daha kavurun.
  • Ayıklanmış pırasa ve soyulmuş havuçları yıkayın ve yuvarlak keserek birlikte tencereye atın.
  • Malzemeleri sadece alttan üste doğru çevirerek karıştırın.
  • Hiç su eklemeden tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
  • Tencerenin buharı çıkar çıkmaz ocağın altını en düşük seviyeye getirin.
  • Pırasaların rengi solmaya başlayınca (Yaklaşık 10 dakika) yıkadığınız pirinci tencereye atın.
  • Malzemenin yüzüne çıkacak kadar kaynar su ekleyin.
  • Şeker ve tuzu da ekledikten sonra nazikçe karıştırın ve kısık ateşte bir 40 dakika daha pişirin. Afiyet olsun. 😊

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

 

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı yeşil mercimek
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 8 adet kornişon turşu
  • 4 adet közlenmiş kırmızı biber (ben konserve kullandım)
  • Tuz, karabiber, nar ekşisi, limon suyu, sıvı yağ

    Yeşil Mercimek Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce yeşil mercimeği haşlayıp süzün, soğuması için biraz beklemeliyiz.
  • Yeşil soğanı, maydanozu, kırmızı biberi, turşuyu minik minik doğrayın.
  • Soğuyan mercimek ile birleştirip bir kase de sosu hazırlayın, üzerine dökün.
  • Oldukça besleyici bir salata.

Milföy Hamurundan Boşnak Mantısı Tarifi

 

Milföy Hamurundan Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 6 adet milföy hamuru

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

    Milföy Hamurundan Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kıymalı harcımızı hazırlayalım.
  • Bir kaba kıymayı alalım içine rendelenmiş soğan ve baharatları ilave edelim hafif elimizle yoğuralım.
  • Milföy hamurunu kare şeklinde sekiz eşit parçaya bölelim.
  • Arasına kıymalı harçtan küçük parçalar olarak koyalım ilk katlamada üçgen şeklini vererek dört ucunu karşılıklı olarak birleştirelim.
  • Bütün hamurlara aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Sonra kapattığımız parçaları kapalı kısımları alta gelecek şekilde tepsiye dizelim.
  • 160 derece fırında fansız ayarda ortalama kırk dakika pişirelim.
  • Üzerine tereyağlı sosumuzu hazırlayalım.
  • Bir tavaya tereyağ kırmızı biberi ilave edelim tereyağ eriyip köpürmeye başlayınca ocağı kapatalım.
  • Yemeğe yakın önce yoğurt sosunu sonra tereyağlı sosu döküp servis edelim. Afiyetle.

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı (Eklemesenizde olur)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su (200ml)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber veya toz kırmızı biber

    Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimekleri güzel yıkayıp süzün. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağıda doğrayın yada rendeleyin.
  • Önce soğan ve sarımsağı yağda biraz kavurup unu ekleyin unun kokusu çıkana kadar kavurun dikkat edin unu çok kavurmayın biraz rengi dönse yeterli.
  • Sonra mercimek tuz ve baharatları ekleyin kavurun biraz daha.
  • Sonra suyunu ilave edin kaynamaya bırakın kaynayınca ocağı biraz kısın ortalama 20 dakikada pişiyor sonra robottan geçirin üzerine tereyağı ve pul biberi yakıp servis ederken gezdirin afiyet olsun.

Patlıcanlı Kabaklı Pizza Tarifi

 

Patlıcanlı Kabaklı Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

Üstü için

  • 3 adet patlıcan (Küp küp doğranacak)
  • 1 dilim (Kavun dilimi gibi) sarı kabak rendelenecek
  • 2 orta boy soğan ince kıyılacak
  • 3-4 adet yeşil biber doğranacak
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Tercihen rendelenmiş kaşar peyniri

Sosu için ;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça

    Patlıcanlı Kabaklı Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Büyükçe bir kaba ılık su, süt, sıvı yağ, yumurta akı, maya tuz ve şekeri koyup karıştıralım.
  • Daha sonra üzerine azar azar yoğurarak unu ekleyelim iyice yoğurduktan sonra.
  • Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 1 saat mayalandırmaya bırakalım.
  • Bu sırada patlıcanları ve biberleri küp küp doğrayıp bir kaba alalım.
  • Kabağımızı bir kaba rendeleyip üzerine soğanları ince ince doğrayalım.
  • Rendelenmiş kabak ve soğanları avcumuzda suyunu sıktıktan sonra karabiber ekip patlıcan ve biberlerle karıştıralım.
  • Mayalanan hamurdan bir parça alıp kabağın suyunun içine bırakalım bunu kullanacağız !.
  • Kalan hamuru yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine elimizle yayalım (fırınınız küçükse hamuru 2 tepsiye bölebilirsiniz).
  • Üzerine hazırladığımız sebzeli malzemeyi elimizle yayalım.
  • Kabak suyuyla hamuru elimizle karıştırarak ayranımsı hale getirelim elimizle sebzelerin üzerine gezdirelim.
  • En son 1 çay bardağı zeytinyağıyla salçayı karıştırıp pizzamızın üzerine yer yer gezdirip fırına verelim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Not: Tercihen piştikten sonra üzerine kaşar serpip eriterek lezzet katabilirsiniz. Afiyet olsun 😋.