Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için
- 1 su bardağından 2 parmak eksik soğuk süt
Üzeri için;
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı hindistan cevizi
Çikolata ganajı için;
- 200 ml sıvı krema
- 3 tane fındıklı çikolata
Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kelepçeli kalıbımızı margarinle yağlayalım.
- Derin bir çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıncaya kadar 4-5 dk. Çırpalım.
- Yarım çay bardağı sıvı yağı ,yarım çay bardağı suyu ekledikten sonra un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim. Ve güzelce çırpalım.
- Kek hamurumuzu kelepçeli kalıba boşaltalım.
- Önceden ısıttığımız 170 °c fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
- Pişen keki fırından aldıktan sonra bir kenara koyup soğumaya bırakalım.
- Üzeri için krem şanti hindistan cevizi ve sütü derin bir kabın içinde koyulaşıncaya kadar çırpalım.
- Çikolata ganajı için sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek eriyinceye kadar karıştıralım.
- Soğuyan kekimizin üzerine sütümüzü gezdirerek ıslatalım.
- Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı kekimizin üzerine boşaltarak üzeri tamamen düz olacak şekilde yayalım.
- Son olarak iyice soğumuş olan çikolata sosumuzu pastanın üzerine dökelim ve 4-5 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Daha sonra kelepçeli kek kalıbımızı açalım pastadan çıkartalım ve üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.