3 Kasım 2021 Çarşamba

1 Hamur 12 Çeşit Kurabiye Tarifi

 

1 Hamur 12 Çeşit Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamurun ana malzemesi:

  • 500 gram oda ısısında tereyağ
  • 1 kg un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 4 paket vanilya
  • 4 adet yumurta ( Oda ısısında)
  • Alternatif yaptıklarım ( opsiyonel)

Rafaellolu için:

  • 3 tatlı kaşığı hindistan cevizi

Vanillekipferl için ( ay gibi olan):

  • 3 tatlı kaşığı öğütülmüş badem

Çikolatalı için:

  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • Kuvertür çikolata ile eritip üzerine ekledim

Şeker hamurları için:

  • Kırmızı ve beyaz şeker hamuru
  • Ben kalan beyaz ve kakaolu hamurdan üst üste açıp rulo yapıp kestim öylede bir çeşit çıkardım..

Marmelatlı için:

  • İki yemek kaşığı kadar çilek marmelatı üzerine eritip ekledim
  • Ve çiçekli olanların arasına:
  • Kayısı marmelatı sürdüm

    1 Hamur 12 Çeşit Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurun malzemelerinin um hariç hepsini elimle yoğurdum.
  • Som olarak unumu azar azar ekleyip toplamında 1 kg ekledim ve tezgahta yoğurdum.
  • 8 eşit parçaya böldüm.
  • 1 ni 2 tatlı kaşığı kakao ekleyip yoğurup stretch filme sardım.
  • 2. Sini 3 tatlı kaşığı öğütülmüş badem ile yoğurdum strechledim.
  • 3. Sünü 3 tatlı kaşığı hindistan cevizi ile yoğurdum strechledim.
  • Gerisini sade bırakıp strechledim.
  • 30 dk kadar buzdolabında dinlendirdim hepsini.
  • İlk olarak sade olanını aldım bitane, rulo yapıp parçalara ayırdım, sonra parmağımla içerisine çukur açıp tepsime dizdim.
  • Pişdikten sonra çilek marmelatı ı ısıtıp üzerine ilave ettim.
  • Sonra hindistan cevizli hamuru alıp rulo yaptım ve yuvarlayıp hindistan cevizine buladım onlarıda tepsiye alıp fırında 180 derecede 10-15 dk kadar pişirdim.
  • Kakaolu hamurumuda alıp rulo yapıp parçalara ayırdım ve yuvarlayıp ortasına parmağımla çukur açtım ( ben bu hamurda azıcık ayırdım ve rüzgar gülleri için kullandım).
  • O şekilde tepsiye dizdim ve fırına verdim 10-15 dk kadar pişirdim 180 derecede.
  • Soğuduktan sonra üzerine kuvertür eritip döktüm ve süsledim.
  • Sade bir hamur daha aldım un ile açıp çiçek şekilleri çıkardım. Tepsiye alıp fırına verdim.
  • Soğuduktan sonra arasına kayısı marmelatı sürüp yarısını kuvertür batırdım.
  • Sade hamurun birini alıp yıldız ve kalp şekilleri verdim ve şeker hamuru ile süsledim.
  • Badem ile olan hamurumu ay ( kipferl) şekli verip fırında pişirdim sonra ilk sıcaklığı çıktığında pudra şekeri ve 1 paket vanilya karışımına buladım.
  • Sade bir hamur daha alıp ayıcık şekli ile çıkardım onlarında bir kolunu kesip badem ile yapıştırdım ve öyle pişirdim. Son olarak gıda boyası ile göz çizdim.
  • Son kalan hamurları bisküvi şeklinde çıkarıp fırınladım ve küvertür ile süsledim.
  • Dilediğiniz gibi süsleyebilir farklı olarak elmalı falanda yapabilirsiniz.Evde olan malzemelerle harika kurabiyeler çıkaracağınıza eminim.Anlatımı zor gibi gelsede çok basit ve eğlenceli bir tarif çocuklarınızla da yapabilirsiniz eminim🥰.Kolay gelsin….

Ketojenik Tava Ekmek Tarifi

 

Ketojenik Tava Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı keten tohum unu
  • 1 yemek kaşığı hindistan ceviz unu
  • 1 tatlı kaşığı karnıyarık ot tozu
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 2 yemek kaşığı hindistan ceviz yağı
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 2 adet yumurta

    Ketojenik Tava Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri blendera koyup bir güzel karıştırıyoruz.
  • Sonra tavayı çok hafifçe yağlıyoruz (yapışmamış için)
  • Blenderda hazırladığımız ekmek hamurunu tavaya döküp, kısık ateşte önlü arkalı pişiriyoruz, ta ki iki tarafında rengi koyulasına kadar ve yenmeye hazır.

Tramisu Tatlısı (Hazır Kek İle Yapılan Kolay Pratik Enfes Kahve Kokulu ) Tarifi

 

Tramisu Tatlısı (Hazır Kek İle Yapılan Kolay Pratik Enfes Kahve Kokulu ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet hazır kakaolu pandispanya keki
  • 2 yemek kaşığı granit kahve
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet muz
  • Damla çikolata

Kreması için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağına yakın toz şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket labne peyniri

    Tramisu Tatlısı (Hazır Kek İle Yapılan Kolay Pratik Enfes Kahve Kokulu ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krema malzemelerini orta boy tencereye alalım.
  • Orta ateşte koyulana denk karıştıralım pişirelim.
  • Muhallebili ocaktan alalım hemen vanilya ve labneyi ekleyip güzelce mikserle çırpalım.
  • Kaseye sütü kahveyi şekeri ekleyip karıştıralım.
  • Kekimizin alt tabanını güzelce ıslatalım fırça ile muhallebimizin yarısını dökelim yayalım.
  • Üzerine muz dilimlerini damla çikolatalarını serpelim.
  • Tekrar muhallebi dökelim ikinci kar kekimizi de ıslatalım.
  • Üzerine alalım kalan muhallebinin tamamını kekimizin yayalım.
  • Buzdolabında 2-3 saat bekletelim.
  • Üzerine kakao ve kahve serpelim dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun🥰👍.

Fırında Karnabahar Tarifi

 

Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • Küçük boy karnabahar
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Tuz, pulbiber 

    Fırında Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabahar çiçek çiçek koparılıp tuzlu suda haşlanır.
  • Derin bir kapta kaşar peyniri hariç tüm malzemeler karıştırılır.
  • Haşlanıp suyu süzülen karnabaharlar karışıma batırılıp yağlanmış tepsi ya da borcama dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
  • Üzerine kaşar peyniri ekleyip eriyene kadar pişmeye devam edilir.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda yakılmış toz biber koyularak servis edilir.Afiyet olsun 🤗.

Unsuz Yağsız Sadece 3 Malzeme İle Yapılan Coco Kurabiye Tarifi

 

Unsuz Yağsız Sadece 3 Malzeme İle Yapılan Coco Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta beyazı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • Antep fıstığı (üzerini süslemek için)

    Unsuz Yağsız Sadece 3 Malzeme İle Yapılan Coco Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 3 adet yumurtayı sarısını beyazından ayırıp,beyazını çırpma kasemize alıp köpürene kadar çırpıyoruz.
  • 1 su bardağı şekerimizi üç kademede ekliycez. Öncelikle üçte birini ilave ediyoruz.
  • Daha sonra diğer kısmını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Kalan şekerimizi de ekleyip yaklaşık 4 dakika kadar çırpmaya devam ediyoruz. Macun kıvamında bir karışım elde edicez.
  • Son olarak vanilyamızı da ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • Vanilya eklemeseniz de olur ama ben aromasını ve tadını sevdiğim için ekledim.
  • Kıvama geldikten sonra 1 su bardağı hindistan cevizi ekleyip karıştırıyoruz.
  • Ben toplamda 4 su bardağı hindistan cevizi ilave ettim,yedire yedire. Çünkü kullanacağımız yumurta oranına göre hindistan cevizi oranı değişebilir.
  • Daha iyi ölçü verebilmek adına kademe kademe ekledim. Sizde lütfen kontrollü bir şekilde ekleyin. Ne sert bir kıvamı olsun ne de çok cıvık bir kıvamı olsun.
  • 3 bardak hindistan cevizi ekledikten sonra 4. Bardağı eklerken yavaş yavaş eklemeniz gerekiyor. Kurabiye harcımız hazır.
  • Üzerine streç filmle kapatıp buzdolabının buzluk kısmında 10 dakika kadar bekletin.
  • Ardından çıkartıp minik toplar elde edip yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz. (üzerini ben antep fıstığı ile süsledim) sizler dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
  • 150 derecelik fırında alt üst ayarında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Pumpkin Buns (Bal Kabaklı Çörek) Tarifi

 

Pumpkin Buns (Bal Kabaklı Çörek) Tarifi İçin Malzemeler

Su bardağı : 200 ml

  • 4,5 su bardağı un (450 gram )
  • 1 su bardağı süt + yarım çay bardağından 1 parmak eksik süt (200 gr)
  • 5,6 yemek kaşığı kabak püresi (160 gr)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (6 gr)
  • 3,5 yemek kaşığı toz şeker (45 gram )
  • 1 paket instant maya (10 gr)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (45 gr)

Üzeri için

  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

    Pumpkin Buns (Bal Kabaklı Çörek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı hariç diğer malzemeleri bir kaba alıp iyice yoğuralım. Hamurun üzerini kapatıp 20 dk dinlendirelim.
  • 20 dk sonunda içerisine tereyağı ekleyip tekrar yoğuralım ve üzerine kapatıp 1 saat mayalandıralım.
  • Mayalanan hamurdan 11 -12 adet beze yapalım.
  • Her bezeyi ip yardımıyla 8 e bölüp arka kısımdan bağlayıp ardından ters çevirip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  • Üzerlerine yağlı pekmez karışımından sürelim.
  • 180 derecede yaklaşık 25 -30 dk üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkarıp ılıyınca ipleri çıkaralım.
  • Orta kısımlarını tarçın ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Beyaz Supangle Tarifi

 

Beyaz Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Yarım su bardağı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 100 gram beyaz çikolata
  • 1 vanilin
  • 1 su bardağı buz gibi su

Ayrıca:

  • Raffaelo
  • Çilek

    Beyaz Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?Hazırlanışı

    1. Süt, yumurta sarısını, unu ve şekeri bir tencereye alıp karıştırıyoruz.
    2. İyice karıştırdıktan sonra ocağa alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
    3. Göz göz olan muhallebiyi ocaktan alıp tereyağı, beyaz çikolata ve vanilini ekleyip karıştırıyoruz. Bu şekilde 15 dakika bekletiyoruz.
    4. En son buz gibi suyu ilave edip mikserle iyice çırpıyoruz.
    5. Kuplara birer tane raffaello koyup üzerine muhallebiden döküyoruz. Bende 6 adet çıktı.
    6. Supanglemizi en az 3-4 saat buz dolabında dinlendirdikten sonra dilediğimiz gibi süsleyip afiyetle yiyoruz 😍

    Not: Beyaz supangleye en çok çilek yakışıyor 🤤.

