17 Aralık 2021 Cuma

Pırasa Graten Tarifi

 

Pırasa Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet ince pırasa
  • 3-4 adet büyük boy patates
  • 3 adet büyük boy havuç
  • 2 yemek kaşığı mısır unu (buğday unu da olur)
  • 3 çay bardağı süt
  • Zeytinyağı
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Üzeri için;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Pırasa Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri ince ince doğrayın.
  • Zeytinyağını döküp kızdırdığınız tavaya patatesleri ekleyip ara ara karıştırırarak soteleyin.
  • Burada önemli olan patateslerin çok kızarmaması ve yumuşak olması gerekiyor.
  • Pişen patateslerin üzerine ince ince doğradığınız pırasa ve rendelediğiniz havuçları tavaya alın.
  • Üzerine tuz ve baharatları ekleyip kavurun.
  • Pırasalar piştikten sonra süt ve unu da tavaya alıp karıştırın.
  • Krema kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Orta boy fırın kabı ya da borcamı tereyağı ile yağlayın ve harcı içine boşaltın.
  • Üzerini spatula vb. Yardımıyla düzeltin.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri her yerine gelecek şekilde serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsunn💖.

Elmalı Turta Tarifim (12 Yıllık)

 

Elmalı Turta Tarifim (12 Yıllık) İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 1 yumurta ( isteğe bağlı, eklemedende çok güzel oluyor )
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • Un ( ele yapışmayan yumuşak hamur olacak)

Elmalı harç;

  • 4-5 orta boy elma
  • 1 çay bardağı veya 1 su bardağı şeker ( ekşi elma kullanıyorsam 1 su bardağı tatlı kullanıyorsam 1 çay bardağı ekliyorum)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

    Elmalı Turta Tarifim (12 Yıllık) Nasıl Yapılır?

  • Un hariç hamur için diğer malzemeler güzelce yoğurulup yavaş yavaş un eklenerek yumuşak ama ele yapışmayan hamur elde edilir.
  • Hamurdan elma büyüklüğünde parça ayılırım dondurucuda dondurulur.
  • Borcam yağlanır ve kalan hamur borcama yayılır. Kenarlardan da 2 parmak kadar yukarı çıksın.
  • Çatal ile tabana delikler açılır.
  • Elmalar rendelenip şeker ile 10 dakika kadar pişirilir ve ocaktan alınıp tarçın eklenip karıştırılır.
  • Hazırlanan elma harcı borcamdaki hamurun üzerine yayılır.
  • Dondurucuda donmuş olan hamur, rende ile elmaların üzerine rendelenir.
  • 180 derece üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra isterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kesme makarna (çorbalık)
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1- 1,5 litre su

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane

Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak 3 su bardağı suda kesme makarnayı haşlayalım .
  2. Ayrı bir kapta terbiyesini hazırlayalım.
  3. Yumurta, un, yoğurt ekleyip çırpalım.
  4. Pürüzsüz olana kadar daha sonra iki su bardağı ılık su ekleyip karıştıralım.
  5. Ve haşlanan kesme makarnanın üzerine ilave edelim kalan suyu da ilave edip tekrar karıştıralım.
  6. Kaynamaya başlayınca tuzunuda ekleyip kısık ateşte ağır ağır pişirin.
  7. Üzeri için küçük bir tavaya 1yemek kaşığı tereyağı 1yemek kaşığı sıvı yağ ve naneyi ekleyip kavurun.
  8. Kavrulan sosu pişen çorbamızın üzerine gezdirelim ve çorbamızı ocaktan alalım afiyetler olsun

Fırında Sebze Mücver Tarifi

 

Fırında Sebze Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo pırasa
  • 1 orta boy havuç
  • 1 küçük patates
  • 1 tabak dolusu doğranmış kurulanmış pazı
  • Yarımşar bağ dereotu maydanoz
  • 4 yumurta
  • 3 tepeleme yemek kas tam buğday unu
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bar sıvı yağ
  • Tuz
  • İstediğiniz baharat çeşitleri
  • (ben az köri, karabiber, yenibahar, nane, toz biber kullandım)
  • Üzeri için ;rende mozarella yada kaşar

    Fırında Sebze Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasa ince ince doğranıp süzülür.
  • Tüm yeşillikler iyice yıkanıp kurutucudan geçirilip kurutulur.
  • İsterseniz kağıt havluyla da kurutabilirsiniz.
  • Patates ve havuç rendelenip büyükçe bir kaba alınır.
  • Tüm sebzeler ve yeşillikler eklenir.
  • Bu arada fırın 180 derecede ısıtılır.
  • Başka bir kapta sos için kalan tüm malzemeler karıştırılır.
  • Sebzelerin üzerine dökülür iyice karıştırılır.
  • Yağlanmış ve unlanmış büyük boy dikdörtgen borcama döktüm ben bu ebatlarda herhangi bir tepsiyi de kullanabilirsiniz.
  • 180 derece Sıcak fırına verilir.
  • 15-20 dk sonra fırından alınır üzerine mozarella veya kaşar rendesi serpilir.
  • Fırın 200 dereceye alt üst ayara getirilip tekrar fırına sürülür. Üzeri kızarınca alınır.
    Not: isterseniz 1 gece önceden tepsiye hazırlayıp buzdolabında muhafaza edip sabaha fırına atabilirsiniz. Afiyet olsun💜

Nefis Soslu Tavuk Pirzola Tarifi

 

Nefis Soslu Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 parça kemiksiz derisiz tavuk pirzola

Tavuğu soslamak için;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber,kekik, kırmızı toz biber

Sos için;

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 küçük soğan
  • 400 gr mantar
  • 1 çay bardağı sut
  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı nişasta (az sütle açılmış)
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz, kırmızı toz biber,az köri,karabiber
  • Dereotu

    Nefis Soslu Tavuk Pirzola Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos için geniş bir kaseye tüm malzemeleri ekleyip karıştırdım.
  • Tavukları sosa bulayıp dinlendirdim. (buzdolabında en az 2 saat)
  • Dinlenen tavuklarımı teflon tavada arkalı önlü güzelce kızarttım.
  • Üzerinin sosu için derin bir tavaya yağ ekleyip kızdırdım.
  • Kızan tavaya minik doğranmış soğan ekleyip kavurdum.
  • Kavrulan soğanların üzerine mantarı ve minik doğranmış sarımsağı ekleyip güzelce sotelenmesini sağladım.
  • Krema ve sütü ilave ettim.
  • Az sütle açılmış nişastayı da ekleyip kıvam alana kadar karıştırdım.
  • Kıvam alan sosuma baharatları ve rendelenmiş kaşarı da ilave edip karıştırmaya devam ettim.
  • Son olarak minik doğranmış dereotunuda ilave ederek kızaran tavuklarımın üzerine sıcak olarak servis ettim.
  • Afiyet olsun 🥰.

Mor Pancar Ve Kereviz Yaprağı Salatası Tarifi

 

Mor Pancar Ve Kereviz Yaprağı Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet mor pancar
  • 2 adet havuç
  • 1 demet kerevizin uç yaprakları
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

    Mor Pancar Ve Kereviz Yaprağı Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?


  • Öncelikle kereviz yapraklarını ufak ufak doğrayalım üzerine yarım limon suyunu ekleyip ovuşturalım. ( yaprağın kokusu kesilsin diye).
  • Mor pancarı ve havuçları rendeleyelim.
  • Maydanozları ufak ufak doğrayalım.
  • Tüm malzemelerin üzerine kalan yarım limon suyunu, nar ekşisini ve tuzunu ekleyerek karıştıralım.
  • Afiyet şifa olsun. 🌺 💖.

16 Aralık 2021 Perşembe

Ezberleri Bozan Kolay Elmalı Kek Tarifi

 

Ezberleri Bozan Kolay Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı sıvı yağ (250 ml)
  • 2 çay bardağı yoğurt (250 ml)
  • 4 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 3-4 adet elma
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı

    Ezberleri Bozan Kolay Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak elmalarımızın kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayarak bir kaseye alalım.
  • Üzerine limon suyunu gezdirerek karıştıralım.
  • Daha sonra tarçın ve şekeri ilave ederek tekrar harmanlayalım.
  • Kek hamuru için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım, şeker beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek çırpamaya devam edelim.
  • Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan kek harcımızı tabanı pişirme kağıdı kaplı kek kalıbımıza dökelim ve spatula yardımı ile yayalım.
  • Hazırladığımız elmalı harcı da kek hamurunun üzerine eşit bir şekilde dökelim. Ben bu tarifte 24×35 cm çapında kalıp kullandım.
  • Daha sonra ceviz kırığı ve hindistan cevizini de üzerine gezdirerek kekimizi önceden ısıtılmış 175°C fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda kekimizi kürdanla kontrol ederek fırından alalım, soğumaya bırakalım.
  • Tamamen soğuyan elmalı kekimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Çay Kahve Yanına Bisküvili Tramisu Toplar Tarifi

 

Çay Kahve Yanına Bisküvili Tramisu Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi (400 gr. )öğütülüp toz haline getirilmiş
  • 2 dolu yemek kaşığı labne peyniri (100gr )
  • 1 avuç kırılmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 adet ortaboy muz (ezilmiş olacak)

Üzerini kaplamak için;

  • 1 yemek kaşığı kakao

    Çay Kahve Yanına Bisküvili Tramisu Toplar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kakao hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım .
  • Elimizle güzelce yoğuralım.
  • Ardından hazırlamış olduğumuz harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayıp kakaonun içine atalım .
  • Her tarafına buladıktan sonra servis tabağına alalım .
  • İşte hepsi bu kadar tiramisu toplarımız hazır.

    Afiyet olsun görüşmek üzere allah’a emanet olun.

Tam Tutan İçli Köfte (Asla Dağılmayan) Tarifi

 

Tam Tutan İçli Köfte (Asla Dağılmayan) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 3 su bardağı köftelik ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yumurta 1 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1 silme çay kaşığı kimyon

İç harcı için:

  • 500 gr dana kıyma
  • 3 orta boy soğan
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı ırı çekilmiş ceviz
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber (Ben kullanmadım)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Biraz sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ  

    Tam Tutan İçli Köfte (Asla Dağılmayan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcımızı hazırlayıp iyice soğutalım.
  • Bunun için kıyma yağlarda kavrulur içine ince doğranmış soğanlar eklenir tekrar kavrulur.
  • Salçasını da ekleyip bir taşım daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır baharatları ceviz ve maydanoz eklenip soğumaya bırakılır.
  • Hamuru için bulgur ve irmik tuz ile 2 su bardağı sıcak(kaynar) su ile ıslatılır.
  • Kapağı kapalı 20 -30 dakika kenarda bekletilir. Bu sürenin sonunda un yumurta salça diğer baharatlar eklenip yoğrulmaya başlanır.Not : yoğurma aşamasında su gerekirse eklenir ben 1 çay bardağına yakın sıcak su daha ekledim !.
  • Macun kıvamına gelince hazırdır. Mandalina büyüklüğünde toplar hazırlanır parmak ile veya salatalık yardımı ile ıslata ıslata içine oyuk yapılıp iç harcı ile doldurulur.
  • Bir kenarı zaten kapalı olan köftenin acık olan kısmı da iyice sıktırarak kapatılır.
  • Bol sıvı yağda önce yüksek ayarda yağ ısıtılmış sonra orta ısıya alınmış ocakta güzelce kızartılır. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Düğme Kereviz Yemeği Tarifi

 

Zeytinyağlı Düğme Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük boy kereviz
  • 3 adet havuç
  • 2 adet portakal
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı sıcak su

    Zeytinyağlı Düğme Kereviz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kerevizleri ve havuçları soyup yıkıyoruz.
  • Kerevizlerin orta kısmını oyarak oyuk kısma havuçları yerleştirip dilim olarak kesiyoruz.
  • Tenceremize sıvı yağı alıp üzerine inçe doğranmış kuru soğanımızı ilave ediyoruz.
  • Onun üzerine de kereviz saplarını yerleştiriyoruz.
  • Ardından dilimlediğimiz kerevizleri tencereye diziyoruz.
  • Üzerine 2 adet taze sıkılmış portakal suyu ve 1 çay bardağı sıcak suyumuzu ekliyoruz.
  • Baharatları ve küp şekeri de ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  • Kerevizler yumuşatsana kadar 35 dk kısık ateşte pişiriyoruz. Ilık servis ediyoruz. Afiyet olsun👌.

.Yoğurtlu Marul Salatası Çok Hafif Ve Çok Pratik Bir Lezzet Tarifi

 

Yoğurtlu Marul Salatası Çok Hafif Ve Çok Pratik Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 büyük havuç
  • 1 göbek salata
  • 2 büyük salatalık
  • 1 kutu mısır
  • 1 diş sarımsak
  • 1 demet dereotu (Kurusuda olabilir)
  • 500g süzme yoğurt (Schmand)
  • Tuz
  • Karabiber

    Yoğurtlu Marul Salatası Çok Hafif Ve Çok Pratik Bir Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle havuçları yıkayıp, soyup, rendeleyelim.
  • Marulumuzu ince ince kıyalım, salatalıkları dilim dilim doğrayalım, mısırıda ekleyelim.
  • Ayrı derin bir kaba yoğurdu dökelim, içine sarımsağı rendeleyelim.
  • Dere otunu ve baharatınıda ekleyelim, sebzelerin üzerine döküp, karıştıralım. Afiyet olsun.