3 Şubat 2022 Perşembe

Ağızda Dağılan Enfes Nişastalı Kurabiye Tarifi

 

Ağızda Dağılan Enfes Nişastalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin (Oda sıcaklığında)
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 5 yemek kaşığı un
  • Alabildiği kadar nişasta

İç harcı için;

  • Çekilmiş fıstık

    Ağızda Dağılan Enfes Nişastalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta malzemeleri karıştırıyoruz nişastasını en son yavaş yavaş ekliyoruz.
  • Hamurumuz ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
  • Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içini oyup, fıstığımızı koyup, kapatarak fotoğraftaki gibi şekil veriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede 15-20 dk pişiriyoruz afiyet olsun.
  • Dikkat kurabiye pembeleşmeden fırından çıkarınız, rengi beyaz kalmalıdır.

Browni Tadında Çikolatalı Islak Kek ️ Tarifi

 

️Browni Tadında Çikolatalı Islak Kek ️ Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında olmalı)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 1.5 su bardağı soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve

Ganajı için;

  • Yarım paket krema
  • 80 gr sütlü çikolata

    Browni Tadında Çikolatalı Islak Kek ️ Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce kekimizi hazırlamak için yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpalım. Süt zeytinyağını ekleyelim. Kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu eleyip, ilave edip, karıştıralım.
  • Kalıbımızı tereyağıyla yada margarinle yağlayıp kek karışımını dökelim kalıba.
  • Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında kürdan testi yapıp kekimizi kontrollü pişirelim pişen kekimizi fırından alıp 5-10 dk beklettikten sonra çöp şişle yada farklı birşeyle her tarafına delikler açalım.
  • Sütlü karışımı kekin üzerine dökelim bir saat bekletelim bir saat sonra keki ters çevirelim.
  • Üzeri için; yarım paket kremayı ısıtalım ısınan kremanın içine sütlü çikolatayı ekleyip, çikolata eriyene kadar karıştıralım.
  • Soğuyan çikolatayı kekimizin üzerinde dökelim, istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben fındık deneyeceklere afiyet olsun.

2 Şubat 2022 Çarşamba

Ekonomik Kaşar Peyniri Tarifi

 

Ekonomik Kaşar Peyniri Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 150 gram kaşar
  • 1 fiske tuz

    Ekonomik Kaşar Peyniri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt, nişasta, tereyağ ve kaşarı tencereye alıp pişiriyoruz.
  • 1 fiske tuzu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Piştikten sonra ocaktan alıp süt kutusuna kaşar peynirini koyuyoruz.
  • İlk sıcağı çıktıktan sonra buzdolabında 3-4 saat dinlendiriyoruz. Ve kaşar peynirimiz hazır. 

Tekirdağ Köftesi (Piyazı İle) Tarifi

 

Tekirdağ Köftesi (Piyazı İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 dilim ekmek ya da galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı irmik
  • 4 yemek kaşığı su
  • Yarım çay kaşığı karbonat(silme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber

Piyazı için;

  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 1 adet domates
  • Maydanoz
  • 1 adet limon suyu
  • Zeytinyağ
  • Sumak,tuz,pul biber

    Tekirdağ Köftesi (Piyazı İle) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte harcı için kıymayı yoğurma kabına alıyoruz. (eğer ekmek kullanacaksınız ayrı bir kapta ekmeği az su ile ıslatıp yumuşatın. )
  • Kıymanın üzerine rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekmek içini ya da galeta ununu 4 yemek kaşığı kadar suyu(ekmek kullanıp ıslattıysanız su eklemeyin. Galeta unu kullanırsanız suyu ekleyin. )ve bütün baharatları ekleyip iyice yoğurun.
  • Son olarak yumurtayı,irmiği ve karbonatı ekleyip yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurmaya devam edin.
  • En son köfte harcını 10 kez yukarı kaldırıp kaba sertçe vurun. Bu işlemi mutlaka yapın.
  • Hazır olan köfte harcının üzerini streç filmle kapatıp dinlenmeye bırakın.
  • Pişireceğiniz vakit köfte harcını uzun ince parmak şeklinde şekillendirip yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü kızartın.
  • Kıymanız yağlıysa tavaya yağ eklemenize gerek yoktur. Eğer yağsız bir kıymayla yapıyorsanız az sıvı yağ ekleyip kızartabilirsiniz.
  • Piyazı için haşlanmış fasülyeleri salatayı yapacağınız kaba alın.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanozu,küp doğranmış domatesleri,yeşil soğanı ve piyazlık doğranmış soğanı alıp karıştırın.
  • En son zeytinyağı,limon suyu ve baharatlarını da ekleyip karıştırın.
  • İsteğe bağlı olarak nar ekşisi de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mayasız İçli Pişi Tarifi

 

Mayasız İçli Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 4 su bardağı un(kontrollü)

