19 Şubat 2022 Cumartesi

Bisküvili Muhallebi Tarifi

 

Bisküvili Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için;

  • Yarım paket pötibör bisküvi (100 gr)

    Bisküvili Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye süt, toz şeker, un, buğday nişastasını alarak çırpıcı yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  • Tencereyi ocağa alalım ve muhallebimiz koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebimizi ocaktan almaya yakın içerisine vanilyayı ekleyelim ve çırparak ocaktan alalım.
  • Pişen muhallebimizi geniş bir kaseye alalım, üzerine krem şantiyi ekleyerek mikser yardımı ile çırpalım.
  • Muhallebimiz pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra uygun bir servis kabına alalım.
  • Üzeri için, bisküvilerimizi robota alalım ve un kıvamına gelene kadar çalıştıralım.
  • Ardından bisküvileri muhallebimizin üzerine eşit olacak şekilde yayalım ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

18 Şubat 2022 Cuma

El Açması Lezzetinde Şipşak Börek Tarifi

 

El Açması Lezzetinde Şipşak Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

İç harcı için;

  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ (90 ml)
  • 600 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Sosu için;

  • 3 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ (140 ml)
  • Yarım çay bardağından biraz fazla eritilmiş tereyağı veya margarin

Üzeri için;

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 2-3 yemek kaşığı süt
  • Susam
  • Çörekotu

    El Açması Lezzetinde Şipşak Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç malzemesi için uygun tavaya sıvı yağı alalım ve üzerine kıymayı ekleyelim. Kıymanın rengi tamamen dönünceye kadar kavuralım. Ardından yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip soğanlar yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edelim. Soğanlar da yumuşayınca tuz ve baharatları ekleyerek ocağı kapatabiliriz.
  • Kıymalı iç malzeme yerine farklı iç malzemelerle de bu böreği hazırlayabilirsiniz.
  • Diğer tarafta sosu için bir kaseye yoğurt, süt, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağı ya da margarini alarak güzelce karıştıralım. Sosumuz da hazır.
  • Tezgaha bir yufkayı açalım. Sostan birkaç kaşık ekleyerek fırçayla dağıtalım. Sonra yufkayı ortadan ikiye katlayarak tekrar sos ekleyelim ve dağıtalım.
  • Düz ve geniş olan kısma iç malzememizden ekleyelim ve yufkayı hafifçe kenarlarından toplayarak rulo yapalım. Rulo yaptıktan sonra dilerseniz kol böreği gibi dolayarak da tepsiye yerleştirebilirsiniz.
  • Ben uzun ruloyu ikiye katlayarak yerleştirmeyi tercih ettim. Diğer üç yufkaya da aynı işlemi uygulayalım. Börekleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına alalım.
  • Ben böreği geceden hazırlayıp sabah pişirdim. Dinlendiğinde çok daha lezzetli oluyor. Bunun için üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında sabaha kadar dinlendirdim. Dilerseniz vaktiniz yoksa hiç dinlendirmeden hemen de fırına verebilirsiniz.
  • Pişirmeden önce buzdolabından çıkarınca böreğin üzerine yumurta ve süt karışımını dağıtarak susam ve çörekotu ekledim.
  • Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 40-45 dk kadar börekleri pişirelim.
  • Fırından çıkarınca ilk sıcağı çıkınca dilimleyerek servis edebilirsiniz🤌 lezzeti de sunumu da tek kelimeyle şahane oluyor💯 mutlaka deneyin derim 💯 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

İç Pilav Tarifi

 

İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı soyulmuş badem (Çiğ bademleri sıcak su ile ıslıyorum sonra soyuyorum )
  • 1.5 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane küp şeker
  • 1 su bardağı pirinç (Ben basmati kullanıyorum )
  • 1.5 su bardağı tavuk suyu

    İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuş üzümü sıcak su ile ıslanır 2 dk sonra süzülür. Zeytinyağ tencereye alınır.
  • İçine küp küp doğranmış soğan eklenir ve şeffaf renk alana kadar kavrulur .
  • İçine dolmalık fıstık bademde eklenir kavrulmaya devam edilir.
  • Bütün baharatlar eklenir 1-2 tur kavrulur, pirinç eklenir. Şeffaf renk alana kadar kavrulmaya devam edilir.
  • İçine kuş üzümü tuz eklenir tavuk suyu ilave edilir bir kez karıştırılıp, en kısık ateşte ağzı kapalı suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Ocağın altı kapatılır en az 20 dk dinlendirildikten sonra servis edilir.

