Ev Yapımı Tavuk Tantuni (Dışarda Yediklerinizi Unutturacak Bir Tantuni) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg minik minik doğranmış tavuk göğsü
- 1 su bardağı sıvı yağ (isteğe göre yağı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yedibahar
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
Tavada lavaş ekmeği için;
- 4 su bardağı un
- Yarım paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- Ilık su
Ev Yapımı Tavuk Tantuni (Dışarda Yediklerinizi Unutturacak Bir Tantuni) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle lavaş ekmeği için geniş bir yoğurma kabına un ,tuz ,şeker, mayayı alalım.
- Ortasını açıp yavaş yavaş su ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanması için dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde parçalar alıp merdane veya oklavayla açarak bir servis tabağı büyüklüğüne getirin.
- Tavayı ocağa bırakın ısınınca ince açtığınız lavaş ekmeğini tavaya alın ve önlü arkalı pişirin.
- Temiz bir bez üzerine aldığınız lavaşlar tantunide kullanılmaya hazırdır.
- Tavuk eti için uygun bir tencereye yada saç tavaya sıvı yağı alın içerisine minik minik doğranmış tavuk göğsü etini dökün ,suyunu verip yumuşayana kadar pişirin.
- Daha sonra 2 su bardağı su ve baharatları ilave edip kısık ateşte biraz kavurduktan sonra ortasını açıp ekmeği yağa bandırıp ekmeği tabağa alalım.
- Tavuk eti, domates, maydanoz ve soğanı üzerine sıralayıp ister durum yapar ister açık bir şekilde servis yaparsınız. Afiyet olsun.