2 Kasım 2021 Salı

Lahana Sarmasi (Etli) Tarifi

 

Lahana Sarmasi (Etli) Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy lahana

İçi için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 3 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı domates sosu yada rendesi
  • Yarım tutam maydanoz
  • 1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
  • Varsa eğer iç yağı yoksa önemli değil
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
  • 1 er tatlı kaşığı kekik
  • Nane
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

    Lahana Sarmasi (Etli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle içi hazırlayalım. Kıymayı yemeklik doğradığımız soğan, maydanoz, sarımsak, yıkadığımız pirinç, bulgur, zeytin yağı, iç yağı salçası ve baharatları kısacası tüm malzemeleri karıştırıp kenara koyalım.
  • Ben bulgur ve pirinci önceden ıslatmıyorum sarmanın içinde tane tane dursun diye. O yüzden ilk olarak içi hazırlıyorumki lahana haşlanırken malzemeler pekişsin.
  • Daha sonra, lahanayı sap kısmından kesip yeterince şu ve tuz koyduğum tenceremde haşlamaya bırakıyorum resimlerdeki gibi öncelikle sap kısmını daha sonra ters çevirip yaprak kısmını haşlayıp yaprak yaprak alıyorum.
  • Haşlama süresine dikkat edin, başından ayrılmayın yaprakların yumuşak olması yeterli iyice haşlamayınki sararken ve pişerken parçalanmasın haşlama işlemi bittikten sonra sarıp.
  • Üzerine birer tatlı kaşığı domates ve biber salçası iki yemek kaşığı zeytinyağı üzerini geçecek kadarda şu ekleyip önce normal kaynadıktan sonrada kısık ateşte suyu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder