21 Ekim 2021 Perşembe

Çaylı Kokaolu Enfes Kek Tarifi

 

Çaylı Kokaolu Enfes Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 2 bardak toz şeker
  • 1 bardak soğuk demli çay
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 2 bardak un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • İsteğe bağlı ceviz

    Çaylı Kokaolu Enfes Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce 4 yumurta ve şekeri iyice köpürüp şeker eriyinceye dek çırpalım.
  • Arkasından sıvıları yani yağ ve çayı ekleyelim tekrar çırpalım.
  • Bir kaba unu eleyelim üzerine tüm katıları yani kakao tarçın kabartma tozu ve vanilini ekleyelim. Bu unlu karışımı karıştıralım. Yine eleyerek kek hamuruna ekleyelim.
  • Son kez karıştırıp bırakalım. Kek hamuru hazır. İstediğiniz bir kalıbı katı yağ ile (Ben yumuşamış tereyağı kullanıyorum) yağlayalım.
  • Hamuru kalıba dökelim. 170 derecede önceden ısınmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Fırında Susamlı Çıtır Patates Tarifi

 

Fırında Susamlı Çıtır Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 silme çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Üzeri için;

  • Susam

    Fırında Susamlı Çıtır Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup elma dilimi keselim.
  • Uygun bir kaba alıp üzerine sarımsak, sıvı yağ, tuz, pulbiber ve zerdeçal ekleyip güzelce harmanlayalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tek tek dizelim.
  • Üzerine susam serpiştirip önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Dilersek yoğurt, sarımsak, tuz ve dereotu ile bir sos hazırlayıp servis yapalım.
  • Afiyet olsun 🤗❤️.

Farklı Bir Çorba Tarifi Arayanlara Mersin'den Efsane Tarmer Çorba Tarifi

 

Farklı Bir Çorba Tarifi Arayanlara Mersin'den Efsane Tarmer Çorba Tarifi İçin Malzemeler

Mercimek çorbası için malzemeler;

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Tuz (kendi damak tadınıza göre ayarlayın)
  • 1 tatlı kaşığı soğan tozu
  • 1 çorba kaşığı sade yağı
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 6 su bardağı su

Tavuk çorbası için gerekenler;

  • 1 tane tavuk göğsü kemikli haliyle
  • 6 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çorba kaşığı sade yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

Çorbanın üzeri için malzemeler;

  • 4 çorba kaşığı tahin
  • 1 tane limon
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 5 diş dövülmüş sarımsak
  • Karabiber
  • Nane
  • Pulbiber
  • Sumak
  • Kimyon

Çorbanın üzeri için;

  • Yarım çay bardağı kızgın sıvı yağ

    Farklı Bir Çorba Tarifi Arayanlara Mersin'den Efsane Tarmer Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle genişçe bir tencerenin içine 6 su bardağı suyumuzu bırakıp ateşe alalım.
  • Suyumuz kaynayınca yıkamış olduğumuz mercimeğimizi ekleyelim ,orta ateşte pişirmeye bırakalım .
  • Ara ara köpüğünü almayı unutmayalım, tuzumuzu ekleyelim.
  • Diğer yandan tavuk için suyumuzu ateşe alalım kaynayınca tavuk göğsünü büyük parçalar halinde doğrayıp kaynayan suyun içine alalım.
  • Tuzumuzu ekleyelim orta ateşe alalım.
  • Pişen mercimek çorbamızı çırpıcımızla iyice çırpalım ve süzgeçten geçirelim.
  • Ateşe tenceremizi alıp sade yağımızı ekleyip iyice kızınca soğan tozumuzu, yarım çay kaşığı kimyon ekleyip bir kaç dakika kavuralım ve mercimek çorbamızı ekleyelim birkaç kaynar gelince ateşten alalım.
  • Pişen tavuğumuzuda süzgeçten geçirelim.
  • Ve tavuklarımızı didikleyelim.
  • Ateşe sade yağımızı ve sıvı yağımızı alalım kızınca salçamızı ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım .
  • Tavuk suyumuzu ekleyelim tencerenin kapağını kapatalım, kaynayınca yıkanmış pirinçimizi ekleyelim orta ateşte pişirelim.
  • Diğer yandan sıvı yağımızı sos tavamıza alalım çok kısık ateşe alalım.
  • Çorbalarımız hazır olunca kaselerimize.
  • Öncelikle tavuk çorbası 2 kepçe, onun üstüne mercimek çorbası aynı şekilde eklenir ,onun üstüne 2 kaşık haşlanmış nohut ,didiklemiş olduğumuz tavuğu,nane, maydanozumuzu ekleyelim.
  • Daha sonra karabiber, tahin ,yarım limon suyuyla iyice karıştıralım ve çorbanın üstüne 1er tatlı kaşığı gezdiriyoruz.
  • Sumak ve kimyon ekleyelim.
  • Kızdırmış olduğumuz sıvı yağın içine ezmiş olduğumuz sarımsağı ekleyip kızgın halde çorbamızın üstüne gezdiriyoruz.
  • Servise hazır afiyet olsun.

