8 Şubat 2022 Salı

Cocostar Pasta Tarifi

 

Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik soğuk süt

Üzeri için;

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı hindistan cevizi

Çikolata ganajı için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 3 tane fındıklı çikolata

    Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kelepçeli kalıbımızı margarinle yağlayalım.
  • Derin bir çırpma kabına  yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıncaya kadar 4-5 dk. Çırpalım.
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı ,yarım çay bardağı suyu ekledikten sonra un, kakao, vanilya ve  kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim. Ve güzelce çırpalım.
  • Kek hamurumuzu kelepçeli kalıba boşaltalım.
  • Önceden ısıttığımız 170 °c fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
  • Pişen keki fırından aldıktan sonra bir kenara koyup soğumaya bırakalım.
  • Üzeri için  krem şanti hindistan cevizi ve sütü derin bir kabın içinde koyulaşıncaya kadar çırpalım.
  • Çikolata ganajı için sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Soğuyan kekimizin üzerine sütümüzü gezdirerek ıslatalım.
  • Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı kekimizin üzerine boşaltarak üzeri tamamen düz olacak şekilde yayalım.
  • Son olarak iyice soğumuş olan çikolata sosumuzu pastanın üzerine dökelim ve 4-5 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Daha sonra kelepçeli kek kalıbımızı açalım pastadan çıkartalım ve üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.

Çikolatalı Tart Kurabiye Çikolata Ve Kurabiyeye Doyacaksınız Tarifi

 

Çikolatalı Tart Kurabiye Çikolata Ve Kurabiyeye Doyacaksınız Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı damla çikolata

İçi için;

  • 3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
  • Kavrulmuş fındık (Tercihe bağlı)
  • Damla çikolata (Tercihe bağlı)

    Çikolatalı Tart Kurabiye Çikolata Ve Kurabiyeye Doyacaksınız Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın.
  • Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
  • Hamurun üzerine damla çikolata ekleyip dikkatlice güzelce yoğurun.
  • Hamuru ikiye bölüp bir tanesini yağlı kağıt serili 28 cm boyunda yuvarlak tepsi veya tart kalıbına koyup bastırarak yayın.
  • Üzerine çikolata sürüp yayın.
  • Diğer hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile yuvarlak açın.
  • Kağıt ile birlikte tepsinin üzerine ters çevirip çikolatanın üzerine kaplayın.
  • Kenarlarını üzerine hafifçe bastırarak düzeltin.
  • 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Hafif kızarana kadar.
  • Fırından çıkarıp servis tabağına alın biraz soğutup dilimleyip servis yapın.

Kıbrıs Köftesi (200 Gram Kıyma İle Nefis Lezzet) Tarifi

 

Kıbrıs Köftesi (200 Gram Kıyma İle Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber

    Kıbrıs Köftesi (200 Gram Kıyma İle Nefis Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan patatesi ve sarımsağı rendeleyelim. Sularını sıkıp kıymamızın içine alalım.
  • Diğer malzemeleri de karışıma ekleyip yoğuralım.
  • Köfteyi güzelce yoğurduktan sonra şekil verelim ve kızgın yağda kızartalım. Çok bereketli ve lezzetli bir köfte oluyor dilersen içine maydanoz da katabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.

Elmalı Tart Tarifi

 

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için

  • 5 adet orta boy elma
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (Silme)
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Hamur için

  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yaklaşık 3 su bardağı kadar un

    Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle elmalar yıkanıp soyulur ve rendelenir.
  • Şeker,tarçın ceviz eklenip elmalar suyunu çekene kadar pişirilir soğumaya bırakılır.
  • Hamur için un hariç tüm malzeme karıştırılır. Yavaş yavaş un ilave edilip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun 3/1 i biraz donmak üzere buzluğa kaldırılır.
  • Diğer hamur dolapta bekletilir.
  • Dolapta beklettiğimiz hamur biraz elle açılıp yağlanmış tart kalıbına veya borcama yerleştirilir.
  • Üzerine soğumuş olan elmalı harç konur.
  • En üste buzlukta biraz dondurduğumuz hamur parçası rendelenir.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derece alt üst ayarda pişirilir.
  • Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilip servis edilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Hamsi Buğulama Tarifi

 

Hamsi Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 2 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 çeri domates

Sosu için

  • 3 kaşık zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

    Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir soğanı ve patatesleri soyup halka şeklinde doğrayıp tepsinin zeminine dizelim.
  • Üzerine temizlenip yıkanmış balıkları dizelim.
  • Tekrar üzerine domates ve kurusoğanın kalanını kesip dizelim.
  • Bir kasede karıştırdığımız sosunu fırça ile her yerine sürelim.
  • 200 derece ısıtılmış fırında kontrol ederek pişirelim. (üzerine yağlı kağıt ile kapattım, pişince üzerini açıp kızarması için tekrar fırınladım).

7 Şubat 2022 Pazartesi

Fellah Köftesi Tarifi

 

Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı ince köftelik bulgur
  • Yarım su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, kimyon
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı kaynar su

Sosu için gereken malzeme:

  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 tane rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • Bolca maydanoz

    Fellah Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce bulguru 1 bardak sıcak suyla ıslatalım ve şişmesi için 10-15 dakika kadar üstünü kapatıp bekleyelim.
  • Bulgurumuz şişince içine ununu, tuzunu, yumurtayı, kimyon ve salçayı koyalım.
  • 5 -10 dakika yoğuralım.
  • Yoğururken su gerekecektir. Lütfen kontrollü ekleyelim. Çok cıvık olursa şekil veremezsiniz.
  • Köfte hazır olunca fındık büyüklüğünde koparıp yuvarlayıp ortasına serçe parmağımızla bastıralım.
  • Hepsini bu şekilde yapalım. Bir tepsiye un serpelim ve köfteleri unlayalım.
  • Tencereye yarısından çok sıcak su koyalım.
  • İçine bir tatlı kaşığı tuz koyalım.
  • Suyumuz kaynayınca köfteleri içine atalım.
  • Dikkatlice karıştırıp yaklaşık 10 dakika haşlayalım.
  • Köfteler yukarı çıkınca olmuş demektir.
  • Fazla tutmadan süzgeçle alıp geniş bir servis tabağına koyalım.
  • Sosumuzu için:Tencereye sıvı yağ koyalım içine sarımsağı koyup çok kısa bir süre pişirip rendelenmiş domatesi koyalım.
  • Ardından salçayı ekleyelim. Bu arada sosu sulandırmak için köfteleri haşladığımız sudan kullanalım.
  • Sosumuz hazır olunca en son nar ekşisini ekleyelim.
  • Köfteleri sosla birleştirelim ve iyice karıştırıp doğradığımız maydanozuda ekleyelim. Afiyet olsun 😊.

Kabaran Çikolatalı Muffin (Eşsiz Lezzet) Tarifi

 

Kabaran Çikolatalı Muffin (Eşsiz Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • Pakmaya karamelli parça çikolata
  • Beyaz pul çikolata
  • Veya dilediğiniz herhangi bir çikolatayıda kullanabilirsiniz

    Kabaran Çikolatalı Muffin (Eşsiz Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yumurta ve şekeri güzelce çırpın ardından süt, sıvı yağ ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
  • Unu ayrı bir kaba alıp üzerine pakmaya mayalı kek harcınızı dökün ve karıştırın.
  • Ardından harcınıza ekleyin ve karıştırın.
  • Muffin kalıplarınıza eşit miktarda kek harcınızı bölüştürün.
  • Ben bir kısmını kakaolu yaptım dilerseniz sizde ikiye bölebilirsiniz.
  • Kakaoluların arasına beyaz pul çikolata ekledim, sadelerin üzerine ise karamelli parça çikolata ekledim.
  • 180 derecede yaklaşık 20 dakika kadar pişirin kürdan testi yapmayı unutmayın.
  • Afiyet olsun.

Patatesli Rulo Börek (Buzluk Böreği Pratik Ve Lezzetli) Tarifi

 

Patatesli Rulo Börek (Buzluk Böreği Pratik Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 2-2.5 su bardağı un

İç harcı için:

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber

    Patatesli Rulo Börek (Buzluk Böreği Pratik Ve Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri küp küp dilimleyip haşlayın ve soğumaya bırakın.
  • Ardından hamurunuzu yoğurmak için un hariç tüm malzemelerinizi yoğurma kabınıza alın ve karıştırın ardından unu kontrollü bir şekilde ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  • Hamurunuzu yoğurduktan sonra 10-15 dakika kadar dinlendirin.
  • Soğuyan patateslerinize yeşillikleri, sebzeleri ve baharatları ekleyin ve hafif ezerek karıştırın.
  • Dilerseniz sadece patateslide yapabilirsiniz yeşillik ve sebze sevmiyorsanız.
  • Hamurunuzu streç film üzerinde dikdörtgen şeklinde merdane yardımıyla açın.
  • Hamuru rahat sarabileceğiniz bir kalınlıkta açmaya özen gösterin.
  • Ardından harcınızı hamura yayın ve hamurun altındaki streç yardımıyla rulo şeklinde sarın. Ve 1 gece buzlukta bekletin.
  • Pişireceğiniz zaman 20 dakika önce buzluktan alın ve dilimleyin.
  • Dilimlediğiniz böreğinizi önce yumurta akına daha sonra susama bulayın ve fırın tepsinize dizin.
  • 190 derecede pişirin.
  • Fazla gelen böreğinizi kestikten sonra tekrar buzluğa koyabilirsiniz.

    💁🏻‍♀️ afiyet olsun 💁🏻‍♀️.

Orman Meyveli Alman Pastası (Kremasına Bayılacaksınız) Tarifi

 

Orman Meyveli Alman Pastası (Kremasına Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 su bardağı un

Kreması için:

  • 500 ml süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Süslemek için:

  • Orman meyveleri veya muz
  • Pudra şekeri

    Orman Meyveli Alman Pastası (Kremasına Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından süt, yoğurt ve sıvı yağı ekleyelim. Yoğurt puf puf olmasını sağlıyor önemli.
  • Ayrı bir kasede unu kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın ve sıvı karışıma ekleyin.
  • Spatula yardımı ile karıştırın.
  • Yuvarlak düz kelepçeli veya içinden rahatça çıkarabileceğiniz bir kalıba hamuru dökün.
  • Ben kelepçe kalıp kullandım tabanına yağlı kağıt serdim ekstra yağ kullanmadım.
  • 180 derecede alt üst ayarlı fırında pişirin.
  • Pişen keki soğumaya bırakın ve soğuduktan enlemesine ortadan ayırın.
  • Krema için tencereye şekerin ve sütün 1/4 kalacak şekilde dökün ve ocağa alın kısık ateşte karıştırın.
  • Kalan sütü ve şekeri bir kase içinde önce şekerle yumurta sarısını çırpın ardından un, nişasta ve sütü ekleyin karıştırın.
  • Tenceredeki sütü karıştırarak diğer karışımı yavaşça ekleyin.
  • Pişen kremaya vanilya ve tereyağı ekleyin ve karıştırıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan keki 1 çay bardağı süt ile ıslatın ve üzerine krema daha sonra meyvelerinizi ekleyin ve üzerine tekrar kek ve son olarak pudra şekeri.
  • 1 gece dolapta beklemesi tercih sebebidir.
  • Afiyet olsun.

Portakallı Soslu Kek Tarifi

 

Portakallı Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet portakalın suyu
  • 2,5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun)
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal ( isteğe göre renk vermesi için)

Sosu için ;

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı şeker

    Portakallı Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri karıştırma kabına koyup köpürene kadar karıştırıyoruz.
  • Süt ve sıvı yağ ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  • Portakal kabuklarını rendeleyip içine ilave ediyoruz.
  • Bir portakalın suyunu sıkıp karıştırıyoruz.
  • Vanilyasını ilave ediyoruz, unu ve kabartma tozunu eleyerek içine ilave edip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Kek kalıbımızı yağlayıp harcımızı döküyoruz.
  • 180 derece fırında 45 dk kadar pişiriyoruz.
  • Sosu için tencereye malzemeleri koyup karıştırıyoruz.
  • Yoğunlaşıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıyoruz, soğumaya bırakıyoruz,.
  • Kekimiz fırından çıkıp soğuduktan sonra sosumuzu üzerine döküyoruz, afiyet olsun

Borcam Parfesi Tarifi

 

Borcam Parfesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket krem şanti
  • 2 çay bardağı süt (250 ml)
  • 1 paket bebe bisküvisi (172g)
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı fındık içi
  • 2 adet küçük boy muz

Çikolata sosu için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2 su bardağı süt (400 ml)

    Borcam Parfesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına soğuk sütü ve krem şantiyi alalım. Krem şanti kıvam alana kadar mikser yardımı ile çırpalım. Bu aşamada kullandığınız sütün soğuk olması krem şantinizin daha güzel kıvam almasını sağlayacaktır.
  • Ardından üzerine bebe bisküvilerini elimizle ikiye bölerek ekleyelim.
  • Üzerine damla çikolata, fındık içi ve doğranmış muzları ekleyerek güzelce karıştıralım. Dilerseniz farklı meyve ya da kuru yemişler ekleyerek damak tadınıza göre hazırlayabilirsiniz.
  • Hazırladığımız karışımı 20×29 cm ebatlarındaki borcama boşaltalım ve yayalım.
  • Çikolata sosu ve sütü bir tencereye alarak karıştıralım ve kıvam alıp kaynayıncaya kadar pişirelim. Pişen çikolata sosunu soğumaya bırakalım. Çikolata sosunu mutlaka soğutmalısınız aksi halde kremşantiniz eriyecektir.
  • Pastamızın üzerine çikolata sosunu gezdirelim ve üzerini düzeltelim.
  • Pastamızı 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun!