5 Kasım 2021 Cuma

Muhteşem Bir Lezzet! Tavuklu Pizza Tarifi

 

Muhteşem Bir Lezzet! Tavuklu Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için;

  • 3 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 2 yaprak fesleğen

Üzeri için;

Her pizza için;

  • Kuru soğan
  • Mantar
  • 2 adet tavuk göğüs eti
  • Kaşar peyniri

    Muhteşem Bir Lezzet! Tavuklu Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için uygun bir yoğurma kabına aldığımız unun ortasını çukurlaştıralım.
  • Bu çukur kısma şeker, tuz, instant maya ve zeytinyağını alalım, ılık suyu da ekleyerek  hamuru yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım. Orta sertlikte bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • İstediğimiz kıvama geldikten sonra üzerini streçle kapatalım ve 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Domates sosu için  sos tenceresine zeytinyağını alalım, üzerine doğranmış sarımsağı ekleyerek biraz çevirelim.
  • Kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domatesleri de ilave edelim ve ara ara karıştırarak domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Suyunu salıp yumuşayan domateslere tuz, domates salçası ve kekik ekleyerek karıştıralım.
  • Fesleğeni de sosumuzu ekleyip karıştırarak altını kapatalım ve blenderden geçirerek pürüzsüz bir sos elde edelim.
  • Tavuk göğsünü önce ince uzun dilimledikten sonra küçük küçük küpler halinde doğrayalım. Tavuklarımızı pizzada kullanmadan önce yağsız tavada suyunu çekip rengi dönünceye kadar yaklaşık 5 dakika çevirelim.
  • Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp biraz yoğurarak havasını alalım ve toparlayalım.
  • Hamuru iki eşit parçaya ayırıp beze haline getirelim ve ilk pizzamızı kullanacağımız pizza tepsisi boyutunda açalım.
  • Çatal ile hamurun tabanına delikler açtıktan sonra üzerine sostan koyalım, her yerine gelecek şekilde yayalım.
  • İlk olarak ince dilimlediğiniz soğan dilimlerini pizzanın üzerine yerleştirelim.
  • Daha sonra dilimlenmiş mantarlarımızı ve tavukları da yerleştirelim.
  • Pizzamızı önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişmeye bırakalım.
  • Hamuru güzelce pişen pizzamızı fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirinden bolca koyalım, peynirler eriyinceye kadar tekrar fırına verelim.
  • Peynirleri eriyen pizzamız servise hazır. Afiyet olsun!

Tahinli Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi

 

Tahinli Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 -4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz ( yer fıstığı, fındık)

    Tahinli Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabımıza pudra şekeri,tahin, sıvı yağ ve dövülmüş cevizi koyup karıştırıyoruz.
  • Kabartma tozunu ve unu ekleyip kıvam alıncaya kadar yoğuruyoruz. Ben dondurma kaşığı ile şekil verdim siz istediğiniz kalıp ile yapabilirsiniz.
  • 180 derece fırında kontrollü olarak 20 dk pişiriyoruz.
  • Rengi hafif kırmızıya çaldığı anda fırından alıyoruz. Sıcakken ellemiyoruz çünkü dağılıyor. Afiyet bal şifa olsun ❤️.

Bisküvili Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket pötibör bisküvi (1 paket sade, 1 paket kakaolu)

Üzeri için;

  • Kalan bisküviler

    Yapılır?

  • Öncelikle tereyağını tencereye alarak eritelim.
  • Ardından üzerine unu ekleyelim ve hızlıca karıştırarak kavuralım.  Bu aşamada ocağın çok yüksek ateşte olmamasına dikkat etmelisiniz.
  • Toz şekeri de ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
  • Tel çırpıcı ile bir yandan karıştırırken bir yandan da yavaş yavaş sütümüzü ekleyelim.
  • Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebimiz kaynadıktan sonra içerisine vanilya ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
  • Daha sonra ocaktan alalım ve 5 dakika kadar mikserle çırpalım. Bu aşamada muhallebinizin sakız gibi olmasını sağlayacaktır.
  • Bisküvilerimizi kabımızın tabanına bir sıra dizelim. Ben bir sıra sade bir sıra kakaolu bisküvi kullandım. Siz dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
  • Üzerine 2-3 kepçe hazırladığımız muhallebiden gezdirelim. Toplamda 4 kat bisküvi olacak bir sıra bisküvi bir sıra muhallebi ekleyelim.
  • En üst katıda muhallebi ile kapladıktan sonra üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Ben üzeri için kalan bisküvileri rondo da geçirdim ve cupcake kalıpları ile farklı bir süsleme denedim.
  • Oda sıcaklığına gelen tatlımızı 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Tavuk Çöp Şiş Ve Napoliten Soslu Makarna Tarifi

 

Tavuk Çöp Şiş Ve Napoliten Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü fileto
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı Anadolu Mutfağı Köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 kase Kranky Mısır Gevreği

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Napoliten Soslu Makarna

  • Yarım paket makarna
  • 1 kavanoz Piyale Makarna Sosu Napoliten (340 gr)

    Tavuk Çöp Şiş Ve Napoliten Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir kap içerisine yumurtayı, sütü, tuzu, kimyonu, kırmızı toz biberi, sarımsağı ve köriyi alarak çırpalım.
  • Doğradığımız tavukları hazırladığımız harcın içerisine alalım ve karıştıralım.
  • Mısır gevreğini buzdolabı poşetine alalım ve üzerinden merdane ile geçerek ufalayalm ve geniş bir tabağa alalım.
  • Marine ettiğimiz tavukları mısır gevreğine bulayarak çöp şişlere geçirelim.
  • Uygun bir tavaya napoliten sosu alalım ve ısıtalım.
  • Haşladığımız makarnamızı sosun içerisine alalım ve karıştıralım.
  • Tavada yağımızı kızdıralım ve tavuklarımızı güzelce kızartalım. Napoliten soslu makarnamız ve çöp şişlerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

4 Kasım 2021 Perşembe

Damla Çikolatalı Tahinli Küllü Kurabiye Tarifi

 

Damla Çikolatalı Tahinli Küllü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı tahin
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 3 veya 3,5 su bardağı kadar un

Pişen kurabiyeleri bulamak için

  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao

    Damla Çikolatalı Tahinli Küllü Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unla damla çikolata hariç diğer malzemeleri derin bir kapta yoğuralım unu yavaş yavaş ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Damla çikolatayı da ekleyelim.
  • Bir tur elimizle yoğuralım şeklini verelim.
  • Yağlı kağıda dizelim.
  • 180 200derecelik fırında 16- 20 dakika arası pişirelim.
  • Hafif rengi dönünce çıkaralım.
  • Hazırladığım pudra şekeri ve kakaolu karışıma batırıp soğumasını bekleyip servis edebilirsiniz veya saklama kabına koyarak canımız istediğinde tüketebiliriz yapanlara afiyet olsun.

Mandalina Reçeli Tarifi

 

Mandalina Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-15 adet mandalina (İnce kabuklu, sert, sulu, küçük boy )
  • 2 ,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı mandalina suyu
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı ucuyla limon tuzu

    Mandalina Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şekeri, portakal suyunu, suyu tencereye koyup şerbet kıvamını alana kadar kaynatıyoruz. Şerbetin biraz koyulaşmasını bekleyin.
  • Mandalinaları güzelce yıkayıp 1 cm kalınlığında dilimlere ayırıyoruz.
  • Dilimleniş mandalinaları şerbetin içine ekliyoruz.
  • Kısık ateşte mandalınalar kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  • Limon suyunu sıkıp 10 dakika kadar daha pişirmeye devam ediyoruz.
  • Soğuyunca cam kavanoza yerleştirip buzdolabında bekletiyoruz.

Hindistan Cevizli Tavuk Tarifi

 

Hindistan Cevizli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 6 yemek kaşığı hindistan cevizi

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Hindistan Cevizli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüsleri bütün parça olarak görselde ki gibi ince kesin.
  • Derince bir kabın içine yumurta, nişasta, yoğurt,toz biber, karabiber,tuz koyun iyice çırpın.
  • Tavukları harcın içine koyun beş dakika bekletin.
  • Ardından hindistan cevizine bulayın.
  • Kızgın yağın içinde kızartın.

Sütsüz Kabak Çorbası (Mükemmel Oldu) Tarifi

 

Sütsüz Kabak Çorbası (Mükemmel Oldu) Tarifi İçin Malzemeler

  • Malzemeler
  • 2 adet kabak (orta boy)
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Sütsüz Kabak Çorbası (Mükemmel Oldu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencereye tereyağı ve sıvı yağı alın.
  • Tereyağı eridikten sonra 2 yemek kaşığı tepeleme unu ekleyerek biraz kavurunca suyu dökün.
  • Unun topaklanmaması için hızlıca çırpma teli ile karıştırın.
  • Kaynayınca doğramış olduğunuz kabakları içine atıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Kabaklar yumuşayınca çorbayı blenderdan turbo modunda pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayın.
  • İçerisine tuz, kuru nane, kırmızı toz biber ve karabiber de ilave ettikten sonra biraz daha kaynatın. Koyu olursa yarım bardak daha sıcak su koyabilirsiniz.
  • Üzerine maydanoz serptikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yumuşacık Izgara Köfte Tarifi

 

Yumuşacık Izgara Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 grm orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Göz kararı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

    Yumuşacık Izgara Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kıymayı yoğurma kabına alalım.
  • Soğanı rendeleyip ilave edelim.
  • Baharatları ve galeta ununu, kabartma tozunu ilave edelim ve güzelce yoğuralım.
  • Şekil verdiğimiz köfteleri orta ateşte ızgara tavasında yağsız şekilde kontrollü arada bir çevirerek pişirelim.

Şıhılmahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi

 

Şıhılmahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet orta boy kabak
  • 500 gram kıyma
  • 3 orta boy soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvıyağ

Üzeri için

  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Çok az sıvı yağ

    Şıhılmahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabaklarımızı dolmalık oyup sıvı yağda kızartıyoruz.
  • Diğer tarafta da kıymamızı bir tavaya alıp kavuruyoruz.
  • İçerisine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ katıp yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  • Soğanlarımızda kavrulduktan sonra nohut, tuz baharatlar ve maydanozumuzu da katıp ocağımızı kapatıyoruz.
  • Kızaran kabaklarımızı bu kıymalı harçla dolma gibi doldurup tencereye diziyoruz.
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynadıktan sonra 20 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli yağ katıyoruz. Afiyet olsun ☺️.

Kabak Sarması Tarifi

 

Kabak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,4 adet çekirdeksiz kabak
  • 250 gram kıyma
  • 1 çay bardağı (ince) bulgur
  • Karabiber
  • Kırmızı pulbiber
  • Tuz
  • Tencereye dizdikten sonra bir domates rendesi üzerine
  • 1 adet büyük boy kuru soğan

Üzeri için

  • Dilerseniz sarımsaklı yada sade yoğurt
  • İnce kıyılmış dereotu

    Kabak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce kabakları yıkayalım kabuklu bir şekilde ince şeritler halinde keselim.
  • Üzerine tuz döküp bir iki saat bekletelim. Böylece kabaklar yumuşar ve daha kolay sarılır kırılmadan.
  • Daha sonra bol suyla yıkayalım, harcımız için soğanı doğrayalım.
  • Bir kâsede kıyma, sıvı yağ, ince bulgur ve baharatları karıştıralım.
  • Kabakların uç kısmına harcı koyup rulo şeklinde saralım, uç kısımları alta gelecek şekilde tencereye dizelim.
  • Sonra üzerini hafif geçecek şekilde su ve sıvı yağ gezdirip bir domates rendesi koyup bir kapak kapatıp kısık ateşte pişirelim.
  • Piştikten sonra, biraz dinlendirip servis tabağına alalım.
  • Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotu koyalım çok yakışıyor.

Un Çorbası (Çok Doyurucu Besleyici) Tarifi

 

Un Çorbası (Çok Doyurucu Besleyici) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Pul biber karabiber
  • Nane
  • Limon tuzu
  • 6 su bardağı kaynamış su (kıvamı koyu gelirse ilave edilebilir)

    Un Çorbası (Çok Doyurucu Besleyici) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce yapacağımız tencereye tereyağını alıp eritelim.
  • Üzerine unu ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Salçasını ekleyip baharat ve tuzunu ilave edelim.
  • Biraz karıştırdıktan sonra kaynar suyu kontrollü bir şekilde dökelim. Etrafa sıçrayabilir kıvam alıncaya kadar arada karıştıralım. Dibi tutmasın.
  • En son nane atıp kapatalım.

Mandalina Marmelatı Tarifi

 

Mandalina Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-15 adet mandalin
  • 3 su bardağı toz şeker ( 200 ml )
  • Çay kaşığı ucuyla limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Mandalina Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mandalinalar yıkanır, ve kabukları soyulur. Tek tek ayrılır.
  • Kaynatacağımız tencereye alınır, şekeri eklenir ve suyunu salıp biraz kaynattıktan sonra blendirdan geçirilir. Pürüzsüz olana kadar çekin.
  • Sonra tekrar ocağa alın limon suyu, limon tuzu eklenir, limon tuzu şekerlenmemesi için benden size küçük bir tüyo 😉karıştırılır kaynamaya bırakılır.
  • 15 ila 20 dk arası reçel kıvamını buluncaya kadar kaynatılır.
  • Soğuduktan sonra kavanoza konur.Yapımı pratik, için de katkı malzemesi olmadan gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz marmelatımız hazır👌Afiyetler olsun.