8 Kasım 2021 Pazartesi

Patates Püreli Kabak Tarifi

 

Patates Püreli Kabak Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 125 gram kaşar

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peynir
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yağlı kağıt üzeri için galeta unu

    Patates Püreli Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates haşlanır ve ezilir.
  • Sıvıyağda öldürdüğümüz soğana patates eklenir ve karıştırılır.
  • Sonra maydanoz, karabiber, tuz ve küp küp doğranmış kaşar eklenip iyice harmanlanır.
  • Kabaklar ince ince uzun şekilde dilimlenir.
  • Fırın tepsisi yağlanır ve galata unu serpiştirilir. Kabaklar dizilir. 15-20 dakika yumuşayana kadar fırınlanır.
  • Kabakların içine patatesli harç konur ve sarılır.
  • Borcama dizilir. Kaşar rendesi eklenir ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına konur.
  • Kaşar eriyene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Purple Pasta Tarifi

 

Purple Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket muzlu puding
  • 3 su bardağı süt
  • 2 paket petibör bisküvi sade olacak
  • 1 paket kremşanti
  • 1 tatlı kaşığı mor havuç tozu

    Purple Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muzlu pudingi 2.5 su bardağı süt ile pişirelim.
  • Bir paket kremşantiyi, yarım su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı mor havuç tozu ile hazırlayalım dolaba atalım.
  • Kelepçeli kalıbın tabanına pudingimizi sürelim.
  • Bisküviyi elimize alalım bir yüzüne puding sürerek dik şekilde kalıba dizelim.
  • Bu şekilde kalıp dolana kadar bisküvileri dizelim. Kalan pudingi üzerine sürelim.
  • Bir süre dolapta bekletelim daha sonra kalıbı çıkaralım. Mor kremşanti ile kaplayalım. Afiyet olsun.

Badem Ezmeli Muhteşem Kek (Marzipankuchen) Tarifi

 

Badem Ezmeli Muhteşem Kek (Marzipankuchen) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram badem ezmesi ( marzipan )
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 pk vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt veya süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kekin üzerine sürmek için;

  • 2 yemek kaşığı kayısı marmelatı
  • 50 gram badem ezmesi ( süslemek için tercihe bağlı )

    Badem Ezmeli Muhteşem Kek (Marzipankuchen) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Badem ezmeyi ,şeker ve vanilya ile birlikte karıştırılır.
  • Yumurtalar tek tek ilave edilir ve çırpılır.
  • Ardından yoğurt, sıvı yağ, un ve kabartma tozu da ilave edilip tekrar çırpılır.
  • Yağladığımız kek kalıbına kek harcı koyulur ve 175 derece alt üst ayarda yaklaşık 50-55dakika pişirilir.
  • Kek fırından çıkınca biraz dinlendirilir ve kalıptan çıkartılır.
  • Kayısı marmelatını ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtıyoruz ,sıvı bir kıvamı olur, böylece keke sürülmesi kolaylaşır .
  • Üzerine 50 gram badem ezmesini sürerek servis edebilirsiniz.
  • Gerçekten standart keklerden çok farklı bir lezzet. Mutlaka deneyin. Afiyet olsun😍.

Sebzeli Rulo Börek Tarifi

 

Sebzeli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 tane yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 tane yumurta

İç harcı için;

  • 3-4 tane haşlanmış patates
  • 2 tane soğan
  • Tuz – karabiber – kırmızı toz biber
  • 100 gram beyaz peynir
  • 100 gram lor peyniri
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarım kg ıspanak
  • 2 tane soğan
  • Tuz – pulbiber

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4-5 çorba kaşığı yoğurt

    Sebzeli Rulo Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos malzemelerini iyice çırpın.
  • Yufkanın birini tezgaha veya masaya serin sostan dökün ve her yerine gelecek şekilde fırçayla sürün.
  • Bir kat daha yufka serin onunda üzerine sostan döküp yayın.
  • İç harçların hazırlanışı patatesi haşlayın ve ezin.
  • İçine soğanları kavurduktan sonra ilave edin. Baharat ve tuzunu da atıp iyice karıştırın.
  • Peynirli harçtan için 2 çeşit peyniri süt ve yağ ile iyice karıştırın. Dilerseniz içine yarım demek maydanoz da ekleyebilirsiniz.
  • Ispanaklı harçtan için soğanı kavurun. İçine ince doğranmış ıspanakları ekleyin.
  • Suyunu salıp çekene kadar pişirin ve baharatlarını ekleyin.
  • Ispanaklı iç harçtan yufkanın ucuna koyun bir kaç tur döndürüp rulo yapın ve peynirli harcı koyun.Onu da bir kaç tur çevirin.
  • En son patatesli harcı koyun ve ruloyu bitirin. Resimlerde açıklamalı hali var.
  • Roluyu ortadan ikiye kesin ve tepsiye koyun.
  • Diğer yufkalara da aynı şekilde iç harçlarla hazırlayın.
  • Dilerseniz aynı yöntemle tek iç harcıda kullanabilirsiniz.
  • Dolapta 1 gece üstünü örterek bekletin.
  • Fırına vermeden önce ruloları kesin.
  • Tepsiye dizin üzerine yağ yumurta ve yoğurt karışımı sürün.
  • 180 derecede fırınlayın.
  • Afiyet ve şifa ile kalın. 🍃💕.