Dışı Kıyır İçi Kıtır Nefis Kurabiye Tarifi

 

Dışı Kıyır İçi Kıtır Nefis Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı yada margarin
  • Yarım su bardağı sıcak sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı yoğurdun susuz yerinden
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un
  • Kurabiyemizi yapmak için dolap poşeti ve su bardağı

İç harcı için;

  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 1 çay bardağı fındık
  • 2 çorba kaşığı fındık kreması (Kahvaltılık çikolatada olabilir)

    Dışı Kıyır İçi Kıtır Nefis Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle genişçe bir kabın içine dolaptan çıkarmış olduğum yağımızı ve ateşte ısıttığım sıvı yağımızın üzerine ekleyip eriyinceye kadar mikserle iyice çırpalım.
  • Şekerimizi ekleyip bir kaç dakika daha çırpalım.
  • Nişasta, yoğurdumuzu ekleyip bir kaç dakika daha çırpalım.
  • Yumurtamızı da ekleyip unumuzuda yavaş yavaş ekleyip elimizle yoğuralım.
  • 10 dakika bekletelim hamurumuz çok sert olmasın yoksa iyi sonuç alamayız yumuşak olacak.
  • Diğer yandan iç harcımızı hazırlayalım.
  • Fındığımızı robottan çekelim çok ezmeyelim, bütün malzemeleri karıştırıp hazırlayalım.
  • Kurabiyelerimizi yapmak için dolap poşeti ve bir su bardağına ihtiyacımız var.
  • Dolap poşetimizi ikiye kesip masaya alalım.
  • Resimdeki gibi mandalina büyüklüğünde hamurumuzu alalım .
  • Hamurumuzun üstüne dolap poşetimizin diğer yarısını kapatıp su bardağı yardımıyla hamurumuzu açıp iç harcını ekleyip saralım ve uç kısımlarını at nalı gibi şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • 175 dereceli ısınmış alt üst ayarda 30 dakika pişirelim .
  • Herkesin fırını aynı olmayabilir azıcık pembeleşince çıkarın, kontrollü olun.
  • Fırından çıkan kurabiyelerimizi pudra şekeri ile servis yapalım.

Fasulye Piyaz Tarifi

 

Fasulye Piyaz Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış fasulye
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kase doğranmış maydanoz

    Fasulye Piyaz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 2 tane kuru soğanı piyaz olarak doğrayın.
  • İçerisine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve ovun.
  • Beyaz fasulyeleri suda haşlayıp süzün.
  • Soğanın üzerine fasulyeyi,limon suyunu, zeytinyağı ve toz kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
  • Servise hazır. Afiyet olsun.

İncir Tatlısı Tarifi

 

İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz
  • 10 adet ıslatılıp küçük
  • Doğranmış incir
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 1 buçuk su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nescafe

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • File fındık

Bardak ölçüm 200 ml

İncir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Keki yapmaya başlamadan evvel incirleri sıcak suyun içerisinde beş dakika bekletip minik minik keselim.
  2. Çırpma kabında yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
  3. Karışıma unu, kabartma tozu,ceviz ve inciri ilave edip spatula yardımı ile hepsini harlamayalım.
  4. Büyük boy dikdörtgen borcam tepsiyi bir fırça yardımı ile yağlayalım. Kek karışımını boşaltalım.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirelim. Kürdan testi ile keki fırından alalım.
  6. Bu arara şeker su ve nescafeyi karıştırarak şerbeti hazırlayalım. Kekimiz sucakken üzerine her yerine gelecek şekilde dökelim.
  7. Muhallebi için tüm malzemeleri tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim.
  8. Ocağın üzerinden alıp üzerine kremşantiyi boşaltalım ve çırpalım.
  9. Hazırlanan muhallebiyi kekin üzerine dökelim.
  10. Kare şeklinde dilimlere keserek üzerlerini hindistan cevizi file fındık antep fıstığı ile süsleyelim.

