13 Mart 2022 Pazar

Narlı Cevizli Pancar Salatası Tarifi

 

Narlı Cevizli Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 baş pancar
  • Yarım bağ dereotu
  • Yarım bağ tere
  • Yarım bağ maydanoz
  • Bolca nar
  • İri kıyılmış ceviz

Pancarı pişirmek için;

  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak

Salata sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Zeytinyağı tuz
  • Yarım limon suyu

    Narlı Cevizli Pancar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pancarı küp küp doğrayıp; üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ekleyip karıştıralım.
  • 220 derece fırında, yumuşayana kadar pişirelim.
  • Dereotu, tere ve maydanozu doğrayıp; üzerine pancar, nar ve ceviz ilave edelim.
  • Sos için tüm malzemeleri karıştırıp, salatanın üzerine gezdirelim. Afiyet olsun

Anadolu Çorbası Tarifi

 

Anadolu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç̧
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 5 su bardağı normal su

Terbiyesi için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un (Silme)

Sosu için;

  • 1 adet kuru soğan büyük olmasın
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru nane

    Anadolu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye yıkanmış bakliyatları koyun. Üzerine 5 su bardağı su koyun ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayınca ocağı kısın yumuşayana kadar pişirilir. Pişince ayrı kapta terbiyesi için yoğurt un ve yumurta koyup, pürüzsüz olana kadar iyice çırpılır.
  • Bakliyatlar yumuşadıysa terbiyesinin içine çorbanın suyundan ekleyip karıştırın terbiyeyi çorbaya dökün ondan sonra hemen hızlıca karıştırın çorbanın kesilmemesi önemli. Çorbayı kısık ateşte ara ara karıştırın.
  • Sosu için; bir tavaya tereyağı ve zeytinyağı koyup, eridikten sonra ince doğranmış soğanı koyup kavuralım.
  • En son baharatları ekleyip kızdırın sosu çorbaya döküp 1-2 taşım kaynadıktan sonra damak tadınıza göre tuz ilave edin, ocaktan alın. Tuzu en son eklerseniz kesilme olmaz. Afiyet olsun

Damaklarda İz Bırakan Fırında Soslu Tavuk Tarifi

 

Damaklarda İz Bırakan Fırında Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet ince kesilmiş tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı soya sosu

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 9-10 adet mantar
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet kırmızı kapya biber (İsteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı sebze tozu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı nişasta yarım çay bardağı su ile karıştırılmış
  • 1 su bardağı su
  • 1 kutu sıvı krema(200ml)
  • Tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Damaklarda İz Bırakan Fırında Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuklara fırça ile arkalı önlü soya sosu sürelim biraz da tuz serperek buzdolabında yarım saat bekletelim.
  • Tavaya iki yemek kaşığı sıvı yağ koyalım ısıtalım ve tavukları arkalı önlü yüksek ısıda hafif kızartalım bir tabağa alarak bekletelim.
  • Aynı tavanın içine tereyağ koyalım ve yemeklik doğranmış soğanı ve rendelenmiş sarımsağı kavuralım, ince dilimlenmiş mantarı ekleyelim karıştıralım kapağını kapatarak yüksek ateşte ara ara karıştırarak 5 dk kavuralım.
  • İnce doğranmış biberi ilave edelim ,tuz ,baharatlar su ile karışmış nişasta ve normal suyu, kremayı ilave ederek karıştıralım iki üç dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.
  • Hafif kızarttığımız tavuk etlerini fırın kabına yerleştirelim üzerine pişirdiğimiz sosu gezdirelim ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında peynir kızarana kadar pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun

Karnabahar Graten Tarifi

 

Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

Haşlamak için;