Elmalı Turta Tarifi

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 200 gram tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında iyice yumuşamış )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un

Elmalı harcı için;

  • 5 orta boy elma
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (Bizde çok sevilmediği için bir çay kaşığı kullandım)

Kullandığım su bardağı 200 ml

Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  2. Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayıralım dondurucuya kaldıralım.
  3. İç harcı için elmaları soyup rendeleyelim uygun bir tavada şeker ile suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  4. En son tarçın ilave edip karıştıralım ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
  5. Hamuru tepsiye yayalım çatalla delikler açarak iyice soğumuş elmalı harcı yayalım.
  6. Buzlukta beklettiğimiz hamuru üzerine rendeleyelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. İyice soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
  8. Hamur malzemeleri oda sıcaklığına olmalı. Tereyağı iyice yumuşamış olmalı.
  9. Tart pişerken kızarttıktan sonra fırının derecesini 150-140 düşürdüm 7-8 dakika daha pişirdim. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun

Basit Malzemeli Borcam Pastası Tarifi

 

Basit Malzemeli Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un (Çok tepeleme olmasın)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin

Kakaolu hamur tabanı için;

  • 25 gram yumuşak margarin
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5- 3 su bardağı arası un
  • 1 paket kabartma tozu

Çikolatalı sos için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 80 gram bitter çikolata
  • 80 gram sütlü çikolata

Üzerine elemek için;

  • Kakao

    Basit Malzemeli Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle muhallebiyi hazırlıyoruz. Vanilya ve margarin hariç diğer malzemeleri tencereye alıp, çırpıcıyla sürekli karıştırarak kaynatıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alıp margarin ve vanilyasını ekleyip ılımaya bırakıyoruz. Beklerken kabuk bağlamaması için ara ara karıştırırsanız iyi olur.
  • Kakaolu taban için un ve kabartma tozu hariç, bütün malzemeler karıştırılır. Kabartma tozu ve azar azar un ilave edilerek hamur yoğurulur çok kolay yoğurulan yumuşak bir hamur. 2,5 ile 3 su bardağı arası un kullanılabilir.
  • Hazırladığımız hamur yağladığımız borcama eşit bir şekilde ve kenarları hafif yüksek olacak şekilde yerleştirilir.
  • Pişerken dengesiz kabarmaması için çatalla her yerine delikler açılır. Ilıyan muhallebi tekrar mikserden geçirerek hamurun üzerine yayılır ve 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
  • Pasta pişerken çikolata sos hazırlanır. Bunun için süt, nişasta ve şeker tencereye alınıp, çırpıcı ile karıştırılarak kaynatılır.
  • Ocaktan alınarak üzerine çikolataları ilave edilir ılınmaya bırakılır ve yine sosta kabuk bağlamaması için pasta pişip ılıyana kadar ara ara karıştırılır
  • . Bu çikolata sos çok lezzetli bir sos arkadaşlar. Her türlü pastanızın üzerinde kullanabilirsiniz tavsiye ederim.
  • Ilıyan pastanın üzerine mikserden geçirdiğimiz çikolata sos yayılır en az 3-4 saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edilir. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben üzerine kakao eledim. Denemek isteyenler afiyet olsun şimdiden😊

Portakallı Kereviz Tarifi

 

Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kereviz
  • 2 dilim portakal
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı salça domates ve biber karışık
  • 7 kepçe tavuk suyu
  • Kereviz yaprağı 1 miktar
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy patates

    Portakallı Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kereviz soyalım. İçlerini oyalım.
  • Ardından soğan, sarımsak, biber yeteri kadar yağ kavuralım.
  • Suyunu ilave edelim patatesleri küp küp doğrayalım.
  • Oymuş olduğumuz kereviz içlerinde ufak ufak doğrayalım ilave edeli.
  • Tuzu, kereviz yaprağı, portakal dilimleri ilave edin kerevizleri oyduğumuz kısımları alta gelecek şekilde dizelim pişmeye bırakın.
  • Piştikten sonra servis edelim tabağa alalım iç harcımızı içerisine dolduralım.
  • Üzerine kaşar ilave edin servis hazır afiyet olsun daha fazla tarif için kanalıma beklerim.

Bonibon’lu Kurabiye Tarifi

 

Bonibon’lu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşamış tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Üzerine;

  • Bonibon 

    Bonibon’lu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına tereyağını, yumurtayı koyup karıştırın.
  • Ardından diğer malzemeleri ilave edin (Un hariç) karıştırmaya devam edin.
  • Son olarak unu kontrollü bir şekilde ekleyip. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.
  • Üzerlerine hafifçe bonibonları bastırın.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15- 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Şipşak Naneli Salçalı Makarna Tarifi

 

Şipşak Naneli Salçalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket burgu makarna
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz (haşlama suyuna)
  • Sıcak su

    Şipşak Naneli Salçalı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarnayı dilediğiniz kıvamda sıvı yağlı ve tuzlu kaynar suda haşlayın. Ben 11 dakika da haşladım. Siz kullandığınız makarnanın paketinin arkasındaki süreye göre haşlayabilirsiniz.
  • Sosu için uygun bir tava ya da tencereye aldığımız zeytinyağında domates ve biber salçasını ve naneyi ilave ederek bir kaç dakika kavuralım.
  • Haşlanmış makarnanın suyundan sosunuza 1 çay bardağı kadarını ekleyin.
  • Son olarak tuzu ve  karabiberi de ekleyerek tekrar karıştıralım.
  • Makarnanın suyunu süzelim ve sıcak sosun içine atalım, sos ile iyice karıştırarak harmanlayalım.
  • Makarnamızı sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Hasanpaşa Köftesi Tarifi

 

Hasanpaşa Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 1kg dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Biraz karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı un
  • Biraz sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

İç harcı için ;

  • 1 kutu bezelye
  • Patates püresi için (Hazır kulandım)
  • 1 paket patates tozu
  • Yaklaşık 500ml süt
  • Biraz rendelenmiş hindistan cevizi
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Domates sosumuz için;

  • 1 paket domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Biraz karabiber
  • Biraz karışık otlu baharat (Mercanköşk, kekik)

    Hasanpaşa Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kıymamıza tüm malzemeleri ekleyip, karıştırıyoruz. Yaklaşık 30 dakika kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Domates sosumuz için malzemeleri bir tencereye ekliyoruz ve kaynatıp, kenara alıyoruz.
  • Patates püresi için sütümüzü kaynatıyoruz içerisine baharatlarımızı ekliyor sonra 1 paket patates tozumuzu ilave ediyoruz. Ocağımızın altını kapatıyoruz ve istediğimiz kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
  • Dinlenmiş olan kıymamızı elimizle yuvarlak top halinde şekillendiriyoruz ve içini hafifçe ovuyoruz. Diğer aşamada içerisine bezelyelerimizi ekliyoruz tepsimize diziyoruz.
  • Sıkma poşetine püremizi ilave ediyoruz ve bezelyelerimizin üzerine sıkıyoruz. Bu şekilde hepsini püremizle kapladıktan sora fırın tepsisine domates sosumuzu ekliyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımıza koyuyoruz ve yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 

Cocostar Pasta Tarifi

 

Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un (unu kontrollü ekleyelim)

Kekin üzerini ıslatmak için:

  • 1 çay bardağı süt

Kreması için:

  • 2 paket kremşanti
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı Hindistan cevizi

Üst ganaj için:

  • 200 gram sıvı krema
  • 80 gram 2 paket sütlü veya bitter çikolata

    Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpalım, sonra diğer malzemeleri de ekleyip tekrar güzelce çırptıktan sonra kelepçeli kalıbımızın altına yağlı kağıt koyup kek harcımızı dökelim.
  • Kekimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20-25 dk. pişirelim.
  • Pişen keki fırından alalım ve oda ısısına gelmesini bekleyelim.
  • Ardından kekimizi kelepçeli kalıptan çıkartalım, pişirme kağıdını alarak tekrar kelepçeli kalıba yerleştirelim.
  • Kekimizin üzerine kürdanla delikler açalım, soğuduğunda üzerine sütümüzü dökelim, sütü çekmesi için buzdolabında 10 dk. bekletelim.
  • Bu arada kremamızı hazırlayalım, kremşantiyi sütle koyulaşana kadar çırpalım.
  • Üzerine pudra şekeri ve hindistan cevizini ekleyip karıştıralım. Resimdeki gibi koyu bir kıvam olacak.
  • Sonra kekimizin üzerine hazırladığımız kremamızı, her yeri eşit olacak şekilde sürelim.
  • Tekrar buzdolabında 10 dk. bekletelim.
  • Sonra ganajımızı hazırlayalım. Bunun için kremamızı ocakta ısıtalım. Sakın kaynamasın dikkat edelim.
  • Isınınca ocağı kapatıp içine çikolataları koyalım, karıştırarak eritelim.
  • Sonra ganajımızı kekimizin üzerine dökelim ve buzdolabında 1 saat bekletelim. Bu aşamada vaktiniz varsa en az 3-4 saat hatta 1 gece dinlendirmeniz pastanızın daha da güzel olmasını sağlayacaktır.
  • Son olarak pastamızdan kelepçeli kalıbımızı dikkatlice çıkaralım. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun 👌.