Çıtır Çıtır Patatesli Sodalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet hazır yufka
İç harcı için;
- 3 adet büyük boy patates
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Nane
- Sıvıyağ
Arasına sürmek için;
- 1 bardak su
- Yarım bardak sıvı yağ
Üstü için;
- 1 adet sade maden suyu
- 1 adet yumurta sarısı
Çıtır Çıtır Patatesli Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patates içi hazırlanır. Kabukları soyup rendelenir. Suyu sıkılarak kenara alınır. Bir soğan ince ince doğranır. Tavaya sıvı yağ koyularak soğanlar kavrulur.
- Ardından patates eklenir ve ikisi güzelce kavrulur. Daha sonda tuzu ve baharatları eklenir ocaktan alıp soğumaya bırakılır.
- Yufkalar öncelikle üçgen şekilde 12ye bölünür (Küçük isterseniz 16 ya yada daha fazla bölebilirsiniz) geniş bir kapta 1 bardak suya yarım bardak sıvı yağ koyulur.
- Bir kat yufka alınır ve içine bu sulu yağ karışımı sürülür. Üstüne bir kat daha koyulur yine sulu yağ sürülür geniş ucuna patatesli iç harçtan koyulur kenarlardan kapatarak rulo olarak sarılır.
- Tüm yufka bitene kadar yapılır. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üstüne kalan sulu yağ karışımı dökülür ve bir adet maden suyu tüm böreklerin üzerine gezdirilir.
- Yumurta sarısı sürüldükten sonra susam ve çörek otu ekilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun canlar❤️❤️👏👏🥰🥰
Not: Çıtır çıtır pişmesi için bir püf noktası vermekte fayda var börekleri aralıklı olarak tepsiye dizerseniz çıtır çıtır oluyor👍👍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder