18 Şubat 2022 Cuma

Yalancı Tavuk Göğsü (Az Malzemeli Pratik Lezzet) Tarifi

 

Yalancı Tavuk Göğsü (Az Malzemeli Pratik Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram tereyağ
  • 2 paket vanilin

Süslemek için;

  • Antep fıstığı
  • Tarçın

    Yalancı Tavuk Göğsü (Az Malzemeli Pratik Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle klasik büyük kare borcamımızı ıslatıyoruz (Tatlımızın yapışmaması için).
  • Tenceremizde tereyağımızı eritip unu ekleyerek 2-3 dk un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine şekeri ilave edip biraz daha kavurup soğuk sütü ekliyoruz. 2-3 dk kaynatıp altını kapatıyoruz.
  • Vanilinleri ekleyip, ıslattığımız kalıbımıza tatlımızı boşaltıyoruz.
  • 2 saat buzdolabında dinlendirip iyice soğuyunca alıp, servis tabağımıza ters çeviriyoruz. Dilimleyip servis edebiliriz❤️ Afiyetler olsun

Nutellalı Tart Kurabiye (Tarif Başka Hiçbir Yerde Yok) Tarifi

 

Nutellalı Tart Kurabiye (Tarif Başka Hiçbir Yerde Yok) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin veya tereyağı
  • 20 gram pudra şekeri(1 tepeli yemek kaşığı)
  • 20 gram süt tozu (3 tepeli tatlı kaşığı)
  • 10 gram mısır nişastası (1 tepeli tatlı kaşığı)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 225-250 gram kadar un

Üzeri için;

  • 150 gram kadar nutella (1 dolu yemek kaşığı)

    Nutellalı Tart Kurabiye (Tarif Başka Hiçbir Yerde Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çok yumuşak margarini ve pudra şekerini ister spatula ile isterseniz mikserle karıştırın.
  • Ardından nişasta ve süttozunu (Cofee mate)ekleyip karıştırın.
  • Elenmiş unu yavaş yavaş ilave edin yine spatula ile karıştırın.
  • En son pasta süsü olarak kullandığımız kakaolu pasta dekor şekerini ekleyip karıştırın.
  • Hamuru son kez elinizle toparlayıp iki yağlı kağıt arasında açın. Ne çok ince ne çok kalın olmasın. Ortalarını varsa dondurma kaşığı yoksa çay kaşığı sırtı ile çukurlaştırıp ,önceden ısıtılmış 150 derece fırında 25 dk pişirin.
  • Yarı pişmiş kurabiyeleri fırından çıkarıp biraz soğumasını bekleyin. Bir sıkma torbasına 1 dolu yemek kaşığı nutella koyup kurabiyelerin ortasına sıkın. Tekrar fırına atıp 130 derecede 15 dk daha pişirip çıkarın. Afiyetle yiyin

Pamuk Gibi Kahvaltı Ekmeği Tarifi

 

Pamuk Gibi Kahvaltı Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 2,5 – 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta akı

İç harcı için:

  • 1 kase kaşar peyniri rendesi
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

    Pamuk Gibi Kahvaltı Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kahvaltı ekmeğimizin hamuru için uygun bir yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker ve tuzu yoğurma kabına alarak karıştıralım.
  • Üzerine unun bir kısmını ve instant mayayı da ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek spatula ile hamuru toparlamaya devam edelim.
  • Hamurumuz toparlandıktan sonra elimizle yoğuralım ve üzerini streçleyerek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  • İç harcı için kırmızı ve yeşil biberimizi küçük küçük doğrayalım ve uygun bir karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi, pul biber ve çörek otunu ekleyerek karıştıralım.
  • Sürenin sonunda mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha alarak tekrar yoğuralım ve havasını alalım ve toparlayalım.
  • Hamura elimizle bastıralım ve daire şeklinde açalım.
  • İç harcımızın üçte ikisini açtığımız hamurun ortasına yerleştirelim ve hamuru kenarlarından içe doğru kapatalım.
  • Birleşme yerlerine bastıralım ve hamurun güzelce birbirine yapışmasını sağlayalım.
  • Hamurumuzu ters çevirelim ve fırın tepsisine aktaralım.
  • Ekmeğimizin üzerine elimizle bastıralım ve genişletelim.
  • Üzerine, her yerine gelecek şekilde yumurta sarısı sürelim ve kalan iç harcını da yerleştirelim.
  • Kahvaltı ekmeğimizi 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda üzeri güzelce kızaran kahvaltı ekmeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Bisküvili Muhallebi Tarifi

 

Bisküvili Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için;

  • Yarım paket pötibör bisküvi (100 gr)

    Bisküvili Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye süt, toz şeker, un, buğday nişastasını alarak çırpıcı yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  • Tencereyi ocağa alalım ve muhallebimiz koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebimizi ocaktan almaya yakın içerisine vanilyayı ekleyelim ve çırparak ocaktan alalım.
  • Pişen muhallebimizi geniş bir kaseye alalım, üzerine krem şantiyi ekleyerek mikser yardımı ile çırpalım.
  • Muhallebimiz pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra uygun bir servis kabına alalım.
  • Üzeri için, bisküvilerimizi robota alalım ve un kıvamına gelene kadar çalıştıralım.
  • Ardından bisküvileri muhallebimizin üzerine eşit olacak şekilde yayalım ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

17 Şubat 2022 Perşembe

Ratatouille (Ratatuy) Çok Hafif Ve Lezzetli Tarifi

 

Ratatouille (Ratatuy) Çok Hafif Ve Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet patates

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağı
  • 1 âdet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası

Salçayı inceltmek için;

  • Yarım çay bardağı su

Üzeri için;

  • Taze kekik
  • Zeytinyağı gezdirilir

    Ratatouille (Ratatuy) Çok Hafif Ve Lezzetli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce sosu hazırlayalım. Soğanı yemeklik doğrayıp, tavaya alın üzerine yağı ekleyip, kavurun.
  • Ardından ince doğranmış biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin salçayı bir kaseye alıp, üzerine su ilave edip, inceltin ve sebzelerin üzerine dökün 5 dakika daha kavurup altını kapatın baharatları ekleyip pişireceğiniz kalıba sosu dökün.
  • Sebzeleri iyice yıkandıktan sonra kabuklarını soymadan 2 santim kalınlığında halka doğrayın ve tuzlayın.
  • Sırasıyla sosun üzerine dizin üzerine zeytinyağı gezdirip yağlı kağıt ile üzerini kapatın.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin üzerine yağlı kağıt kullanmadan da pişirebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli Tarifi

 

Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg ayva
  • 1 kg toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 4-5 adet karanfil
  • Çubuk tarçın

    Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ayvaların kabuğu soyulur küçük doğranır ve kararmaması için suda bekletilir. Çekirdekleri çıkarılır onları da kullanacağız.
  • Doğranan ayvalar tencereye alınır ve üzerine toz şeker, ayva çekirdekleri, karanfil ,minik bir parça çubuk tarçın ve su eklenip karıştırılır. 2 kg ayva için 7 litrelik düdüklü kullanıyorum ben.
  • Kapağı kapatılıp orta ateşte pişmeye bırakılır (Yaklaşık yarım saat sonra kaynama noktasına ulaşıp ses çıkıyor ) düdüklü tısladığında küçük göze alınır ve on dk kısık ateşte pişirilir.
  • Buharı alınıp kapağı açılır limon tuzu, tereyağ eklenir ve kıvam alana kadar ağzı açık kaynatılır yaklaşık 20 dk yeterli geliyor buzdolabında kıvamını alıyor çok yoğun ve şekerli seviyorsanız şeker miktarını arttırabilirsiniz ama bize yeterli geliyor.
  • Sıcakken kuru temiz kavanozlara doldurulup kapağı kapatılır ve bir gece ters bir şekilde bekletilir açıldıktan sonra buzdolabında bekletilir şimdiden ellerinize sağlık afiyet olsun

Çok Lezzetli Patatesli Lasanye Tarifi

 

Çok Lezzetli Patatesli Lasanye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patates

Kıymalı sos için;

  • 300 gram dana kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kavanoz dilimlenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz karabiber
  • Biraz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mercanköşk
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Béchamel sosu için;

  • 100 gram tereyağı
  • 5 yemek kaşığı un
  • Yaklaşık 1l süt

Üzeri için;

  • Rendelenmiş mozzarella peyniri veya kaşar peyniri ️

    Çok Lezzetli Patatesli Lasanye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patateslerimizi yıkayıp soyuyoruz ve ince dilimler halinde kesiyoruz. Bir kaseye biraz su ekleyelim dilimlenmiş olan patateslerimizi içerisine koyalım.
  • Bir tavaya iki yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz ve kıymamızı ilave ediyoruz biraz kavurduktan sonra soğanlarımızı ekliyoruz yaklaşık bir 5 dakika kavurduktan sora tüm malzemeleri ekleyip kavuruyoruz tavamızın kapatanı kapatıp, biraz bekletiyoruz.
  • O sırada béchamel sosumuzu hazırlayalım.
  • Bir tencereye tereyağını ilave ediyoruz. Eridikten sonra unumuzu ekliyor ve kavuruyoruz un kokusu çıkana kadar.
  • Son olarak baharatlarımızı ve sütümüzü ekliyoruz sürekli karıştırarak kıvamını kontrol ediyoruz. Koyu bir kıvama gelince ocağımızın altını kapatıyoruz ve kenara alıyoruz.
  • Tüm hazırlamış olduğumuz malzemeleri.
  • Alıyoruz bir borcama biraz béchamel sosu ekledikten sora patateslerimizi diziyoruz sora kıymalı sosumuzdan ilave ediyoruz tekrar béchamel sosu ekliyoruz.
  • Bu şekilde devam ediyoruz en son katımıza patateslerimizi ekliyor ve kalan béchamel sosumuzu üzerine döküyoruz her yerine dağıtıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında 170 derece yaklaşık 50dakika kadar pişirmeye bırakıyoruz.
  • Sora fırınımızdan alıp rendelenmiş mozzarella yada kasar peyniri üzerine ekliyoruz devam kızartıyoruz yaklaşık bir 10 dakika kadar.
  • Fırından alıyoruz ve dışarda çekmesini bekliyoruz hemen kesersek dağılma olabilir afiyet olsun ♥️🥰.

Kıymalı Poğaça Tarifi

 

Kıymalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru instant maya
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Un ortalama 6-7 su bardağı

Kıymalı harç için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

    Kıymalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maya, süt, zeytinyağı, su, şeker, tuz, yumurta akı, kabımızda güzelce karıştırıyoruz,.
  • Yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz üzerini strec ile kapatıp, yarım saat dinlendiriyoruz 🌿.
  • Kıymamızı zeytinyağı ile tavamızda kavuruyoruz, kavurduktan sonra küçük küçük doğranmış soğanımızı ekleyip, karıştırıyoruz altını kapatıp tüm baharatlarımızı ekleyip kenara alıyoruz.
  • Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parça alıyoruz açıp arasına yarım yemek kaşığı harcımızdan koyuyoruz ,kapatıp tepsimize diziyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpiştirip 200 derecede ortalama 20 dakikada kızarıyor.
  • İlk sıcağı çıkınce çayımızda hazır ise afiyetler olsun 🤗😋 İstediğiniz harç ile yapabilirsiniz peynir, patates.

Sebzeli Tavuk Yemeği Bol Vitaminli Lezzetli Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Yemeği Bol Vitaminli Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk baget
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 14-15 adet arpacık soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz baget için
  • 1 çay kaşığı tuz yemek için
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı top karabiber
  • 4-5 adet defne yaprağı
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için;

  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı su
  • çay kaşığının ucuyla zerdeçal

    Sebzeli Tavuk Yemeği Bol Vitaminli Lezzetli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bagetleri güzel yıkadıktan sonra tencereye koyup üzerine kadar su koyarak ocağa alalım, kaynamaya başladığında üzerindeki köpükleri alıp tuz ve defne yaprağı ilave ederek 20 dakika kadar kısık ateşte kaynatalım.
  • Yemek yapacağımız tencereye sıvı yağ, tereyağ rendelediğimiz soğan, havuç ve sarımsağı ilave ederek kavuralım. Kavurduğumuz karışıma iri doğranmış patatesi, dilim havucu ve soymuş olduğumuz arpacık soğanları da ekleyerek biraz daha soteleyelim.
  • Az haşladığımız bagetleri de ilave ederek haşladığımız suyu yemeğimizin üzerine dökelim, top karabiber ve tuzu ilave ederek orta ateşte pişmeye bırakalım.
  • Sosu için; limon suyu, un, çay kaşığının ucuyla zerdeçal ve 1 çay bardağı suyu iyice karıştırıp kaynamakta olan yemeğe ilave edelim, 5 dakika kadar daha piştikten sonra yemeğimizi ocaktan alalım biraz dinlendikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
  • Not: Bagetlerin derisini haşladıktan sonra alıyorum. Böylelikle suyu daha lezzetli oluyor.

Haşhaşlı Nokul Tarifi

 

Haşhaşlı Nokul Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ılık süt (150 ml)
  • 1 çay bardağı ılık su (150 ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ veya
  • Zeytinyağı
  • 1 paketten 1cay kaşığı eksik kurumaya
  • 1.5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 6-6.5 çay bardağı un(kontrollü ekleyin)(150ml)

Haşhaşlı harç için;

  • 3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • İsteğe bağlı bir avuç çekilmiş ceviz

Not:büyük çay bardağı kullandım çay bardağı ölçüsü 150 ml bu önemli dikkatli edelim

Haşhaşlı Nokul Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilık sütü karıştırma kabına alın şekeri de ekleyin karıştırın mayayı ekleyin 10 dakika aktifleşmesini bekleyin. Daha sonra su yağ yumurta akını ekleyin ve çırpıcı ile karıştırın (Sarısı üzerine sürülecek)
  2. Daha sonra unu ve tuzu ekleyin çırpıcı ile koyulaşana kadar azar azar un ekleyerek devam edin. Çırpıcı ile karışmadığı zaman elle yoğurun kulak memesi kıvamında biraz daha yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
  3. Elinizi ve tezgahı yağlayın daha sonra tezgaha alın yuvarlayın elinizle tepsi büyüklüğünde açın haşhaşlı harçtan sürün ceviz serpin sıkıca yuvarlayın 3 parmak kalınlığında dilimleyin yağladığınız borcama dizin.
  4. Hepsini dizdikten sonra üzerini streç filmle kapatın fırını en düşük ayarda çalıştırın geri kapatın ılık olsun fırının içinde 45 dk mayalandırın (Dikkat sıcak olmasın pişer açıp kapatın fırın sadece ılık olsun çalışır vaziyette kalmasın)
  5. Daha sonra üzerine yumurta sarısını sürün önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 _30 dakika pişirin afiyet olsun. ☺️

Tahinli Susamlı Kurabiye Tarifi

 

Tahinli Susamlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı (Oda ısısında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3,5 çay bardağı un

Üzerine sürmek için;

  • 5 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 paket vanilya

Kullandığım bardak ölçüsü 125 ml

Tahinli Susamlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım.
  2. Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştıralım.
  3. Unu kontrollü olarak ekleyelim.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Uzun şeritler halinde yuvarlayalım iki parmak kalınlığında keselim.
  6. Önce süt ve vanilyalı karışıma daha sonra susama batıralım.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.