6 Ocak 2022 Perşembe

Ev Yapımı Tavuk Tantuni (Dışarda Yediklerinizi Unutturacak Bir Tantuni) Tarifi

 

Ev Yapımı Tavuk Tantuni (Dışarda Yediklerinizi Unutturacak Bir Tantuni) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg minik minik doğranmış tavuk göğsü
  • 1 su bardağı sıvı yağ (isteğe göre yağı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yedibahar
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

Tavada lavaş ekmeği için;

  • 4 su bardağı un
  • Yarım paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • Ilık su

    Ev Yapımı Tavuk Tantuni (Dışarda Yediklerinizi Unutturacak Bir Tantuni) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle lavaş ekmeği için geniş bir yoğurma kabına un ,tuz ,şeker, mayayı alalım.
  • Ortasını açıp yavaş yavaş su ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanması için dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde parçalar alıp merdane veya oklavayla açarak bir servis tabağı büyüklüğüne getirin.
  • Tavayı ocağa bırakın ısınınca ince açtığınız lavaş ekmeğini tavaya alın ve önlü arkalı pişirin.
  • Temiz bir bez üzerine aldığınız lavaşlar tantunide kullanılmaya hazırdır.
  • Tavuk eti için uygun bir tencereye yada saç tavaya sıvı yağı alın içerisine minik minik doğranmış tavuk göğsü etini dökün ,suyunu verip yumuşayana kadar pişirin.
  • Daha sonra 2 su bardağı su ve baharatları ilave edip kısık ateşte biraz kavurduktan sonra ortasını açıp ekmeği yağa bandırıp ekmeği tabağa alalım.
  • Tavuk eti, domates, maydanoz ve soğanı üzerine sıralayıp ister durum yapar ister açık bir şekilde servis yaparsınız. Afiyet olsun.

Kızartmadan Direk Fırına Atabileceğiniz Kolay Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi

 

Kızartmadan Direk Fırına Atabileceğiniz Kolay Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 700 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı dolusu galeta unu/ ekmek içi
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2-3 tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
  • 1.5 çay kaşığı kimyon,
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sebzeleri için;

  • 1 adet iri boy havuç
  • 1 adet iri boy patates
  • 1 adet iri boy kapya biber
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet iri boy kuru soğan ya da 20 adet arpacık soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ (60 ml)

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası/ 2 adet domates püresi
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

    Kızartmadan Direk Fırına Atabileceğiniz Kolay Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle köfteyi hazırlayın. Maydanozu ve soğanı ince ince kıyın. Tüm malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurup dinlendirin.
  • Yuvarlak büyük  borcama istediğiniz büyüklükte sebzeleri doğrayın. Soğanı da piyaz şeklinde doğrayın (Arpacık soğan kullanacaksanız sorun yok :))
  • Sebzeleri boracama alın ve üzerine 1 çay kaşığı tuz ve zeytinyağı ekleyip harmanlayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 10 -15 dk kadar yarı pişirin.
  • Köfteye büyük misket olacak şekilde yuvarlayıp şekil verin.
  • Sosunu hazırlayın. Domates püresi kullandım ve su ile baharatları ekleyip karıştırın.
  • Yarı pişmiş sebzelerin üzerine köfteleri dizin. Kaşık ile köfte ile sebzelerin üzerine sosu dökün.
  • Fırında 25 dakika kadar kontrollü pişirin. Afiyet olsun :). Youtube kanalıma abone olursanız çok sevinirim :)
  • Not: Köfte malzemesi 2 adet büyük yuvarlak borcama göre. Dolayısıyla yaptığınız köftenin yarısını buzluğa atıp saklayabilirsiniz. Tekrardan bu tarifi yapmak isterseniz buzluktan çıkartıp pişirebilirsiniz.

Fırında Karnabahar Tarifi

 

Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • Sıcak su
  • Tuz

Sosu için

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber, pul biber, zerdeçal, kekik
  • Yarım şişe maden suyu
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

    Fırında Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karnabaharları güzelce yıkayıp ayıklayalım çok küçük olmayacak şekilde kesip tencereye alalım
  • Üzerine sıcak su ve tuz ekleyip 12 dakika boyunca kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayan karnabaharı süzüp soğumaya bırakalım.
  • O sırada sosu hazırlayalım tüm sos malzemelerini kaseye alalım güzelce karıştırıp son olarak maden suyu ekleyelim.
  • Tekrar karıştıralım.
  • Soğuyan karnabaharları sosa bulayıp tepsiye dizelim.
  • 200 derece ısınmış fırına atalım.
  • Üzerleri kızarana kadar pişirelim ve servise hazır yoğurt, ketçap, mayonez ile servis edebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Sade Bulgur Pilavı Yapılışı Tarifi

 

Sade Bulgur Pilavı Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı tavuk suyu (et suyu, tavuk suyu yada kaynar su)
  • 50 gram tereyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz (azaltılabilir ya da artırılabilir )

    Sade Bulgur Pilavı Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ocağa aldığımız uygun bir tencerenin içinde tereyağını eritip kızdırın.
  • Yağ eridikten sonra içine bulguru ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
  • Bulgurumuz kavrulduktan sonra suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırın.
  • Pilavınızı, kaynayana kadar orta dereceli ateşte, üzeri göz göz olunca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Bulgurdan bulgura fark olacağı için pişirme süresi kısalıp çoğalacağı gibi suyunda da farklılık olabilir. Su az gelirse ilave edin.
  • Pilav piştikten sonra tencereye peçete koyarak 20 dakika dinlenmesini sağlayın. Afiyet olsun :)

Kereviz Sapı Çorbası (Farklı Tat Arayanlara) Tarifi

 

Kereviz Sapı Çorbası (Farklı Tat Arayanlara) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kerevizin yaprakları
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ
  • 1,5 litre su

Yoğurt terbiyesi için:

  • 1, buçuk su bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu

En üstü için:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

    Kereviz Sapı Çorbası (Farklı Tat Arayanlara) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tenceremize yağı alalım ve küp küp doğradığımız kapya biber ve soğanları ilave edip bir güzel karıştıralım.
  • Ardından Doğradığımız kerevizin yapraklarını da ekleyip karıştıralım.
  • Tuzunu ve suyunu da ilave edip kaynamaya bırakalım.
  • Bu sırada yoğurtlu karışımı yapmaya başlayalım.
  • Bir kasenin içerisine yoğurdu unu ve limon suyunu alıp karıştıralım.
  • Pişen sebzelerimizi bilendırdan geçirelim ve bir kepçe yoğurtlu karışımın içine döküp hızlıca karıştıralım.
  • Ardından tencerenin içine yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave edip karıştıralım.
  • Daha sonra bir iki taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp servis edebiliriz. Servis önerisi için üzerine yağ ile toz kırmızıbiberi kavurup gezdirebiliriz.

Mütebbel Tarifi

 

Mütebbel Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kimyon

    Mütebbel Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Közlenmiş patlıcanları püre kıvanına yakın bir kıvam alana kadar ince ince kıyıyoruz. Varsa satırdan geçirmek daha kolay oluyor.
  • Bir kaba yoğurt, tahin, zeytinyağı, tuz, kimyon ve rendelenmiş sarımsağı karıştırıyoruz.
  • Ardından kıydığımız patlıcanları ekleyip karıştırıyoruz. Servis tabağına alıp dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun. ❤️.

Fırında Kızartmadan Sebzeli Köfte (Nefis Lezzet) Tarifi

 

Fırında Kızartmadan Sebzeli Köfte (Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 300 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sebzeleri;

  • 4 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet soğan yada arpaçık soğan
  • 10 adet çeri domates yada iki adet normal domates

Baharatları;

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Fırında Kızartmadan Sebzeli Köfte (Nefis Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle köftesini hazırlıyoruz, bütün köfte malzemelerini yoğurma kabına alıyoruz çok iyi yoğuruyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak şekil veriyoruz vaktimiz varsa buzdolabında köfteleri dinlendirelim.
  • Sebzeleri hazırlıyoruz patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde yemeklik doğruyoruz .
  • Havucu ve diğer sebzeleri doğruyoruz.
  • Hepsini fırın tepsisine alıyoruz.
  • Üzerine dört yemek kaşığı zeytinyağ ilave edip baharatları serpiyoruz .
  • Hepsini çok iyi karıştıyoruz.
  • 160 derece fırında hafif yumuşayana kadar pişiriyoruz .
  • Fırından sebzeleri alıyoruz üzerine köfteleri diziyoruz .
  • Üzerine salçayla suyu sıvı yağ hepsini çırpıyoruz eşit gezdiriyoruz.
  • Üzerine domatesleri ilave edip fırına veriyoruz üzerini yağlı kağıdı ıslatıp kapatarak pişirebiliriz. Afiyetle.

5 Ocak 2022 Çarşamba

En Pratik 5 Nefis Meze Tarifi

 

En Pratik 5 Nefis Meze Tarifi İçin Malzemeler

PRATİK EZME;

  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

AMERİKAN SALATA;

  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz

KÖZ PATLICAN BİBER MEZESİ;

  • 500 gr közlenmiş patlıcan
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz (içine)
  • 1 çay kaşığı tuz (soğanları ovmak için)

TURP MEZESİ;

  • 4-5 adet orta boy kırmızı turp
  • 1 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı tuz

KARAMELİZE SOĞAN MEZESİ;

  • 5-6 adet küçük boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

    En Pratik 5 Nefis Meze Tarifi Nasıl Yapılır?  Pratik Ezme:

    1. Öncelikle dörde böldüğümüz soğanı rondoya alalım.
    2. Üzerine yıkayıp doğradığımız  kırmızı biber,  yeşil biber ve  sarımsağı ekleyerek rondoyu çalıştıralım.
    3. Ardından doğradığımız domatesi de ilave ederek rondoyu tekrar çalıştıralım. Birkaç saniye çalıştırmanız yeterli olacaktır.
    4. Rondodaki tüm karışımı bir süzgece alarak suyunun süzülmesini sağlayalım.
    5. 10-15 dakika suyunun süzülmesini bekledikten sonra tüm malzemeyi bir karıştırma kabına alalım.
    6. Üzerine  biber salçası, domates salçası,  kıyılmış maydanoz,  kuru nane,  pul biber, sumak, tuz,
    7.  nar ekşisi ve  zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.
    8. Güzelce karıştırdığımız ezmemiz servise hazır. Maydanoz ve limon dilimleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Bu Poğaçalar Vazgeçilmeziniz Olacak Tarifi

 

Bu Poğaçalar Vazgeçilmeziniz Olacak Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket toz maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı nişasta
  • Aldığı kadar un(ben 4.5su bardağı kullandım)

İçine koymak için;

  • Sucuk (Siz dilediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Bu Poğaçalar Vazgeçilmeziniz Olacak Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için derin bir kabın içine ılık sütü, şekeri ve mayayı ekleyip karıştırdım.
  • Diğer malzemeleri de ekledikten sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan ama oldukça yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurdum.
  • Hamurun üzerini kapatıp 40dakika kadar mayalanmaya bıraktım.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alıp biraz yoğurduktan sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayırdım.
  • Her bezeyi elimle biraz açıp sucuk koyduktan sonra kapatıp yuvarladım.
  • Poğaçalarımı fırın tepsisine dizdim.
  • Bütün hamur bittikten sonra fırını 15dakika tepsi mayası için beklettim.
  • Daha sonra uzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik attım.
  • En son susam serperek 180 derecelik fırında pişirdim.
  • Afiyet olsun.