Bisküvili Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Üzeri için;
- Yarım paket pötibör bisküvi (100 gr)
Bisküvili Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye süt, toz şeker, un, buğday nişastasını alarak çırpıcı yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Tencereyi ocağa alalım ve muhallebimiz koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Muhallebimizi ocaktan almaya yakın içerisine vanilyayı ekleyelim ve çırparak ocaktan alalım.
- Pişen muhallebimizi geniş bir kaseye alalım, üzerine krem şantiyi ekleyerek mikser yardımı ile çırpalım.
- Muhallebimiz pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra uygun bir servis kabına alalım.
- Üzeri için, bisküvilerimizi robota alalım ve un kıvamına gelene kadar çalıştıralım.
- Ardından bisküvileri muhallebimizin üzerine eşit olacak şekilde yayalım ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!