1 Kasım 2021 Pazartesi

Su Keki Pamuk Gibi Yumuşacık Tarifi

 

Su Keki Pamuk Gibi Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı un

    Su Keki Pamuk Gibi Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı bir kabın içinde karıştırın.
  • Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
  • Beyazını mikserle çırpmaya başlayın, yarım su bardağı tozşekeri azar azar ekleyerek kar gibi oluncaya kadar çırpın.
  • Yumurta sarısını çırpın, üzerine kalan yarım bardak tozşekeri ekleyerek karıştırın ve rengi değişinceye kadar çırpın.
  • Suyu ve sıvı yağı ilave edin iyice karıştırın.
  • Daha sonra unlu malzemeyi azar azar ekleyerek kek hamurunu hazırlayın.
  • Kek hamuruna en son kar gibi çırpılan yumurta beyazından iki üç defada ilave edin bundan sonrası spatulayla alttan üste doğru karıştırarak yumurta beyazını söndürmeden homojen bir kıvama gelinceye kadar bir güzel karıştırın.
  • İster tepsinin altına yağlı kağıt serin veya yağlayıp unlayın, kek hamurunu tepsiye dökün düzletin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 175 ila 180 derecede yaklaşık 35- 40 dakika kadar pişirin, her zaman ki gibi yine fırınınızın ayarına göre pişirme yapabilirsiniz, kekinizin üzeri hafifçe kızarınca pişmiş demektir.
  • Fırından çıkarın ve iyice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyin.Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder