18 Ekim 2021 Pazartesi

Çıtır Çıtır El Açması Sarıyer Böreği Tarifi

 

Çıtır Çıtır El Açması Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yufkayı açmak için nişasta

İç harcı için;

  • 600 gram kıyma
  • 90 gram kuş üzümü
  • 2 adet kuru soğan
  • 20 gram dolmalık fıstık
  • Tuz ve karabiber
  • İsteğe bağlı patatesli ve peynirlide yapabilirsiniz.

Arasına ve üzerine sürmek için;

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 50 gram eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

En son üzerine dökmek için;

  • Yarım şişe soda

    Çıtır Çıtır El Açması Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çıtır çıtır el açması sarıyer böreği sirke, su, sıvı yağ, tuz ve yumurtayı bir kaba alıp karıştıralım sonra onun üzerine unun yarısını döküp kabartma tozunuda ekledikten sonra diğer kalan unuda ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Yumuşak bir kıvamda hamur elde ettikten sonra ki bu arada ölçü tam ölçüdür lütfen sadık kalalım:)güzelce yoğurulmuş olan hamurumuzu 1saat dinlenmeye bırakalım.
  • Diğer taraftan önce soğanları kavurup sonra kıymayı üzerine ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Üzerine sıcak su içerinde bekleyip yumuşamış kuş üzümlerini dolma fıstığını tuz ve baharatlarını ekleyip biraz daha kavurduktan sonra iç harcımızı tamamen soğuyuncaya dek dinlendiriyoruz.
  • Diğer taraftanda sosumuzu hazırlamak için 2 su bardağı sütün içine 3 yumurtayı ve yağımızı ekleyip güzelce çırpıyoruz. Daha sonra 1 saat dinlenmiş hamurumuzu 10 bezeye ayırıyoruz.
  • Hamurumuzu nişasta serpilmiş tezgahımızda tıpkı baklava hamuru açar gibi ince bir şekilde nişasta ile açtıktan sonra hamurumuzun yarısına sosumuzdan 3 yemek kaşığı gezdirdikten sonra sadece yarısına sürüp diğer sossuz yarısınıda onun üzerine gelecek şekilde kapatıyoruz ( d şeklinde)
  • Uzun düz olan kenarına iç harcımızdan koyup rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt sarılı fırın tepsimize yerleştiriyoruz.
  • Diğer hamurlarımızada aynı işlemi uyguladıktan sonra kalan sosumuzdan böreğimizin üzerine sürüp yarım şişe sodayıda her yerine eşit gelecek şekilde döküp 190 derece önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun.

Tavuklu Keşkek Tarifi

 

Tavuklu Keşkek Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram aşurelik buğday
  • 2 adet kalçalı tavuk budu
  • 3 litre su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzerine sos için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yarım sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Tavuklu Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Buğdayı akşamdan ıslatıyoruz.
  • Ertesi gün tavukla buğdayı birlikte haşlıyoruz.
  • Tavuğu içinden alıp didikliyoruz.
  • Didiklenmiş tavuğu buğdayın üstüne koyup yarım saat daha kaynatıyoruz.
  • Tuz ve karabiberde ekliyoruz.
  • Ayrı bir kapta yağ, salça, karabiber ve tuz biberi kızdırıp üstüne su ekliyoruz.
  • Keşkeği tabağa koyup üzerine sosu ekliyoruz.
  • Afiyet olsun.

Ekonomik Lokmalık Kahvaltı Pufu (Yumuşaklığı İle Hayran Bırakır) Tarifi

 

Ekonomik Lokmalık Kahvaltı Pufu (Yumuşaklığı İle Hayran Bırakır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 150 gram kaşar peyniri ya da beyaz peynir
  • 5 dal ince kıyım maydonoz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ

    Ekonomik Lokmalık Kahvaltı Pufu (Yumuşaklığı İle Hayran Bırakır) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaseye yumurta, rende kaşar peyniri, kıyılmış maydonoz ve şeker alınarak bir güzel karıştırılır.
  • Ardından içine tuz, kabartma tozu ve kontrollü şekilde un ilave edilerek yoğrulur.
  • Ele pek yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. (yoğururken elinizi 1 ya da 2 kez yıkayın un eklemek zorunda kalmazsınız).
  • Tezgaha un serpilir. Üzerine hamur koyulup elle biraz bastırılıp genişletilir. Çok az üzerine un serpilip merdane ile 1 parmak yüksekliğinde açılır.
  • Su bardağının ağzı una batırılıp hamur bardakla kesilir. (her defasında batırın).
  • Tavaya sıvı yağ alınarak kızdırılır. İçine hamurlar koyulur ve kısık ateşte kapağı kapatılarak pişirilir.
  • Alt üst ederken hamur kabaracağı için maşa ile üzerine biraz bastırın. Böylece daha güzel pişiyor.
  • Tüm hamur aynı şekilde kesilip pişirilir ve servis edilir.
  • Afiyet olsun 🥰😍.


