1 Kasım 2021 Pazartesi

Sarımsaklı Terbiyeli Et Çorbası (Doğal Antibiyotik) Tarifi

 

Sarımsaklı Terbiyeli Et Çorbası (Doğal Antibiyotik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kemikli et
  • 4-5 su bardağı et suyu (gerekirse üzerine su eklenebilir)

Terbiye için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un

Sarımsaklı sos:

  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 3 yemek kaşığı kadar sirke

Üzerine :

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Pulbiber
  • Nane

    Sarımsaklı Terbiyeli Et Çorbası (Doğal Antibiyotik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etler düdüklü tencereye alınarak haşlanır. Suyu ayrı bir yere süzülür. Etler didiklenir.
  • Süzülen su yaklaşık 4-5 su bardağı kadar çorba tenceresine alınır.
  • Terbiye malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır. Süzdüğümüz sıcak et suyundan bir kepçe alındıktan sonra terbiye kabına eklenir ve karıştırılır.
  • Daha sonra yavaş yavaş et suyunun olduğu çorba tenceresine terbiye eklenir.Biraz karıştırılır.
  • İçine didiklenen etler eklenir. Sarımsak sosu ayrı bir kapta hazırlandıktan sonra çorbaya eklenir. 10 dakika kaynatılır. (dilerseniz sosu doğrudan çorbaya koymadan servis tabaklarına da birer kaşık eklenebilir).
  • Tereyağı kızdırılır, içine pulbiber ve kırmızı toz biber, nane eklenerek çorbanın üzerine gezdirilir.
  • Afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder