2 Kasım 2021 Salı

Portakallı Pastane Kurabiyesi Tarifi

 

Portakallı Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 portakalın kabuğu
  • 1 adet portakal suyu
  • Vanilya
  • 5,5.5 su bardağı un

    Portakallı Pastane Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın, içine sıvı yağ, karbonat ve yoğurdu ilave edin.
  • Portakalın kabuğunu rendeleyin, suyunu da sıkın hepsini karışıma ilave edin.
  • Azar azar unu ekleyip ,elle yoğurmaya geçin.
  • Ele yapışan bir hamur olacak.
  • Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Hamur sizi zorlarsa sıvı yağdan destek alabilirsiniz.
  • Üzerine toz şeker serpin ve bıçakla artı şeklinde çizik atın.
  • 180 derecede pembeleşinceye kadar pişirin.

Çilekli Kolay Kurabiye Tarifi

 

Çilekli Kolay Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin (Oda ısısında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
  • 1 paket çilekli toz puding
  • 2 su bardağı mısır nişastası
  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu

Üzerine;

  • 1 paket çikolata
  • Toz fıstık

    Çilekli Kolay Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve kabartma tozu hariç, diğer malzemeler yoğurma kabına alınır ve iyice karıştırılır.
  • Son olarak un ve kabartma tozuda eklenir yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanır.
  • Dilerseniz bıçağın sırtıyla artı şekli yapılır. Piştikten sonra çikolata ile süslenir.
  • 170 derece ısıtılmış fırında altı kızarana kadar pişirelim. Mis gibi kokusu sizi cezbedecek. 🍓🍓🍓🍓🍓🍓afiyet olsun 

Patlıcanlı Arnavut Böreği Tarifi

 

Patlıcanlı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke (orijinaline konulmaz ama benim gibi çıtır seviyorsanız tavsiye ederim)
  • Alabildiğince un( Yaklaşık 5 su bardağı, ele hafif yapışacak)

İç harcı için;

  • 4 adet patlıcan
  • 3 adet çarliston biber
  • 2-3 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı ucuyla kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 adet küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı Tuz(istenilen miktarda da konulabilir)
  • 1 çay bardağı su

Hamur katlarına sürmek için:

  • 125g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Patlıcanlı Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Derin bir kaba suyumuzu, tuzumuzu arzuya göre sirkemizi ilave edip karıştıralım.
  • Ardından kontrollü şekilde yavaş yavaş unumuzu dökelim ve yoğuralım.  Dilerseniz 4 su bardağı unu kaba alıp sonrasında kalan 1 su bardağını kontrollü ekleyebilirsiniz. Hafif ele yapışan toparlanan bir hamur elde etmemiz lazım.
  • İstediğimiz kıvama gelince üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirmeye bir kenara alalım.
  • İç harcımızı hazırlayalım. Harcımız için soğanları küp küp doğrayıp 2 yemek kaşığı yağ döktüğümüz tenceremize dökelim.
  • Biber, domates ve patlıcanlarımızı da küp küp doğrayalım ayrı ayrı tabaklara alalım.
  • Sotelediğimiz soğanlarımızın üstüne biberleri atalım, hafif onu da soteleyip patlıcanlarımızı dökelim. Onu da hafif kavurup salçamızı koyalım .
  • Bir kez daha karıştırıp domateslerimizi baharatlarını ve 1 çay bardağı suyu ilave edip orta ateşte ara ara karıştırarak pişmeye bırakalım.
  • Pişince soğuması için bir kaba alalım.
  • Tereyağımızı sıvı yağımızla birlikte sosluğumuza döküp eritelim.
  • Artık börek aşamamıza geçelim.
  • Hamurumuzu unladığımız tezgaha alalım ve mandalinadan biraz küçük bezeler koparalım. Toplam 20 beze elde etmemiz gerekiyor.
  • Alt hamuru için 8 beze, ara katı için 5 beze ve üst katı için 7 beze olmak üzere hamurumuzu parçalara ayıralım.
  • Kopardığımız bezeleri hafif unlayıp yuvarlayalım. Tekrar unladığımız tezgaha alt tabanı yapmak için bir bezeyi koyup merdane yada oklava yardımıyla hafif üzerine un serpip pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
  • Açtığımız bezemizi bir tepsinin üzerine koyup 1,5 yemek kaşığı yağımızdan döküp her yerini yağlayalım. Bu işlemi 7. bezeye kadar aynı şekilde yapalım.
  • 8. bezemizi de üzerini yağlamayalım ve 7. bezenin üzerine kapatalım.
  • Ara katı da aynı işlemden geçirelim.
  • Üst katını da aynı şekilde yapalım.
  • Son aşamada 8 beze açtığımız hamurumuzu tezgahın üstüne alıp elimizle kabımız büyüklüğünde açalım. Ben büyük borcam kullandım. Resimlerde aşamalarını gösterdim anlatımı kadar zahmetli işlem değil, ilk deneyecek olanlara yardım amaçlı uzun uzun yazdım😊
  • Açtığımız hamuru yağladığımız borcamımıza koyalım uç kısımları dışarda biraz kalması lazım .
  • Harcımızın yarısını  dökelim ve eşit yayalım. Ara kat hamurumuzu da elimizle açalım onu da üzerine kapatalım ve tekrar harcımızı  dökelim.
  • Böreğimizin son katını da açalım ve üzerine kapatalım böreğimizin işlemi bitti.
  • Uç kısımlarını içe doğru kıvıralım. Kalan yağımızdan hafif üzerine dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Benimki 30 dakikada oldu fırından fırına farklılık gösterebilir. 

Lahana Sarmasi (Etli) Tarifi

 

Lahana Sarmasi (Etli) Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy lahana

İçi için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 3 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı domates sosu yada rendesi
  • Yarım tutam maydanoz
  • 1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
  • Varsa eğer iç yağı yoksa önemli değil
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
  • 1 er tatlı kaşığı kekik
  • Nane
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

    Lahana Sarmasi (Etli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle içi hazırlayalım. Kıymayı yemeklik doğradığımız soğan, maydanoz, sarımsak, yıkadığımız pirinç, bulgur, zeytin yağı, iç yağı salçası ve baharatları kısacası tüm malzemeleri karıştırıp kenara koyalım.
  • Ben bulgur ve pirinci önceden ıslatmıyorum sarmanın içinde tane tane dursun diye. O yüzden ilk olarak içi hazırlıyorumki lahana haşlanırken malzemeler pekişsin.
  • Daha sonra, lahanayı sap kısmından kesip yeterince şu ve tuz koyduğum tenceremde haşlamaya bırakıyorum resimlerdeki gibi öncelikle sap kısmını daha sonra ters çevirip yaprak kısmını haşlayıp yaprak yaprak alıyorum.
  • Haşlama süresine dikkat edin, başından ayrılmayın yaprakların yumuşak olması yeterli iyice haşlamayınki sararken ve pişerken parçalanmasın haşlama işlemi bittikten sonra sarıp.
  • Üzerine birer tatlı kaşığı domates ve biber salçası iki yemek kaşığı zeytinyağı üzerini geçecek kadarda şu ekleyip önce normal kaynadıktan sonrada kısık ateşte suyu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. .

1 Kasım 2021 Pazartesi

Birebir Ölçülü Şehriye Salatası Tarifi

 

Birebir Ölçülü Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 kase didiklenmiş tavuk eti
  • 5-6adet kornişon turşu
  • 1 kutu konserve mısır
  • 3-4 adet köz biber
  • Maydonoz
  • 3-4 dal yeşil soğan
  • Yarım limon suyu
  • Tuz

    Birebir Ölçülü Şehriye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 2 kaşık yağ ile şehriyeyi rengi dönene kadar kavuralım. Tuzunu ekleyelim.
  • Son olarak suyunuda ilave edelim. Tıpkı pilav gibi. Suyunuz tavuk suyu olursa daha lezzetli oluyor.
  • Şehriyeler piştikten sonra soğuması için bekletelim.
  • Diğer malzemelerimizide küçük küçük doğrayıp ilave edelim.
  • Limon suyunuda ekleyip güzelce karıştıralım. Afiyet olsun.

Su Keki Pamuk Gibi Yumuşacık Tarifi

 

Su Keki Pamuk Gibi Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı un

    Su Keki Pamuk Gibi Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı bir kabın içinde karıştırın.
  • Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
  • Beyazını mikserle çırpmaya başlayın, yarım su bardağı tozşekeri azar azar ekleyerek kar gibi oluncaya kadar çırpın.
  • Yumurta sarısını çırpın, üzerine kalan yarım bardak tozşekeri ekleyerek karıştırın ve rengi değişinceye kadar çırpın.
  • Suyu ve sıvı yağı ilave edin iyice karıştırın.
  • Daha sonra unlu malzemeyi azar azar ekleyerek kek hamurunu hazırlayın.
  • Kek hamuruna en son kar gibi çırpılan yumurta beyazından iki üç defada ilave edin bundan sonrası spatulayla alttan üste doğru karıştırarak yumurta beyazını söndürmeden homojen bir kıvama gelinceye kadar bir güzel karıştırın.
  • İster tepsinin altına yağlı kağıt serin veya yağlayıp unlayın, kek hamurunu tepsiye dökün düzletin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 175 ila 180 derecede yaklaşık 35- 40 dakika kadar pişirin, her zaman ki gibi yine fırınınızın ayarına göre pişirme yapabilirsiniz, kekinizin üzeri hafifçe kızarınca pişmiş demektir.
  • Fırından çıkarın ve iyice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyin.Afiyetler olsun.

3 Dakikanızı Alacak Fırında Enfes Karnabahar Kızartması Tarifi

 

3 Dakikanızı Alacak Fırında Enfes Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün karnabahar

Sosu için:

  • Yarım çay bardağı sıvıyağı (Büyük boy çay bardağı)
  • 3 diş sarımsak ezilecek/rendelenecek
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı toz karabiber
  • 1 dolu tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

    3 Dakikanızı Alacak Fırında Enfes Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharımızı daire şeklinde keselim ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim dilimleri.
  • Bir kaseye sos için bütün malzemeleri katalım ve karıştıralım.
  • Bir fırçayla sosumuz bitene kadar her karnabahar dilimimizin üzerine sürelim.
  • Önceden ısıttığımız 220 derece fırına verelim.
  • Kenarları kızarana kadar fırında pişsin. Yaklaşık 20-25 dakika sürüyor.
  • Pişdikten sonra servise hazırdır. Yanına yoğurt çok yakışıyor. Afiyetler olsun.

Çıtır Çıtır Patatesli Sodalı Börek Tarifi

 

Çıtır Çıtır Patatesli Sodalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet hazır yufka

İç harcı için;

  • 3 adet büyük boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Nane
  • Sıvıyağ

Arasına sürmek için;

  • 1 bardak su
  • Yarım bardak sıvı yağ

Üstü için;

  • 1 adet sade maden suyu
  • 1 adet yumurta sarısı

    Çıtır Çıtır Patatesli Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patates içi hazırlanır. Kabukları soyup rendelenir. Suyu sıkılarak kenara alınır. Bir soğan ince ince doğranır. Tavaya sıvı yağ koyularak soğanlar kavrulur.
  • Ardından patates eklenir ve ikisi güzelce kavrulur. Daha sonda tuzu ve baharatları eklenir ocaktan alıp soğumaya bırakılır.
  • Yufkalar öncelikle üçgen şekilde 12ye bölünür (Küçük isterseniz 16 ya yada daha fazla bölebilirsiniz) geniş bir kapta 1 bardak suya yarım bardak sıvı yağ koyulur.
  • Bir kat yufka alınır ve içine bu sulu yağ karışımı sürülür. Üstüne bir kat daha koyulur yine sulu yağ sürülür geniş ucuna patatesli iç harçtan koyulur kenarlardan kapatarak rulo olarak sarılır.
  • Tüm yufka bitene kadar yapılır. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üstüne kalan sulu yağ karışımı dökülür ve bir adet maden suyu tüm böreklerin üzerine gezdirilir.
  • Yumurta sarısı sürüldükten sonra susam ve çörek otu ekilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun canlar❤️❤️👏👏🥰🥰
  • Not: Çıtır çıtır pişmesi için bir püf noktası vermekte fayda var börekleri aralıklı olarak tepsiye dizerseniz çıtır çıtır oluyor👍👍

