Damat Pastası Tart Kalıbında Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağından 1 parmak fazla toz şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 3,5 yemek kaşığı toz şeker
- 2,5 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
- Çilek
- Draje
Damat Pastası Tart Kalıbında Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kasede yumurtaları ve şekeri çırpın.
- Sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Son olarak, un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
- Karışımı tart kalıbına döküp fırına verin ve kekinizi 180 derecede 20 dakika pişirin.
- Diğer taraftan da kreması için süt, şeker ve unu bir tencereye alın.
- Yoğun bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Krema pişince ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyin.
- En son Hindistan cevizini ilave edip karıştırın.
- Hazırladığınız pasta kremasını soğumaya bırakın.
- Kekinizi kalıptan ters çevirerek servis tabağına alın.
- Kremayı da ortasına yayın.
- Birkaç saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
- Dilerseniz üzerini de Hindistan cevizi, çilek ve draje ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun…