20 Ekim 2021 Çarşamba

Beyaz Rüya Tarifi

 

Beyaz Rüya Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 paket beyaz çikolata sosu (üzerindeki tarife uyarak sosu hazırlayabilirsiniz.)

Süslemek için;

  • Beyaz çikolata rendesi
  • Pasta süsü (siz dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.)

    Beyaz Rüya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurta ve şekerimizi çırpıp sırasıyla önce sıvı ,sonra katı malzemelerimizi ekleyerek kek hamurumuzu oluşturalım.
  • Önceden ısıttığımız 180°lik fırında kekimizi pişirelim.
  • Beyaz çikolata sosumuzu üzerindeki tarife uygun pişirerek soğutalım.
  • Kekimiz ılıyınca sütle ıslatalım.
  • Beyaz çikolata sosu ile kaplayıp üzerini dilediğimiz şekilde süsleyelim.
  • Oda ısısına gelen kekimizi dolapta 1 saat kadar dinlendirelim.
  • Enfes beyaz rüya pastamız servise hazır👩🏻‍🍳.

    Afiyet olsun 😋.

Ekmek Dilimleri Tarifi

 

Ekmek Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler

  • Ekmek dilimleri (Ben köy ekmeği ile yaptım büyüktü dilimleri
  • Ekmeğe sürmek için tereyağı
  • 1 adet büyük kapya kırmızı biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 çay bardağı lor veya köy peyniri
  • 1 çay bardağı kaşar rendesi
  • 1 adet yumurta
  • Azıcık tuz
  • İsteğe bağlı sucuk dilimleri çok yakışıyor

    Ekmek Dilimleri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ekmek dilimlerine yumuşak tereyağı sürün.
  • Diğer malzemeleri bir tasta karıştırın ekmek dilimlerinin üzerine pay edin yayın.
  • 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun.

Butternut Kabak Tatlısı Tarifi

 

Butternut Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet butternut kabağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker (Ben bol şekerli severim diyorsan yarım su bardağı daha ekle ama bence gerek yok)

Üzeri için;

  • Tahin
  • Ceviz parçaları

    Butternut Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabağı istediğin boyutlarda doğra. Tencereye al.
  • Üzerine şekeri serpiştir. 10 dakika tencerenin ağzı açık olarak kısık ateşte pişir.
  • Sonra kapağı kapatıp ateşi yükselt. 10 dakikada kapak kapalı pişir. (Çatalla kontrol et) Tatlın hazır!
  • Üzerini dilediğin şekilde süsleyip afiyetle 

Ekşili Sulu Köfte Tarifi

 

Ekşili Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı un (Köfteleri unlamak için)
  • 2 adet orta boy patates

Yemeğin suyu için

  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Ekşili Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı bir kaba alalım üzerine soğan ve sarımsağı rendeleyip, diğer tüm malzemeleri içine ekleyip yoğuralım.
  • Geniş bir tabağa veya tepsiye unu sepeleyip köfteleri yuvarlayıp un olan tepsinin içine atıp köftelerin unlayalım.
  • Bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Ocağa tencereyi alıp yağı ekleyip salçayı kavuralım ve sıcak suyu içine ilave edelim.
  • Köftelerin fazla ununu elimizle silkeleyip suyun içine atalım.
  • Daha sonra küp doğranmış patatesleri ilave edip pişmeye bırakalım.
  • Pişmeye yakın yarım limon suyunu ekleyip altını kapatalım.

