12 Aralık 2021 Pazar

Kes Doğra At Fırına Pratik Sebzeli Tavuk Yemeği Tarifi

 

Kes Doğra At Fırına Pratik Sebzeli Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram kemiksiz tavuk veya hindi eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 3 adet patates (iri küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (ince dilimlenmiş)
  • 2 adet kapya biber (iri doğranmış)
  • 2 adet çarliston biber (iri doğranmış)
  • 1 adet soğan (iri doğranmış)
  • 7 diş sarımsak (iri doğranmış)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

    Kes Doğra At Fırına Pratik Sebzeli Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırınınızı önceden 220° de ısıtın.
  • Sos malzemeleri hariç tüm malzemeyi bir fırın kabına alın ve güzelce karıştırın.
  • Yağlı kağıdı suyla ıslatın, fazla suyunu atması için elinizle sıkın, yemeğin üzerini örtün ve 20 dk boyunca pişirin.
  • Yemek fırında pişerken sos tenceresine tereyağını alın.
  • Yağ eriyince salçaları ekleyin ve 3 dk. Kavurun.
  • Suyu ekleyin ve 7 dk kadar kaynatın.
  • Yemeği fırından çıkarın ve hazırladığınız sosu üzerine dökün ve iyice karıştırın.
  • Tekrar fırına verin ve kızarması için üzerinde yağlı kağıt olmadan 10 dk daha pişirin. Afiyet olsun. 😊

Tam Tutan İçli Köfte (Asla Dağılmayan) Tarifi

 

Tam Tutan İçli Köfte (Asla Dağılmayan) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 3 su bardağı köftelik ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yumurta 1 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1 silme çay kaşığı kimyon

İç harcı için:

  • 500 gr dana kıyma
  • 3 orta boy soğan
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı ırı çekilmiş ceviz
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber (Ben kullanmadım)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Biraz sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ  

    Tam Tutan İçli Köfte (Asla Dağılmayan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcımızı hazırlayıp iyice soğutalım.
  • Bunun için kıyma yağlarda kavrulur içine ince doğranmış soğanlar eklenir tekrar kavrulur.
  • Salçasını da ekleyip bir taşım daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır baharatları ceviz ve maydanoz eklenip soğumaya bırakılır.
  • Hamuru için bulgur ve irmik tuz ile 2 su bardağı sıcak(kaynar) su ile ıslatılır.
  • Kapağı kapalı 20 -30 dakika kenarda bekletilir. Bu sürenin sonunda un yumurta salça diğer baharatlar eklenip yoğrulmaya başlanır.Not : yoğurma aşamasında su gerekirse eklenir ben 1 çay bardağına yakın sıcak su daha ekledim !.
  • Macun kıvamına gelince hazırdır. Mandalina büyüklüğünde toplar hazırlanır parmak ile veya salatalık yardımı ile ıslata ıslata içine oyuk yapılıp iç harcı ile doldurulur.
  • Bir kenarı zaten kapalı olan köftenin acık olan kısmı da iyice sıktırarak kapatılır.
  • Bol sıvı yağda önce yüksek ayarda yağ ısıtılmış sonra orta ısıya alınmış ocakta güzelce kızartılır. Afiyet olsun.

Tam Bir Şifa Çorbası Sebzeli Yok Yok Çorbası Tarifi

 

Tam Bir Şifa Çorbası Sebzeli Yok Yok Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Çeyrekten biraz küçük kereviz
  • 2 küçük havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 tane pırasa
  • Yarım çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tane küçük kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 2 fındık kadar taze zencefil
  • Yarım yeşil kabak
  • 1.5 litre sıcak su
  • Yarım paket krema (100 gram)
  • Salçalı sosu için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığından biraz az salça
  • Tuz

    Tam Bir Şifa Çorbası Sebzeli Yok Yok Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Düdüklü tencereye çok az sıvı yağ koyalım, bütün sebzeleri doğrayıp içine atalım, bir kaç defa karıştıralım.
  • Üzerine suyu ve tuzu ilave edip 15 dakika pişirelim daha sonra blendırdan geçirelim.
  • Bir tavaya tereyağını alıp, eritelim. Salçayı katıp biraz kavuralım çorabanın üzerine boşaltıp iyice karıştıralım.
  • Kremayıda ilave edip, tekrar karıştıralım.

