9 Aralık 2021 Perşembe

Yumuşacık Tel Tel Pamuk Açma Tarifi

 

Yumuşacık Tel Tel Pamuk Açma Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık süt (400 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 adet yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 7 su bardağı un

Arasına sürmek için;

  • 100 gr tereyağı

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

    Yumuşacık Tel Tel Pamuk Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için uygun bir yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Üzerine yavaş yavaş unu ve mayayı da ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  • Hamurumuz un ekledikçe kıvam alınca elimizle yoğuralım.
  •  Kıvam alan hamurumuzu çok az un serptiğimiz tezgaha alalım ve biraz daha yoğuralım.
  • Hazır olan hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alıp üzerini streçleyelim ve temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Hamurumuzun mayası gelince üzerini açalım ve havasını alalım.
  • Tezgahımıza yağ damlatalım ve hamurumuzu tezgaha alalım, elimizle bastırarak genişletip inceltelim.
  • Yeteri kadar genişleyen hamurumuzun üzerine oda ısısındaki tereyağından sürelim ve kenarlarından tutarak orta kısımda birleştirelim.
  • Tekrar tereyağından sürelim ve hamurumuzu tekrar katlayalım.
  • Ardından hamurumuzun üzerine bastırarak genişletelim ve 1 parmak genişliğinde şeritler halinde keselim.
  • Açmalarımızı tüm hamur bitene kadar şekillendirelim ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim.
  • Açmalarımızı 20 dakika tepsi mayası için bekletelim.
  • Mayası geldikten sonra üzerine ayırdığımız yumurta sarısından sürüp susam, çörek otu serpelim ve önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen açmalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Yedikçe Yedirten Tavuklu Arpa Şehriye Salatası Tarifi

 

Yedikçe Yedirten Tavuklu Arpa Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı tavuğun haşlama suyu ya da normal su.
  • 6 adet kornişon turşu
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • Bir avuç kıyılmış dereotu
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

    Yedikçe Yedirten Tavuklu Arpa Şehriye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuğu haşlayıp didikliyoruz ya da küçük küçük doğruyoruz. Diğer tarafta tencereye zeytinyağını koyup şehriyeleri rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Kavrulan şehriyelere tavuğun haşlama suyundan ya da isterseniz normal su ekleyerek pişiriyoruz.
  • Pişen şehriyeleri salatayı yapacağımız kaba alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Bu sırada turşuları, dereotunu ve köz biberleri doğruyoruz. Soğuyan şehriyelere doğradığımız malzemeleri, tavuğu ve mısırları ekliyoruz.
  • Bir kasede yoğurdu, rende sarımsağı mayonezi ve tuzu karıştırıp salatamızın üzerine döküp karıştırıyoruz. Salatamız hazırdır.
  • Afiyet olsun.

Ispanaklı Fırın Makarna Tarifi

 

Ispanaklı Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 300 gram ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500 ml süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sebze tozu
  • Yarım çay kaşığı muskat tozu
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

    Ispanaklı Fırın Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle makarnayı haşlayıp süzüp bir kenara alın.
  • Bir tavanın içerisine sıvı yağ ekleyip ince doğranmış soğanları ekleyip yüksek ateşte kavurun, yıkayıp doğramış olduğunuz ıspanakları ilave edip fazla öldürmeden kavurun tuzunu ekleyip ocaktan alın.
  • Bir sos tenceresine tereyağ ve sıvı yağı alın unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun .
  • Sütü ve baharatları ekleyip hızlıca karıştırın topak olmasın kaynayan sosunuzun kıvamı koyu olursa biraz daha süt ilave edebilirsiniz.
  • Kaynayan sosunuzdan iki kepçe kadar ayırın.
  • Haşlamış olduğunuz makarnanın üzerine kavrulmuş ıspanakları ve tencerede kalan sosu ekleyip harmanlayın.
  • Çok büyük olmayan bir fırın kabını tereyağ ile yağlayıp makarnaları döküp düzleştirin.
  • Üzerine az miktarda rendelenmiş kaşar serpiştirin ,tekrar üzerine kalan iki kepçe sosu yayın .
  • Üzerine kalan kaşar peyniri serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık on onbeş dakika kaşar peyniri hafif kızarana kadar fırınlayın, istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.

Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi

 

Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı tarhana
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ yağı
  • 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
  • 5 -6 su bardağı su (1 litre den biraz fazla)
  • 1 sarımsak rendesi
  • Tuz
  • Karabiber

    Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tarhanayı bir kapta 2 bardak soğuk sütle güzelce karıştırın ve kenara alın.
  • Bir tencerede sıvıyağını ve tereyağını eritin ve biber salçasını ekleyip iyice kavurun.
  • Salçanın kokusu çıkınca sütte açtığınız tarhanayı ilave edin hızlıca karıştırın.
  • Ardından su, tuz ve karabiberi ilave edip ara ara karıştırarak 15–20 dakika kadar orta ateşte pişirin.
  • Son olarak sarımsak ilave edilir son 2-3 dakika daha kaynatılıp çorbamız hazır hale gelir.
  • Afiyet şifa olsun ✨.

    Not: sarımsak olayı çok farklı boyutlara taşıyor 👍 mutlaka ekleyin derim ☺️.

Çok Pratik 10 Dakikada Çıtır Tavuk Şiş Tarifi

 

Çok Pratik 10 Dakikada Çıtır Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk bonfile
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Bulamak için :

  • Galeta unu

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ yada zeytinyağı

    Çok Pratik 10 Dakikada Çıtır Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sosunu hazırlayalım.
  • 2 diş ezilmiş sarımsak zeytinyağı süt ve baharatları bir kaba alalım karıştıralım.
  • Tavuk bonfileyi uzun şeritler halinde doğrayalım.
  • Sosumuza aktaralım.
  • Ağzını streç film ile kapatıp 3-4saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Zamanı olamayanlar hemen pişirebilir 👋
  • Marine edilmiş tavukları çöp şişlere ikişer tane olacak şekilde dizelim galeta ununa bulayalım.
  • Isıtılmış zeytinyağı yada sıvı yağ da arkalı önlü kızartalım.
  • Sıcak olarak servis yapalım. Mutlu kalın 🤍.

Yemeklerinizin Yanına Mükemmel Bir Yandaş Sebze Tarator Tarifi

 

Yemeklerinizin Yanına Mükemmel Bir Yandaş Sebze Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı ceviz

    Yemeklerinizin Yanına Mükemmel Bir Yandaş Sebze Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Biberleri yıkayıp jülyen şeklinde doğradım. Tavaya sıvı yağ ekleyip, biberlerimi ve minik doğradığım sarımsağı soteledim (6-7 dakika)
  • Havuç ve kabağı soydum. Daha sonra jülyen doğrayıcı ile rendeledim. Eğer yoksa normal rende de yapabilirsiniz.
  • Rendelediğimiz havuç ve kabakları sotelenen biberlerin üzerine ekleyip 5 dakika daha soteleyip, soğuması için kenara aldım.
  • Sos için; yoğurdu, mayonezi, tuzu ve rendelediğim sarımsağı derin bir kasede karıştırdım.
  • Üzerinin sosu için; küçük bir tavaya sıvı yağ ve cevizleri ekleyip hafif soteledim, sonra toz biber ve pul biberide ekleyip karıştırdım.
  • Servis tabağına sotelenen ve soğuyan malzemelerimi alıp üzerine yoğurtlu sosu döktüm.
  • En üstüne de cevizli yağdan döküp maydanoz serpip servis ettim. Afiyet olsun.

8 Aralık 2021 Çarşamba

Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı) Tarifi

 

Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tuzsuz tereyağı
  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı tozşeker

Üzerine :

  • Kavrulmuş fındık kırığı 

    Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı) Tarifi Nasıl Yapılır? 

  • Tencereye tereyağını alın ve çok kısık ateşte eritin, içine bir su bardağı unu ekleyerek karıştırın.
  • Başka bir tencereye sütü dökün, siz unu karıştırırken süt iyice ısınsın, ama kaynatmayın, sadece sıcak bir şekilde ısıtın.
  • Unu karıştırmayı hiç bırakmadan ve kısık ateşte unun rengi hiç değişmeden ağır ağır kavurun, arada bir ateşten alın ki unun rengi kesinlikle koyulaşmasın.
  • En az 15- 18 dakika kadar unu karıştırın daha sonra çok iyi ısınmış sütün yarısını unun üzerine dökün ve tel çırpıcı ile devamlı çırpın.
  • Çırptığınızda un sütü tamamen çekecek ve biraz koyulaşacak, geri kalan sütü yine üzerine dökün ve tekrar un sütü tamamen çekinceye kadar çırpın.
  • Koyu güzel ve homojen bir kıvamda muhallebi oluncaya kadar karıştırın.
  • Burada içine bir bardak tozşekeri ekleyerek şekerinin erimesi için bir dakika daha karıştırın ve muhallebiyi ocaktan alın.
  • Uygun bir tepsiye muhallebiyi dökün, birkaç dakika bekletin, muhallebinin üzeri çok hafif kabuk tutacaktır.
  • Fırının üst ısısını 220 dereceye açın, orta rafa tepsiyi koyun ve üzerinin kızarması için 10 dakika kadar fırınlayın veya siz ne kadar kızarmasını istiyorsanız o kadar tutabilirsiniz.
  • Tatlınızı fırından çıkarın, biraz dinlendirin, ılık olarak üzerine bol fındık kırığı serperek servis edin, afiyetler olsun.

