16 Mart 2022 Çarşamba

Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi İçin Malzemeler

İç Harcı İçin;

  • 3 adet kırmızı elma
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1  tatlı kaşığı tarçın

Hamuru için;

  • 250 gram margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Elmalı kurabiyelerimizin iç harcı için öncelikle elmalarımızın kabuklarını soyalım ve rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.
  • Ardından uygun bir tavaya alarak üzerine şekeri ilave edelim. Orta ateşte ara ara karıştırarak elmalar suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakalım.
  • Elmalar yumuşayıp suyunu çektikten sonra üzerine çekilmiş ceviz ve tarçını ekleyerek karıştıralım.
  • Daha sonra pişen elmalı harcı ocaktan alarak soğuması için uygun bir kabın içerisine aktaralım.
  • Elmalı kurabiye hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki  tereyağı veya margarini alalım.
  • Üzerine yoğurt, yumurta ve  pudra şekerini alalım. Malzemeleri elimizde güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra vanilya, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamurumuzun ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olması gerekiyor. Parçalanmayan ve kolay şekil alan elmalı kurabiye hamuru için unu yavaş yavaş eklemelisiniz. Eğer hamurunuz gereğinden fazla sert olursa şekillendirirken parçalanacaktır.
  • Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım.
  • Merdane yardımıyla oval şeklinde açalım.
  • Soğuyan elmalı harcımızdan 1 tatlı kaşığı kadar alarak uç kısmına yerleştirelim. Ne çok sıkı ne de çok gevşek olacak şekilde rulo şeklinde saralım. Hamurumuz bitinceye kadar kurabiyelerimizi hazırlamaya devam edelim.
  • Hazırladığımız elmalı kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Fırından aldığımız kurabiyelerimiz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Baharatlı Kurabiye (Pastane Usulü) Tarifi

 

Baharatlı Kurabiye (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yada tereyağı (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı (sarısı dışına)
  • 2 yemek kaşığı sirke (elmada olur üzümde)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kuru dereotu
  • 1 yemek kaşığı dolusu ay çekirdeği
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un (kontrollü ekleyin hafif ele yapışan bir hamur olacak)

200ml bardak ölçüm

Baharatlı Kurabiye (Pastane Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki yağımıza un ve kabartma tozu hariç tüm malzemelerimizi ekleyip iyice karıştıralım. (tüm malzemeler oda ısısında olmalı).
  2. Unu ve kabartma tozunuda ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamurumuzun üzerini bir örtüyle kapatıp yarım saat dinlendirelim.
  4. Sonra istediğimiz şekli verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.
  5. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fırından fırına bu süre değişebilir, siz kontrol edin bu sürede.

15 Mart 2022 Salı

Yoğurtlu Roka Tarifi

 

Yoğurtlu Roka Tarifi İçin Malzemeler

  • Küçük bir kase süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı normal yoğurt
  • 1 bağ roka
  • 2 tane kornişon turşu
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Dereotu
  • Taze nane
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

    Yoğurtlu Roka Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Rokayı temizleyip iri iri doğrayıp hazırladım.
  • Genişçe bir kasede yoğurt,mayonez,ince kıyılmış dereotu,taze nane,rendelenmiş kornişon turşu,karabiber,tuz ile iyice karıştırdım.
  • Üzerine rokayı ilave edip harmanlayıp servis tabağına aldım.
  • Üzerine zeytinyağı ile👌salatamı tamamladım.

Vitamin Deposu Sebze Çorbası Tarifi

 

Vitamin Deposu Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 2 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2-3 barsak sıcak su
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zerdeçal

    Vitamin Deposu Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzelerimizi yıkayıp soyuyoruz, kare kare doğruyoruz.
  • Tenceremize sıvı yağımızı alıyoruz, önce havucu ilave edip kavuruyoruz, ardından patatesi ve kabağı koyup, kavuruyoruz.
  • Kavrulan sebzelere un ilave edip, biraz daha kavuruyoruz ve üstüne sıcak su ilave edip, tuz karabiber zerdeçalı da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  • Haşlanan sebzeleri blenderdan geçirip, tekrar ocağa alıyoruz.
  • Üstüne sütümüzü ilave edip 10 dakika daha kaynatıp, kapatıyoruz. Bol vitaminli çorbamız hazıııırrrr afiyetler olsun 

Kremasız Körili Tavuklu Makarna Tarifi

 

