13 Şubat 2022 Pazar

1 Bardak Yoğurtla Yağ Çekmeyen Puf Böreği Tarifi

 

1 Bardak Yoğurtla Yağ Çekmeyen Puf Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Bezeleri açmak için

  • 1 su bardağı un

Patatesli harç için

  • 3 orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam maydanoz

Peynirli harç için

  • 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • 3-4 dal maydanoz

Kızartmak için

  • 1,5- 2 bardak kadar sıvı yağ

    1 Bardak Yoğurtla Yağ Çekmeyen Puf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce patatesli iç harcını hazırlayalım ki biz hamuru yapana kadar soğusun.
  • Patatesleri kabuğunu soyalım ve rendeleyip sütunu sıkalım.
  • Soğanı çok minik olacak şekilde doğrayalım(el rondosunda çektim)tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı nı ve soğanı alalım.
  • Soğanlar pempeleşinceye kadar kavuralım.
  • Rendelenmiş ve suyu sıkılmış patatesleri ilave edelim.
  • Baharatlarını ekleyip 6-7dakika kavuralım ocağı kapatalım ince kıyılmış maydanoz u ekleyip karıştıralım ve bir kenara alalım.
  • Peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştıralım hazır olsun.
  • Püf böreğinin hamuru için yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alalım.
  • Üzerine unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim. Zaten verdiğim ölçülerle bire bir tutuyor.
  • Üzerine örtelim 10 dakika dinlendirelim.
  • Hamuru rulo yapalım ve eşit şekilde bölelim.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım. Ben 14 beze yaptım+böreğin kenarlarından kestiğim hamur parçalarından 2tane daha beze yaptım toplam 16 beze oldu.
  • Bezelerin üzerine örtü kapatalım kurumasın.
  • Bezelerin altına ve üstüne bir tutam un alalım oklava ile ince olacak şekilde küçük tabak ağzı genişliğinde açalım.
  • Bir yardımına iç malzemesinden ekleyelim ve d şeklinde kapatıp kenarına iki parmğımızla bastırarak kapatalım ve hamur kesme ruleti ile kenarını düzgünce keselim.
  • Kenarlardan çıkan hamurları bir kenarda toplayalım en sonunda beze yapalım.
  • Bezelerin hepsini böyle yaparak tepsiye dizelim.
  • Tavaya bolca sıvı yağ alalım iyice ısınınca püf böreklerini ard arda iki yüzünü de kızartalım(kızarırken göreceksiniz kabara kabara kızardığını )
  • Servis tabağına alalım. Sıcak sıcak servis yapalım. 

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı acılı biber salçası
  • 1 tablet tavuk bulyon
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı biber tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 su bardağı sıcak su

    Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir teflon tencerede ilk önce tereyağımız ve sıvı yağımızla birlikte tavuk bulyonumuzuda koyup, doğranmış soğanımızı kavurup, salçalarımızı ve baharatlarımızı ilave edip, karıştırıyoruz.
  • Ardından yıkayıp, süzdüğümüz bulgurumuzu ilave edip, karıştırmaya devam ediyoruz ve 2 su bardağı sıcak suyumuzu ilave edip, biraz daha karıştırıp orta ateşte pişiriyoruz.
  • Pilavımız suyunu yarıya kadar çektiğinde kısık ateşte yaklaşık 7 dakika pişirmeye devam ediyoruz.
  • Altını kapatıp yaklaşık 5 dakika pilavımızı demlendiriyoruz. Afiyetler olsun.

Yoğurtlu Kereviz Salatası (Cevizli) Tarifi

 

Yoğurtlu Kereviz Salatası (Cevizli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kereviz
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 sarımsak
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz (azaltabilirsiniz)

    Yoğurtlu Kereviz Salatası (Cevizli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak, ceviz ve tuz bir sakata kasesinde karıştırılır.
  • Sonradan kereviz soyulup rendelenir ki kereviz beklerken kararmasın.
  • Hepsi güzelce harmanlanır ve isteğe bağlı servis edilir.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Tam Kıvamında Aşçıbaşı Çorbası Tarifi

 

Tam Kıvamında Aşçıbaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 2 adet tavuk baget
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Kıvamı biraz koyu geldiğinden yarım su bardağı daha sıcak su ekledim.

    Tam Kıvamında Aşçıbaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım. Tereyağı eriyince yemeklik doğradığımız soğanı ekleyerek 2-3 dk kavuralım.
  • Bu sürenin sonunda unu ekleyerek unun kokusu çıkıncaya kadar ortalama 2-3 dk kavurmaya devam edelim.
  • Ardından salçayı ekleyerek biraz daha kavuralım. Yıkadığımız mercimeği ekleyerek biraz daha kavuralım ve artık suyunu ekleyelim. Ben sadece tavuk suyu kullandım, dilerseniz tavuk suyu ve normal suyu karıştırarak da kullanabilirsiniz.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısarak mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yumuşayınca blenderdan geçirerek çorbayı tamamen pürüzsüz hale getirelim.
  • Tel şehriyeyi ve elimizle dittiğimiz tavuğu ekleyelim. Şehriyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim. Kıvamına göre sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Ocaktan almaya yakın tuz ve baharatları ekleyelim.
  • Sonrasında servis edebiliriz. Lezzeti tek kelimeyle şahane oluyor🤌 mutlaka deneyin derim💯 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Etli Bezelye Yemeği Tarifi

 

Etli Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg bezelye
  • 350 gram kuşbaşı et (dana eti kullandım)
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Sıcak su

    Etli Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuşbaşı etleri, üzerlerini iki parmak kadar geçecek su ile bir tencerede ön haşlamaya alın. Etler sebzelerle beraber de pişmeye devam edeceği için, bir miktar yumuşamaları yeterli olacaktır. (yaklaşık yarım saat civarı)
  • Bu arada; patates, havuç ve bezelyeleri yıkayıp temizleyin ve patates ve havuçları küp küp yemeklik doğrayın.
  • Etler haşlandıktan sonra, suyunu bir kaba süzüp etleri de ayrı bir tabağa alın.
  • Tencereye sıvı yağı alın ve hafifçe kızdırdıktan sonra, yemeklik doğradığımız soğanları ekleyin ve birkaç kere çevirdikten sonra salçayı ve etleri de ilave edin. Etlerle beraber yaklaşık beş dakika kavurun.
  • Sebzelerin de tamamını tencereye ekleyin ve bu şekilde de su ilavesi yapmadan önce, orta-kısık ateşte 5-10 dakika arası, sebzeleri fazla zedelemeden nazikçe kavurun.
  • Son olarak, başlangıçta ayırdığımız etin haşlama suyunu tencereye ilave edin ve devamını sebzelerin üzerine bir parmak kadar çıkacak düzeyde sıcak su ile tamamlayın.
  • Damak zevkinize göre tuz ilavesini yapın ve yemeğinizi kısık ateşte, sebzeler yumuşayana kadar pişmeye bırakın. 😉
  • Not: Elinizde taze bezelye yoksa, donmuş bezelye veya konserve bezelye kullanarak da bu yemeği hazırlayabilirsiniz. Konserve bezelye kullanırsanız pişme süresi daha kısa olacağından, tüm sebzelerin dengeli bir şekilde aynı kıvamda pişebilmesi için, bezelyeyi tencereye daha geç eklemenizi öneririm.

12 Şubat 2022 Cumartesi

Muhteşem Soslu Tavuk Tarifi

 

Muhteşem Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-8 parça kemiksiz derisiz tavuk pirzola

Tavuğu Bulamak İçin;

  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Sos İçin;

  • Biraz sıvı yağ
  • 1 küçük soğan bu
  • 15 adet mantar
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı hardal
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • Tuz
  • 1 minik kase rendelenmis kaşar
  • 1 tutam dereotu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt

Tavuğu Kızartmak İçin;

  • Sıvı yağ

    Muhteşem Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuklarımı una bulayıp az yağlı teflon tavada arkalı önlü güzelce kızarttım.
  • Üzerinin sosu için derin bir tavaya sıvı yağ ekleyip minik doğradığım soğanları güzelce soteledim.
  • Ardından irice doğranmış mantarlarımı ilave edip sotelemeye devam ettim.
  • Mantarlar piştikten sonra unu ilave edip 2 dakika kadar kavurdum, ardından sütü ilave edip karıştırdım.
  • Kaynamaya başlayıp kıvam aldıktan sonra baharatları,tuzu,hardalı, rendelenmiş kaşar peynirini ve minik doğranmış dere otunu da ilave edip 5 dakika kısık ateşte kaynattım.
  • Hazır olan sosumu etlerimin üzerine sıcak olarak servis ettim.

Tost Ekmeğinden Kahvaltı Pizzası Tarifi

 

Tost Ekmeğinden Kahvaltı Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 dilim Tost Ekmeği
  • 3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 24 dilim sucuk

Sosu için;

  • 2-3 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıcak su (60 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik

    Tost Ekmeğinden Kahvaltı Pizzası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle her türlü pizza tarifinde kullanabileceğiniz domates sosumuzu hazırlayalım. Bunun için ocağa aldığımız uygun bir tava içerisine zeytinyağını alalım.
  • Üzerine dövülmüş sarımsağı ve kabuğunu doyarak küpler halinde doğradığımız domatesi ekleyelim ve domatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte soteleyelim.
  • Ardından domates salçasını, tuz ve kekiği de ekleyerek 1-2 dakika daha pişirelim.
  • Son olarak sıcak suyu ekleyelim ve kısa bir süre daha pişirdikten sonra ocaktan alalım.
  • Fırın tepsimize tost ekmeklerimizi sırayla dizelim. Tepsiyi yağlamaya gerek yok, dilerseniz pişirme kağıdı kullanabilirsiniz.
  • Üzerlerine hazırladığımız domates sosundan her yerlerine gelecek şekilde sürelim.
  • Rendelenmiş kaşar peynirlerini ekleyelim ve sucuk dilimlerini dizelim. Ben her dilime 4 sucuk yerleştirdim, sayı tamamen size kalmış.
  • Ekmek dilimlerimizi önceden ısıttığımız 175°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda güzelce pişen ekmek dilimlerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Kek Kalıbında Browni Lezzetinde Islak Kek (Lezzeti Muhteşem) Tarifi

 

Kek Kalıbında Browni Lezzetinde Islak Kek (Lezzeti Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet oda sıcaklığında büyük boy yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 10 adet ceviz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Sos malzemeleri;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao

    Kek Kalıbında Browni Lezzetinde Islak Kek (Lezzeti Muhteşem) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Sırasıyla süt, yağ, kakao ilave ediyoruz.
  • Unu, kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz.
  • İçine ufalanmış cevizleri ekliyoruz.
  • Vanilya ekleyip çırpıyoruz.
  • Kek kalıbını margarin yada tereyağıyla her yerine eşit şekilde yağlıyoruz.
  • 170 derece fırında önceden ısınmış fansız ayarda keki pişmeye bırakıyoruz.
  • Yaklaşık 40-45 dakika yeterli olacaktır.
  • Sos malzemelerini küçük tencereye ekleyip bir taşım kaynayana kadar pişiriyoruz.
  • Sos ılık ,kek ılık olacak şekilde kek fırından çıkınca 10 dakika dinlendiriyoruz.
  • Kalıptan çıkarmadan kalıptayken sosu sosun yarısını kürdanla delikler açtıktan sonra keke her yerine eşit gelecek şekilde döküyoruz bir süre daha kalıpta bekletiyoruz yaklaşık beş dakika keki kalıptan ters çeviriyoruz.
  • Kalan sosun yarısını ters çevirince üzerine döküyoruz bir saat dinlendikten sonra servise hazır. Afiyetle.

Mis Gibi Portakal Kokan Çocukluğumuzu Hatırlatan Enfes Anne Kurabiyesi Tarifi

 

Mis Gibi Portakal Kokan Çocukluğumuzu Hatırlatan Enfes Anne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane portakal
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta 1 inin sarısı üzerine
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım paket karbonat
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 4-5 su bardağı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • Yarım paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Mis Gibi Portakal Kokan Çocukluğumuzu Hatırlatan Enfes Anne Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri rondoya koyup (portakalı 4 e bölerek) pürüzsüz hale getiriyoruz.
  • Sonra ayrı bir kaba alıp üzerine unu katıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp en son ceviz ve üzümü de katıp yoğurup yuvarlak şekil veriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı, vanilya, pekmez ve yağla çırpıp, üzerine sürüyoruz.
  • Bıçakla çizikler atıyoruz.
  • Sonra fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Çok Pratik Çok Lezzetli Baharatlı Fırın Patates Tarifi

 

Çok Pratik Çok Lezzetli Baharatlı Fırın Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-9 tane küçük patates
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • Tuz

    Çok Pratik Çok Lezzetli Baharatlı Fırın Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri ne kalın nede ince olacak şekilde halka halka doğrayalım.
  • Pişirme kağıdı serili tepsiye dökelim.
  • Üzerine sıvı yağının yarısını dökelim tuzunda ilave edip karıştıralım.
  • Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında pişirelim.
  • Bir kabın içine kalan yağı minik doğradığımız kapya biberi ,maydanozu ,karabiber ve kekiği karıştırıp pişen patatesleri ilave edelim karıştırıp servis edelim.

Yoğurt Semizotu Ve Muhteşem Sos Karışımı İle Meze Tarifi

 

Yoğurt Semizotu Ve Muhteşem Sos Karışımı İle Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet semizotu

Sos;

  • 3 yemek kaşığı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 2-3 yemek kaşığı haşlanmış nohut
  • Pulbiber kekik tuz karabiber

    Yoğurt Semizotu Ve Muhteşem Sos Karışımı İle Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sarımsak rendelenip yoğurda ilave edilir.
  • Semizotuda yıkanıp yoğurtla karıştırılır.
  • Sos için; yağda soğan kavrulur.
  • Üzerine salça eklenir. Karıştırmaya devam edilir.
  • Son olarak üzerine haşlanmış nohut ve tüm baharatlar eklenir.
  • Altı kapatılılır.
  • Üzerine dökülür. Afiyet olsun.

Muradiye Çorbası Tarifi

 

Muradiye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça tavuk
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 5 su bardağı tavuk suyu yada normal su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane

    Muradiye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü minik minik kesip bir tencerede biraz çevirin.
  • İçine kabak ve havucu aynı şekilde doğrayıp biraz daha pişirin.
  • Kaynamakta olan çorbamıza arpa şehriyemizi ilave ederek pişmesini sağlayalım.
  • Diğer tarafta derin bir kasede yoğurt ve un ve suyu karıştırıp çorbaya yavaş yavaş ekleyin.
  • Sonra içine tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Çorbamız hazır🤗.
  • Servis yapmadan önce tereyağında kızdırdığımız nanemizi çorbamızın üzerine dökelim.
  • Afiyet olsun 😋.