Çikolatalı Çiçek Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 3,5su bardağı un (Kalitesine göre ölçüde çok az değişkenlik gösterebilir)
- 1 kase kahvaltılık çikolata (Kolay sürülmesi için ılık ortamda bekletelim)
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
Çikolatalı Çiçek Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına ılık su, şeker ve maya alınır karıştırılır. 5-6 dakika aktifleşmesi için bekletin ,sıvı yağ, ılık süt, tuz ilave edilir, karıştırılır.
- Unu azar azar gerektikçe ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim, üzerini kapatarak 40-45 dakika mayalanması için bekletelim.
- Mayalanan hamuru biraz yoğurup, maya kokusunu çıkartalım ve dört eşit parçaya bölelim ve beze haline getirerek üzerlerini örtelim.
- Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım ve direk fırın kağıdının üzerine koyalım .Kenarları düzgün olması için üzerine servis tabağı koyarak yuvarlak keselim.
- Her açtığımız bezenin arasına çikolata sürelim üst üste koyalım, en üst bölüme sürmeyelim.
- Hamurun tam ortasına küçük bir kase yada bardak yerleştirelim ve bıçakla 16 eşit parçalara bölelim ben tüm bu işlemleri fırın tepsi içinde yaptım.
- Her parçayı kendi çevresinde döndürelim ve üzerine bir bez örterek 15-20 dakika bekleterek tepsi mayası yaptıralım, üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
- Fırından çıkarınca 10 dakika üzerine temiz bez örterek beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️