Fesleğenli Ekmek Tarifi

 

Fesleğenli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 4-4,5 su bardağı kadar un
  • 4-5 dal fesleğenin yaprağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzerine serpmek için:

  • Çörek otu

    Fesleğenli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına alınan maya ve şekerin üzerine ılık su eklenir, karıştırılır.
  • 2-3 dakika bekledikten sonra tuz ve un ilave edilip yoğrulur.
  • Yumuşak ama ele de yapışmayacak bir hamur elde edilir.
  • Son aşamada doğranan fesleğen ve zeytinyağı eklenir, karıştırılır.
  • hamur kalıbın içine yerleştirilir, üzerine çörek otu serpilir (İsteğe bağlı)
  • üstü kapalı bir şekilde 40-50 dakika mayalanmaya bırakılır.
  • Daha sonra 180 derecede ısınmış fırında pişirilir (Ekmeğin yumuşak olması için pişerken fırına bir kabın içinde su koymayı unutmayalım) Afiyet olsun.

Pastane Poğaçası Tarifi

 

Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 bardak un

İç harcı için;

  • Kaşar peynir
  • Beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı çörek otu

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

    Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumuşamış tereyağı kabımıza alıyoruz.
  • Tüm malzemeleri katıp unu kontrollü şekilde eliyoruz.
  • Daha sonra 19-20 bezi olacak şekilde bezeleyip tepsi de 15 dakika dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra şekil verip. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  • 180 derece de 25-30 dakika pişirip sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun 🤤

4 malzemeli 15 dakikada Muzlu İkramlıklar Tarifi

 

4 malzemeli 15 dakikada Muzlu İkramlıklar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 3 orta boy muz
  • 2 çorba kaşığı kakao

Bulamak için

  • 2 paket bitter çikolata

Üzerine

  • Yarım su bardağı ceviz

    4 malzemeli 15 dakikada Muzlu İkramlıklar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Rondoya bisküviler alınır, un kıvamına gelene kadar ezilir, yoğuracağımız kaba boşaltılır.
  • Bisküviler bitince rondoya muz, kakao alınıp iyice ezilir.
  • ezilen muzlu karışım bisküvinin üzerine dökülür, iyice karıştırılır.
  • İsterseniz yuvarlak top isterseniz kalın çubuk şekli verilir, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Ayrı bir yerde çikolata benmari usulü eritilir, çubukların her tarafı çikolataya bulanır.
  • Fazla çikolata kasenin kenarından akıtılıp tekrar yağlı kağıt üzerine bırakılır.
  • Üzerlerine ceviz gezdirilir, artan çikolata buzdolabı poşetine alınıp ucu hafif kesilip üzerleri süslenir.
  • Buzdolabına kaldırılır, çikolata donana kadar dinlendirilir ve servis edilir.

Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım karnabahar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 kutu haşlanmış mısır
  • 2 adet kornişon turşu
  • 1 demet dereotu
  • 1 çorba kasesi yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 fiske nane

    Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzeleri doğrayalım ,üzerini geçecek kadar su ekleyelim haşlayalım.
  • Süzgece alalım minik küpler halinde doğrayalım.
  • Kornişon turşusunu da aynı şekilde doğrayarak karıştırma kabına alalım.
  • Mısırı, dereotunu da katalım tuzunu atalım ve sarımsağı rendeleyip yoğurda ekleyelim salataya dökelim.
  • Ezmeden güzelce karıştıralım servis tabağına alalım.
  • Üzeri için yağı küçük cezveye alalım içine toz biberi atıp ısıtalım naneyi ekleyip ocaktan alalım.,
  • Sosu salatanın üzerine dökelim. Nefis salatamız servise hazırdır. Afiyet olsun.

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (Sarının biri üzeri için)
  • Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Portakal rendesi 1 tatlı kaşığı
  • Aldığı kadar un (Ben 3 bardak kulandım)

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 kaç damla limon suyu (Kapatmaya yakın)

Üzeri için;