Su Böreği Tadında Peynirli Börek Tarifi

 

Su Böreği Tadında Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet hazır yufka

İç harcı için;

  • 3 su bardağı çökelek
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 adet soğan
  • Tuz

Sosu için;

  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

    Su Böreği Tadında Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta bütün sos malzemeleri güzelce çırpılır.
  • Yufkalardan 2 tanesi bütün olarak kenara ayrılır (tepsinin alt ve en üst kısmı için).
  • Diğer yufkalar 3-4 parçaya bölünür.
  • Yağlanmış fırın tepsisine ayırdığımız yufkalardan bir tanesi serilir, kenarları dışa sarkacak şekilde.
  • Yufkalar gelişi güzel serilir.
  • Her sırada araya sostan 2-3 kaşık dökerek, fırçayla sürülür.
  • Bütün yufkalara aynı işlem uygulanır.
  • 3. Yufkadan sonra, iç harcı dökülür.
  • Parça yufkalar bittiğinde, son kalan bütün yufka tepsinin boyutunda kesilir.
  • Kesilen ufak parçalar da tepsiye dizilip, en alttaki yufkanın kenarları içe doğru kapatılır.
  • Üzerine kesilen yufka koyulup, bıçakla dilimlenir.
  • Kalan sos, böreğin her tarafına gelecek şekilde dökülür.
  • Böreğin üzerine sürmek için yumurta ve yoğurt güzelce çırpılıp, fırçayla sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
    Afiyet olsun.

Ev Yapımı Ispanaklı Pide Tarifi

 

Ev Yapımı Ispanaklı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru ı̇çı̇n;

  • 1 su bardağı oda ısısında süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk yemek kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yumuşak olacak)

İçı̇ne sürülen sos ı̇çı̇n;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç malzemesi;

  • 1 kase rende kaşar
  • Yarım kilo ıspanak(500 gram)
  • 200 gram kıyma
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 2 tane kuru soğan

    Ev Yapımı Ispanaklı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce ıspanak hazırlanır.Ayıtlanır güzelce tuzlu suda biraz bekletilir.
  • Daha sonra bol suyla iyice kumundan arınana kadar yıkanır.
  • Sirkeli suda biraz bekletilir.Tekrar iyice yıkanır.Süzgece alınır.
  • İyice süzüldükten sonra ister kurutucu ile kurutun ister havlu peçete ile suyunu alın.
  • Küçük küçük doğrayın ince ince yani.
  • Teflon bir tavaya kıyma koyun, bir avuç kavurun tuzunu atın.
  • İki baş küp küp doğranmış soğanı ve kıymayı ıspanağın içine koyup el ile harmanlayın zeytinyağ koyun el ile ıspanağın kıyma ve soğanla bütünleşmesini sağlayın.
  • Sosunuda hazırlayalım.Yumurtayı çırpın ,sıvı yağını ,yoğurdu ilave edip güzelce çırpın.
  • Bu arada kaşarı rendeleyin ayrı dursun.
  • Hamur aldığı kadar unla yumuşak yoğurulur.
  • Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılacak ,ben iki tepsi yaptım nerdeyse bir tepsilik daha vardı.
  • Merdane ile uzunlamasına açılacak.Çok ince olmayacak.
  • Önce yumurtalı sos her yerine sürülücek onun üzerine kaşar rendesi serilecek ve ıspanaklı iç konup pide şekli verilecek.
  • Tepsi mayası yapılacak.
  • Artan sosa bir yumurta sarısı ilave edilip çırpılıp pidelerin üzerine sürülüp 200 derecede pişirilir(ısıtılmış fırında).

Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker ( bardak ölçüsü 200ml.)
  • 1 tatlı kaşığı filtre kahve
  • 1 yemek kaşığı sıcak su
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 – 2.5 su bardağı un (kontrollü)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

    Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alalım ve şeker eriyinceye kadar çırpalım.
  • Üzerine filtre kahvemizi sıcak su ile açıp ilave edelim.
  • Zeytinyağını da ilave edip karıştıralım.
  • En son kuru malzemeleri yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu bir saat dolapta dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Pudra şekerine her yerine olacak şekilde bulayalım.
  • Önceden ısıtılmış 180°fırında 10- 12 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun 👌.

İrmik Tatlısı Tarifi

 

İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

Kek Harcı İçin;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı irmik
  • Elenmiş 1 su bardağı un
  • Elenmiş 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

    İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım.
  • Ardından şerbetimizi orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım, soğumaya bırakalım.
  • Keki için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ ve yoğurt ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • İrmik, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek son kez çırpalım.
  • Kek harcımızı tereyağı ile yağladığımız 27cm’lik kare borcama boşaltalım ve önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Kekimiz piştikten sonra fırından alarak ılımaya bırakalım.
  • Ilıyan kekimizin üzerine şerbetimizin yarısını gezdirelim.
  • Daha sonra kekimizi dilimleyelim ve kalan yarısını da dökelim.
  • Son olarak irmik tatlımızı dilediğimiz şekilde süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!