Nohutlu Ispanak Salatası Tarifi

 

Nohutlu Ispanak Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 küçük mor soğan yoksa beyazda olur
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt

    Nohutlu Ispanak Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ıspanakları temizleyip doğrayarak bir bardak suda biraz haşlayalım.
  • Haşlanan ıspanağı süzelim.
  • Yemeklik doğradığımız soğanı tereyağı ve sıvı yağ ile kavuralım.
  • İçerisine salça ve tuzu ekleyip kavuralım.
  • Kavrulan soğanların içine suyunu sıktığımız ıspanağı ekleyip ıspanağı kavuralım.
  • Diğer tarafta piyazlık doğradığımız soğanı tereyağında tuz ile kavuralım.
  • İçerisine baharatlarını ekleyip nohutuda ilave edelim. Kavuralım.
  • Kavrulan ıspanağı sarımsaklı yoğurtla beraber karıştırıp servis tabağına alalım.
  • Üzerine kavrulmuş nohutu döküp isteğe göre maydanoz serpelim. Her masaya yakışacak lezzetli bir tarif denemenizi tavsiye ederim. ❤️

Sarımsaklı Terbiyeli Et Çorbası (Doğal Antibiyotik) Tarifi

 

Sarımsaklı Terbiyeli Et Çorbası (Doğal Antibiyotik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kemikli et
  • 4-5 su bardağı et suyu (gerekirse üzerine su eklenebilir)

Terbiye için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un

Sarımsaklı sos:

  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 3 yemek kaşığı kadar sirke

Üzerine :

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Pulbiber
  • Nane

    Sarımsaklı Terbiyeli Et Çorbası (Doğal Antibiyotik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etler düdüklü tencereye alınarak haşlanır. Suyu ayrı bir yere süzülür. Etler didiklenir.
  • Süzülen su yaklaşık 4-5 su bardağı kadar çorba tenceresine alınır.
  • Terbiye malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır. Süzdüğümüz sıcak et suyundan bir kepçe alındıktan sonra terbiye kabına eklenir ve karıştırılır.
  • Daha sonra yavaş yavaş et suyunun olduğu çorba tenceresine terbiye eklenir.Biraz karıştırılır.
  • İçine didiklenen etler eklenir. Sarımsak sosu ayrı bir kapta hazırlandıktan sonra çorbaya eklenir. 10 dakika kaynatılır. (dilerseniz sosu doğrudan çorbaya koymadan servis tabaklarına da birer kaşık eklenebilir).
  • Tereyağı kızdırılır, içine pulbiber ve kırmızı toz biber, nane eklenerek çorbanın üzerine gezdirilir.
  • Afiyet olsun 🥰.

Karnabahar Köftesi Tarifi

 

Karnabahar Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük karnabaharın yarısı
  • 1 adet kuru soğan (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı dolusu galeta unu
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay kaşığı karbonat (silme)
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Karnabahar Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı yıkayıp doğuruyoruz.
  • Kaynamakta olan suyun içine alıp 10 dakika kadar haşlıyoruz.
  • Suyunu süzüp soğuduktan sonra eziyoruz.
  • Bu arada karnabaharın suyunu da sıkıyoruz.
  • Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
  • Birbirini alıncaya kadar yoğurup köfte şekli veriyoruz.
  • Dolapta biraz dinlendirip, kızgın yağda iki tarafını da kızartıyoruz.
  • Hiçbir şekilde dağılma olayı olmadan çok güzel kızarıyor.