İç harcı için;

  • Yarım kg ıspanak
  • 1 adet soğan
  • Peynir
  • Tuz,pul biber

    Mayasız İçli Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuralım. Çok yumuşak bi hamur olmayacak.
  • İç malzemesi için ıspanaklarımızı güzelce yıkayıp doğrayalım.
  • Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ alıp küp küp doğranmış soğanlarımızı ekleyelim.
  • Pembeleşinceye kadar kavurup ıspanakları ilave edelim.
  • Ispanaklar suyunu salıp tekrar çekince tuz ve pul biberi ekleyip tekrar karıştırıp ocaktan alalım.
  • Soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan ıspanaklara peynir ilave edelim.
  • Hamuru küçük bezelere ayırıp unlayıp merdaneyle açalım.
  • Soğuyan iç harçtan hamurun orta kısmına yerleştirip hamuru kapatalım.
  • Aparat yada bıçak yardımıyla kenarlarını kesip hamuru yağda kızartalım. Afiyet olsun.

Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi

 

Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Biraz sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

    Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce pirinci ılık suda 10-15 dakika kadar bekletip nişastasını çıkararak yıkayalım.
  • Süzgeçte alıp 10 dakika kadar tamamen suyunu süzmesini bekleyelim.
  • Bir yemek kaşığı tereyağını ve biraz sıvı yağı tencereye alalım.
  • Tereyağı eriyince suyu süzülmüş pirinçleri ekleyip orta ateşte güzelce kavuralım.
  • Kavrulan pirinçlerin üzerine ılık suyu ve yeteri miktarda tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutu ilave edip karıştıralım.
  • Ocağın altını kısıp kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
  • Pişen pilavı ocaktan alıp kapağın altına havlu peçete koyup 10 dakika dinlendirelim. Dinlenen pilavımız servise hazır.🌹Afiyet olsun

Tam Ölçülü Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

 

Tam Ölçülü Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tutam maydanoz
  • 1-2 adet limon tuzu
  • 1 çay kaşığı nane
  • Pulbiber
  • Tuz

    Tam Ölçülü Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ertesi güne kalsa bile kıvamı değişmeyen, lapalaşmayan ekşili çorba tarifi.
  • Bu arada limon tuzunu zararlı bulanlar, limon sıkabilir. Ama pişerken yemeğe onun verdiği ekşilik bir başka.
  • Tencereye sıvı yağ ve salçayı alarak kavuralım.
  • Kavrulunca nane ve pulbiberi ekleyelim.
  • Onlarda kavrulunca şehriyeleri alıp 2 dakika kadar karıştırarak kavuralım.
  • Su, tuz, limon tuzunu da ekleyerek orta ateşte pişmeye bırakalım.
  • Ocaktan almaya yakın maydanozları ekleyelim.
  •  Dinlenme payını unutmadan, şehriyeleri aşırı şişirmeden, şehriyeler pişince ocağı kapatalım. Afiyet olsun

Şahane Sosuyla,Mor Salata Tarifi

 

Şahane Sosuyla,Mor Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy mor lahana
  • 1 orta boy kırmızı kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) limon suyu

Sosu İçin;

  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi (damak tadınıza göre)
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı sirke (hangisi varsa)
  • 2 dolu yemek kaşığı zeytinyağı

Süslemek İçin;

  • İçi kırmızı turp
  • Maydanoz

    Şahane Sosuyla,Mor Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı soğanı ve mor lahanayı yarım ay şeklinde ince ince doğruyoruz.
  • Üzerine şeker,limon suyu ve tuzunu koyup elimizde 2-3 dakika iyice ovuyoruz,, üzerine bir kapak örtüp bu şekilde biraz bekletiyoruz.
  • Son olarak,sos malzemelerini, üzerine döküp kaşıkla iyice harmanlıyoruz,(limonu, yağını ve tuzunu damak tadınıza göre ayarlayın).
  • Servis tabağına alıp ,turp ve maydanozla süslüyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin .

İnegöl Köfte Tarifi

 

İnegöl Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 4-5 yemek kaşığı su
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Damak zevkinize göre tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Kızartmak için biraz sıvı yağ

    İnegöl Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kaba kıymayı ekleyelim, soğanı ,sarımsağı rendeleyin ve ilave edin.
  • Diğer tüm malzemeleri de ekleyelim ve bi 10 dakika kadar güzelce yoğurun.
  • Üzerini kapatıp en az 1 saat dinlendirin buzdolabında.
  • Zamanınız varsa dahada fazla dinlensin. İrmik biraz şişecek.
  • Daha sonra köftelerimizin formunu verelim bir tabağa alalım.
  • Ben formunu verdikten sonra yarım saat daha dinlendirdim dolapta.
  • Kıymam yağlıymış o yüzden biraz küçüldüler daha az yağlı kıyma daha iyi olacaktır ama tabiki sıfır yağlı kıymada çok kuru olur.
  • Teflon tavaya biraz sıvı yağ alıp ocağın altını açıyoruz köfteleri güzelce kızartıyoruz.
  • Afiyet olsun.

Etli Bezelye Yemeği Tarifi

 

Etli Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg bezelye
  • 350 gram kuşbaşı et (dana eti kullandım)
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Sıcak su

    Etli Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuşbaşı etleri, üzerlerini iki parmak kadar geçecek su ile bir tencerede ön haşlamaya alın. Etler sebzelerle beraber de pişmeye devam edeceği için, bir miktar yumuşamaları yeterli olacaktır. (yaklaşık yarım saat civarı)
  • Bu arada; patates, havuç ve bezelyeleri yıkayıp temizleyin ve patates ve havuçları küp küp yemeklik doğrayın.
  • Etler haşlandıktan sonra, suyunu bir kaba süzüp etleri de ayrı bir tabağa alın.
  • Tencereye sıvı yağı alın ve hafifçe kızdırdıktan sonra, yemeklik doğradığımız soğanları ekleyin ve birkaç kere çevirdikten sonra salçayı ve etleri de ilave edin. Etlerle beraber yaklaşık beş dakika kavurun.
  • Sebzelerin de tamamını tencereye ekleyin ve bu şekilde de su ilavesi yapmadan önce, orta-kısık ateşte 5-10 dakika arası, sebzeleri fazla zedelemeden nazikçe kavurun.
  • Son olarak, başlangıçta ayırdığımız etin haşlama suyunu tencereye ilave edin ve devamını sebzelerin üzerine bir parmak kadar çıkacak düzeyde sıcak su ile tamamlayın.
  • Damak zevkinize göre tuz ilavesini yapın ve yemeğinizi kısık ateşte, sebzeler yumuşayana kadar pişmeye bırakın. 😉
  • Not: Elinizde taze bezelye yoksa, donmuş bezelye veya konserve bezelye kullanarak da bu yemeği hazırlayabilirsiniz. Konserve bezelye kullanırsanız pişme süresi daha kısa olacağından, tüm sebzelerin dengeli bir şekilde aynı kıvamda pişebilmesi için, bezelyeyi tencereye daha geç eklemenizi öneririm.

    Afiyet olsun. 

Pastane Usulü Islak Kek Tarifi

 

Pastane Usulü Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta(oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket bitter çikolata

    Pastane Usulü Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kekimiz için derin bu kaseye yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar karıştıralım.
  • Ardından sıvı yağ ve sütü ilave edelim.
  • Un ,kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Yağladığımız fırın tepsisine döküp 170 derece fırında kontrollü pişirelim.
  • Sosu için çikolata hariç diğer malzemeleri tencereye alıp pişirelim.
  • Ocaktan alıp çikolatayı ilave edelim.
  • Tamamen eriyene kadar karıştıralım.
  • Fırından çıkan kekimizi ilk sıcağı çıkınca dilimleyip hazırladığımız sosu sıcak olarak her tarafına gelecek şekilde dökelim.
  • Tamamen sosunu çektikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

İnanılmaz Kolay ve Hızlı: Patates Köftesi Tarifi

 

İnanılmaz Kolay ve Hızlı: Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Bulamak için;

  • 1 adet yumurta

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    İnanılmaz Kolay ve Hızlı: Patates Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerimizin kabuklarını soyacak yardımı ile soyalım, ortadan iki keserek tencereye alalım.
  • Üzerini geçecek kadar su alalım ve tenceremizi ocağa alarak haşlanmaya bırakalım.
  • Diğer taraftan soğanımızı küçük küçük doğrayarak bir kaseye alalım.
  • Maydanozumuzu da ince ince kıyalım.
  • Bıçağın ucunu batırarak patateslerimizin haşlanıp haşlanmadığını kontrol edelim ve ocaktan alalım.
  • Patateslerin ilk sıcağı çıktıktan sonra rendeleyelim ve bir kap içerisine alalım.
  • Üzerine doğradığımız soğan, maydanoz, salça, sarımsak, galeta unu, pulbiber, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyerek elimizle güzelce yoğuralım.
  • Köfte harcımız toparlandıktan sonra bir parça alalım ve elimizle yuvarlayalım. Bu aşamada elinizi ıslatabilirsiniz. Böylece elinize yapışmadan köftelere kolaylıkla şekil verebilirsiniz. Tüm harcımız bitinceye kadar elimizi ıslatarak aynı şekilde şekillendirelim.
  • Köfteleri bulamak için yumurtayı güzelce çırpalım.
  • Hazırladığımız köfteleri her yerine gelecek şekilde yumurtaya bulayalım.
  • Köftelerimizi kızdırdığımız yağda kontrollü bir şekilde çevirerek kızartalım ve sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun!