4 Kasım 2021 Perşembe

Çöp Şişte Soslu Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi

 

Çöp Şişte Soslu Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet uzun patlıcan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6-7 adet çöp şiş

Köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 soğan rendesi
  • 1-2 diş sarımsak rendesi
  • 2-3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı baharatlar (Karabiber pul biber kimyon kırmızı toz biber )
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 2 adet domates
  • 1 kapya biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı sıcak su

    Çöp Şişte Soslu Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patlıcanlar yıkanır. 1 cm kalınlığında uzunlamasına dilimlenir. Yandaki kabuk kısmını biraz derin kesebilirsiniz. 15 dakika tuzlu suda bekletilir.
  • Daha sonra kurulanır ve az tuzlanarak kızgın yağda çevirerek kızartılır. Fırında da pişeceği için çok fazla kızartmayalım.
  • Köftesi için malzemeler karıştırılıp güzelce yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanır. Oval form verilir. Sıvıyağda çevirerek kızartılır.
  • Üzerindeki sosu için domatesler ve kapya biber irice doğranır. Mutfak robotundan biraz geçirilir. Aşırı sulu çekmeyelim. Sos tenceresine alınır. Üzerine yağ ve tuz eklenip pişmeye bırakılır. Biraz suyunu çekmesi yeterli olacaktır.
  • Patlıcan diliminin ucuna bir köfte yerleştirilir ve rulo yapılır. 4-5 tanesi yanyana çöpşişe dizilir. Kenarını çöpşişe geçirirseniz açılmaz.
  • Hepsi aynı şekilde hazırlanır. Fırın kabına alınır. Üzerlerine sos gezdirilir ve dilimlenmiş yeşil biber eklenir. Salçalı su fırın kabına aktarılır ve 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir (15-20 dakika) ilk sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun 🌸
  • Not: Miktarları arttırıp hazırlayabilirsiniz.

3 Kasım 2021 Çarşamba

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi

 

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket bisküvi (200g)

Üzeri için;

  • Yarım paket bisküvi (100g)

    Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri karıştırarak ocağa alalım.
  • Ardından orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
  • Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olunca içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyerek yağ eriyene kadar karıştırmaya devam edelim.
  • Hazır olan muhallebimizi ocaktan alalım.
  • Uygun bir fırın kabına bisküvilerimizden bir sıra olacak şekilde dizelim. Ben bu tarifte 20×29 cm çapında borcam kullandım.
  • Dizdiğimiz bisküvilerimizin üzerine muhallebimizden gezdirelim ve spatula ile her yeri eşit olacak şekilde düzeltelim.
  • Tekrar bisküvi dizelim ve yine muhallebimizden dökerek her yerine yayalım.
  • Son kez bisküvilerimizi dizelim ve kalan muhallebiyi de üzerine gezdirerek düzgün bir şekilde yayalım.
  • Ardından tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve en az 2-3 saat dinlenmeye bırakalım.
  • Üzeri için kullanacağımız bisküvilerimizi rondodan geçirelim.
  • Sürenin sonunda tatlımızı dolaptan alalım ve üzerine rondodan geçirdiğimiz bisküvilerimizi serperek düzeltelim.
  • Tatlımızı dilimleyip süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Sıvı Yağlı Kurabiye Tarifi

 

Sıvı Yağlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı ceviz kırığı
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 3 yemek kaşığı kuru üzüm

    Sıvı Yağlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir yoğurma kabına sıvı yağı alalım.
  • Üzerine yumurta, şeker ve vanilyayı ekleyerek beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Nişasta, kakao, kabartma tozu ve unu ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  • Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığına geldikten sonra içerisine ceviz kırığı, damla çikolata ve kuru üzümü ilave ederek hamurumuzu tekrar yoğuralım.
  • Hazır olan kurabiye hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım ve tepsimize dizelim. Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Ardından kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen kurabiyelerimizi fırından alarak servis edelim. Afiyet olsun!

En Garantili Mercimek Köftesi Tarifi

 

En Garantili Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 5 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı ince bulgur

Salçalı sos için

  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Birraz sıvı yağ
  • Kimyon, tuz, pulbiber
  • 5-6 adet taze soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Kıvırcık ve limon

    En Garantili Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı mercimeği bir tencereye alalım üzerine suyumuzu ekleyelim kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra ince bulguru ekleyip altını kapatalım.
  • Bir tavanın içerisine soğanlarımızı doğrayıp hafif yağda kavurmaya bırakalım üzerine salçayı ekleyip güzelce karıştırıp suyunu da ekleyelim bir 2 dakika kaynadıktan sonra altını kapatalım.
  • Bu sırada maydanoz ve taze soğanı doğrayalım.
  • Bir kabın içerisine mercimeklerimizi alalım üzerine salçalı sosu ilave edip karıştıralım.
  • Baharatları ve yeşilliği ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Kıvırcıkları serdiğimiz tabağın üzerine mercimek köftelerimizi güzelce şekil verip koyabiliriz.Herkese afiyet olsun.

Mercimek Salatası Tarifi

 

Mercimek Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 orta boy kapya biber
  • 6_7 adet kornişon turşu
  • 2 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 2 dal taze soğan (isteğe bağlı)
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz

    Mercimek Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış mercimeği bir kaba alalım, kapya biberi ve kornişon turşuları minik minik doğrayıp ekleyelim.
  • İnce kıydığımız yeşillikleri ekleyelim.
  • Zeytinyağı limon ve tuzunu ekleyip iyice karıştıralım. Dilediğiniz gibi servis yapın. Afiyet şifa olsun. 😊
    Not; mercimeği dağılmayacak şekilde kontrollü haşlayalım.

El Açması Kıymalı Patatesli Porsiyonluk Börek Tarifi

 

El Açması Kıymalı Patatesli Porsiyonluk Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 Türk kahvesi fincanı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

İçi için;

  • 1 buçuk kg patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 300 gram kıyma
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Arası için;

  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Üzerine;

  • Yumurta sarısı ve susam

    El Açması Kıymalı Patatesli Porsiyonluk Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle instant maya, 1 yemek kaşığı toz şeker ve ılık suyla aktifleştirilir.
  • Geniş bir kaba un ve diğer malzemeler tek tek eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Ağzı kapatılarak 40 dk mayalandırılır.
  • İçi için ;soğanlar rendelenerek zeytin yağı ile kavrulur ,üzerine patatesler rendelenerek eklenir ve kavurmaya devam edilir.
  • Kıyma da eklenerek kıymalar pişene kadar kavrulur baharatları da eklenerek soğumaya bırakılır.
  • Mayalanan hamurdan küçük bezelere alarak ince bir şekilde oklava ile açılır.
  • Ortadan ikiye kesilen yufkaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir.
  • Soğuyan iç malzemesinden düz kısma koyulacak sarılır ve kırılarak yuvarlak şekil verilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir.
  • 200 derecede altı üstü kızarana kadar yaklaşık 35- 40 dk da pişirilir.
  • Patatesli böreğin en güzel hali bana göre denemenizi tavsiye ederim😊😊.

Aşçıbaşı Çorbası Tarifi

 

Aşçıbaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü ( 250 gram )
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 lt kaynamış su ( su miktarını çorbanın koyuluğuna göre ayarlanabilirsiniz )
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay bardağı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik

    Aşçıbaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü yıkayıp uygun bir tencereye alıyoruz.
  • 6 su bardağı su ilave edip ocakta haşlıyoruz.
  • Tavuk etini sudan alıp küçük parçalara ayırıyoruz, suyunu çorba için ayırıyoruz.
  • Tereyağ ve sıvı yağ uygun bir tencereye alıyoruz .
  • Soğanı yemeklik doğrayıp ekliyoruz ocakta hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra un ekleyip tekrar 1-2 dk daha kavurduktan sonra salça ekleyip karıştırıyoruz.
  • Mercimeği yıkayıp ekliyoruz .
  • 2-3 tur daha karıştırdıktan sonra tavuk suyunu ilave edip mercimek pişene kadar pişiriyoruz.
  • Pişen mercimeği blendırdan geçirip kaynar su ekliyoruz.
  • Tavuk etini ,tel şehriye ,domatesi küçük doğrayıp ekliyoruz.
  • Tuz ve baharatlarını ilave edip şehriye pişene kadar orta ateşte pişiriyoruz.Deneyenlere afiyet şifa olsun.

Kızartmanın Sağlıklı Rakibi Bergama Çığırtması Tarifi

 

Kızartmanın Sağlıklı Rakibi Bergama Çığırtması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane ince kemer patlıcan
  • 5 tane çekirdekleri temizlenmiş sivri biber
  • Tuz
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı

Sosu için

  • 3 tane orta boy domates
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

    Kızartmanın Sağlıklı Rakibi Bergama Çığırtması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanımızı dört tarafından alacalı soyuyoruz.
  • Daha sonra bıçağımızla patlıcanın altından yukarıya doğru çok derinden olmayacak şekilde resimdeki gibi patlıcanı çevirerek şekil veriyoruz.
  • Patlıcanın altından ve üstünden çendik atıyoruz.
  • Daha sonra sivri biberlerin çekirdekleri temizliyoruz domateslerimizi soyup irice doğruyoruz.
  • Tavamıza zeytinyağımızı alıp patlıcanlarımızı yerleştiriyoruz.
  • Biberleri de aynı şekilde tavamıza alıyoruz ateşi çok kısık açıyoruz yavaş yavaş pişip lokum gibi olsun diye patlıcanların üstüne tuz serpiştirip bir çorba kaşığı kadar zeytinyağı dökelim ve kapağını kapatalım.
  • 20 dakikanın sonunda kontrol edelim.
  • Patlıcanların yönünü değiştirelim tekrar kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
  • 15 dakika daha pişirip kapağını açalım.
  • Domates i şekerini ekleyip sarımsakları da ekleyip tekrar kapağını kapatıp domatesler yumuşayıncaya kadar 10 dakikanın sonunda lokum gibi pişen patlıcanımız çığırtmamız servise hazır. Afiyet olsun 🌹.

Patatesli Ispanak Graten Tarifi

 

Patatesli Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane küçük boy patates
  • 2 tane küçük boy soğan
  • 1 kg ıspanak
  • Tuz, karabiber

Beşamel sos :

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3.5 su bardağı süt
  • Muskat rendesi

Üzeri için

  • Kaşar peynir

    Patatesli Ispanak Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri küçük küçük doğrayın.
  • Tavaya çok az yağ koyup biraz kavurun.
  • Üzerine yarım ay şeklinde doğranan soğanları ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Bu karışımı büyük borcama dökün.
  • Aynı tavada ıspanakları soteleyin.
  • Ispanaklar suyunu çekene kadar pişirin.
  • Bu aşamada baharatları ekleyin.
  • Borcamdaki patatesli soğan karışımın üzerine dökün.
  • Beşamel sos hazırlayın.Tavaya yağı koyun eriyince unu ilave edin.Kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Üzerine sütü yavaş yavaş ilave edin.Çırpın.
  • Muskat rendeleyin( varsa )Sıvı bir beşamel sos olacak.
  • Sosu borcamdaki yemeğin üzerine boşaltın.
  • 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Üzeri kızardığında kaşar peyniri rendeleyin üzerine ekleyin.
  • Peynirler eridiğinde yemeğimiz hazır.
    Yapacak olanlara afiyet olsun.

Mantar Kurabiye Tarifi

 

Mantar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gram un
  • 150 gram pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 250 gram nişasta
  • 300 gram tereyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

    Mantar Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unu havuz şeklinde açıyoruz ve pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu, vanilyayı unun üzerine döküyoruz.
  • Yumurtayı ve tereyağını havuzun tam ortası kırıyoruz.
  • Güzelce bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Önce iç kısımdan başlayalım ve yavaşta diğer malzemeleri de yumurta ve tereyağının içine alarak yoğurmaya devam edelim.
  • Hamurumuz toparlandıktan sonra ceviz büyüklüğünde yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
  • Duyu ucu ile kakaoya banıp yuvarlak yaptığımız kurabiyelerimiz üstüne basalım.
  • 160 derece 20 dk alt üst çalıştırdığımız fırında pişirelim.

Fasulye Kurusu Kavurması (Yufka Banıp Yemelik) Tarifi

 

Fasulye Kurusu Kavurması (Yufka Banıp Yemelik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba kasesi kurutulmuş yeşil fasulye
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Sıcak su

    Fasulye Kurusu Kavurması (Yufka Banıp Yemelik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeyi yıkayalım tencereye alalım.
  • Üzerine sıcak su ilave edip 30 dk haşlayalım.
  • Haşlanan fasulyeyi süzelim.
  • Tencereye zeytinyağını ince doğranmış soğanı ilave edelim kavuralım.
  • Üzerine salçaları ekleyip karıştırarak kavuralım.
  • Fasulyeyi ekleyelim birkaç dakika sürekli karıştırarak kavuralım.
  • Üzerine 1. 5 su bardağı sıcak su ilave edelim.
  • Baharatlarını ve tuzunu ekleyelim.
  • Kapağını kapatalım ve en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis edelim.

Anne Kurabiyesi Tarifi

 

Anne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1 inin akı kurabiyeleri batırmak için)
  • Yarım su bardağı zeytin yağ
  • Yarım su bardağı erimiş margarin
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 3 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 su bardağı ceviz içi ve yumurta akı

    Anne Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabımıza yumurtaları kırıyoruz birinin akını batırmak için ayrı bir kaba alıyoruz.
  • Sonra şeker ,yağ,yoğurt iyice karıştırıyoruz.
  • Şekerin erimesi için iyice erittiktikten sonra nişasta,un,vanilya,kabartma tozu ve ununu da ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Limon kabuğu rendesini de ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  • İstediğimiz büyüklükte koparıp yuvarlıyoruz.
  • Önce yumurta akına sonra ceviz içine batırıp tepsiye diziyoruz.
  • 180 derece ısıttığım fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Fırını kapatıp içini çektikten sonra kurabiyelerimizi servis tabağına alıyoruz. Afiyet şifa olsun deneyeceklere şimdiden.