Orjınal Pastane Ekler Tarifi

 

Orjınal Pastane Ekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 100 gram margarin
  • 3 tane oda sıcaklığında yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Muhallebi için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket toz krem şanti
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Vanilya

Üzeri için;

  • 2 paket sütlü çikolata

    Orjınal Pastane Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kremamızı hazırlayalım.
  • Toz krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye alıp pişirelim.
  • Pişen muhallebiyi ocaktan alıp ılıdıktan sonra toz krem şantinin yarısını ilave edip blandrla pürüz kalmayacak şekilde karıştıralım.Soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için tencereye margarini alıp eritelim.
  • Eriyen yağa su,şeker ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra unu ilave edip helva gibi kavuralım hamuru.
  • Pürüz kalmayacak şekilde hazırladıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Ara ara karıştıralım.
  • Hamura yumurtaları tek tek kırıp blandrla güzelce çırpalım.
  • Kıvamı çok yoğunsa 1 yumurta daha ilave edebilirsiniz.
  • Hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak sıkalım.
  • Kenarlarını sıvı yağla düzeltip 170 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.
  • Hamur pişerken kesinlikle fırının kapağını açmayalım. Hamurumuz söner.
  • Pişen hamur buğday rengini almalı.
  • Fırından çıkan hamuru bıçakla 2 ye ayırıp hazırladığımız kremayı ortasına sıkıyoruz.
  • Üzeri için benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp servis tabağına alıyoruz.
  • Kalan çikolatayı sıkma torbasına alıp üzerine desen yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kapalı Pide Kıymalı Tarifi

 

Kapalı Pide Kıymalı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

İç harcı;

  • 350 gr kıyma
  • 2 soğan
  • Tuz ,pulbiber ,karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Kapalı Pide Kıymalı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce hamuru yapalım ,un hariç malzemeleri derin kapta karıştırın.
  • Yavaş yavaş un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
  • Elinizi en son hafif yağlayın, hamur elinizi bırakacaktır.
  • Üzerini örtün, yarı saat dinlensin.
  • Siz iç harcını yapın. Kıyma ve zeytinyağını tencerede biraz kavurun.
  • Doğradığınız soğanı ekleyip ,tuzunu, baharatını atın.
  • 5 dakika daha pişsin, altını kapatın soğusun.
  • Hamurları bezelere alın oval açın, iç harcını koyup kapatın.
  • Tepsiye dizin, ben bazılarını peynir ve sucukta koydum.
  • 220 derece fırında kızarana kadar pişirin ,deneyecek olanlara afiyet olsun 💯🤤.

Margarinsiz Tereyağsız Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Margarinsiz Tereyağsız Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • 5 küçük elma
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • İsteyen cevizde koyabilir

    Margarinsiz Tereyağsız Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce iç harcı yapın soğusun .
  • Elmaları soyun rendeleyin.
  • Şekeri koyun, ocakta 5 dakika pişirin.
  • Tarçın ekleyin ,2 dakika daha pişirin, altını kapatın soğusun.
  • Hamuru için un hariç malzemeleri karıştırma kabına alın karıştın.
  • Yavaş yavaş un ekleyin .
  • Yumuşak bir hamur yapın.
  • 15 dakika dinlendirin, mandalina büyüklüğünde bezelere alın açın.
  • İç harcını koyun kapatın şekil verin ,resimlerde gösterdim farklı şekillerde verebilirsiniz.
  • Şekil verdikten sonra 200 derece fırında kızarana kadar pişirin .
  • Piştikten sonra pudra şekeri dönebilirsiniz afiyetle💯🤤.