Kısır Tarifi

 

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase kısırlık bulgur
  • Sıcak su
  • 1 dolu kaşık domates salçası (Rengine bakıp artırabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (Azar azar ekleyin çok gelirse hepsini koymayın, parlak olsun)
  • 1-2 kaşık nar ekşisi
  • Yarım kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir kaç dal taze soğan
  • Yarım domates
  • Tuz
  • Pulbiber
  • İsot
  • Sumak
  • Karabiber
  • Karışık baharat

    Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bulguru her yeri ıslanacak şekilde sıcak suyla ıslatalım ve biraz tuz atıp ağzını kapatıp şişmesini bekleyelim.
  • Yeşillikleri doğrayalım.
  • Şişen bulgura salça ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  • Nar ekşisi ekleyip biraz daha karıştıralım.
  • Baharatlarını ekleyip karıştırdıktan sonra yeşillikleri ekleyip isteğe göre limon sıkalım.
  • En son doğradığımız domatesi de ekleyip karıştıralım ve servis edelim. Afiyet olsun.

8 Dakikada Pişen Bol Çikolatalı Sufle Tarifi

 

8 Dakikada Pişen Bol Çikolatalı Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 gram tereyağı
  • 80 gram bitter çikolata
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı un
  • Pudra şekeri

    8 Dakikada Pişen Bol Çikolatalı Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı eritilir ve çikolata eklenip eritilir.
  • Ayrı bir yerde yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz çikolata ve unu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • Sufle kaplarını ya sıvı yağ ile yada tereyağı ile yağlıyoruz ve hamurdan döküyoruz.
  • 220 derece fırında yaklaşık 8 dakika pişiriyoruz pudra şekeri ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.

İçli Köfte Tarifi

 

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1/2 (yarım) su bardağı irmik
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz, pul biber,karabiber

İç malzemesi;

  • 300 gram az yağlı dana kıyma
  • 3 adet küçük doğranmış kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 tutam maydanoz
  • Karabiber,tuz, kimyon, yenibahar

    İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan ile kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur, suyunu çekmesine yakın sıvı yağ konulur.
  • Ceviz, baharatlar ve ince doğranmış maydanoz ilave edilir karıştırılır, soğumaya bırakılır.
  • Buzdolabında iyice soğutulur. Bir gün önceden hazırlayabilirsiniz.
  • Bulgur ve irmik bir kaba alınır.
  • Üzerine kaynar su ilave edilir, karıştırılır, kapak kapatılır, bekletilir.
  • Bulgur yumuşadığında diğer malzemeler ilave edilir 10-15 dakika iyice yoğurulur.
  • Yumurtadan büyük parçalar alınır, elimiz ıslatılır.
  • Sol avuç içinde hamur döndürülerek sağ elimizin işaret parmağı ile içi oyulur.
  • Soğutulmuş iç harcımız sıkılıp küçük köfte yapılarak hamurun içine yerleştirilir. Yavaş yavaş yine ıslatılmış elimiz ile ağzı kapatılır.
  • Tepsiye sıkışmadan hazırlanan köfteler dizilir, ( ben içli köfte aperatı kullanarak yaptım. )
  • Bol yağda döndüre döndüre kızartılır. Ya da haşlanacak ise, kaynayan tuzlu suya sıkışık olmayacak şekilde köfteler atılır.
  • Köfteler su yüzüne çıktıktan sonra 2 dakika kadar bekletilir sonra servis tabağına alınır.

Sodalı Dilim Börek Tarifi

 

Sodalı Dilim Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

İç harcı için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
  • 1 adet soda
  • 1 paket kabartma tozu
  • Peynir yada patates
  • Çeyrek demet maydanoz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

    Sodalı Dilim Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harç için malzemeleri derin bir kaseye alıp karıştıralım. Yufkamızı tezgaha açalım.
  • Hazırladığımız sosu kaşıkla üzerine döküp her tarafına yayalım.
  • Ardından diğer yufkayı üzerine kapatıp tekrar sostan döküp sürelim.
  • Yufkaların tamamını bu şekilde üst üste koyup sostan sürelim.
  • Son kata tekrar sostan sürüp saralım. 4 e keselim yufkamızı.
  • Ardından streç filme sarıp buz dolabında dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru buz dolabından çıkarıp dilim dilim keselim.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Bütün yufkayı bu şekilde hazırlayalım.
  • Üzerine yumurta ve yoğurt karışımını sürelim.
  • 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.