Asla Şaşmayan Nefis Köfte Tarifi

 

Asla Şaşmayan Nefis Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Çeyrek çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Kızartmak için;

  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ

    Asla Şaşmayan Nefis Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak rondoya yumurtayı, soğanı, sarımsağı ve maydanozu alalım ve malzemeleri rondodan geçirelim. Karıştırma kabına kıymayı alalım.
  • Kıymanın üzerine hazırladığımız karışımı, galeta ununu, tuzu, kimyonu, karabiberi, karbonatı ve salçayı ekleyerek yoğuralım.
  • Köfte harcının güzel bir şekilde yoğrulması önemli. Kıymalı harç toparlanınca birkaç dakika boyunca yoğurmaya devam edelim.
  • Vaktiniz varsa köfte harcını streç filmle kapatarak birkaç saat buzdolabında dinlendirelim. Ben 2 saat kadar dinlendirdikten sonra şekil verdim.
  • Elimizi ara ara ıslatarak köfteye şekil verelim. Kızartmak için tavaya bir miktar sıvı yağı alıp kızdıralım. Kızgın yağa köfteleri ekleyip ara ara çevirerek pişirelim.
  • Alt kısmının tamamen kızarmasını beklemeden ters çevirin, böylelikle köfteniz daha dengeli pişecektir. Bu nefis tarifi kesinlikle denemelisiniz🤌 içi sulu sulu yumuşacık oluyor✅ deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊

Patlıcanlı Makarna Tarifi

 

Patlıcanlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane bostan patlıcan
  • 4 diş sarımsak
  • 500 gram makarna
  • 2 tane büvük domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (kendinize göre ekleyin )
  • Taze biberiye veya fesleğen ,maydanoz (ne varsa)
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Makarnanın üzerini geçecek kadar soğuk su

    Patlıcanlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup küp küp kesin.
  • 1 tatlı kaşığı su eklenmiş suda 15 dakika bekletip patlıcanların suyunu elinizle sıkın.
  • Bu aşamadan sonra ekstra yıkamayın patlıcanları.
  • Ocağa tencereyi alın üzerine zeytinyağ dökün ve küçük küp doğranmış sarımsaklan orta ateşte yakmadan sarımsağın aromasının yağa geçmesini sağlayın.
  • Sonra üzerine patlıcanlan döküp fazla karıştırmadan kızartın .
  • Bir tarafı kızarınca karıştırın ki kıtır olsun.Yumuşak olmasınlar.
  • Sonra iki domatesi ve bir yemek kaşığı salçayı robottan geçirin ,püre olsun yada hazır domates püresi sosu kullanabilirsiniz .(bir büyük su bardağı.)
  • Püremizde hazır şimdi püreyi kızaran patlıcanlara ekleyin.
  • Tuzunu, baharatını ekleyin,  bir iki dakika orta ateşte kavurun.
  • Makarnayı ekleyin üzerini çok az geçecek kadar su döküp karıştırın kapağın kapatın.
  • Ocağı kaynayana kadar açın, sonra orta ateşe alıp ara ara karıştırıp pişirin.
  • Makarna pişince üzeri açık iki üç dakika daha orta ateşte pişirin.
  • Tamamen suyunu çekene kadar pişirin. En son makarnayı 10 dakika zamanınız varsa dinlendirin.
  • Üzerine sevdiğiniz peynir ve karabiber zeytin domates ne varsa ekleyebilirsiniz.
    Afiyetle yiyin çok güzel oldu eşim bayıldı.

Zeytinyağlı Brokoli Salatası Tarifi

 

Zeytinyağlı Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım brokoli
  • 1 tane havuç
  • 2-3 tane salatalık turşusu
  • Konserve mısır (yaklaşık 1 çay bardağı)
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • Közlenmiş kırmızı biber (2 adet)

Sosu için;

  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

    Zeytinyağlı Brokoli Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Salatamızın sosu için ayrı bir kapta rendelenmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz karıştırılır.
  • Brokoli temizlenir ve küçük parçalara ayrılarak haşlanır.
  • Havuç soyulur, uzunlamasına ikiye bölünür ve 1 parmak kalınlığında doğranarak haşlanır. Ben yaklaşık 4-5 dakika haşladım, siz havucu kontrol ederek süreyi kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Haşlanan brokoli ve havuçlar soğuyunca derin bir karıştırma kabına alınır.
  • Üzerine  doğranmış taze soğan, mısır, doğranmış kornişon turşu ve doğranmış kırmızı köz biber eklenir.
  • Hazırlanan sosta malzemelerin üzerine boşaltılarak nazikçe karıştırılır ve servis edilir.
  • Afiyet olsun, sevgiyle kalın 🙋🏼

11 Aralık 2021 Cumartesi

Sadece 3 Malzemeli Kolay Lavaş Ekmeği Yapımı Tarifi

 

Sadece 3 Malzemeli Kolay Lavaş Ekmeği Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su

    Sadece 3 Malzemeli Kolay Lavaş Ekmeği Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kaba un ve  tuzu alıp karıştırarak orta kısmı çukurlaştıralım.
  • Ardından çukur kısma sıvı yağ ve sıcak suyu ilave edelim. Kenarlardaki hamuru yavaş yavaş suya katarak yoğurmaya başlayalım. Hamur toparlanıncaya  kadar yoğurmaya devam edelim.
  • Hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve toparlayalım.
  • Streç filmden bir parça alalım. Hamuru ortasına yerleştirerek iyice saralım ve  20 dakika kadar dinlenmesi için bekletelim.
  • Sürenin sonunda hamuru tezgaha alarak önce ikiye keselim. Daha sonra toplamda 16 eşit parça olacak şekilde bölelim.
  • Hamur parçalarını elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim. Her bir bezeyi un serptiğimiz tabağa dizelim.
  • Bu arada bezelerin kurumaması için üzerlerini temiz bir bez ile kapatalım.
  • Bezelerden birini alarak oklavayla açmaya başlayalım. Yapışmaması için tezgaha ya da hamurun üzerine her seferinde biraz un serpelim.
  • Bezelerimizi tavanın boyutunda açtıktan sonra hamurun fazla ununu alalım ve yağsız tavaya yerleştirelim.
  • Altı kızarıp üzeri hafif hafif göz göz olmaya başlayınca tersini çevirerek pişirmeye devam edelim. Tüm bezeler bitinceye kadar lavaşları hazırlayıp tavada pişirmeye devam edelim. Ekmeklerimizi temiz bir bez arasında bekletelim.
  • En son ekmeklerin altına ve üstüne sprey şişeyle su sıkalım. Ardından üzerlerini temiz bir bezle örtelim.
    Lavaş ekmeklerimiz servise hazır. Bu ölçülerle 16 adet lavaş ekmeği elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tutmaç Çorbası (Tam Kıvamında) Tarifi

 

Tutmaç Çorbası (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 litre su
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

    Tutmaç Çorbası (Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye 1. 5 litre kadar kaynamış suyu alalım içine tuz atıp önce erişteyi ilave edelim ve biraz kaynatalım.
  • Ardından haşlanmış olan nohutu, yeşil mercimeği de ilave edip kaynatmaya devam edelim.
  • Bir yandan terbiyesi için olan malzemeleri çırpıcıyla güzelce karıştırıp çorbanın suyundan azar azar koyarak terbiyesini açalım. (Kesilmemesi için)
  • Hazırlanan terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş döküp bir yandan karıştıralım (Kaynanana kadar karıştırmaya devam edelim çorba kesilmesin)
  • Sosu için; soğanı ince ince doğrayalım sıvı yağda kavuralım.
  • Kavrulan soğana tereyağ ve naneyi ekleyip karıştıralım, çorbamızın üzerine dökelim. Mis gibi çorbamız hazır afiyetle 🌹.

Un Su Tuz İle Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi

 

Un Su Tuz İle Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı oda ısısında su 300ml
  • 4 su bardağı un (500 gram)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Un sıvı yağ

    Un Su Tuz İle Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına suyu ve tuzu alıp tuz eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Üzerine azar azar unu ilave ederek hamuru karıştırıp toparlayalım.
  • Daha sonra elimizde hamuru biraz yoğurup ele yapışan yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
  • Hamurun üzerini örtüp 10-15 dakika kadar dinlendirelim.
  • Ardından hamuru tezgaha alıp üzerine bolca un serpip biraz yoğurup toparlayalım .
  • Hamuru 8 eşit parçaya bölelim ,bu parçaları elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim.
  • Her bir bezeyi tezgah üzerinde 35-40 santim kadar açıp büyütelim.
  • Üzerine fırça ile sıvı yağ sürüp bir çay kaşığı kadar un serpelim.
  • Daha sonra bir ucundan başlayarak diğer ucuna kadar 2 santim kalınlığında katlayalım .
  • Uzunca bir rulo elde ettikten sonra kendi etrafında çevirip gül böreği şekli verelim.Tüm hamuru bu şekilde hazırlayalım.
  • Hazırladığımız katmerleden 1 adet alıp tezgah üzerine un serpip 20-25 santim büyüklüğünde açalım.
  • Geriye kalan bütün katmerleri aynı şekilde hazırlayalım.
  • Yüksek ateşte ısıtılmış tavaya 1 adet katmer bırakalım üzerine fırça ile biraz sıvı yağ sürelim ve her iki yüzünü güzelce kızartalım tüm katmerleri bu şekilde pişirelim.

Yoğurtlu Pırasa Kavurması (Pırasa Sevmeyenler Bile Sevecek ) Tarifi

 

Yoğurtlu Pırasa Kavurması (Pırasa Sevmeyenler Bile Sevecek ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram pırasa
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Üzeri için;

  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Sosu için;

  • Tereyağ
  • Kırımızı toz biber

    Yoğurtlu Pırasa Kavurması (Pırasa Sevmeyenler Bile Sevecek ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasaları ince ince halka şeklinde doğrayalım.
  • Bol su ile yıkayalım süzelim.
  • Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayalım tencereye alalım.
  • Sıvı yağ ekleyelim kavuralım.
  • Üzerine pırasaları ekleyelim, kısık ayarda kavurmaya devam edelim.
  • Ardından salçaları ve baharatlarını ekleyip kavuralım .
  • Pişen pırasalarımızı ocaktan alalım servis tabağına alalım soğuması için.
  • Diğer taraftan yoğurdumuzu hazırlayalım içine sarımsak ve tuz ekleyip pırasalarımızın üzerine gezdirelim.
  • Sosu için tavaya tereyağ eritip kızdırıp kırmızı toz biber ekleyip (biberleri yakmadan ) ocaktan alalım yoğurdumuzun üzerine gezdirelim.
  • Afiyet olsun 🥰👍.