Trabzon Usulü Mis Gibi Pırasa Tavası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane pırasa (saplarını yemek yapmıştım yapraklarını değerlendirdim saplarıylada olur )
- 1 çay bardağı su veya soda
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 su bardağı mısır unu
- 2 tane yumurta
Kızarmak için ;
- Sıvı yağ
Trabzon Usulü Mis Gibi Pırasa Tavası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pırasaları ince doğrayın güzelce yıkayıp suyunu süzün.
- Yoğurma kabına yumurtaları kırıp soda veya su ile çırpın.
- Tuzunu ve mısır ununu ekleyip karıştırın .
- Sonra pırasaları ekleyin .
- Elinizle iyice yoğurun .
- Sonra tavaya yağ dökün hamuru tavaya yayın kapağını kapatın.
- Orta ateşte yavaş yavaş çevirerek pişirin.
- Çevirecek olduğunuz kapağı hafif yağlayın yapışmasın.
- Çevirdikten sonra tavayı tekrar yağlayın ben üç dört kere çevirin.
- Pişince biraz dinlendirin kesip servis edebilirsiniz.
İsterseniz üzerine kaşar rendelenir yada üzerine süzme yoğurt dökülüp servis edebilirsiniz yada farklı malzemeler de ekelenilir ama ben orjinalini paylaşmak istedim denerseniz pişman olmazsınız sağlıcakla afiyette kalın.