22 Aralık 2021 Çarşamba

Pita Ekmeği Tarifi

 

Pita Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 5 veya 5.5 su bardağı un kontrollü ekleyin az yada çok un alabilir
  • 1 tane yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya

    Pita Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri katarak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım ve 1 saat mayalandıralım.
  • 12 tane bezeye ayıralım.
  • Pasta tabağı büyüklüğünde açıp, tepsiye 4 tane sığacak şekilde yerleştirelim.
  • 250 derecede yaklaşık 7-8 dakika pişirelim. Her fırın farklıdır dikkat edelim.

Ispanak Borani (Ispanağı Sevdiren Lezzet) Tarifi

 

Ispanak Borani (Ispanağı Sevdiren Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg ıspanak
  • 1 adet büyük kuru soğan yada iki küçük soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı pirinç, isteğe bağlı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • Tuz

Üzerine;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş ezilmiş sarımsak, tuz
  • 1 tatlı kaşığı isteğe bağlı mayonez (sayfamda var)

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 -4 adet kırılmış ceviz
  • Pul biber

    Ispanak Borani (Ispanağı Sevdiren Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ispanakları temizleyip doğrayalım, toprağından arınana kadar yıkayalım,süzelim.
  • Geniş bir tavaya sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız kuru soğanları pembeleşene kadar kavuralım .
  • Salçasını koyup bir iki tur çevirdikten sonra süzdüğümüz ıspanakları koyalım, hemen üzerine yıkadığımız pirinçi koyup kapağı kapalı bir şekilde pirinçler yumuşayana kadar pişirelim, gerekirse yarım çay bardağı kaynar su koyalım.
  • Ocağımızı kapatalım, dinlenince sarımsaklı yoğurdunu hazırlayalım, isteğe bağlı mayonez koyabilirsiniz tamamen zevkinize kalmış.
  • Dinlenen yemeğimizi servis tabağına alalım üzerine sarımsaklı yoğurttan istediğimiz kadar dökelim.
  • Sos kabına tereyağı ve sıvı yağını koyalım eriyince elimizde ufalttığımız cevizleri hafifçe kavurup pul biberini koyalım, ocağımızı kapatıp, yemeğimizin üzerine dökelim.
  • Not; ceviz ve mayonez isteğe bağlıdır.

    Malzemeler çoğaltılabilir, yiyeceğiniz kadarına sarımsaklı yoğurt dökerseniz yemeğiniz sulanmayacaktır.

    Denecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹

21 Aralık 2021 Salı

Simit Pişi (Bunu Mutlaka Deneyin) Tarifi

 

Simit Pişi (Bunu Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

(bu tarifte 200 ml su bardağı kullandım.)

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağından 1 parmak eksik un

Bulamak için;

  • Süt
  • Bol susam

Kızartmak için;

  • Bol sıvı yağ

    Simit Pişi (Bunu Mutlaka Deneyin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamurunun için geniş bir kabın içine süt, su, şeker ve mayayı alıp çırpalım.
  • Elemiş olduğunuz unu azar azar ekleyerek çırpıcıyla ya da bir kaşıkla karıştıralım.
  • Elimizle toparlanacak kıvama gelince azar azar un ekleyerek yoğuralım.
  • Tezgaha un serpip unumuzu toparlayalım. Yumuşak ve ele hafif yapışan bir hamur elde edelim.
  • Kabımızın içini çok az unlayalım ve hamurumuzu koyalım, üzerine de çok az un serpip streçleyelim.
  • Dışını örtüyle kaplayıp sıcak bir ortamda en az 50-60 dakika mayalandıralım.
  • Mayalanan hamurun havasını alalım ve unladığımız tezgaha alalım. Çok fazla müdahale etmeden beze yapalım.
  • Bezemizi önce 4 parçaya daha sonra her beze 2 parça olacak şekilde keselim. Yani toplamda 8 bezemiz olacak.
  • Bezeleri undan yardım alarak yuvarlayalım ve yine unladığımız bir yere koyup üzerlerine streç film örtüp 10 dakika kadar daha mayalandıralım.
  • Yaptığımız ilk bezeden başlayarak elimizi hafif unlayarak bezeyi elimizle bastırarak en az 10 cm genişliğinde açalım.
  • Açtığımız bezenin ortasını bir kahve su bardağı ile keselim.
  • Simit şekli verdiğimiz hamurun heryerini önce süte daha sonra susama bulayalım.
  • Yağlı kağıdın üzerine koyalım ve diğer bezeler içinde aynı işlemi uygulayalım.
  • Ortasından çıkan yuvarlak hamurlarıda süte ve susama batırıp yağlı kağıdın üzerine alalım.
  • Bu işlemi tamamlayınca tavaya bol yağ koyup ısıtalım.
  • Orta ateşte ilk yaptığımız simitten başlayarak teker teker simit pisimizin her iki tarafını da kızartalım.
  • Kızaran simit pisileri peçetenin üzerine alıp, yağını alalım.
  • Afiyetle yiyebilirsiniz.

Pastane Poğaçası Tarifi

 

Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı (250 g)
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 6 su bardağı un

İçi için;

  • Peynir

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

    Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için uygun bir yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, yumurta, şeker, tuz ve mayayı alarak karıştıralım.
  • Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyim.
  • Unu da yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Hazır olan hamurumuzdan avuç içi büyüklüğünde bezeler kopartalım ve parmaklarımızın ucu ile genişletelim.
  • Hamurumuzun ortasına peynirli iç harcından yerleştirelim. İç harcı için lor peyniri, kaşar peyniri, beyaz peynir ya da hepsini karıştırarak da kullanabilirsiniz.
  • İç harcını yerleştirdikten sonra iki ucunu kapatarak birleştirelim ve tepsimize yerleştirelim. Tüm hamur bitinceye kadar bu işleme devam edelim.
  • Son olarak poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalla bastırarak çizgiler oluşturalım.
  • Hazır olan poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Dolma İçli Lahana Yemeği Tarifi

 

Dolma İçli Lahana Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük kase ince kıyılmış lahana
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

1 küçük kase kıymalı dolma içi

  • 1 yemek kaşığı kıyma
  • 1,5 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 fiske karabiber,pul biber
  • 1-2 dal maydanoz
  • 3 dal dereotu
  • Çay kaşığı ucu ile nane,tuz
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı nar ekşisi

    Dolma İçli Lahana Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce ince kıydığımız lahananın üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip 5-6 dakika haşlayalım ve süzelim.
  • Tencereye yemeklik doğranmış soğan ı ve yağı alarak kavuralım.
  • Üzerine salçasını alalım kokusu çıkana kadar kavurup dolma içini ilave edelim bir iki tur çevirelim hafif haşlanan lahanaları ilave edelim.
  • 2 dakika daha kavurup üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyelim tuzunu atalım.
  • Kaynayınca ocağı kısalım,lahanalar yumuşayınca ve suyunu çekince ocaktan alalım.
  • Üzerine dereotu serpelim.Afiyet olsun.

Browni Tadında Kurabiye Tarifi

 

Browni Tadında Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin (Oda sıcaklığında beklemiş)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Şerbetli için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker

    Browni Tadında Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz ki soğusun. Derince bir karıştırma kabına un hariç bütün malzemeleri özleşene kadar güzelce karıştırıyoruz.
  • Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Kurabiyeler piştikten 2 dakika sonra ilk sıcaklığı çıkınca soğumuş şerbeti kaşık yardımıyla üzerlerine dökelim.
  • 1-2 saat sonra servis edebilirsiniz. Deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet şeker olsun. 😊❤️

Çay Kahve Yanına Bisküvili Tramisu Toplar Tarifi

 

Çay Kahve Yanına Bisküvili Tramisu Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi (400 gr. )öğütülüp toz haline getirilmiş
  • 2 dolu yemek kaşığı labne peyniri (100gr )
  • 1 avuç kırılmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 adet ortaboy muz (ezilmiş olacak)

Üzerini kaplamak için;

  • 1 yemek kaşığı kakao

    Çay Kahve Yanına Bisküvili Tramisu Toplar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kakao hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım .
  • Elimizle güzelce yoğuralım.
  • Ardından hazırlamış olduğumuz harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayıp kakaonun içine atalım .
  • Her tarafına buladıktan sonra servis tabağına alalım .
  • İşte hepsi bu kadar tiramisu toplarımız hazır.

    Afiyet olsun görüşmek üzere allah’a emanet olun.

10 Dakikada Bol Soslu Pasta Tarifi

 

10 Dakikada Bol Soslu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı dolu un

Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı un

    10 Dakikada Bol Soslu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şeker ve yumurtayı iyice çırpın.
  • Süt ve yağı ekleyip çırpın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip çırpın.
  • Yağlanmış borcama veya tepsiye dökün.
  • 190 derece fırında pişirin.
  • O pişerken sos malzemelerin hepsini bir tencerede kaynatın .
  • Kürdan testi yapın, fırından keki alın .
  • İlk sıcağı çıkınca kesin sosu her yerine dökün afiyet olsun.

Soğan Sarımsak Mezesi Tarifi

 

Soğan Sarımsak Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Küçük 1 kase arpacık soğan
  • 1 baş sarımsak
  • Baharatların hepsinden 1 çay kaşığı kullandım (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı narekşisi 

    Soğan Sarımsak Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı sarımsağı temizleyip genişçe bir kaseye aldım.
  • Üzerine pulbiber, karabiber,kekik,kırmızı toz biber,kimyon tuz birazda zeytinyaği ekleyip harmanladım.
  • Fırın kabına yerleştirip üzerini ıslatılıp sıkılmış yağlı ile kapattım.
  • 200 dereceli fırında soğan ve sarımsak yumuşayana kadar pişirdim.
  • Pişmesine yakın yarım kahve fincanı zeytinyağı ile 3 yemek kaşığı nar ekşisini açtım.
  • Pişen soğan ve sarımsağın üzerine gezdirip karıştırdım. Tekrar 10 dk kadar fırınlayıp mezeyi tamamladım. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun🖐🌸🌸.

Özel Baharat Karışımı İle Kapse Pilavı Tarifi

 

Özel Baharat Karışımı İle Kapse Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı yasmin pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet tavuk bulyon

Baharat karışımı için;

  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı cajun baharatı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığının ucuyla toz zencefil
  • 2 adet karanfil

    Özel Baharat Karışımı İle Kapse Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce küçük bir kapta baharat karışımımızı hazırlayalım, kenarda dursun.
  • Pirinçlerimizi güzelce, su berrak olana kadar yıkayıp süzgece alalım.
  • Pirinç tenceresine yağı alalım, eritelim.
  • Eriyen tereyağının üzerine pirinçleri ekleyelim.
  • Ocağın altını açıp kavurmaya başlayalım.(bu sırada çok az sıcak su ile bulyonumuzu eritelim. ).
  • Bütün pirinçler güzelce yağ ile birleşsin.
  • Pirinçler bağımsızlığını ilan etmeye başladıysa, bulyonu erittiğimiz bardağın tamamını su ile doldurup pilava ekleyelim. Şöyle bir karıştıralım.
  • Ocağı kısık-orta ateşe getirelim. (elektrikli ocak kullananlar için, ben 4te pilavlarımı demliyorum).
  • 2 bardak suyu da ekleyelim. Baharat karışımını ekleyelim, baharatın tencerenin tamamına eşit dağılması için hafifçe karıştıralım.
  • Kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  • 7-8 dakika sonra kontrol edelim.
  • Ortasından tahta kaşıkla bir delik açtığımızda su ile dolmuyorsa pişmiş demektir.
  • Şimdi tencereyi ocaktan alalım kapağın altına temiz havlu koyarak en az yarım saat demlenmeye bırakalım, sonra pilavımız hazır.
  • Afiyet olsun :)).

Izgara Tadında Tavuk Bonfile Tarifi

 

Izgara Tadında Tavuk Bonfile Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber (Silme)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak

    Izgara Tadında Tavuk Bonfile Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüslerini enlemesine olacak şekilde ikiye kesiyoruz. (eğer tavuklarınız büyükse üç parçaya da bölebilirsiniz. )
  • Kestiğimiz tavukların üzerlerine bıçakla çizikler atıyoruz.
  • Tavukların marinesi için verilen bütün malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz.
  • Daha sonra tavukları da sosun içerisine alıp karıştırıyoruz.
  • Bu şekilde üzerini kapatıp 4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. (bir gece önceden marine işlemini yaparsanız çok daha yumuşak olacaktır. )
  • Dinlenen tavukları pişirmek için yapışmaz yüzeyde bir  tavayı iyice ısıtıyoruz. (isteğe bağlı pişirirken çok az sıvı yağ kullanabilirsiniz. )
  • Isınan tavaya tavukları alıp arkalı önlü pişiriyoruz. (tavukları pişirirken tavanın iyice ısınması gerekiyor. Aksi halde tavuklar pişerken suyunu salacak ve sertleşeceklerdir. )
  • Tavuklar pişerken tavaya  domates biber de ekleyip pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.