Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi İçin Malzemeler
İç Harcı İçin;
- 3 adet kırmızı elma
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Hamuru için;
- 250 gram margarin veya tereyağı
- 1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır?
- Elmalı kurabiyelerimizin iç harcı için öncelikle elmalarımızın kabuklarını soyalım ve rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.
- Ardından uygun bir tavaya alarak üzerine şekeri ilave edelim. Orta ateşte ara ara karıştırarak elmalar suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakalım.
- Elmalar yumuşayıp suyunu çektikten sonra üzerine çekilmiş ceviz ve tarçını ekleyerek karıştıralım.
- Daha sonra pişen elmalı harcı ocaktan alarak soğuması için uygun bir kabın içerisine aktaralım.
- Elmalı kurabiye hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı veya margarini alalım.
- Üzerine yoğurt, yumurta ve pudra şekerini alalım. Malzemeleri elimizde güzelce karıştıralım.
- Daha sonra vanilya, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamurumuzun ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olması gerekiyor. Parçalanmayan ve kolay şekil alan elmalı kurabiye hamuru için unu yavaş yavaş eklemelisiniz. Eğer hamurunuz gereğinden fazla sert olursa şekillendirirken parçalanacaktır.
- Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım.
- Merdane yardımıyla oval şeklinde açalım.
- Soğuyan elmalı harcımızdan 1 tatlı kaşığı kadar alarak uç kısmına yerleştirelim. Ne çok sıkı ne de çok gevşek olacak şekilde rulo şeklinde saralım. Hamurumuz bitinceye kadar kurabiyelerimizi hazırlamaya devam edelim.
- Hazırladığımız elmalı kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Fırından aldığımız kurabiyelerimiz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim ve servis edelim. Afiyet olsun!