  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Su

Sosu İçin;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım su bardağı un

Üzeri İçin;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Karnabahar Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı küçük parçalara koparıp yıkayalım.
  • Uygun bir tencereye alarak tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
  • Onlar haşlanırken sosunu hazırlayalım.
  • Maydanozu ince doğrayalım, sos malzemelerini bir kapta karıştıralım.
  • Haşlanan karnabahar parçalarını süzüp sosun içine atalım.
  • Daha sonra karnabaharlarımızı yağlanmış borcama sıkı bir şekilde dizelim.
  • Kalan sosu üzerine dökelim ve önceden ısıttığımız 190 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Üzeri kızarınca fırından çıkartıp rendelediğimiz kaşar peynirini serpip tekrar fırına verelim.
  • Kaşar peyniri hafif kızarınca, yaklaşık 10 dakika sonra fırından alalım.
  • 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.
  • Afiyet olsun

Pazar Kahvaltılarınız İçin Harika Bir Ekmek Üstü Tarifi

 

Pazar Kahvaltılarınız İçin Harika Bir Ekmek Üstü Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-8 dilim bayat ekmek
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 dilim beyaz peynir
  • Pul biber(tercihen)

    Pazar Kahvaltılarınız İçin Harika Bir Ekmek Üstü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ekmekleri dilimleyelim.
  • Yumurta, yoğurt ve beyaz peyniri uygun bir kasede çatal yardımıyla ezdirerek karıştıralım.
  • Pul biberi de ekleyelim.
  • Ekmeklerin üzerine bu karışımdan sürelim.
  • Fırın tepsisine dizelim.
  • 180 derece fırında 15-20 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Harika kokusuyla ev ahalini uyandıralım😉.
  • Afiyet olsun💞

    Not: Yaratıcılık size kalmış kekik, maydanoz ve biber de çok yakışıyor

Piliç Topkapı Tarifi

 

Piliç Topkapı Tarifi İçin Malzemeler

  • ️5 adet kemiği ayrılmış kalçalı tavuk budu

Butları marine için;

  • ️2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ️1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • ️1 çay kaşığı karabiber

İç pilav için;

  • ️1 adet kuru soğan
  • ️1 su bardağı baldo pirinç
  • ️1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • ️1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • ️1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • ️1 çay kaşığı tuz
  • ️1 çay kaşığı yenibahar
  • ️1 çay kaşığı kimyon

Piliç sos için;

  • ️1 tatlı kaşığı domates salçası
  • ️1 çay kaşığı tuz
  • ️2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ️1/2 (yarım) çay bardağı su

    Piliç Topkapı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 su bardağı pirinçi sıcak su ekleyip yarım saat beklettim.
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümünü de ayrı bir kapta ıslatıp beklettim.
  • Tavuk butlarını kasapta kemiklerini ayırtıp hafifçe dövdürmüştüm.
  • Üzerine hafifçe marine olması için zeytinyağı tuz ve karabiberi karıştırıp fırçayla sürdüm. Hepsini üst üste açarak bir kaba koydum ağzını kapatıp iç pilavı yapana kadar beklettim.
  • Pilav için zeytinyağını pilav tencereme aldım üzerine dolma fıstığını ekleyip hafifçe pembeleştirdim.
  • Üzerine ince ince doğradığım kuru soğanı ekledim kavurmaya devam ettim.
  • Soğanda pembeleşince önceden ıslamış olduğum pirinçi yıkayıp ilave ettim.
  • Baharatlar ve kuş üzümünü de ekledikten sonra bir kaç tur daha pirinçle beraber kavurdum.
  • 1+1/2 su bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte suyunu 5-6 dk. Çekene kadar beklettim. 10 dakika da dinlendirdim.
  • Dinlenen butları çukur bir komposto tabağına derileri ters tarafa gelecek şekilde açtım içine hazırladığım pilavdan 2-3 tepeleme yemek kaşığı kadar doldurdum.
  • Pilicin dışa taşan kısımlarını koyduğum pilavı kapatacak şekilde üstüne kapattım tabağı ters çevirip elimle dikkatli bir şekilde borcama yerleştirdim, fotoğraftaki gibi.
  • Fırına vermeden önce 1 tatlı kaşığı salça, 1/2 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay bardağı suyu iyice karıştırıp piliç topkapıların üzerine sürdüm.
  • Borcamın boşluk kalan kısımlarına da ayrıyetten yarım çay bardağı su döktüm ki piliçler suyunu verene kadar yanıp kötü bir görüntü almasın.
  • 190° ısınmış fırında 40-45 dk pişirdim ♨️♨️
  • Hârika bir akşam yemeği için mutlaka deneyin derim 🤤🤤🤤

    Öncesinde bir çorba ile tek başına bir öğün

Bereketli Katmer Tarifi

 

Bereketli Katmer Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo un
  • Aldığı kadar ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Arasına sürmek için bir paket margarin

    Bereketli Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve tuz leğenimize eklenip yavaş yavaş su ilave ederek yoğuruyoruz yumuşak ama ele hafif yapışan bir hamur yapıyoruz. Yoğurduktan sonra 3 yumak yapıyoruz.
  • Yumağın birini görselde olduğu gibi büyükçe hafif unlayarak bir oklava yardımı ile açıyoruz ve üzerine margarin sürüyoruz, her yerine gelecek şekilde ve rulo yapıp portakal büyüklüğünde kesip bezeler yapıp bir tepsiye diziyoruz diğer yumaklarada aynı işlemi yapıyoruz.
  • Hazırladığımız bezeleri yarim saat kadar üzerini streç yada bir bez örtüp dinlendiriyoruz.
  • Ve servis tabağı büyüklüğünde açıp tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Ramazanda çok pratik oluyor hemen sahur için hazırda bulunmuş olur, paketleyip dondurucuya koyabilirsiniz.
  • Afiyetler olsun 

Boş ve Peynirli Açma Tarifi

 

Boş ve Peynirli Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 6-7 su bardağı un (katmer de 6 su bardağı ,efsane unda 7 su bardağı kullandım inanın una göre değişiyor nedense ele yapışacak ona göre ayarlayın)
  • 1 paket instant maya
  • Oda ısısında tereyağ yada margarin (120 gram)
  • 2 yumurta (beyazı içe sarısı dışa)

    Boş ve Peynirli Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ dışında tüm malzemeleri yoğurun ele yapışmayan cıvık bir hamur olacak.
  • Unu kontrollü koyun. 30 dk mayasının gelmesi için üzerini streçle kapatın.
  • Mayası gelen hamuru yağlı tezgaha dokun ve elinizle dikdörtgen şekilde açın.
  • Elinize tereyağ alıp her yerine yayın ve yarı ikiye katlayın.
  • Tekrar elinize yağ alin ve üzerine yağlayın diğer ikinci yarıyı da onun üzerine katlayın.
  • Diğerinin yarısını da yağlayıp ikiye katlayın ve dikdörtgen şekilde açın üç parmak kalınlığında bıçakla şeritler halinde enine kesin.
  • Onları da ikiye kesin önce kendi etrafında bükün sonra iki ucundan tekrar örer gibi sarın simit şekli verin.
  • Peynirli de yaptım önce hamuru elinizle açın kapatın ortadan ikiye kesin bükün ve simit yapın.
  • Eğer büyük olsun isterseniz ortadan ikiye kesmeye gerek yok.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün susam ve çörek otu ile süsleyip 200 derece önceden ısıtılmış fırında orta katta üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Yumuşacık açmalarınız hazır. Puf nokta pişen açmaların üzerini bir bezle örtün nemini korusun.

Baykuş Kurabiye Tarifi

 

Baykuş Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 buçuk-4 bardak un (kontrollü)

Üzerine

  • Damla çikolata
  • Kaysı çekirdeği veya badem

    Baykuş Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısındaki malzemelerimizi yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu üzerini kapatıp yarım saat dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru merdane ile açıp (çok inceltmeden) su bardağı ile yuvarlak şekiller çıkaralım.
  • Daha sonra üzerine iki tane gözleri için hamur yuvarlayalım.
  • Resimlerde görüldüğü gibi her gözün üzerine damla çikolata batıralım.
  • Gagası için badem veya kaysı çekirdeği kullanıp, yine bardakla kanatlarının şeklini, çatalla ise ayaklarının şeklini verelim.
  • 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.Bu tarifle 2 çeşit yaptım.

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

 

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet enginar
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 tane limon
  • 1-2 tane limon tuzu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • Zeytinyağı
  • 2 küp şeker

     Nasıl Yapılır?

  • Önce garnitürleri patates havuç ve bezelye doğrayıp haşlayalım.
  • Daha sonra soğanları zeytinyağıyla hafif sotelendikten sonra şekerle biraz daha kavurduktan sonra garnitür ile enginarları ilave edip üzerine limon tuz ve suyu katıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.
  • Önce garnitürleri patates havuç ve bezelye doğrayıp haşlayalım.
  • Daha sonra soğanları zeytinyağıyla hafif sotelendikten sonra şekerle biraz daha kavurduktan sonra garnitür ile enginarları ilave edip üzerine limon tuz ve suyu katıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Browni Kurabiye Tarifi

 

Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 200 gram siyah tablet çikolata
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı damla çikolata

    Browni Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tereyağı ile çikolatayı eritiyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
  • Ayrı bir kapta iki yumurta ile şekeri çırpıyoruz ardından soğuyan çikolata ile tereyağını karıştırıyoruz.
  • Bir başka kapta bütün kuru malzemeleri karıştırıp sosumuzun içerisine ekliyoruz.
  • Güzelce mikserle karıştırdıktan sonra 2 saat buzdolabında bekletiyoruz bir dondurma aparatı ile hamurumuzdan parçalar alıp elimizde yuvarlayoruz ve tepsiye diziyoruz.
  • Üzerlerine hafifçe bastırdıktan sonra 180° fırında yaklaşık on ile 15 dakika arası pişiriyoruz.
  • Üzerleri çatlayınca kurabiyelerimiz olmuş demektir, deneyecek olanlara afiyet olsun.

Muhteşem Lezzet Eliböğründe Tarifi

 

Muhteşem Lezzet Eliböğründe Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuzu eti
  • 4 köy biberi (İri doğranmış)
  • 2 kapya biberi (İri doğranmış)
  • 2 adet domates
  • 1 baş diş sarımsak
  • 1 çay bardağından sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 1 tutam pul biber

    Muhteşem Lezzet Eliböğründe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yemeğin özelliği malzemelerin karıştırılmaması, tepsinin bir tarafına etin diğer tarafına da sebzelerin yerleştirilmesi.
  • Kuzu eti kullanırsanız yarım saat gibi pişiyor dana eti kullanacaksanız önceden haşlamalısınız ya da bir gece önceden (Süt +sıvı yağ+ soğan suyu rendesi) ile marine etmelisiniz.
  • Ben döküm tencerede kapağı kapalı pişirdim ,tepside yapacaksanız üzerini yağlı kağıt ve dolayıyla kapatıp pişmesin yakın açabilirsiniz.
  • Bir de orjinalinde kuyruk yağı kullanılıyor isteyen o şekilde de yapabilir ben sıvı yağ tercih ettim.
  • Köy biberi ve kapya biber iri iri doğranır. Domatesler hazırlanır.
  • Kuzu eti, köy biberi, kapya biber, domates ve sarımsak fırın tepsisine eklenir.
  • Üzerine baharat eklenen sıvı yağ tepsiye dökülür ve fırına verilir.
  • Taş fırın kullanılıyorsa 15 dakika, elektrikli fırın kullanılıyorsa 20 dakika pişirilir.
  • Pişen yemek sıcak bir şekilde servis edilir. Afiyet olsun.