9 Mart 2022 Çarşamba

Tavada Fırınsız 15 Dakikada Çikolata Soslu Pasta Tarifi

 

Tavada Fırınsız 15 Dakikada Çikolata Soslu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kekin malzemeleri;

  • 2 buçuk su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağını geçkin toz şeker

Çikolatalı sosu için;

  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Orta katı için;

  • 3 tane muz

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Üst süslemesi için;

  • 2 yemek kaşığı ahu dudu veya vişne marmelatlı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

    Tavada Fırınsız 15 Dakikada Çikolata Soslu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce yumurta ve toz şekeri iyice çırpalım.
  • Diğer malzemeleride koyup bir dakika kadar daha çırpalım.
  • Pişireceğimiz tavanın altını yağlayıp kek harcımızı koyun.
  • Ocağımızın en büyük gözünü en kısık açın.
  • Tavanın altını kaplayacak büyüklükte 3 katlı folyo koyup tavayı onun üzerine koyalım.
  • Ocaklara göre değişir genelde 35-40 dakika pişer.
  • Kekimiz pişince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Çikolata sosunun yapımı; Tenceremize sütünü, un ,nişasta, şeker, kakao, tereyağı ,vanilya hariç bütün malzemeleri koyup ocakta pişirelim.
  • Sürekli karıştıralım, iyice koyulaşınca ocaktan alıp içine tereyağı vanilyayı ekleyip iyice çırpalım.
  • Kekimizi ortadan keselim, üzerine bir bardak süte bir kaşık şeker ekleyerek kekimizi ıslatalım.
  • Alt katını çikolatalı sostan birazını sürelim ,halka kestiğimiz muzları sürdüğümüz sosun üzerine dizelim.
  • Tekrar bir kaşık çikolata sostan muzların üzerine sürüp ikinci kat kekimizi koyalım.
  • En üzerine de ayırdığımız çikolata sosunu döküp marmelatla pudra şekeri ile süsleyelim daha değişik de süsleyebiliriz.
  • Şimdiden afiyet sıhhat olsun

Kabarmalara Doymayan Muazzam Lezzette Simit Poğaça Tarifi

 

Kabarmalara Doymayan Muazzam Lezzette Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 7 su bardağı un
  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 1,5tatlı kaşığı tuz
  • Sucuk
  • Kaşar peyniri
  • İstenilen bir peynir

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • Susam

    Kabarmalara Doymayan Muazzam Lezzette Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için maya, ılık süt ve şeker karıştırılır.
  • Tereyağı veya margarin, sıvı yağ, yumurta, un, tuz eklenir ve yumuşak kıvamda olacak şekilde bir hamur yoğrulur. Mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamurdan istenilen büyüklükte parçalar alınarak içine iç harçtan bırakılır ve sarılır.
  • Önce pekmezli suya sonra susama bulanarak tepsi mayası yapılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

Çikolatalı Fındıklı Kurabiye (Enfes Lezzet) Tarifi

 

Çikolatalı Fındıklı Kurabiye (Enfes Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı veya margarin
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta ( sarısı içine akı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-3,5 su bardağı un

Dışı için;

  • 1 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık

Üzeri için;

  • Nutella vb sürülebilir çikolata

    Çikolatalı Fındıklı Kurabiye (Enfes Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Önce yumurta akına sonra çekilmiş fındığa bulayıp parmağınızla bastırıp üzerine çukur yapın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • 180 derece fırında 30 dakika hafif kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyunca çikolatayı krema sıkma torbasına koyup kurabiyenin çukur bölümüne sıkıp servis tabağına alın. Ve servis yapın.

Kuru Meyveli Sultaniye Kurabiyesi (Pastane Tadı) Tarifi

 

Kuru Meyveli Sultaniye Kurabiyesi (Pastane Tadı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı kuru üzüm (bıçakla küçültülmüş)
  • Yarım çay bardağı küçültülmüş kayısı
  • 1 su bardağı nişasta (mısır veya buğday)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

    Kuru Meyveli Sultaniye Kurabiyesi (Pastane Tadı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumuşamış margarin, şeker, sıvı yağ, yumurta beyazı ve nişasta elle güzelce karıştırılır.
  • Küçültülen kuru meyveler kaseye eklenerek yoğrulur.
  • Üzerine elenerek un ve kabartma tozu koyulur ve ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
  • Hamur şekil alabilen katılığa ulaştığında şeklinin güzel olması amacıyla 3 bezeye ayrılır.
  • Ayrılan bezeler rulo haline getirilir ve ardından üzerine biraz bastırılarak düzgünleştirilir.
  • Ayrılan yumurta sarısı uzun ruloların üzerine sürülür. Çatal ile üzerleri çizilir.Her rulo verev şekilde kesilir.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye şeklini çok bozmadan alarak yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılan 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun 

Bulgur Köftesi (Soğanlı Sosuyla Çok Seveceğiniz Bir Tarif) Tarifi

 

Bulgur Köftesi (Soğanlı Sosuyla Çok Seveceğiniz Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 3 su bardağı kaynar su (bulgura eklemek için)
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağından 2 parmak az un
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber
  • Tuz

Haşlamak için:

  • Yeterince su

Üzeri için:

  • 1 büyük kase sarımsaklı yoğurt

Soğanlı sos için:

  • 2 soğan (yemeklik doğranmış)
  • Sıvı yağ
  • 1 dolu tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Kuru nane

    Bulgur Köftesi (Soğanlı Sosuyla Çok Seveceğiniz Bir Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kaba bulgur ve kaynar suyunu ekleyip üzerini kapatalım, 10 dk dinlendirelim.
  • Ardından bulguru karıştıralım.
  • Biraz ılımasını bekledikten sonra kalan malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  • Bu aşamada arada elinizi ıslatarak veya azar azar su ekleyerek yoğuralım ki daha güzel toparlanmasını sağlayalım.
  • Birkaç dakika yoğurduktan sonra kıvamına bakalım avucumuzda sıktığımız zaman tutuyorsa hazırdır, yine gerekirse arada elimizi ıslatarak köftemize şeklini verelim.
  • Ben ufak ufak sıkıp bıraktım.
  • Yuvarlayarakta yapabilirsiniz .
  • Ardından tencerede kaynayan suya köftelerden bir miktar koyalım ,ocağın altını biraz kısalım ve köfteler su yüzüne çıkana kadar haşlayalım.
  • Haşlanan köfteleri süzgeçe alalım.
  • Diğer taraftan sarımsaklı yoğurt hazırlayıp kenara alalım.
  • Gelelim soğanlı sosumuza uygun bir tencereye biraz sıvı yağ gezdirelim.
  • Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavuralım .
  • Salçasını ekleyip kavuralım.
  • Ardından tuzunu ,baharatını ilave edelim ve ocaktan alalım .
  • Köfteleri servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim .
  • Son olarak soğanlı sosumuzdan üzerine bolca gezdirelim ve köftemiz hazır.
  • Afiyet olsun 

Deniz Dalgası Tatlısı (Lezzetli Ve Hafif Bir Tatlı) Tarifi

 

Deniz Dalgası Tatlısı (Lezzetli Ve Hafif Bir Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet  yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un kullandım (azar azar ekleyin yumuşak bir hamur olacak)

Şerbeti için:

  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • Bir parça limon

    Deniz Dalgası Tatlısı (Lezzetli Ve Hafif Bir Tatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbeti hazırlayalım malzemeleri uygun bir tencereye alalım karıştırarak şekerini eritelim .
  • Kaynamaya başlayınca altını kısalım 10 dk kaynatıp ocaktan alalım soğusun.
  • Bu sırada yoğurma kabına un dışındaki malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  • Üzerine azar azar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
  • Hazırladığımız hamurdan ufak parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım .
  • Üzerine hafif bastırıp ucunu hafif sivriltelim.
  • Kahve su bardağı ile veya bir kapak yardımıyla üzerinde dalga şeklini yapalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim .
  • Tümünü bu şekilde hazırladıktan sonra 180 derece ısınmış fırında altı üstü güzel renk alana kadar pişirelim.
  • Fırından aldıktan sonra şerbetini verip dinlendirelim.
  • Afiyet olsun

Pamuk Gibi Ballı Pasta Tarifi

 

Pamuk Gibi Ballı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı yoğurt veya krema ben yoğurt kullandım
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 tatlı kaşığı karbonat
  • 4 su bardağı un

Kreması için;

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası veya un ben nişasta kullandım lezzeti daha iyi oluyor.
  • 100 gr tereyağı
  • 3 su bardağı süt

Bardak ölçüsü 200 ml

Pamuk Gibi Ballı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye 100gr tereyağı, 3 kaşık bal katıp eritilir. Üzerine 2 tatlı kaşığı karbonat ilave edip, kabarınca ocaktan alınır.
  2. Ayrı bir kaba 3 yumurta kırılır çırpılır, 1 su bardağı şeker, 3 kaşık yoğurt ilave edip, çırpılır.
  3. Ocakta eritilen tereyağı, bal, karbonatlı karışım ilave edilir çırpılır ,4 su bardağı un ilave edip, ele yapışan hamur elde edilir.
  4. Tezgaha un serpilip hamur toparlanır. Bu hamurdan 8 adet bezeler yapılır üzeri örtülür 15 dk dinlenmeye bırakılır.
  5. Hamur dinlenirken krema hazırlanır. Uygun bir tencereye 2 yumurta kırılır çırpılır 1,5 su bardağı şeker, 4 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası, veya un, 3 su bardağı süt eklenip çırpılır ocağa alınır.
  6. Orta harlı ateşte karıştırarak koyu kıvama gelince ocaktan alıp 1 paket vanilya, 100gr tereyağı ilave edip iyice karıştırıp pekiştirilir.
  7. Dinlenen bezelerin her birini hafif unlayarak ince ince merdaneyle açılır.
  8. Yağlı kâğıt serili tepside 180 derece fırında hafif kızartarak kurutmadan pişirilir.
  9. Pişirilen bezelerin üzerlerine kapak veya tabak kapatarak bıçak yardımıyla yuvarlak kesilir.
  10. Uygun bir pasta kabının ortasına kremadan 1 kaşık konur pasta kaymasın.
  11. Üzerine pişen bezelerde, koyup kremadan spatula yardımıyla sürülür.
  12. 8 parçayıda aynı şekilde üzerine koyup krema sürülür.
  13. Pastanın sonuncu katınada sürüp, kenarlarıda kremayla kapatılır.
  14. Pişen bezelerin kenarlarından kesilerek çıkan parçalarıda robottan geçirip pastanın üzeri yanları kapatılır.
  15. 3 saat sonra pasta servis edilir. Afiyet olsun 

Kremasız Körili Tavuklu Makarna Tarifi

 

Kremasız Körili Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket penne makarna (250 gr)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 parça tavuk göğüs eti
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1 dolu tatlı kaşığı nişasta
  • 1,5 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik

Haşlamak için;

  • Sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Kremasız Körili Tavuklu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tencereye bolca sıcak suyu alalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra üzerine tuz ve  makarnayı ilave ederek yaklaşık 10-11 dakika haşlayalım.
  • Makarnalar haşlanırken diğer taraftan soğanı yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayalım.
  • Doğradığımız soğanları kenara aldıktan sonra tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
  • Güzelce doğradığımız tavuk etlerini sotelemek için, uygun bir tavaya sıvı yağını alalım.
  • Üzerine kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsünü ilave ederek güzelce kavuralım.
  • Etler suyunu çekip hafif renk aldıktan sonra üzerine doğradığımız soğanları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Soğanlar pembeleşip iyice kavrulduktan sonra üzerine; nişasta ile karıştırdığımız süt, köri, tuz ve kekik ilave ederek güzelce karıştırıp pişirelim.
  • Haşlanıp yumuşayan makarnanın suyunu süzelim ve kıvam alan sosun üzerine ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Güzelce karışan körili tavuklu makarnamız servise hazır. Afiyet olsun!

İçli Köfte (Aparatlı) Tarifi

 

İçli Köfte (Aparatlı) Tarifi İçin Malzemeler

Dışı için;

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı biber-domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

    İçli Köfte (Aparatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 2 su bardağı köftelik bulgur (Ben açık alıyorum içli köftelik diye) 1. 5 su bardağı sıcak su ile 20 dk kadar kapalı bir kapta.
  • Bu arada iç harcı hazırlanır. Önce soğan minik minik doğranıp veya robottan geçirip kavrulur sırayla kıyma ve salça eklenerek kavrulur. Ocağın altı kapatılır doğranan maydanoz, ceviz tuz karabiber eklenir harç soğumaya bırakılır.
  • Kabaran bulgura kalan tüm malzemeler eklenip 20 dk kadar yoğurulur. Resimlerde görüldüğü gibi aparatla içli köfteler hazırlanır.
  • Buzluğunuzun şoklama bölümü varsa yaptıkça tepsiye koyup koyup bu bölümde şoklayın. Ben bu şekilde yapıp yağda pişiriyorum hiç dağılmıyor.
  • Kalanıda iyice sertleşip, donunca buzluğa atıyorum poşetleyip. Ben Adanalı, Kayserili değilim bir trakyalı olarak bu aparatla bu kadar yapıyorum :