Lahana Sarmasi (Etli) Tarifi İçin Malzemeler
- Orta boy lahana
İçi için;
- 300 gram kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağı bulgur
- 3 orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı domates sosu yada rendesi
- Yarım tutam maydanoz
- 1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
- Varsa eğer iç yağı yoksa önemli değil
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
- 1 er tatlı kaşığı kekik
- Nane
- Pulbiber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Lahana Sarmasi (Etli) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle içi hazırlayalım. Kıymayı yemeklik doğradığımız soğan, maydanoz, sarımsak, yıkadığımız pirinç, bulgur, zeytin yağı, iç yağı salçası ve baharatları kısacası tüm malzemeleri karıştırıp kenara koyalım.
- Ben bulgur ve pirinci önceden ıslatmıyorum sarmanın içinde tane tane dursun diye. O yüzden ilk olarak içi hazırlıyorumki lahana haşlanırken malzemeler pekişsin.
- Daha sonra, lahanayı sap kısmından kesip yeterince şu ve tuz koyduğum tenceremde haşlamaya bırakıyorum resimlerdeki gibi öncelikle sap kısmını daha sonra ters çevirip yaprak kısmını haşlayıp yaprak yaprak alıyorum.
- Haşlama süresine dikkat edin, başından ayrılmayın yaprakların yumuşak olması yeterli iyice haşlamayınki sararken ve pişerken parçalanmasın haşlama işlemi bittikten sonra sarıp.
- Üzerine birer tatlı kaşığı domates ve biber salçası iki yemek kaşığı zeytinyağı üzerini geçecek kadarda şu ekleyip önce normal kaynadıktan sonrada kısık ateşte suyu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder