2 Ocak 2022 Pazar

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek haşlanmış
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağını tavada kızdırıp yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
  • Salçaları da ekleyip devam kavurun, bulguru ve tereyağını ilave edip 5dk yakın birlikte kavurup 4 su bardağı kaynar su ekleyin.
  • 2 tur karıştırdıktan sonra tuzunu karabiberini ve haşlanmış mercimeği de ekleyip karıştırın.
  • Kapağını kapatıp 20dk yakın kısık ateşte pişirin .Afiyet olsun.

Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi

 

Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • 5-6 kaşık zeytinyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Yoğurdu için:

  • 5 kaşık yoğurt ( katı yerinden )
  • 2 ince diş sarımsak
  • Tuz

Yağı için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir miktar pul biber

    Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasaları yıkayıp ince ince doğrayalım. Tencereye sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip 3-4 dk soteleyelim.
  • Üzerine pırasaları ekleyip suyunu çektirene kadar karıştırarak pişirelim suyunu çekince salça ve baharatları ekleyip karıştırıp altını kapatalım.
  • Servis tabağına alalım yoğurdu için sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırıp pırasanın üzerine yayalım.
  • Üzerinin yağı için tereyağ ve sıvı yağı küçük tavaya alıp eritelim.
  • İçerisine son olarak pul biberi ekleyip hafif yakıp yoğurdun üzerinde gezdirelim.

Özel Sosuyla Mangal Tadında Fırında Çöp Tavuk Şiş Ve Patates Tarifi

 

Özel Sosuyla Mangal Tadında Fırında Çöp Tavuk Şiş Ve Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tüm tavuk göğsü
  • 2 adet orta boy patates

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeterince tuz,
  • 1 er çay kaşığı karabiber ,kırmızı toz biber, kekik isterseniz pul biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 10-12 adet çeri domates
  • Yeterince çöp şiş

    Özel Sosuyla Mangal Tadında Fırında Çöp Tavuk Şiş Ve Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etleri küp küp doğranır bir kaba koyulur.
  • Üzerine yoğurt ,sıvı yağ, rendelenmiş sarımsak, domates salçası, tuz ve baharatlar eklenir ve güzelce karıştıralım üzerini örtelim en az 1 saat dolapta bekletelim.
  • Fırın tepsimize fırın kağıtını serelim.
  • Çöp şişlerine sırası ile domates biber ve tavuk etlerini istediğiniz şekilde dizelim ve tepsiye yerleştirelim.
  • Geri kalan sosun içine 2 adet patatesi elma dilimi şeklinde doğrayarak sos ile karıştıralım ve tepsinin bir tarafına dizelim.
  • Hazırladığımız tavuk şişleri ve patatesin üzerini kapatmak için fırın kağıtımızı şekil alması için ıslatalım ve tepsimizin üzerini tamamen kapatalım.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim.
  • Fırınımızı açalım üzerindeki fırın kağıtını alalım ve fırınımızı 220 dereceye çıkaralım .
  • Üzeri biraz kızarınca çöp şişlerin alt kısmını çevirelim.
  • Her iki tarında kızarmasını sağlayalım arada fırınımızın kapağını tekrar açalım ve elimiz ile şişlerin alt taraflarını üste çevirerek iki tarafın da kızarmasını sağlayalım.
  • Pişen tavuk şişleri patatesler ile sıcak servis yapılmasını öneriyorum. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun❣️.

Yeşil Mercimekli Tel Şehriye Çorbası Tarifi

 

Yeşil Mercimekli Tel Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 çay bardağı haşlanmış mercimek
  • 1adet küçük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 litre +1 su bardağı su

    Yeşil Mercimekli Tel Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğanı ,minik doğrayalım yağ ile birlikte kavuralım.
  • Salçaları ve pul biberi ekleyelim .
  • 1-2 dakika daha salçanın kokusu çıkana kadar kavurup ,suyunu ve nanesini ekleyelim.
  • Çorbanın suyu kaynayınca tel şehriye ve haşlanmış olan yeşil mercimeği ilave edelim .
  • Kaynayınca kısık ateşte 10 dakika pişirelim ocaktan alalım.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dakika dinlendirelim.
  • Mis gibi çorbamızı limon ve pul biber eşliğinde servis edelim. Afiyet olsun.

1 Ocak 2022 Cumartesi

Ana Yemekte Vazgeçilmeziniz Olacak Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tarifi

 

Ana Yemekte Vazgeçilmeziniz Olacak Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 1 tane kırmızı dolma biber veya kapya biber
  • 2 tane orta boy patates
  • 1 küçük kase haşlanmış bezelye
  • 1 yemek kaşığından biraz az salça
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Beşamel sosu için;

  • 2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağından biraz fazla süt
  • Tuz

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

    Ana Yemekte Vazgeçilmeziniz Olacak Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini küp küp doğrayalım.
  • Bir tavaya yağı koyup eti kavuralım suyunu çekmeye yakın biberi ilave edip 1-2 dk kavuralım.
  • Daha sonra salçayı ilave edip karıştıralım.
  • 1-2 dk daha suyunu ve bezelyeyi baharatları ilave edip karıştırıp 1 kere kaynatıp altını kapatalım.
  • Patatesleri küp küp doğrayıp kızartalım.
  • Çanaklara veya herhangi bir fırın kabına koyalım.
  • Beşamel sosu için bir tavada yağı eritelim unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Daha sonra sütü ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Kaynaya kadar karıştırıp kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
  • Çanaklara koyduğunuz yemeğin üstüne 1 kepçe kadar koyalım.
  • Üzerine kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 250 derecede üstü kızarana kadar pişirelim.

Tez Börek (Kahvaltınızın Vazgeçilmezi Olacak) Tarifi

 

Tez Börek (Kahvaltınızın Vazgeçilmezi Olacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 hamur kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su
  • Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • Yarım kg lor peyniri

    Tez Börek (Kahvaltınızın Vazgeçilmezi Olacak) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kaba lor peynirini, yumurtayı ve maydanozu alıp karıştıralım.
  • Ardından tuzu, hamur kabartma tozunu ekleyip karıştırın. 1 kase su alın.
  • Unu birer bardak olacak şekilde kontrollü eklemeye başlayalım.
  • Bir yandan da az az su ekleyelim. Hamurumuz ne çok cıvık ne de çok sert olacak.
  • Hamurumuzu yaptıktan sonra tezgahımızı unlayalım ve hamuru merdane ile açalım.

Ezme Patates Salatası Tarifi

 

Ezme Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patates (Miktarı kişi sayısına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz )
  • 3 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı mısır
  • 3-4 adet küçük doğranmış kornişon turşu
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tutam ince kıyılmış dereotu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz
  • Limon suyu

    Ezme Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup ocakta yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
  • Daha sonra suyunu süzüp uygun bir kaba alıp eziyoruz.
  • Havuçları soyup rendeliyoruz.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alıyoruz.
  • Zeytinyağ ekleyip ocakta hafif rengi dönene kavuruyoruz.
  • Havuçları ekleyip havuçlar yumuşayana kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra ezmiş olduğumuz patatese ilave ediyoruz.
  • Ilıdıktan sonra mısır hariç bütün malzemeleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  • Küçük silikon kalıba koyup elimizle bastırıp servis tabağına çevirerek şekil veriyoruz.
  • Orta kısmını mısır la süsleyip servis yapıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.

Kendi Sosunda Pişen Makarna Tarifi (Az Malzeme İle)

 

Kendi Sosunda Pişen Makarna Tarifi (Az Malzeme İle) İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 4 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 adet orta boy biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 5 dolu yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane tavuk bulyon
  • Sıcak su
  • Tuz

    Kendi Sosunda Pişen Makarna Tarifi (Az Malzeme İle) Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağı tencereye koyulur.
  • Üzerine ince doğranmış biber ve soğan eklenir 3-4 dakika kavuralım.
  • Salçayı ekleyip karıştıralım.
  • Sonra rendelenmiş domatesleri de ekleyelim 2-3 dk erisin makarnayı da ekleyip.
  • Karıştıralım ve suyumuzu 2-3 parmak geçecek şekilde ekleyelim.
  • Sonra 1 tane tavuk bulyon ekleyelim ben ekliyorum çok seviyorum isterseniz eklemeyede bilirsiniz size kalmış.
  • Tuz ekleyip ocağımızı orta ateşe alıp kapağı kapalı bir şekilde ara ara karıştırarak suyu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Tablacı Salatası Tarifi

 

Tablacı Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane kuru soğan
  • 3 tane domates
  • 1 tutam maydanoz

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber (miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yeteri miktarda tuz

    Tablacı Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanın kabuğunu soyalım ikiye bölüp doğrayalım, elimizle ovarak acısını çıkaralım süzgece alıp yıkayalım ve suyunu süzelim.
  • Domatesleri ve maydanozu doğrayalım.
  • Sos malzemelerini kasede karıştıralım, bütün malzemeleri bir kaba alıp hazırladığımız salata sosunu dökelim.
  • Damak tadına göre tuz ilave edip karıştıralım.
  • Salatamız servise hazır.🌹afiyet olsun 🌹.

Yumuşacık Ev Köftesi Tarifi

 

Yumuşacık Ev Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı salça (Tercihen yarı yarıya biber ve domates salçası)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke (Ben üzüm kullandım)
  • 3 adet kepekli sandviç ekmeği içi

Baharatlar;

  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zahter
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu
  • Çay kaşığının ucuyla yenibahar

Köftelere şekil verirken;

  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Yumuşacık Ev Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tuz, karbonat ve baharatları küçük bir kaseye alalım.
  • Soğanı rendenin en ince tarafıyla rendeleyelim. Çıkan suyu ile birlikte derince bir kaba alalım. Üzerine kıyma, sarımsak rendesi, yumurta, salça, baharatlar, zeytinyağı ve sirkeyi ekleyelim. Yoğurmaya başlayalım. Sirke köftenin yumuşak olmasını sağlıyor.
  • 3 adet kepekli sandviç ekmeği dilimini ufak parçalar halinde ekleyelim. Siz beyaz ekmek de kullanabilirsiniz (Ancak ne kadar ekmek gerekeceği kıymadan kıymaya değişebilir. Aşağıdaki fotoğraflardan köfte harcının kıvamına bakabilirsiniz)
  • Bütün malzemelerin hemhal olması için güzelce yoğuralım. En az 15 dakika, elimizin lezzeti köfteye geçmeli 😊
  • Köfte kıvam aldığında ağzı kapalı şekilde dolapta en az 5 saat bekletelim. Bu kısım önemli.
  • Dolaptan aldığımız köfteleri şekillendirmeden önce parmaklarımızı zeytinyağı ve sirke karışımına batıralım. Her köfte için aynı işlemi tekrarlayalım.
  • Şekil verelim. Kısık ateşte yağ koymadan, çevire çevire pişirelim. Afiyet olsun.

Sütlü Brokoli Çorbası Tarifi

 

Sütlü Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy brokolinin yarısı
  • 1 küçük boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 litre su

Sütlü sos için;

  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt

    Sütlü Brokoli Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brokoliler çiçeklerine ayrılıp iyice yıkanır.
  • Patates ve havuç rendelenir soğan ve sarımsak doğranır hepsi birlikte tencereye alınıp üzerini geçecek kadar kaynamış su (1,5 litre kadar) koyulur ve sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Pişen sebzeler blendırdan geçirilir ve sosunu hazırlamaya geçilir.
  • Eriyen tereyağa unu eklenerek kavurulur,
  • Kavrulan una sütü azar azar eklenir ve karıştırılır fokurdayınca altı kapatılıp çorbaya dökülür ve karıştırılır.
  • Bir iki kaynayınca altı kapatılır. Not: dilerseniz üzerini süslemek için sostan 1 yemek kaşığı ayırıp çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz .Afiyet olsun💫