Yöresel Etli Tandır Çorbası (Anadolu Mutfağı) Tarifi

 

Yöresel Etli Tandır Çorbası (Anadolu Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram dana incik ya da dana eti
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 9-10 su bardağı haşlanan et suyu

Terbiyesi:

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı soğuk su
  • 1 küçük su bardağı sıcak su (kesilmemesi için)

Sosu:

  • 2-3 yemek kaşığı sirke
  • Birkaç damla limon suyu

Üzerine :

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Yöresel Etli Tandır Çorbası (Anadolu Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Düdüklü tencereye etler alınarak içine içine 1. 5 litreye yakın su koyulur.
  • Daha sonra kuru soğan ve sarımsaklar soyulup bütün şekilde tencereye alınır, kaynatılır. Varsa defne yaprağı da atmanızı öneririm.
  • Et haşlandıktan sonra suyu çorba tenceresine alınır.
  • İçine pirinçler atılarak kaynamaya bırakılır. Su azalırsa sıcak su ekleyiniz.
  • Haşlanan et doğranır. İsterseniz didikleyebilirsiniz. Ben lime lime doğradım çünkü tencerede de bir süre pişerken kendiliğinden dağılarak tandır kıvamına geliyor.
  • Terbiyesi için yoğurt kaseye alınır ve yumurta kırılır. Üzerine un, 1 çay bardağı su ve birkaç damla limon suyu eklenerek çırpılır.
  • Pirinç pişince içine etler eklenir. Bir süre karıştırılır. Kaynadığında meyane içine kesilmesin diye 1 su bardağı sıcak su eklenir ve çırpılır. Biraz da çorbanın suyundan eklenir, çırpılıp çorbaya verilir.
  • Çorba kaynayınca tuzuna bakılıp tuz ihtiyacı varsa atılır. Çorba kısık ateşteyken başka bir tencerede tereyağı kızdırılır.
  • İçine tepeleme ölçüde kırmızı toz biber atılır. Kaynayan çorbaya tereyağı eklenir.Sosu için malzemeler karıştırılır.
  • Çorbanın altı kapatılıp biraz dinlendirilir, üzerine sosu gezdirilip servis edilir.
  • Afiyet olsun😍🥰.

Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo karnabahar

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tuz( tercihen)

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

    Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kapta hamur malzemelerimizi çırpma teliyle karıştırıyoruz.
  • Haşladığımız karnabaharları ezmeden küçük parçalara ayırarak hamurun içine alıyoruz ve kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Bir tavaya tabanını kaplayacak kadar sıvı yağ koyup ısıtıyoruz.
  • Derin yağda olmayacak tavanın tabanını kaplayacak kadar yağda olması yeterli.
  • Daha sonra hazırladığımız harcı ocakta ısıttığımız tavada arkalı önlü kızartıyoruz.
  • Ve işte harika karnabahar kızartmamız hazır, afiyet olsun🌸.

Fırınsız Bisküvi Pastası Tarifi

 

Fırınsız Bisküvi Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket bisküvi

İlk katı için;

  • 3.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

2.katı için;

  • 3.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin

3.kat için;

  • 1 su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 80 gram çikolata
  • 1 çorba kaşığı

    Fırınsız Bisküvi Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce 26 cm kelepceli kek kalıbına bisküviyi dizelim.
  • Kenarlarına bisküviyi dizelim fotoğraf paylaştım bakarsınız.
  • Tencereye yarım su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı un ,nişasta, 1. 5 yemek kaşığı kakao ve sütü alarak karıştıralım .
  • Tencereyi ocağa alıp karıştırmaya devam edelim.
  • Kaynayınca 1 paket vanilin ve çorba kaşığı tereyağı ekleyip tencereyi ocaktan alalım.Kek kalıbına dökelim.
  • Zemini düz olsun harcımızın ardından bi kenara alıp soğumaya bırakalım.
  • 2. Katı için yarım su bardağı şeker, 2. yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı un ve 3. 5 su bardağı sütü tencereye alalım karıştırıp ocağa koyalım .
  • Kaynayana kadar karıştırın kaynayınca 1 çorba kaşığı tereyağı ve vanilini ekleyip ocaktan alalım .
  • Soğuyan kek kalıbındaki harcımızın üzerine dökelim bu 2. Katımız oldu.
  • 3. Kata geçelim; 1. 5 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı nişasta ve 1.yemek kaşığı kakao, 1 su bardağı suya karıştıralım .
  • Kaynamaya başlayınca 1 çorba kaşığı tereyağı ve 80 gram çikolata ekleyip erimesini sallayınca ocaktan alalım.
  • 3. Katımızı kek kalıbına dökelim.
  • 3 saat dinlenmeye alalım pastanızı hazır .
  • 3. saat sonra kalıptan çıkarıp istediğiniz gibi süsleyin.

Bir Hamurla İki Çeşit Poğaça (Saçaklı Poğaça ,Kaşarlı Susamlı Poğaça Tarifi

 

Bir Hamurla İki Çeşit Poğaça (Saçaklı Poğaça ,Kaşarlı Susamlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Bu ölçüyle 1.5 tepsi çıktı

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yumurta 2 tanesinin sarısı dışına
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya (yaşda olabilir)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam
  • 1 su bardağı rende kaşar peyniri

    Bir Hamurla İki Çeşit Poğaça (Saçaklı Poğaça ,Kaşarlı Susamlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt maya,ılık su ve toz şekeri iyice karıştırıp aktifleşmesiniz bekliyoruz.
  • Yoğurma kabının içine yumurta aklarını ,sıvı yağı koyup aktiflesen karışım ile buluşturup en son tuzunu atıp unla yoğurmaya başlıyoruz.
  • Yumuşak çok ele yapışmayan bir hamur yoğurup sıvı yağ elimizi batırarak hamuru toparlayıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  • 1 saat hamur mayalanınca mandalina büyüklüğünde bezeler ayırıyoruz.
  • Saçaklı poğaça için hiç bir işlem yapmadan yuvarlak şekil verip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  • 20 dakika tepsi mayası yaptırdıktan pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra içine kaşar peyniri koyup salam yada etrafına krem peynir sürüp maydanoza ve rende kaşar peynirine kenarlarını buluyoruz.
  • Kaşarlı poğaça için; Pekmezli su hazırlı hazırlıyoruz poğaça şeklinde bezeleri açıp içine dilim kaşar koyup kapatıyoruz.
  • Önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama buluyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun ❤️.

Maliyetsiz Patates Köftesi Tarifi

 

Maliyetsiz Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet küçük soğan
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • 2 adet yumurta
  • Sıvıyağ

    Maliyetsiz Patates Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesli haşlayalım soğutup rendeleyelim.
  • Yoğurma kabına alalım.
  • Soğanı rendeleyip ekleyelim.
  • Maydonozu ince kıyalım ve ekleyelim.
  • Ezilmiş sarımsağı, yumurta, salça, galeta unu, baharatlar ve tuzu da ekleyelim.
  • Elimizle güzelce yoğurup şekil verelim.
  • 2 yumurtayı çatal ile güzelce çırpalım.
  • Köfteleri yumurtaya batırıp kızgın yağa bırakalım.
  • Her iki tarafı güzelce kızarınca servis tabağına alalım.
  • İster ketçap-mayonez ile, ister pilav ile, isterseniz makarna ile servis edelim. 🥰
  • Ben 4 patates kullandım isterseniz patates miktarını kişi sayısına göre artırabilirsiniz 😊 herkese afiyet olsun.

Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında) Tarifi

 

Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

Marine sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kg tavuk kanat

Patatesler için;

  • 5 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

    Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mangal tadında fırında tavuk kanat ve patates tarifi için; ilk olarak tavuk kanatlarını güzelce yıkayıp, iyice suyunu süzdürelim.
  • Patateslerin kabuklarını soyalım ve dilimleyelim.
  • Tavuk kanatları bir kabın içerisine alalım ve baharatlarını ve sarımsağı da ezip ekleyelim.
  • Ardından güzelce elimizle karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsimize kanatları yan yana yerleştirelim.
  • Patatesleri de soyup dilimledikten sonra bir kap içerisine alalım.
  • Tuzlayıp yağlayarak karıştıralım ve onları da tavukların yanına yerleştirip, önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında tavuk ve patatesler kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Afiyet olsun☺️