10 Dakikada Kaşık Dökmesi Tarifi

 

10 Dakikada Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağından bir parmak az sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1.5 su bardağı un

Pişirirken kullanmak için

  • Sıvı yağ 

    10 Dakikada Kaşık Dökmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir kaba 2 yumurtayı 1 tatlı kaşığı tuzu 1 paket kabartma tozunu ve 1 çay bardağından bir parmak az sıvı yağı alın.
  • Kuru malzemeler yumurta ve tuzla karışana kadar karışımı hızlıca çırpın.
  • Ardından 1 su bardağı yoğurdu ilave edip malzemeleri çırpmaya devam edin. Yoğurdu eklerken fazla suyundan almamaya çalışın.
  • Tüm malzemeler pürüzsüz bir kıvam alınca 1. 5 su bardağı unu azar azar karışımı çırparken ekleyin. Un da tüm malzemelere karıştıktan sonra pürüzsüz kıvama gelen kaşık dökmesi balon çırpıcınıza videoda gözüktüğü gibi takılmalı.
  • Son adım olarak yanmaz yapışmaz krep tavasına çok az sıvı yağ dökün. Sıvı yağı da fırça yardımıyla tavanın tüm tabanına dağıtın.
  • Yağı bu adımda fazla eklerseniz kaşık dökmesi çabuk kızaracak içi çiğ kalacaktır. Aynı şekilde kaşık dökmesinin çiğ kalmaması için ocağın altını da çok açmayın.
  • Hamurdan 1 er yemek kaşığı alıp tavaya dökün.
  • Kaşıkla alacağınız hamurun miktarını da fazla tutmamaya çalışın. Fazla hamur içinin çiğ kalmasına sebebiyet verebilir.
  • Bir spatula yardımıyla kaşık dökmelerini kontrol edip tavadan çıktığı anda ters çevirin. Eğer yanmaz yapışmaz krep tavası kullanmıyorsanız tavanızıda ki yağ bittikçe azar azar ekleyip fırçayla dağıtmayı unutmayın.
  • Sadece 5 dakikada hazırlayıp hemen pişireceğiniz pofuduk mu pofuduk kaşık dökmeleri hazır. Sizlerle daha fazla tarif paylaşmam için kanalıma abone olmayı videoyu beğenmeyi ve değerli yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın. Deneyenlere de şimdiden afiyet olsun.

Sadece 10 Dakikada Hazır Mayasız Poğaça Tarifi

 

Sadece 10 Dakikada Hazır Mayasız Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 100 gram eritilmiş tereyağı ya da margarin
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kaşar peyniri


  • Sadece 10 Dakikada Hazır Mayasız Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına yoğurdu, sıvı yağı, sirkeyi, erittiğimiz tereyağı ya da margarini, yumurtayı ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Unu ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırmaya devam edelim.
  • Toparlanınca hamuru yoğurabiliriz.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.
  • Hamurumuz yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı.
  • Hamurumuz hazır olunca 16 eşit parçaya bölelim ve elimizle yuvarlayarak beze yapalım.
  • Bezeleri elimizle açarak içine kaşar ekleyelim ve karşılıklı kenarlarını ortada birleştirelim.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına poğaçaları dizip üzerine ayırdığımız yumurta sarısını dağıtalım.
  • Poğaçaların üzerine bıçakla çizik atalım.
  • Son olarak susam ekledim.
  • Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 25-30 dk pişirelim.
  • Sıcağı çıkınca servis edebiliriz. Lezzeti de sunumu da şahane oluyor🤌 kesinlikle deneyin derim✅ deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊.

Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

 

Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • Kibrit kutusu kadar tereyağı (yaklaşık 1 yemek kaşığı)
  • 1, 5 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

    Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye alınan tereyağı eritilir, domates rendesi katılıp 3-4 dakika karıştırarak kaynamaya bırakılır.
  • Domatesler suyunu çekmeye başlayınca 1,5 su bardağı su veya et suyu ilave edilip kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır.
  • Su kaynayınca arpa şehriye katılır.
  • Tuzu da eklenip karıştırılarak tavanın kapağı kapatılır ve önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekip şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Ardından tencerenin üzerine kağıt havlu kapatılarak demlenmeye bırakılır.
  • Yarım saat kadar demlendirmenizi öneririm.
  • Daha sonra alt üst ederek karıştırıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırında Sebze Şöleni (Lokum Gibi) Tarifi

 

Fırında Sebze Şöleni (Lokum Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy brokoli
  • 1 küçük boy karnabahar
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı mayonez

    Fırında Sebze Şöleni (Lokum Gibi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm sebzeler temizlenip yıkanır.
  • Karnabahar ve brokoli çiçeklerine ayrılır.
  • Her sebze sırasıyla tepsiye alınır üzerine yağı ve baharatları gezdirilir, güzelce harmanlanır.
  • 200 derecelik fırında alt-üst ayarda 40 dk kadar pişirilir.
  • Fırından çıkınca hazırladığımız sarmısaklı mayonezli yoğurt üzerine dökülür. Afiyetle 😋.