Kremasız Körili Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket penne makarna (250 gr)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 parça tavuk göğüs eti
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1 dolu tatlı kaşığı nişasta
  • 1,5 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik

Haşlamak için;

  • Sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Kremasız Körili Tavuklu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tencereye bolca sıcak suyu alalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra üzerine tuz ve  makarnayı ilave ederek yaklaşık 10-11 dakika haşlayalım.
  • Makarnalar haşlanırken diğer taraftan soğanı yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayalım.
  • Doğradığımız soğanları kenara aldıktan sonra tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
  • Güzelce doğradığımız tavuk etlerini sotelemek için, uygun bir tavaya sıvı yağını alalım.
  • Üzerine kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsünü ilave ederek güzelce kavuralım.
  • Etler suyunu çekip hafif renk aldıktan sonra üzerine doğradığımız soğanları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Soğanlar pembeleşip iyice kavrulduktan sonra üzerine; nişasta ile karıştırdığımız süt, köri, tuz ve kekik ilave ederek güzelce karıştırıp pişirelim.
  • Haşlanıp yumuşayan makarnanın suyunu süzelim ve kıvam alan sosun üzerine ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Güzelce karışan körili tavuklu makarnamız servise hazır. Afiyet olsun!

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tarifi

 

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 3 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı tane haşhaş
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • 5 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 3-4 çorba kaşığı limon suyu

    Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısındaki tereyağa un, nişasta, k. Tozu ve vanilya hariç diğer malzemeleri koyup iyice harmanlayın.
  • Sonra kuru malzemeleri ekleyerek hamuru yumuşak ele yapışmayan kıvamda yoğurun.
  • Merdane yardımı ile açın.
  • Çay bardağı ile keserek tepsiye dizin.
  • 180 derece fırında 15 dk pişirin ve çıkartın.
  • Glazür hazırlanışı; Pudra şekerine limon suyunu kontrollü bir şekilde ekleyerek karıştırın.
  • Hafif akışkan bir kıvam alınca sıkmak için dolap poşetine koyarak hazır hale getirin.
  • Soğuyunca üzeri için hazırladığınız glazürü küçük dolap poşetine koyarak kurabiyelerin üzerine sıkın.

Evde Pide Tarifi

 

Evde Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamur malzemeleri;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Un

İç harcı için; (kıymalı harç)

  • 200 gram kıyma
  • 1 rendelenmiş domates
  • 1 büyük boy rendelenmiş soğan
  • 10-12 dal maydanoz
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 5 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Tavuklu harç;

  • 1 bütün tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 5-6 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber 

    Evde Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuklu harç için göğüs etini minik minik doğrayın.
  • İnce kıyılmış biberleri salçayı sıvı yağ baharatları ekleyip iyice karıştırın.
  • Kıymalı harç için domatesi ve soğanı rendeleyin.
  • İnce kıyılmış biberler ,maydanoz ,salça, sıvı yağ ve baharatları ekleyip elle yoğurun.
  • Hamur malzemelerinden yumuşak ele yapışmayan hamur yoğurun ve 1 saat dinlendirin.
  • Dilediğiniz büyüklükte bezeler kopararak uzun şekilde açın.
  • Harçlardan içine koyun. Kenarlarını kıvırarak kapatın. Tepsiye dizin.
  • Yumurta sarısı sürün.
  • 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
  • Dilerseniz bu aşamada fırından çıkartıp kaşar peynir serpin ve fırına tekrar verin.
  • Peynirler eriyene kadar fırında bekletin ve çıkartın.

Pastane Poğaçası Tarifi

 

Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta sarısı üzeri için
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Alabildiği kadar un

İçine;

  • Beyaz peynir

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

    Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Maya eriyince unu ekleyip yoğurun.
  • Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olsun .
  • Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamuru bezelere ayırın.
  • Bezeleri tek tek açıp peyniri ekleyip kapatın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin .
  • Bitince üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pisinceye kadar bekletin.
  • Pişince fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Afiyetle olsun.

Nefis Tavada Pırasa Böreği Tarifi

 

Nefis Tavada Pırasa Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet pırasa (yaprak kısımlarını kullanmadım)
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet havuç (orta boy)
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
  • Bir tutam dereotu
  • Bir tutam maydanoz
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

    Nefis Tavada Pırasa Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak pırasaları ikiye bölerek yarım santimetre aralıklarla doğrayalım. Ben 4 tane pırasa kullandım çünkü pırasalarım çok kalın değillerdi. Eğer kalın saplı ise 3 tane de kullanabilirsiniz.
  • Pırasaları doğradıktan sonra yıkayalım ve suyunu süzelim.
  • Havuçları rendeleyelim. Eğer havucunuz büyük ise bir tane de kullanabilirsiniz. Havuçların daha ince olmasını isterseni rendenin ince kısmı ile de rendeleyebilirsiniz.
  • Dereotu ve maydanozumuzu da ince ince kıyalım.
  • Derince bir kaba yumurta ile sıvı yağı alarak çırpalım.
  • Daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Pişirme yapacağımız tavamızı az miktarda sıvı yağ ile yağlayalım.
  • Börek harcımızı tavaya dökelim, kaşıkla bastırarak eşit bir şekilde yayalım.
  • Tavanın kapağını kapatalım ve orta ateşin  biraz altında olacak şekilde ocağı açalım. Böreğimizin yavaş yavaş pişmesi önemli. Eğer yüksek ateşte açarsanız dışı hızlıca kızarır ve içi hamur kalır bu nedenle acele etmeden orta ateşte pişirebilirsiniz.
  • Ben ilk yüzeyini yaklaşık 15 dakika kadar pişirdim. Daha sonra düz bir kapak yardımı ile tersini çevirdim ve diğer yüzeyini de 10 dakika pişirdim. Bu şekilde içi tamamen pişmiş oldu. Siz ocak ısınıza göre süreyi ayarlayabilirsiniz. Fikir vermesi açısından belirtiyorum lütfen kontrollü bir şekilde pişirin.
  • Her iki yüzeyini de kızarttığımız böreğimizi servis tabağına alalım. İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Sosuyla Demlenen Tam Kıvamında Kısır Tarifi

 

Sosuyla Demlenen Tam Kıvamında Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 buçuk su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 küçük limonun suyu
  • 3-4 çorba kaşığı nar ekşisi
  • Pul biber ( isteğe bağlı)
  • Tuz
  • 1 küçük havuç
  • 1 küçük salatalık
  • 1 küçük domates
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • 1 avuç maydanoz
  • Çeyrek demet dereotu
  • Yarım kırmızı kapya biber
  • Bir küçük sivri biber
  • 4-5 yaprak marul (iç kısımlarından)
  • 1-2 diş küçük sarımsak

    Sosuyla Demlenen Tam Kıvamında Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle incecik doğradığımız soğanları ve sarımsağı tencereye alıyoruz.Yağımızı da koyup kavuruyoruz.
  • Kavurduğumuz soğanların içine salçalarımızı ekliyoruz.
  • Kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavuruyoruz.
  • Salçamızın içine baharatları ekleyip, kavuruyoruz.
  • Limon suyunu ekleyip ardından bulgurumuzu ilave ediyoruz. Salçayla bulguru birbirine iyice yediriyoruz.
  • Suyumuzu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz. En az 10 dakika demlendiriyoruz.
  • Bulgurumuz demlenirken yeşilliklerimizi doğruyoruz.
  • Demlenen bulgurumuzu iyice karıştırıyoruz ve tencerenin ağzını açık bırakıp soğumasını bekliyoruz. Çünkü sıcakken eklerseniz yeşilliklerin hepsi ölür.
  • Bulgurumuz soğuduktan sonra nar ekşisi ve yeşilliği ilave ediyoruz.
  • Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Karıştırdıktan sonra tuzuna bakın. Benim salçalarım tuzlu olduğu için en son ekliyorum.Siz de damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  • Dilediğiniz gibi servis yapıp yiyebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Karamelli Kurabiye Tarifi

 

Karamelli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik su
  • 1 tatlı kaşığı tarcın (miktarı azaltabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2-3 su bardağı kadar un(ele yapışmayan hamur olmalı)

    Karamelli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şeker ve suyu tavaya alıp ocakta sallaya sallaya karamelize edelim.
  • İçerisine tereyağını koyup 1-2 dakika daha ocakta tutup kenara alalım.
  • Biraz ılıyınca içerisine yumurtayı ekleyip hemen karıştıralım.
  • Çok ılıtırsak şekerlenir.
  • Tarçın,karbonat,un ekleyip güzelce yoğuralım.
  • 5 dakika dinlendirip yağlı kağıt arasında açalım.
  • Kalınlığını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
  • Kalıpla şekil verip tepsimize alalım.
  • 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.
  • Afiyet olsun