  • Ayırdığınız yumurta sarısı
  • Antep fıstığı

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğuması gerektiği için şerbetini hazırlayın.
  • Şerbet malzemelerini tencereye koyup karıştırın.
  • Ocağın üzerine koyup kaynamasını bekleyin.
  • Kaynadıktan sonra 5 dakika kaynatıp soğuması için kenara alın.
  • Bu arada tatlının hamurunu hazırlayın.
  • Un ve ayırdığınız bir yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın.
  • Elinizle karıştırıp azar azar un ilave ederek yoğurun.
  • Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayıp tepsiye dizin.
  • Üzerlerine fındık batırıp yumurta sarısı sürüp.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Pişen şekerpareleri fırından çıkarıp, ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbetle buluşturun.
  • Şerbetini çektiğinde soğumasını bekleyip servis edin. Afiyet olsun 💕

Soslu Çıtır Tavuk Tarifi

 

Soslu Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 parça tavuk göğsü

Sosu için

  • 200 ml soda
  • 8 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kekik
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Soslu Çıtır Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosu için bütün malzeme bir kabın içine alınır ve karıştırılır.
  • İçine küp küp doğranmış tavuk göğsü atılır ve iyice karıştırılır.
  • Sosu çekmesi için buzdolabında 2-3 saat bekletilir.
  • Şişlere geçirilen tavuk göğsü kızgın yağda kızartılır. Yapanlara afiyet olsun.

Pudingli Prenses Tatlısı Tarifi

 

Pudingli Prenses Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket çilekli puding
  • 2,5 su bardağı süt (Puding için)
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

    Pudingli Prenses Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt ile pudingi pişirelim.
  • Kalıbımızı sudan geçirelim.
  • Sudan geçirdiğimiz kalıbımıza pişen pudingimizi dökelim güzel bir şekilde yayalım.
  • İrmikli muhallebiyi pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını ilave edip karıştıralım.
  • Hazır olan muhallebimizi kalıba koyduğumuz pudingin üzerine dökelim.
  • Biraz soğuduktan sonra hindistan cevizi serpelim.
  • Oda sıcaklığına gelmesi için bekleyelim.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra dolaba koyup, 3 saat kadar dolapta bekletelim veee tatlımız hazır :) afiyet olsun.

Enfes Bir Yemek Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi

 

Enfes Bir Yemek Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket fiyonk makarna
  • Yarım tavuk göğsü
  • 400 gram mantar
  • 1 orta boy soğan
  • 1 büyük diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Enfes Bir Yemek Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları jülyen ince doğrayalım, tencereye yağ ve soğanları ince kıyılmış sarımsağı atalım iyice kavuralım.
  • Sonra ince küp yada jülyen doğranmış tavuğu atalım soteleyelim.
  • Pişmeye yakın doğranmış mantarları atalım kavuralım.
  • Suyunu saldıktan sonra 1 paket fiyonk makarnayı içine ekleyip sıcak su ortalama 1 litre kadar, tuzu da ekleyip pişmeye bırakalım.
  • Suyunu çektikçe eğer makarna pişmediyse su ekleyin.
  • Suyunu çektikten sonra köri ve ince kıyılmış dereotunu ekleyelim kısık ateşte 3- 4 dakika harmanlayalım altını kapatalım.

Pratik Bazlama Tarifi

 

Pratik Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 ml kefir yada yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 350-400 gram un

İçi için

  • Beyaz ve kaşar peynir
  • İsteğe göre maydanoz

    Pratik Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kefir yada yoğurdu bir kaba alıyoruz.
  • Üzerine tuzu ve kabartma tozunu ekliyoruz karıştırıyoruz.
  • Üzerine un ekleyip yumuşak hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  • Hamuru 3 parçaya ayırıyoruz masaya zeytinyağı sürüp üzerinde hamuru yuvarlak bir şekilde açıyoruz.
  • Çok büyük olmayacak içine iç harçtan ekleyip elde kanatıyoruz.
  • Tekrar hamuru oklavayla yuvarlak açıyoruz.
  • Bu bazlama kapaklı tavada olacak özelliği bu tavanına uygun şekilde büyüklükte yapın.
  • Sonra tavaya alıp arkalı önlü pişiriyoruz.