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi

 

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı tuz

    Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce aldığımız tavukları yıkama işleminde sonra başka bir tencerede içerisine su ve tuz ilave ederek, 30 dk kısık ateşte haşlayalım. (suyunu pilavda kullanacağız).
  • İnce ince doğranan soğanları kavuralım.
  • Salça ilave edip, kavurmaya devam edelim.
  • Yıkanmış olan bulguru, tiftiklenmiş tavukları ve baharatları ilave ederek, 5 dk kavuralım.
  • Tavukları haşladığımız suyu, 1 parmak geçecek şekilde içine ilave edip, kaynama işlemi sonrası kısık ateşe alalım.
  • Pilav suyunu çekince, üzerini peçete ile örtüp, 20 dk dinlenmeye bırakalım.
  • Servis için hazırdır. Afiyet olsun. :).

Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tarifi

 

Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet kuru patlıcan
  • 10 adet kuru biber
  • 100 gram yağlı kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) demet nane
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz

Suyu için:

  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Sosu için:

  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağ
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

    Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuru patlıcanlar ve biberler kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşlanır.
  • Daha sonra iyice yıkanır, suyu süzülür.
  • İç harcı için soğan, maydanoz, nane doğranır.
  • Pirinçler yıkanır, suyu süzülür.
  • Bir kapta tüm malzemeler karıştırılır.
  • Patlıcan ve biberlerin içleri çok dolu olmayacak şekilde doldurulur. Tencereye dizilir.
  • Domates salçası bir kaseye koyulur, üstüne su eklenir, pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
  • Dolmaların üstüne dökülür.
  • Üstüne tabak kapatılır ve pişmeye bırakılır. (suyu eksildikçe su ilave edin. ).
  • Sosu için küçük bir tencereye yağ koyulur, sarımsak ezilir ve eklenir, kavrulur.
  • Su hariç diğer malzemeler ilave edilir.
  • 2-3 dakika daha kavrulur ve su ilave edilir, karıştırılır.
  • Sos dolmaların üzerine gezdirilir.
  • 10 dakika sosuyla beraber pişirilir.
  • İyice pişince biraz dinlendikten sonra servise hazır. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Kolay Islak Kek Tarifi

 

Kolay Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt ( ayırdığımız karışıma eklenecek )

    Kolay Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpın.
  • İçine sıvı yağ, süt ve kakaoyu karıştırdıktan sonra bu karışımdan 1 su bardağı kadarını ayırın.
  • Kalan karışıma unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip kek kıvamı alana kadar çırpın.
  • Hazırladığımız kek harcını yağlanmış fırın tepsisine ya da borcama dökün. ( büyük dikdörtgen borcama tam geliyor ).
  • Keki önceden ısıtılmış 180 derece  fırında  yaklaşık 30-35 dakika  pişmeye bırakın. Bu sırada ayırdığınız sosa 1 su bardağı süt ekleyip bir taşım kaynatın.
  • Pişen keki fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyin.
  • Son olarak sosu her yerine gelecek şekilde kekin üzerine gezdirin ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan keki dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.
    AFİYET OLSUN :)

Venedik Poğaça Tarifi

 

Venedik Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta ( 1 yumurta sarısı üzerine sürmek için ayırıyoruz)
  • 100 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1.5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket instant maya
  • 1 adet havuç
  • Yarım demet dereotu
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 3.5-4 su bardağı kadarı un)

İçi için:

  • Beyaz peynir yada lor
  • Bir tutam maydanoz

Üzeri için:

  • Ayırdığımız 1 yumurtanın sarısı

    Venedik Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına oda ısısında yumuşamış tereyağ yada margarin, 2 yumurta (1 sarısını ayırıyoruz), ılık süt, toz şeker, tuz ve yarım paket instant maya ekleyip elimizle iyice karıştırıyoruz.
  • Üzerine yaklaşık 3 -3 5 su bardağı kadar unu kontrollü bir şekilde azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  • Üzerine rendelenmiş ve suyu sıkılmış havuç ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
  • Hamur çok yapışıyorsa biraz un ekleyebilirsiniz.
  • Hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde yaklaşık 40 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Elimizi hafif yağlayıp mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapıyoruz. Parmak uçlarıyla hamuru açıyoruz.
  • Peynirle ince kıyılmış maydanozu karıştırıp hamurun ortasına bir miktar koyuyoruz.
  • Hamurun kenarlarını uzunlamasına ortadan birleştirip kapatıyoruz.
  • Poğaçaların kapatma yerleri altda kalıcak şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 15 dk tepside mayalandırıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 20- 25 dk pişiriyoruz.
  • Bu ölçülerde 16-18 adet poğaça çıkıyor.

    Afiyet olsun 🤗.